Σελίδα 24 από 33 ΠρώτοΠρώτο ... 141920212223242526272829 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 346 έως 360 από 482

Θέμα: Τζάκια : Σήμερα ντουμανιάσαμε στην αιθάλη στα ΒΠ

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Οι άνθρωποι παιδιά δεν αλλάζουν μυαλά από μόνοι τους.
    Δε αποκτούν φορολογική συνείδηση έτσι ξαφνικά.
    Και να σας πω και κάτι ακόμα, όλα αυτά περί υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, ελεύθερων επαγγελματιών κλπ είναι αυτά που θέλει το κράτος να βλέπουμε ώστε να παραλήπουμε τα άλλα.
    Ποια άλλα?
    Πόσο μας κόστισαν οι Ολυμπιακοί?
    Τι πληρώνουμε για εξοπλιστικά και πόσες ήταν οι μίζες?
    Πόσα έκλεψαν οι ζίμενς και η παρέα?

Όπως καταλαβαίνεται ο υδραυλικός είναι απλά ανάξιος λόγου και για μένα δεν έκλεψε
    ΑΜΥΝΘΗΚΕ
    χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πλήρωσε, άσχετα αν τα λεφτά δεν έφτασαν ποτέ στο κράτος επειδή τα μυριστήκαν «κάποιοι»
    Συμφωνώ όσο δεν παίρνει στο ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν μυαλά από μόνοι τους και δεν αποκτούν φορολογική συνείδηση από τη μια μέρα στην άλλη. Για εμένα το όλο πρόβλημα ξεκινά ότι αυτή η χώρα έχει πάψει να παράγει πολιτισμό και παιδεία χρόνια τώρα, για να μην πω αιώνες. Γιατί κλέβουμε, γιατί σκοτωνόμαστε στους δρόμους, γιατί έχουμε κακούς πολιτικούς, γιατί έχουμε κακούς πολίτες; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ,θα έχουμε οδηγική ή φορολογική παιδεία ας πούμε; Αυτή η χώρα δεν παράγει πολιτισμό, παράγει φελλούς και τσιμεντόλιθους. Υπάρχει έλλειψη παιδείας στο σπίτι, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, παντού!!! Ο έρμος ο Μακρυγιάννης που ήταν αγράμματος είχε πει να αφήσουμε το εγώ για το εμείς. Αλλά ο Έλληνας είναι αυτό που λέει ο Αρκάς στον Ισοβίτη "Ας αφήσουμε τους εγωϊσμούς και ας κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας". Ίσως πάλι είναι αυτό που έχει πει παλαιότερα ο Καβαθάς ότι όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη μεσουρανούσε ο Διαφωτισμός εμείς φοιτούσαμε αναγκαστικά στο ΙΕΚ Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Έλληνας ζει με την καραμέλα του 1821 που τότε εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Το ότι το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιήθηκε από Μεταξάδες, Παπαδόπουλους, Πατακούς και χρησιμοποιείται ακόμα και στις μέρες μας από νοσταλγούς παλαιοτέρων εποχών λέει πολλά. Αλλά η παιδεία πρώτα πρώτα ξεκινά από το σπίτι, από το πρώτο κύτταρο της κοινωνίας. Μετά είναι οι δάσκαλοι και η εκπαιδευτική παιδεία. Εγώ προσωπικά δεν κλέβω, δεν γλείφω, δεν ασχημονώ, σέβομαι τον απέναντί μου, δε ρουφιανεύω, δεν πατάω επί πτωμάτων επειδή πάνω από όλα ο πατέρας μου και η μάνα μου με έμαθαν έτσι. Ο πατέρας μου ήταν ένας αμόρφωτος άνθρωπος που με μια Ζούνταπ, πήρε αμάξι δικό του στα 56 του ένα χρέπι που το έχει ακόμα, πρωΐ-μεσημέρι-βράδυ πήγαινε στη φάμπρικα με ήλιο, βροχή, αέρα πάνω στο μηχανάκι και στερούνταν τα βασικά για να μας μεγαλώσει και να έχουμε 2 πράγματα σπίτι: φαγητό και βιβλία. Κι έμαθα από αυτόν ότι η ευτυχία είναι να κοιμάσαι το βράδυ με ήσυχη συνείδηση ότι δεν έχεις βλάψει κανένα. Και ότι κάνω στη ζωή μου να το καταφέρω μόνος μου με τον ιδρώτα μου και το αίμα μου. Και επίσης άλλο ένα σημαντικό. ΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΩ. Να μην κοιτάω την πάρτη μου. Να με ενδιαφέρει η κοινή προκοπή όχι μόνο η δική μου.
    Όσο λοιπόν θα συμφωνήσω μαζί σου στο πρώτο σκέλος, όσο θα συμφωνήσω για μίζες, εξοπλιστικά, Ολυμπιακούς, Σημίτηδες, Γιάννες, Γιάννους και το κακό συναπάντημα, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω άλλο τόσο στο κομμάτι ότι ο υδραυλικός, ο βενζινάς, ο παγωτατζής, ο τυροπιτάς, είναι ανάξιος λόγου. Γιατί κοινωνία και κοινωνικό σύνολο δεν είναι μόνο ο Σημίτης, ο Βγενόπουλος, ο Παπανδρέου, είναι και ο υδραυλικός, ο παγωτατζής, ο τυροπιτάς. Από μικρό παιδί δούλευα στις οικοδομές για να μην επιβαρύνω τον πατέρα μου και έχω γνώση, ιδιαίτερα τα χρυσά χρόνια της οικοδομής και όχι τώρα που είναι ισχνές οι αγελάδες. Τα αφεντικά λοιπόν που δούλευα ΟΛΑ είχαν διπλά και τριπλά βιβλία, έφτιαξαν 3 και 4 σπίτια, σπίτια για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους, καταθέσεις στις τράπεζες, επειδή έβγαζαν €100.000 τη χρονιά και δήλωναν €9.000. Και μου έλεγαν όλοι "κοίτα να μάθεις την τέχνη, να τα κονομάς χοντρά και όχι να πας να γίνεις σπουδαγμένος που θα δουλεύεις για άλλον για τρεις και εξήντα". Ξέρεις γιατί έκαναν λεφτά και σπίτια; Γιατί ΕΚΛΕΒΑΝ. Μπορεί ο Άκης και ο Γιάννος να στέρησαν 4 παιδικούς σταθμούς από τη χώρα ας πούμε, αλλά όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι στέρησαν άλλον 1. Πόσοι από εμάς εδώ δουλεύουμε σαν τα σκυλιά και έχουμε μόνο ένα σπίτι και αυτό υποθήκη; Είμαστε χαζοί; Γιατί δεν έχουμε και εμείς καταθέσεις και 3-4 σπίτια; Γιατί δεν κλέβουμε μήπως; Χαρτά δεν ξέρω, με πουτάνες δεν πάω, τα μπουζούκια δε μ' αρέσουν, άρα ό,τι βγάζω από το μισθό δε φεύγει σε τέτοια... Δίκαια-άδικα πρέπει σαν μισθωτός να πληρώσω το τάδε ποσό και το πληρώνω. Τελοσπαντών αυτή είναι η άποψή μου χοντρικά.
    Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 06/01/2013 στις 22:32.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    Εγω απο την άλλη χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που εχουν λύσει ΌΛΑ τους τα προβλήματα και κάθονται και ασχολούνται με το τι θα πει ο Χαρρυ Κλυν, ο Αυτιας, ο Λαζοπουλος κτλ.....

ΈΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΩΝΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΤΑΠΊΝΩ !!!!!!

+1978900000 στο απο πάνω μου πόστ.......

Συνεχιστε......μιλάγα με για τα τζάκια.....!!!!

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Εαν η πλειοψηφία των συνανθρώπων μου έχουν τέτοιες απόψεις σαν και τις δικές σου (AUFGEBRACHT), τότε δεν ανησυχώ καθόλου. Θα αλλάξουν τα πράγματα και θα γίνουν καλύτερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Συμφωνώ όσο δεν παίρνει στο ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν μυαλά από μόνοι τους και δεν αποκτούν φορολογική συνείδηση από τη μια μέρα στην άλλη. Για εμένα το όλο πρόβλημα ξεκινά ότι αυτή η χώρα έχει πάψει να παράγει πολιτισμό και παιδεία χρόνια τώρα, για να μην πω αιώνες. Γιατί κλέβουμε, γιατί σκοτωνόμαστε στους δρόμους, γιατί έχουμε κακούς πολιτικούς, γιατί έχουμε κακούς πολίτες; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ,θα έχουμε οδηγική ή φορολογική παιδεία ας πούμε; Αυτή η χώρα δεν παράγει πολιτισμό, παράγει φελλούς και τσιμεντόλιθους. Υπάρχει έλλειψη παιδείας στο σπίτι, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, παντού!!! Ο έρμος ο Μακρυγιάννης που ήταν αγράμματος είχε πει να αφήσουμε το εγώ για το εμείς. Αλλά ο Έλληνας είναι αυτό που λέει ο Αρκάς στον Ισοβίτη "Ας αφήσουμε τους εγωϊσμούς και ας κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας". Ίσως πάλι είναι αυτό που έχει πει παλαιότερα ο Καβαθάς ότι όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη μεσουρανούσε ο Διαφωτισμός εμείς φοιτούσαμε αναγκαστικά στο ΙΕΚ Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Έλληνας ζει με την καραμέλα του 1821 που τότε εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Το ότι το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιήθηκε από Μεταξάδες, Παπαδόπουλους, Πατακούς και χρησιμοποιείται ακόμα και στις μέρες μας από νοσταλγούς παλαιοτέρων εποχών λέει πολλά. Αλλά η παιδεία πρώτα πρώτα ξεκινά από το σπίτι, από το πρώτο κύτταρο της κοινωνίας. Μετά είναι οι δάσκαλοι και η εκπαιδευτική παιδεία. Εγώ προσωπικά δεν κλέβω, δεν γλείφω, δεν ασχημονώ, σέβομαι τον απέναντί μου, δε ρουφιανεύω, δεν πατάω επί πτωμάτων επειδή πάνω από όλα ο πατέρας μου και η μάνα μου με έμαθαν έτσι. Ο πατέρας μου ήταν ένας αμόρφωτος άνθρωπος που με μια Ζούνταπ, πήρε αμάξι δικό του στα 56 του ένα χρέπι που το έχει ακόμα, πρωΐ-μεσημέρι-βράδυ πήγαινε στη φάμπρικα με ήλιο, βροχή, αέρα πάνω στο μηχανάκι και στερούνταν τα βασικά για να μας μεγαλώσει και να έχουμε 2 πράγματα σπίτι: φαγητό και βιβλία. Κι έμαθα από αυτόν ότι η ευτυχία είναι να κοιμάσαι το βράδυ με ήσυχη συνείδηση ότι δεν έχεις βλάψει κανένα. Και ότι κάνω στη ζωή μου να το καταφέρω μόνος μου με τον ιδρώτα μου και το αίμα μου. Και επίσης άλλο ένα σημαντικό. ΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΩ. Να μην κοιτάω την πάρτη μου. Να με ενδιαφέρει η κοινή προκοπή όχι μόνο η δική μου.
