Σελίδα 32 από 117 ΠρώτοΠρώτο ... 2227282930313233343536374282 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 466 έως 480 από 1747

Θέμα: Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ichigo Προβολή μηνύματος
    Πάμε πάλι!
    Δε λέει όμως ότι δεν έχει υποχρέωση να μην ασφαλίζει όχημα αυτός που είναι σταθμευμένος (ορισμός το τι είναι στάθμευση στο άρθρο 1 παρ. ε). Ξέρεις υπάρχει επίσης η πιθανότητα να κινήσει κάποιος καλοθελητής το όχημα για εσένα
    Ενώ τώρα θα τον εμποδίσει ότι δεν έχω πινακίδα και άδεια?

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    ... Τώρα ακόμα και το τέλειο μηχανογραφημένο σύστημα να έφτιαχναν για τα τέλη κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων, θα ήταν ασύμφορο να πηγαίνει ο καθένας κάθε τρεις και λίγο να πληρώνει τέλη για όποιο μήνα του καπνίσει ή να καταθέσει/ανακτήσει πινακίδες.

Υποθέτω ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορείς με 5 κλικ σε ένα browser να βγάλεις και να πληρώσεις ασφάλεια για μηχανάκι/αυτοκίνητο κτλ. ΤΟ ΙΔΙΟ θα μπορούσε να έχει κάνει και το αντίστοιχο υπουργείο τισκαταδενξερω και να βγάζεις τρίμηνες άδειες κυκλοφορίας με πληρωμή αντίστοιχων τελών. (τα στοιχεία του καθενός και των οχημάτων του υπάρχουν ήδη στο gsis) Η πινακίδα σου στο μηχανάκι κανονικά και ένα χαρτί σαν την τωρινή άδεια δικό σου στο συρτάρι. Και γαμώ τις λύσεις και όλοι ΟΚ.

Άσε το άλλο που καταθέτεις πινακίδες και δεν έχεις ούτε ένα χαρτί να λέει το όνομα σου δίπλα στο αριθμό πλαισίου. Άμα το βάλεις στο τρέιλερ δηλαδή να πας στην πίστα μπορεί και να βρεις σε έλεγχο το μπελά σου (δεν θα έχεις τίποτα να αποδεικνύει ότι είναι δικό σου)
    Give me fuel, Give me fire

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Άντε πάλι με τα όπλα...
    Αδερφέ, το όπλο χρησιμοποιείται για να πυροβολεί και να σκοτώνει. ΜΟΝΟ. Δεν κάνει τίποτα άλλο.
    Υπάρχει κι άθλημα που λέγεται σκοποβολή, πυροβολείς και το μόνο που σκοτώνεις είναι η ώρα σου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Υπάρχει κι άθλημα που λέγεται σκοποβολή, πυροβολείς και το μόνο που σκοτώνεις είναι η ώρα σου.
    Α, εντάξει τότε. Αυτοκίνητο=μηχανή=όπλο, το κατάλαβα, ευχαριστώ!
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Α, εντάξει τότε. Αυτοκίνητο=μηχανή=όπλο, το κατάλαβα, ευχαριστώ!
    Εφόσον πιστεύεις ότι αυτό είπα εγώ προφανώς και δεν το κατάλαβες ή δεν θέλεις να το καταλάβεις...

Εφόσον πιστεύεις ότι αυτό είπα εγώ προφανώς και δεν το κατάλαβες ή δεν θέλεις να το καταλάβεις...
    Προφανώς και είπες ακριβώς αυτό. Να θυμίσω;

Εάν κάποιος ήταν κάτοχος περιστρόφου αλλά δεν είχε άδεια οπλοφορίας με την αιτιολογία ότι δεν το χρησιμοποιεί ποτέ πώς θα ακουγόταν αυτό;
    Εξισώνεις την κατοχή αυτοκινήτου - μοτοσυκλέτας με την κατοχή περιστρόφου.
    Παρουσιάζεις έναν ιδεολογικό μαθηματικό τύπο με τη μορφή

Κάτοχος + αντικείμενο = προληπτικά μέτρα.

Σε αυτόν τον τύπο λοιπόν, αφού ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις εξισώνεις το αποτέλεσμα (προληπτικά μέτρα) και ο κάτοχος δυνητικά είναι κοινός (αφού μπορεί να είναι ο καθένας μας), έχουμε ένα σύστημα 2 εξισώσεων με 2 αγνώστους του τύπου
    α + x = β και
    α + ψ = β
    Από αυτό προκύπτει ξεκάθαρα πως x=ψ. Κατάλαβα πολύ καλά τι είπες. Αν όμως δεν εννοούσες ακριβώς αυτό που είπες αλλά κάτι παραπλήσιο, γράψε το πιο αναλυτικά ή φέρε άλλο παράδειγμα. Θα χαρώ να το συζητήσουμε.

