Σήμερα κατά τις 9.30 το βράδυ, επιστρέφοντας με τη μηχανή σπίτι μου 100 μέτρα περίπου πριν φτάσω, (περιοχή Καλλιθέας κεντρικό σημείο) μου έκανε σήμα να σταματήσω ένα ζεύγος μοτυσυκλετιστών της ομάδας Ζ που ήταν σταματημένοι στην άκρη του δρόμου.
Ο ένας, πιτσιρικάς, πολύ φρέσκος, ο άλλος αρχιφύλακας, παλιοσειρά, 45-50 στην ηλικία μου.
Μου ζητάει τα σχετικά έγγραφα ο νεαρός, ευγενέστατος. Έχω τα πάντα μαζί μου, ταυτότητα, δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια μέχρι και ΚΤΕΟ! Φυσικά φορούσα κράνος, η μηχανή είναι περιποιημένη (δεν προκαλεί σε κάτι εννοώ) και πριν σταματησω στο σήμα τους οδηγούσα υπέρ - νορμάλ.
Για να συμπληρωθεί η εικόνα πρέπει να πώ ότι και ξυρισμένος ήμουνα, και κουρεμένος, και χωρίς σκουλαρίκια στα φρύδια, χαλκάδες στη μύτη, ή τατουάζ στο λαιμο. Μέχρι και γυαλιά σοφιστικέ μυωπίας φορούσα.
Όλα καλά μέχρι εδώ και η λογική λεει ότι μου επιστρέφουν τα χαρτιά μου, καληνυχτιζόμαστε και αυτό ήταν.
Και τι μου λέει ο νεαρός στο καπάκι;;;
"Θα θέλαμε τώρα να μας ακαλουθήσετε στο τμήμα για να κάνουμε και ταυτοποίηση (!) καθως και έλεγχο στοιχείων"
Ρώτησα αφού έχω πάνω μου δημόσια έγγραφα πιστοποίησης και δεν υπάρχει παράβαση, για ποιο λόγο να παω στο τμήμα?
Απάντησε ότι θέλουν να δούν αν υπάρχουν τυχόν εντάλματα σε βάρος μου για οφειλές ή οτιδήποτε άλλο.
Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό και τους λέω ότι άν ήμουνα με αμάξι αντί με μηχανή δεν υπήρχε περίπτωση να με σταματήσουν και να μου ζητήσουν κάτι τέτοιο, βρισκόμενος μάλιστα σε απόσταση 100 μέτρων από το σπίτι μου!.
Αυτό ήταν!
Η "παλιοσειρά" αφηνίασε! "Δεν θα μας υποδείξεις πως θα κάνουμε τη δουλειά μας", φώναζε, αρχισε να λεει ότι γιαυτό είμαστε πίσω σα χώρα, οτι άμα ήμασταν στην Αμερική θάταν αλλιώς (!?!?!) τα πράγματα, μέχρι που θεώρησε ότι δεν θα είμαι καλός επαγγελματίας στη δουλειά μου αν "κρίνω" έτσι τα πράγματα. (!!!!)
Έχω καταλάβει που έμπλεξα και αρχίζω να κάνω τον μαλάκα πλέον. Αυτός εκεί! Το συνέχιζε λέγοντας να πάμε κατευθείαν στην ΓΑΔΑ για να διαμαρτυρηθώ!
Για να επιβεβαιώσει ότι δεν κάνει διακρίσεις με τους αυτοκινητιστες, σταματάει μπροστα μου ένα πουντο τούμπανο με νταμπα ντούμπα με 2 πιτσιρικάδες και 2 παπάκια με ξεκράνωτους πιτσιρικάδες.. Σταματώντας το πουντο, έκανε επιδειξη κρατώντας τη λαβή του πιστολιού του πλησιάζοντας.. Μόνο "Υου have the right to remain silent..." δεν άρχισε να λέει!
Περιμένω κανα δυο λεπτά, ενώ ασχολιόντουσαν μαζί τους και ξαφνικα έρχεται ο νεαρος Ζ - τάς και μου λεει πολύ απλά "φύγετε κύριε".
Φεύγοντας εγώ, ο νεαρος Ζ τας πήγε να συνοδέψει τους πιτσιρικάδες με τα παπιά στο τμήμα για εξακρίβωση προφανώς. Φαινεται βρήκαν πιο "κατάλληλους πελάτες".....
Απορία:
Μπορούν να σταματάνε τον οποιοδήποτε πολίτη συναντάνε και να τον πηγαίνουν στα καλά καθούμενα στο τμήμα για εξακρίβωση και έλεγχο;;; ΕΧΟΥΝ ΤΥΠΙΚΑ αυτό το δικαίωμα? Έτσι, επειδή δεν τους άρεσε η χωρίστρα του ή το μουστάκι του???? Είναι δυνατον???????????
Μπορούν, για παράδειγμα, να σταματήσουν έναν οικογενειάρχη ως οδηγό οχήματος κι αυτον (άσχετα άν είναι 5πορτο ΝΙΣΣΑΝ) Κυριακή μεσημέρι που πάει βολτα τα 2 του παιδια τη γυναίκα και τη πεθερά και να τον πανε ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ για ταυτοποίηση και έλεγχο στο τμήμα????
Μήπως μπορούν να σταματήσουν και να παρουν για προσαγωγή άλλον ανύποπτο οικογενειάρχη ακόμα και χωρίς να οδηγάει όχημα?? Την ώρα που παίζει με τα 3 του παιδιά στο πάρκο, ας πουμε???
![]()