    Όσο λοιπόν θα συμφωνήσω μαζί σου στο πρώτο σκέλος, όσο θα συμφωνήσω για μίζες, εξοπλιστικά, Ολυμπιακούς, Σημίτηδες, Γιάννες, Γιάννους και το κακό συναπάντημα, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω άλλο τόσο στο κομμάτι ότι ο υδραυλικός, ο βενζινάς, ο παγωτατζής, ο τυροπιτάς, είναι ανάξιος λόγου. Γιατί κοινωνία και κοινωνικό σύνολο δεν είναι μόνο ο Σημίτης, ο Βγενόπουλος, ο Παπανδρέου, είναι και ο υδραυλικός, ο παγωτατζής, ο τυροπιτάς. Από μικρό παιδί δούλευα στις οικοδομές για να μην επιβαρύνω τον πατέρα μου και έχω γνώση, ιδιαίτερα τα χρυσά χρόνια της οικοδομής και όχι τώρα που είναι ισχνές οι αγελάδες. Τα αφεντικά λοιπόν που δούλευα ΟΛΑ είχαν διπλά και τριπλά βιβλία, έφτιαξαν 3 και 4 σπίτια, σπίτια για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους, καταθέσεις στις τράπεζες, επειδή έβγαζαν €100.000 τη χρονιά και δήλωναν €9.000. Και μου έλεγαν όλοι "κοίτα να μάθεις την τέχνη, να τα κονομάς χοντρά και όχι να πας να γίνεις σπουδαγμένος που θα δουλεύεις για άλλον για τρεις και εξήντα". Ξέρεις γιατί έκαναν λεφτά και σπίτια; Γιατί ΕΚΛΕΒΑΝ. Μπορεί ο Άκης και ο Γιάννος να στέρησαν 4 παιδικούς σταθμούς από τη χώρα ας πούμε, αλλά όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι στέρησαν άλλον 1. Πόσοι από εμάς εδώ δουλεύουμε σαν τα σκυλιά και έχουμε μόνο ένα σπίτι και αυτό υποθήκη; Είμαστε χαζοί; Γιατί δεν έχουμε και εμείς καταθέσεις και 3-4 σπίτια; Γιατί δεν κλέβουμε μήπως; Χαρτά δεν ξέρω, με πουτάνες δεν πάω, τα μπουζούκια δε μ' αρέσουν, άρα ό,τι βγάζω από το μισθό δε φεύγει σε τέτοια... Δίκαια-άδικα πρέπει σαν μισθωτός να πληρώσω το τάδε ποσό και το πληρώνω. Τελοσπαντών αυτή είναι η άποψή μου χοντρικά.
    Θα μου επιτρέψεις…
    Η παιδία ξεκινά από το κράτος και πρέπει να είναι και υποχρεωτική.
    Σέβομαι όλα όσα λες αλλά η κοινωνία δε ρολάρει έτσι.
    Όταν λοιπόν οι κοινωνία επί πολλά χρόνια δεν επιβράβευε τον εργατικό, το μορφωμένο κλπ αλλά το κλέφτη τι περιμένεις να γίνει σε βάθος χρόνου?
    Η ανομία λοιπόν επέτρεψε σε μερικούς ακόμα να παρανομούν (και με στοίχημα ότι αυτοί ήταν και οπαδοί των μεγάλων κομμάτων)
    Να κάνουμε όμως μια υπόθεση.
    Άντε και όλοι αυτοί πλήρωναν θα άλλαζε κάτι?
    Εγώ λέω μπα.
    Απλά ο Άκης θα αγόραζε ακόμα μια φρεγάτα και θα έπαιρνε ακόμα μια μίζα ή ο Κωστάκης θα έριχνε έναν ύπνο παραπάνω.
    Ο Χριστοφοράκος, ο γιός του συνεργάτη των Γερμανών θα έκανε ακόμα μια βόλτα με το ελικόπτερο στο Κορακοχώρι κλπ
    Αποκλείεται όμως να δούλευε το Ελληνικό κράτος όπως έπρεπε.
    Αυτά έβλεπε κι ο μέσος νεοέλληνας κι έλεγε ωωωωχ εγώ να τη βολέψω κλπ
    (Φυσικά ήξερε κι αυτούς που δεν έλεγαν έτσι τι τράβαγαν οπότε ήταν 1+1)
    Τώρα για το τι έκανε η εφορία στους ελεύθερους επαγγελματίες πχ θα στο πω άλλη φορά.
    Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 06/01/2013 στις 23:58.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Κοντολογίς από πάνω βρομάει το κεφάλι, και εσύ πλήρωσε όσους φόρους θες…
    Και κάτι άλλο τελευταίο.
    Ξέρεις πόσους ξέρω που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για τα παιδιά τους και αυτά έμπλεξαν με ναρκωτικά?
    Αρκετούς μπορώ να σου πω (λόγω δουλειάς)
    Πολλά απ αυτά τα παιδιά λοιπόν προσπάθησαν έστω και αργά να αποτοξινωθούν αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί
    Η γραμμή ΣΟΣ δεν λειτουργεί το Σ/Κ
    Ο ΟΚΑΝΑ δεν είχε θέση
    Τα περίμενε ο έμπορος κάτω από το κέντρο και τα κέρναγε
    Οι μπάτσοι ήταν διεφθαρμένοι
    Κλπ κλπ
    Με λίγα λόγια αν δεν αλλάξει το κράτος μην περιμένεις.
    Θα μου πεις ρε φίλε τσάμπα όλα πήγαν τελικά?
    Όχι γιατί απλά όποιος έγινε ΙΔΙΟΣ με αυτά τα τομάρια δεν μπορεί ν αλλάξει τίποτα.
    Μόνο οι καλοί μπορούν !