Παρουσίαση ιδεολογικού μαθηματικού τύπου;;; Εξίσωση οχήματος με περίστροφο; Σύστημα 2 εξισώσεων με 2 αγνώστους; Μάλλον θα χρειαστώ φροντιστήριο μαθηματικά... Για να μην το κουράζουμε, η θέση μου επί ανασφάλιστου οχήματος για να μην φέρω άλλο παράδειγμα και ξανακαταλάβεις άλλα, είναι ότι όχημα το οποίο ανά πάσα στιγμή για τον οποιοδήποτε χ,ψ,ζ λόγο θα κινηθεί έστω και για ένα μέτρο και για δύο δευτερόλεπτα πρέπει να ασφαλίζεται, τελεία και παύλα. Δεν πάει να το έχεις 364,5 μέρες ακινητοποιημένο και αραγμένο μέσα στο σαλόνι σου, εάν κινηθεί για μισή μέρα το χρόνο πρέπει να έχει ασφάλεια. Δεν θα ήθελα να με χτυπήσει κάποιος χωρίς ασφάλεια και να μου πει δικαιολογία "ξέρεις δεν έχω ασφάλεια γιατί το είχα ακινητοποιημένο" κι έτυχε τώρα η κακιά η ώρα...γιαυτό τη λένε κακιά ώρα γιατί δεν ξέρεις πότε θα έρθει!!! Έχω συνάδελφο ο οποίος τη μηχανή την κινεί καθημερινά μόνο το καλοκαίρι και πάει και κάνει ασφάλεια μόνο για 3 μήνες μόνο για να μην πληρώνει λέει κερατιάτικα...όταν του τυχαίνει όμως κάτι με το αυτοκίνητο και χρειάζεται όχημα την καβαλάει να κάνει τη δουλειά του ανασφάλιστη με τη λογική "έλα μωρέ τί να γίνει για μία φορά που την πήρα"... ελπίζω τώρα να έγινα αντιληπτός.

Για να μην το κουράζουμε, η θέση μου επί ανασφάλιστου οχήματος για να μην φέρω άλλο παράδειγμα και ξανακαταλάβεις άλλα, είναι ότι

Καλό είναι όταν έχουμε διάλογο με κάποιον, να μην υποθέτουμε πως είναι ηλίθιος. Δεν «ξανακατάλαβα» άλλα. Πρώτον το «ξανά» είναι άτοπο εκτός αν μου δείξεις προηγούμενη παρανόηση και δεύτερον κατάλαβα καλά αυτό που είπες, το οποίο δεν είναι αυτό που λες τώρα. Όλοι έχουμε ατυχείς - υπερβολικές εκφράσεις κατά καιρούς, καλό είναι να το δεχόμαστε ή τουλάχιστον να τις αναδιατυπώνουμε και όχι να λέμε το κλασσικό «δεν κατάλαβες».
    Κατάλαβα, γι αυτό και απάντησα πως τα όπλα είναι φτιαγμένα για άλλο σκοπό. Μη θέλοντας όμως να κάνεις πίσω, μου απαντάς ημι-ειρωνικά για τη σκοποβολή λαμβάνοντας ακόμη πιο άκαμπτη στάση. Δεν κάνει πάντα ο άλλος το λάθος.

όχημα το οποίο ανά πάσα στιγμή για τον οποιοδήποτε χ,ψ,ζ λόγο θα κινηθεί έστω και για ένα μέτρο και για δύο δευτερόλεπτα πρέπει να ασφαλίζεται, τελεία και παύλα. Δεν πάει να το έχεις 364,5 μέρες ακινητοποιημένο και αραγμένο μέσα στο σαλόνι σου, εάν κινηθεί για μισή μέρα το χρόνο πρέπει να έχει ασφάλεια.

