Συμφωνώ όσο δεν παίρνει στο ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν μυαλά από μόνοι τους και δεν αποκτούν φορολογική συνείδηση από τη μια μέρα στην άλλη. Για εμένα το όλο πρόβλημα ξεκινά ότι αυτή η χώρα έχει πάψει να παράγει πολιτισμό και παιδεία χρόνια τώρα, για να μην πω αιώνες. Γιατί κλέβουμε, γιατί σκοτωνόμαστε στους δρόμους, γιατί έχουμε κακούς πολιτικούς, γιατί έχουμε κακούς πολίτες; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ,θα έχουμε οδηγική ή φορολογική παιδεία ας πούμε; Αυτή η χώρα δεν παράγει πολιτισμό, παράγει φελλούς και τσιμεντόλιθους. Υπάρχει έλλειψη παιδείας στο σπίτι, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, παντού!!! Ο έρμος ο Μακρυγιάννης που ήταν αγράμματος είχε πει να αφήσουμε το εγώ για το εμείς. Αλλά ο Έλληνας είναι αυτό που λέει ο Αρκάς στον Ισοβίτη"Ας αφήσουμε τους εγωϊσμούς και ας κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας". Ίσως πάλι είναι αυτό που έχει πει παλαιότερα ο Καβαθάς ότι όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη μεσουρανούσε ο Διαφωτισμός εμείς φοιτούσαμε αναγκαστικά στο ΙΕΚ Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Έλληνας ζει με την καραμέλα του 1821 που τότε εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Το ότι το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιήθηκε από Μεταξάδες, Παπαδόπουλους, Πατακούς και χρησιμοποιείται ακόμα και στις μέρες μας από νοσταλγούς παλαιοτέρων εποχών λέει πολλά. Αλλά η παιδεία πρώτα πρώτα ξεκινά από το σπίτι, από το πρώτο κύτταρο της κοινωνίας. Μετά είναι οι δάσκαλοι και η εκπαιδευτική παιδεία. Εγώ προσωπικά δεν κλέβω, δεν γλείφω, δεν ασχημονώ, σέβομαι τον απέναντί μου, δε ρουφιανεύω, δεν πατάω επί πτωμάτων επειδή πάνω από όλα ο πατέρας μου και η μάνα μου με έμαθαν έτσι. Ο πατέρας μου ήταν ένας αμόρφωτος άνθρωπος που με μια Ζούνταπ, πήρε αμάξι δικό του στα 56 του ένα χρέπι που το έχει ακόμα, πρωΐ-μεσημέρι-βράδυ πήγαινε στη φάμπρικα με ήλιο, βροχή, αέρα πάνω στο μηχανάκι και στερούνταν τα βασικά για να μας μεγαλώσει και να έχουμε 2 πράγματα σπίτι: φαγητό και βιβλία. Κι έμαθα από αυτόν ότι η ευτυχία είναι να κοιμάσαι το βράδυ με ήσυχη συνείδηση ότι δεν έχεις βλάψει κανένα. Και ότι κάνω στη ζωή μου να το καταφέρω μόνος μου με τον ιδρώτα μου και το αίμα μου. Και επίσης άλλο ένα σημαντικό. ΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΩ. Να μην κοιτάω την πάρτη μου. Να με ενδιαφέρει η κοινή προκοπή όχι μόνο η δική μου.
Όσο λοιπόν θα συμφωνήσω μαζί σου στο πρώτο σκέλος, όσο θα συμφωνήσω για μίζες, εξοπλιστικά, Ολυμπιακούς, Σημίτηδες, Γιάννες, Γιάννους και το κακό συναπάντημα, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω άλλο τόσο στο κομμάτι ότι ο υδραυλικός, ο βενζινάς, ο παγωτατζής, ο τυροπιτάς, είναι ανάξιος λόγου. Γιατί κοινωνία και κοινωνικό σύνολο δεν είναι μόνο ο Σημίτης, ο Βγενόπουλος, ο Παπανδρέου, είναι και ο υδραυλικός, ο παγωτατζής, ο τυροπιτάς. Από μικρό παιδί δούλευα στις οικοδομές για να μην επιβαρύνω τον πατέρα μου και έχω γνώση, ιδιαίτερα τα χρυσά χρόνια της οικοδομής και όχι τώρα που είναι ισχνές οι αγελάδες. Τα αφεντικά λοιπόν που δούλευα ΟΛΑ είχαν διπλά και τριπλά βιβλία, έφτιαξαν 3 και 4 σπίτια, σπίτια για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους, καταθέσεις στις τράπεζες, επειδή έβγαζαν €100.000 τη χρονιά και δήλωναν €9.000. Και μου έλεγαν όλοι "κοίτα να μάθεις την τέχνη, να τα κονομάς χοντρά και όχι να πας να γίνεις σπουδαγμένος που θα δουλεύεις για άλλον για τρεις και εξήντα". Ξέρεις γιατί έκαναν λεφτά και σπίτια; Γιατί ΕΚΛΕΒΑΝ. Μπορεί ο Άκης και ο Γιάννος να στέρησαν 4 παιδικούς σταθμούς από τη χώρα ας πούμε, αλλά όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι στέρησαν άλλον 1. Πόσοι από εμάς εδώ δουλεύουμε σαν τα σκυλιά και έχουμε μόνο ένα σπίτι και αυτό υποθήκη; Είμαστε χαζοί; Γιατί δεν έχουμε και εμείς καταθέσεις και 3-4 σπίτια; Γιατί δεν κλέβουμε μήπως; Χαρτά δεν ξέρω, με πουτάνες δεν πάω, τα μπουζούκια δε μ' αρέσουν, άρα ό,τι βγάζω από το μισθό δε φεύγει σε τέτοια... Δίκαια-άδικα πρέπει σαν μισθωτός να πληρώσω το τάδε ποσό και το πληρώνω. Τελοσπαντών αυτή είναι η άποψή μου χοντρικά.