NAI ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ!!! Όσο θα υπάρχει εξουσία -γιατί η εξουσία είναι κάτι που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, ακόμα και εμείς οι 2 να μείνουμε μόνο πάνω στη γη, ένας θα είναι πιο ισχυρός- θα υπάρχει διεφθαρμένος Άκης, Σημίτης, η εξουσία ως γνωστόν διαφθείρει. Λες μόνος σου ότι ο Έλληνας σκεφτόταν "ωχχχ εγώ να τη βολέψω", το εγώ που έλεγα παραπάνω. Η Φινλανδία είναι υπόδειγμα κοινωνικού-κράτους... απέναντι στους πολίτες, στα σκυλιά, στα γατιά, στα αδέσποτα, όπου θες. Εκεί νομίζεις δεν υπάρχουν μίζες; Κι εκεί έπεσαν μίζες για κάτι τεθωρακισμένα με τη Σλοβενία. Δεν είναι ελληνικό προνόμιο ούτε φαινόμενο η μίζα. Έχουν όμως και κοινωνικό κράτος όπως σου είπα. Εκεί έχουν μάθει ότι το γενικό καλό είναι πάνω από το ατομικό καλό. Και μην κολλάς στην πληρωμή φόρων μόνο. Να στο πω αλλιώς. Εδώ έχεις τον Μπόμπολα που τα έχει καλά με την εξουσία και πλακάκια και παίρνει μίζες και δίνει μίζες και είναι μεγαλοεργολάβος και τρώει ασύστολα δημόσιο χρήμα. Δε μπορείς να κάνεις κάτι. Αλλά φίλε μου καλέ ο Μπόμπολας έχει όρεξη να φτιάξει κι ένα Mega Channel να χειραγωγεί και να έχει και ένα Έθνος να πηγαίνει με όποιον φυσάει και όποιν τον συμφέρει. Κι ενώ δε μπορείς σαν πολίτης να εμποδίσεις τον Μπόμπολα να παίρνει μίζες για δημόσια έργα, μπορείς να σταμάτήσεις να βλέπεις το δελτίο ειδήσεων του Μega, τα τούρκικα, τη Ρούλα την Κούλα και τη Σούλα στα σαχλά πρωϊνάδικα, να μη διαβάζεις Έθνος, να μην τον γιγαντώσεις να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις...να παραμείνει μεγαοεργολάβος και όχι και μεγαλοεργολάβος και μεγαλοεκδότης. Φωνάζει ο Έλληνας για τα διόδια και τα υπερτιμολογημένα έργα και μετά ανοίγει το Mega να ακούσει τρομάρα του την αλήθεια, να δει τη Σιλά και την 892η επανάληψη από το σήριαλ του 1995, να έχει να φάει κρέας μια βδομάδα αλλά να δει τους τηλεμάγειρες να φτιάξουν φιλέτο ζαρκαδιού με σάλτσα από σαφράν και βελουτέ τρούφας να επιβραβεύσει το Mega με θεαματικότητες. Και μη μου πεις κανα τσιτάτο τις θεαματικότητες τις φτιάχνουν οι ίδιοι. Έχω σιχαθεί πια ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ο Άκης δεν ήρθε με κανα τάνκ να μπει στη Βουλή, κάποιοι τον ψήφισαν. Ήταν κλέφτης και τον επιβράβευαν να κλέψει κι άλλο. Ο Χίτλερ δεν ήταν κανας δικτάτορας όπως το 99,9% νομίζει, ήταν ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Η περίφημη συλλογική ευθύνη για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνης στη Γερμανία για το κατά πόσο είχε ευθύνη ή όχι ο λαός σε αυτό που επακολούθησε. Όσο για την παιδεία που λες ότι είναι υποχρέωση του κράτους, πρέπει να ξεκινά από αυτό και να είναι υποχρεωτική δεν διαφώνησα. Αλλά για να το λες μάλλον δεν κατάλαβες τί είπα και τί εννοούσα. Στο σχολείο λοιπόν δεν έμαθα ποτέ για το Μπελογιάννη, για τον Λαμπράκη, για το 1-1-4, για τα Ιουλιανά, για τον Τσιριμώκο, για τον Πλουμπή, για τον Παππά τον κυβερνήτη του Βέλους επί χούντας, για τους Χίτες, για το ρετσινόλαδο του Μανιαδάκη, για τον ανεκδιήγητο παππού του ΓΑΠ που έμεινε στην Ιστορία ως ο Γέρος της Δημοκρατίας . Αυτά τα διάβασα ΜΟΝΟΣ μου γιατί μεγάλωσα σε ένα σπίτι με βιβλία. Ενώ τα κεφάλαια που αφιερώσαμε στην Ιστορία του σχολείου για το κίνημα του ροκοκό στην Ευρώπη δεν τα θυμάμαι καν. Γιατί στο δικό μου το παιδί όταν κάνουνε ιστορία για τη μάχη των Θερμοπυλών και πούμε για τον Εφιάλτη θα του πω και για τον Παπανδρέου και για τον Παπακωνσταντίνου που ήταν επίσης προδότες. Ναι, η παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους. Οποιαδήποτε παιδεία... υπάρχει και οδηγική παιδεία. Όταν όμως βλέπω ότι δεν υπάρχει οδηγική παιδεία και το κράτος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του δεν θα στείλω το παιδί μου έτσι έξω να γίνει μια ακόμα στατιστική, θα προσπαθήσω να του διδάξω εγώ παιδεία. Εάν με δει το παιδί μου να κορνάρω στη γριά στη διάβαση και να τη βρίζω την παλιόγρια που σταμάτησε στη μέση του δρόμου να περπατήσει, το παιδί μου θα διαβάσει τον ΚΟΚ, θα διαβάσει ότι οι πεζοί έχουν προτεραιότητα, μπορεί και να μην το διαβάσει καθόλου, αλλά θα ξέρει ότι ο μπαμπάς έχει πάντα προτεραιότητα και ότι όταν περνάει ο μπαμπάς οι άλλοι πρέπει να κάνουν πίσω και αυτό είναι το σωστό. Όταν το κράτος λέει ότι πρέπει να φοράμε κράνος για να μη μας γράφουν εάν με βλέπει με την κατσαρόλα στο κεφάλι και το κουβαδάκι για την παραλία θα ξέρει ότι το κάνουμε για να μη μας γράψουν κι όχι για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.