Σε αυτό δεν διαφωνούμε στο παραμικρό. Φυσικά και αν υπάρχει έστω και η παραμικρή περίπτωση να κινηθεί το όχημα, θα πρέπει να ασφαλίζεται εκ των προτέρων. Αυτό που λες όμως, μου δείχνει πως απλά δεν με εμπιστεύεσαι όταν σου λέω πως το δικό μου ακινητοποιημένο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κινηθεί. Αυτό σημαίνει πως θεωρείς εκ των προτέρων πως θα κάνω κάτι παράνομο. Σύμφωνοι, μπορείς να θεωρείς ότι θέλεις, αλλά δεν είμαστε όλοι σαν το συνάδελφό σου. Μερικοί από εμάς όταν λένε πως το όχημα είναι ακινητοποιημένο, το εννοούν απόλυτα. Το κλασσικό «και γιατί δεν δίνεις πινακίδες ρε μεγάλε», επιφέρει αρκετά πρακτικά προβλήματα ανά περιπτώσεις. Αν δεχθείς πως έχω έστω και ψήγματα δικαίου, θα χαρώ να σου αναφέρω παραδείγματα αν και ήδη έχει γίνει κάτι τέτοιο στο νήμα.
    Αυτό όμως που είναι το ενοχλητικό δεν είναι το να καταθέσεις πινακίδες, ούτε το ότι το μέτρο είναι εισπρακτικού χαρακτήρα. Δεν είναι το πρώτο, ούτε το τελευταίο. Είναι πως ο νομοθέτης αλλάζει αντίληψη για τον πολίτη καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας (ξέρεις, αυτό το «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου»), θεωρώντας εκ προοιμίου ένοχο κάθε κάτοχο ανασφάλιστου οχήματος (ακόμη και αν είναι σε κούτες).
    Το λυπηρό είναι πως σε αυτή του τη θεώρηση, βρίσκει υποστηρικτές. Στην ουσία. το θέμα με τις πινακίδες και τις ασφάλειες αν και θα επιφέρει αρκετά πρακτικά προβλήματα σε κάποιους, είναι μηδαμινής σημασίας.
    Το ότι αλλάζει όμως η ματιά του νομοθέτη ως προς τον πολίτη θεωρώντας τον εκ προοιμίου ένοχο (αλλιώς γιατί να επιβάλλει ποινές; ), είναι ένα πετραδάκι που αν το αφήσουμε να κυλήσει, θα πάρει φόρα και δεν θα μπορέσουμε να το σταματήσουμε ποτέ ξανά.

Δεν θα ήθελα να με χτυπήσει κάποιος χωρίς ασφάλεια και να μου πει δικαιολογία "ξέρεις δεν έχω ασφάλεια γιατί το είχα ακινητοποιημένο" κι έτυχε τώρα η κακιά η ώρα...γιαυτό τη λένε κακιά ώρα γιατί δεν ξέρεις πότε θα έρθει!!! Έχω συνάδελφο ο οποίος τη μηχανή την κινεί καθημερινά μόνο το καλοκαίρι και πάει και κάνει ασφάλεια μόνο για 3 μήνες μόνο για να μην πληρώνει λέει κερατιάτικα...όταν του τυχαίνει όμως κάτι με το αυτοκίνητο και χρειάζεται όχημα την καβαλάει να κάνει τη δουλειά του ανασφάλιστη με τη λογική "έλα μωρέ τί να γίνει για μία φορά που την πήρα"... ελπίζω τώρα να έγινα αντιληπτός.
    Δεν διαφωνώ, αλλά αυτό δεν θα λυθεί με αυτό το νομοσχέδιο, είναι άλλη η μέθοδος για να λυθούν αυτού του είδους τα προβλήματα.

Χαίρομαι που σε κάποια σημεία συμφωνούμε και που η επαναδιατύπωσή μου έγινε αντιπληπτή. Μια τελευταία παρατήρηση μόνο επί των λεγομένων σου. Καταρχάς δεν ήμουνα απέναντί σου ούτε ημιειρωνικός ούτε ειρωνικός, ειλικρινά απορώ γιατί το εξέλαβες έτσι... κι αυτό ότι λαμβάνω ακόμα πιο άκαμπτη στάση κι ότι πρέπει να κάνω πίσω... επαναλαμβάνω λοιπόν και συνεχίζω να επιμένω χωρίς ίχνος ειρωνίας πως ένα όπλο σκοποβολής είναι φτιαγμένο και προορισμένο όχι να σκοτώνει αλλά να ψυχαγωγεί μέσω του αθλήματος της σκοποβολής. Εσύ λες ότι τα όπλα είναι φτιαγμένα να σκοτώνουν. Tέλος από εμένα επί του θέματος, κατέθεσα τη θέση μου περί ανασφάλιστων, καλό σου βράδυ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kppantelis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Γιατί θα πρέπει να αποδείξω εγώ ότι δεν κυκλοφορεί και να μην αποδείξουν αυτοί ότι κυκλοφορεί βεβαιώνοντας την παράβαση ?
    Δηλαδή την δική τους ανικανότητα θα την πληρώσω εγώ ?
    οπως τα λες ειναι φιλε,δυστυχως.νταβαντζιλικι ειναι αυτο,αλλα καλα μας κανουν...εχω κι εγω το ιδιο θεμα.εχω μια μηχανη κι ενα σκουτερ εκ των οποιων κυκλοφορω μονο το σκουτερ εδω και καιρο.κατα συνεπεια δεν ανανεωσα την ασφαλεια της μηχανης οταν αυτη εληξε,γιατι δεν μου περισευαν και δεν υπηρχε και λογος.τωρα με το φοβο να μην μου ερθει προστιμο θα πρεπει να την ασφαλισω υποχρεωτικα.η ταυτοποιηση που λενε οτι θα κανουν με τις ασφαλιστικες μπορει να μην γινει και ποτε,αλλα δεν μπορω να το ρισκαρω.
    pantelis performance