.....
    Πολλά δύσκολα μας τας λες τέτοιες ώρες. Πάντως δίκαιον έχεις.

ΥΓ1 Καλήν χρονιά.

ΥΓ2 Εσύ δεν έχεις BMW?
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Χε, χε.... λες κι ο Παπανδρέου ήταν ο εφευρέτης η δεν ήξερε τι έκανε!

Όλος ο Ευρωπαϊκός Νότος την ίδια μηχανή δουλεύει από πριν τον Ανδρέα, αυτός απλώς ακολούθησε...

Όλα αυτά για τη δημιουργία ενός ισχυρού Βορρά και κατόπι ισχυρότερου με την αφαίμαξη και της Α. Γερμανίας προκειμένου να δημιουργούνται ΑΓΟΡΕΣ.

Δηλ. όταν θέλουν να βάλουν η βάζουν τα Σκόπια, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Σλόβακία, τη Βοσνία το Μαυροβούνιο, το Κόσσοβο και δε συμμαζεύεται στην ΟΝΕ επειδή έχουν ισχυρές οικονομίες το κάνουν η για να δημιουργήσουν ...........πελατάκια;

Κι η Αμερική δανείζεται και η Γαλλία το ίδιο κάνει για να λειτουργεί, αλλά εδώ μόνο βρήκε πρόσφορο έδαφος ο κερδοσκόπος για να σορτάρει λόγω απατεώνων και προδοτών πολιτικών. Ο ρίψασπις ΓΑΠ και ο Σημίτης που επελέγη απ τα Κέντρα και τα think tanks έπαιξε το ρόλο που ήθελαν για να πειραματιστούν και να κερδοσκοπήσουν. Πήγαν να το κάνουν και με τον Κωστάκη αλλά δεν τους βγήκε γιατί είχε τη στοιχειώδη πατριωτική ευαισθησία άσχετα αν δε γεννήθηκε ηγέτης, ο άνθρωπος....

Αν ο Αντρέας ήταν ακόμα στην εξουσία και στη ζωή, πιθανό να μη ζούσαμε αυτό που ζούμε όπως δεν το ζει η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, ούτε κανένας απ τους Ανατολικούς που έχει ηγέτες που τουλάχιστον περνάνε τη βάση κι ας έχουν χειρότερες προοπτικές απ τη δική μας...

Υ.Γ1. Δεν τάξερε μόνο ο Χάρρυ Κλυν το '83, όλοι τα ξέραμε ότι δανειζόμαστε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Μόνο έτσι ευημερεί και αναπτύσσεται ένα Κράτος που δεν παράγει και δεν είμαστε οι μόνοι. Ειδικά εκείνη την εποχή ακόμα και η Ισπανία ήταν σε δεινότερη οικονομική κατάσταση από εμάς. Αν ακούγαμε το Χάρρυ το '83 θα πέφταμε στην κατάθλιψη από τότε και θα ευημερούσε μόνο αυτός, όπως και έκανε...

Υ.Γ2. Κι οι Βόρειοι που μας δανείζανε το ξέρανε πολύ καλά, αλλά αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουν αγορές που θα παίρνουν τις BMW, τα Renault και τα Siemens που παρήγαγαν, να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και απ τα περισσεύματα να δανείζουν και τις ΑΓΟΡΕΣ για να ψωνίζουν και αργότερα να τους πάρουν και τις ισχυρές αξίες για ένα κομμάτι ψωμί.
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 07/01/2013 στις 02:43.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Μόνο οι καλοί μπορούν !
    Κανείς δεν μπορεί. Ούτε καν ο Σούπερμαν σε συνεργασία με τον Τσακ Νόρις κι ο Θεός ο ίδιος σε συνεργασία με το διάβολο.

Ο καρκίνος έχει κάνει τόσες μεταστάσεις που η θεραπεία είναι αδύνατη. Εδώ και πολλά χρόνια ήταν αδύνατη, αλλά άλλοι το συνειδητοποιούν τώρα, άλλοι το είχαν συνειδητοποιήσει νωρίτερα, άλλοι δε θα το συνειδητοποιήσουν ποτέ.

Το μόνο που ίσως αξίζει τον κόπο, είναι αντί να καθήσει κάποιος να τον σιγοτρώει ο καρκίνος, να ρίξει ένα χορό του Ζαλόγγου να τον πάρει κι αυτόν μαζί του πέφτοντας. Κι ίσως να γραφτεί και καμιά σελίδα στην ιστορία για κάποιους... που κάποτε... κάτι.....

NAI ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ!!!
    Ναι θα άλλαζε.
    Ο αριθμός των ψηφίων του τραπεζικού λογαριασμού του Άκη και του κάθε Άκη.
    Νοσοκομείο παντως δε θα χτιζόταν, ούτε παιδικός σταθμός, ούτε θα έπεφτε η τιμή του πετρελαίου.
    Βέβαια υπάρχει και μια άλλη οπτική γωνία. Ότι είναι συγκεκριμένα αυτά που θέλουν να φάνε κι όχι ό,τι καταφέρουν να αρπάξουν. Τουτέστιν, δώστε κι από τη δική σας γειτονιά τον πιτσιρικά που σας αναλογεί για να τον φάει ο Μινώταυρος γιατί αλλιώς θα πάρουν δύο από τη δικιά μας.

Από εκεί και πέρα, το ότι εσύ έχεις μεγαλώσει με αρχές (και φαίνεται) δε σημαίνει ότι έχουν μεγαλώσει όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ούτε ότι θα μπορούσαν να έχουν μεγαλώσει όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ακόμη κι αν είχαν έναν πατέρα σαν το δικό σου.
    Άλλοι έχουν αρχές και τις απέκτησαν γιατί μεγάλωσαν σωστά.
    Άλλοι έχουν αρχές και τις απέκτησαν από μόνοι τους.
    Άλλοι δεν έχουν αρχές ενώ οι γονείς τους κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους μεγαλώσουν σωστά.

Δε γίνεται να στηρίξεις την παιδεία ενός λαού στα βιβλία που ίσως να υπάρχουν στο κάθε σπίτι και στη διάθεση ενός παιδιού να κάτσει να τα διαβάσει από μόνο του αντί να κάτσει να λιώσει στο playstation ή στο facebook. Για να μην πιάσουμε και το κομμάτι του τί βιβλία έχει το κάθε σπίτι. Γιατί δεν αρκεί μόνο να διαβάζεις αλλά παίζει ρόλο και το τί διαβάζεις και τί ερεθίσματα παίρνεις, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες. Εσένα σπίτι σου υπήρχε (παράδειγμα φέρνω) το "Κεφάλαιο" και το "Θεός και Κράτος" και σε αλλουνού το σπίτι υπάρχει το "Mein Kampf" και το "Πώς να σφάξεις έναν μετανάστη με χίλιους+1 τρόπους: Πλήρης εικονογραφημένος οδηγός"

Και τέλος, αν θέλουμε όπως είπες να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς και να δούμε όλη την εικόνα ως σύνολο, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σα λαός. Ο λαός λοιπόν, φταίει δε φταίει λίγη σημασία έχει μιας κι εκ του αποτελέσματος κρίνεται η μοίρα του, έκανε κάποιες επιλογές. Κι όσοι ίσως νομίζουμε ότι αποτελούμε τα χλωρά ανάμεσα στα ξερά, ώρα να μπούμε στο σωρό, γιατί ούτως ή άλλως μαζί θα καούμε, αλλά και για να εφαρμόσουμε και στην πράξη το "εμείς" αντί του "εγώ".
    Και αν εμείς (ο λαός δηλαδή) επιμένουμε ότι υπάρχει ακόμα κάποιο φως στο τούνελ πρέπει επιτέλους να πάρουμε μία ομαδική απόφαση.
    Δικιά μας είναι η απόφαση αλλά δικιά μας θα είναι και η ευθύνη αυτής της απόφασης.
    Είτε επιμένουμε ότι ξέρουμε τί μας γίνεται και πως ό,τι κάνουμε το κάνουμε συνειδητά (πχ βάλαμε τους νεοναζί στη βουλή για να σώσουν την Ελλάδα, βάλαμε τον Αντωνάκη να κυβερνήσει γιατί we love μνημόνιο και ΔΝΤ κλπ), κι αποδεχόμαστε την ευθύνη των πράξεών μας. Κοινώς, με τις επιλογές που κάναμε ώρα να σκύψουμε και να "ανοίξουμε", και κλάματα και παρακάλια για λίγο σαλάκι να γλιστρήσει πιο εύκολα τα ξεχνάμε. Τρώμε το μαμήσι με την ελπίδα ότι θα βαρεθεί κάποια στιγμή ο μαμιάς μας και θα πάει να βρεί άλλον κ@λο.
    Είτε παραδεχόμαστε ότι είμαστε ηλίθιοι γιατί δε μας δόθηκε η ευκαιρία για κάτι άλλο, το βουλώνουμε και καθόμαστε στην άκρη ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποιος ικανός να ηγηθεί και να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Τώρα αν αυτός θα λέγεται Φιντέλ, θα έχει την απαίτηση να τον φωνάζουμε Πατερούλη ή Φύρερ, θα έχει κόκκινα μάτια κέρατα και ουρά ή γένια μαλλιά και για μόνο του ρούχο ένα βρακί, ουδεμία διαφορά μας κάνει. Είπαμε, εμείς στην άκρη μέχρι να ακούσουμε το όνομά μας.

Η τραγωδία που περιγράφω παραπάνω σκοπό έχει να δείξει ότι δυστυχώς αυτό το "εμείς" που τόσο πολύ ευγενές ακούγεται, όταν η πραγματικότητα στάζει σαπίλα και ψοφιμίλα από παντού, το να γίνει πραγματικότητα όχι μόνο είναι δύσκολο έως αδύνατο αλλά μη σου πω θα τα κάνει και χειρότερα τα πράγματα. Γιατί η πραγματική δυσκολία στο "εμείς" δεν είναι να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό. Είναι ότι δυστυχώς πλέον δεν υπάρχει (ή έστω αδυνατούμε να δουμε ότι υπάρχει) κοινός εχθρός.
    Η πραγματική δυσκολία είναι να ανεχτούμε ο ένας τον άλλο.

Λυπάμαι που θα το πω κι ακόμα περισσότερο λυπάμαι που το πιστεύω, αλλά δυστυχώς είναι πολύ αργά.
    Τελευταία τροποποίηση από pipe_smoker; 07/01/2013 στις 03:52.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος

Υ.Γ1. Δεν τάξερε μόνο ο Χάρρυ Κλυν το '83, όλοι τα ξέραμε ότι δανειζόμαστε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Μόνο έτσι ευημερεί και αναπτύσσεται ένα Κράτος που δεν παράγει και δεν είμαστε οι μόνοι. Ειδικά εκείνη την εποχή ακόμα και η Ισπανία ήταν σε δεινότερη οικονομική κατάσταση από εμάς. Αν ακούγαμε το Χάρρυ το '83 θα πέφταμε στην κατάθλιψη από τότε και θα ευημερούσε μόνο αυτός, όπως και έκανε...

Υ.Γ2. Κι οι Βόρειοι που μας δανείζανε το ξέρανε πολύ καλά, αλλά αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουν αγορές που θα παίρνουν τις BMW, τα Renault και τα Siemens που παρήγαγαν, να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και απ τα περισσεύματα να δανείζουν και τις ΑΓΟΡΕΣ για να ψωνίζουν και αργότερα να τους πάρουν και τις ισχυρές αξίες για ένα κομμάτι ψωμί.
    Εγώ μόνον αυτός είχα ακούσει να το λέει, όλοι οι υπόλοιποι χειροκροτούσαν για το πάρτυ, και να το χρήμα να ρέει άφθονο, και να οι κόρνες και τα πανηγύρια που βγήκαν οι μπλε και μετά οι πράσινοι κλπ κλπ κλπ. Επίσης να θυμίσω ότι μετά Χριστόν πας προφήτης γάιδαρος, επίσης αν τότε θέλαμε ν' ακούσουμε αυτά που έλεγε ο Χάρυ και δεν ακούγαμε τους λαοπλάνους πολιτικάντηδες και κάναμε το προφανές, τους μαυρίζαμε τότε στις εκλογές, δεν πιστεύω να πέφταμε σε κατάθλιψη, μάλλον θα είμαστε πολύ καλύτερα σήμερα κι εμείς και το μέλλον των παιδιών μας.
    Αλλά για τα τζάκια μιλούσαμε εδώ..............
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    εγω ξερω οτι για να δουμε προκοπη πρεπει να να τα αναλαβουν ολα ξενοι, οικονομιες, εφοριες, δρομους, υγειες, παιδειες τα παντα
    η εκαστοτε ελληνικη κυβερνηση να επιβλεπεται και να ελεγχεται απο τους δανειστες μας οπως γινεται τωρα
    δεν αντεχω αλλες μιζες και ρουσφετια στο ονομα της εθνικης κυριαρχιας
    δεν ειναι δυνατον να περιμενω να μου λυσουν τα προβληματα μου ανθρωποι που δεν τα ξερουν γιατι τα εχουν λυμενα απο μενα
    οταν πληρωνω στον βουλευτη 52 αεροπορικα εισιτηρια τον χρονο για να πηγαινει στην εκλογικη του περιφερεια πως αυτος θα μου φτιαξει εθνικη οδο αφου δεν την παταει ποτε
    τι να περιμενω απο μια υπουργο παιδειας που στελνει το παιδι της σε ιδιωτικο σχολειο (με τα δικα μου λεφτα)
    τι να περιμενω απο υπουργο μεταφορων που δεν εχει μπει ποτε του σε λεωφορειο (γιατι του πληρωνω λιμουζινα με οδηγο και ασφαλεια)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της g_m900
    http://www.youtube.com/watch?v=IKXGV9fofm0

στο θεμα μας τωρα...

εγω με αυτο θα ζεστανω ολο το σπιτι.

60000 btu σηκωνει.

κοστος κανα 300αρι η και λιγοτερο αν απευθυνθεις σε κανα μαστορα δικο σου.

το μοτερ απο μονο του εχει κανα 70αρι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από g_m900 Προβολή μηνύματος
    http://www.youtube.com/watch?v=IKXGV9fofm0

στο θεμα μας τωρα...

εγω με αυτο θα ζεστανω ολο το σπιτι.

60000 btu σηκωνει.

κοστος κανα 300αρι η και λιγοτερο αν απευθυνθεις σε κανα μαστορα δικο σου.

το μοτερ απο μονο του εχει κανα 70αρι.
    ειναι οντως παρα πολυ καλο, και αποδιδει εξαιρετικα.....
    Χθες μαλιστα το εκανα συζητηση με καποιον γνωστο μου που εχει δυο.....
    τα ειχα αγορασει €380 το ενα ( ενα γι΄αυτον και ενα για τα πεθερικα του!)...
    επειδη τα πεθερικα του δεν το θελουν μου λεει αμα το θελω μου το δινει κανα €300......
    αμα σε ενδιαφερει, μαθαινω μοντελα και τα σχετικα........

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Παλαιό μέλος Το avatar του/της g_m900
    δυστυχως θα μετακομισω στο καινουργιο σπιτι τον Μαρτιο και εκει εχει τζακι.
    ευχαριστω παντως.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLACKGAS Προβολή μηνύματος
    Πολλά δύσκολα μας τας λες τέτοιες ώρες. Πάντως δίκαιον έχεις.

ΥΓ1 Καλήν χρονιά.

ΥΓ2 Εσύ δεν έχεις BMW?

Σ΄ευχαριστώ πολύ...

Υ.Γ.1 Καλή χρονιά με υγεία επίσης
    Υ.Γ.2 Ναι, BMW έχω, γιατί;

Παρόμοια θέματα

1. Η πρωτη πιστα στην Κρητη στα Χανια!!!
    από DrIoannis στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2006, 19:54
  2. Καφεδακι (με ολιγη βολτα), σημερα στις 6:00 στην καντινα
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2006, 16:42
  3. Σημερα τριτη καφες στα Λιμανακια στις 6+
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2005, 16:34
  4. Προσοχή στα όρια ταχύτητας στην Ιταλία