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από chr1s_86 Προβολή μηνύματος
    Υποθέτω ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορείς με 5 κλικ σε ένα browser να βγάλεις και να πληρώσεις ασφάλεια για μηχανάκι/αυτοκίνητο κτλ. ΤΟ ΙΔΙΟ θα μπορούσε να έχει κάνει και το αντίστοιχο υπουργείο τισκαταδενξερω και να βγάζεις τρίμηνες άδειες κυκλοφορίας με πληρωμή αντίστοιχων τελών. (τα στοιχεία του καθενός και των οχημάτων του υπάρχουν ήδη στο gsis) Η πινακίδα σου στο μηχανάκι κανονικά και ένα χαρτί σαν την τωρινή άδεια δικό σου στο συρτάρι. Και γαμώ τις λύσεις και όλοι ΟΚ.

Άσε το άλλο που καταθέτεις πινακίδες και δεν έχεις ούτε ένα χαρτί να λέει το όνομα σου δίπλα στο αριθμό πλαισίου. Άμα το βάλεις στο τρέιλερ δηλαδή να πας στην πίστα μπορεί και να βρεις σε έλεγχο το μπελά σου (δεν θα έχεις τίποτα να αποδεικνύει ότι είναι δικό σου)
    Θα ήταν ιδανικό κάτι τέτοιο αν είχαμε γεφυρώσει πλήρως το ψηφιακό χάσμα γενεών σ αυτή τη χώρα . Εσένα κι εμένα σίγουρa θα μας βόλευε. Τους δικούς μου δεν έχω καταφέρει να τους πείσω να χρησιμοποιούν ebanking. Επίσης στις υποστελεχωμένες εφορίες αυτό θα σήμαινε παραπάνω σπατάλη σε ανθρωποώρες διότι πέρα από ότι άλλο έχουν να κάνουν θα έχουν και τον κάθε λάκη να πηγαινοφέρνει πινακίδες
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Θα ήταν ιδανικό κάτι τέτοιο αν είχαμε γεφυρώσει πλήρως το ψηφιακό χάσμα γενεών σ αυτή τη χώρα .

Ναι αλλά τα τέλη τα φετινά μια χαρά ζήτησαν να τα εκτυπώσουμε online.
    Give me fuel, Give me fire

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από chr1s_86 Προβολή μηνύματος
    Ναι αλλά τα τέλη τα φετινά μια χαρά ζήτησαν να τα εκτυπώσουμε online.
    Και όσους λογιστές τουλάχιστον εγώ γνωρίζω τρέχανε να το κάνουν αυτοί ώστε να εξυπηρετήσουνε όσους πελάτες τους δε γνώριζαν να το κάνουν, ώστε μετά οι ενδιαφερόμενοι να πάνε να στηθούν στην ουρά της τράπεζας. Έχουμε δρόμο ακόμα...
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Ελάτε ρε παιδιά...τόσες μέρες τι συζητάμε...αν μας πιάσουνε, καλώς να μας ασκήσουνε και προληπτική σωματική βία....αφού μας αρέσει....έχει τώρα 3 χρόνια σχεδόν μετά το 1ο μνημόνιο και αντέχουμε ακόμη στα τόσα μέτρα....προφανώς οι πολιτικοί εκεί στη βουλή ξέρουνε σε ποιούς βαράνε, αφού εμείς τους βγάλαμε...ξέρουνε που βαράνε....πλέον λέω να το γυρίσω από επαναστάτη του πληκτρολογίου σε κομφορμιστή...τουλάχιστον έχω την ησυχία μου...αφού δεν μπορούμε να συννενοηθούμε για στοιχειώδη...
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Όποιος δεν θέλει να ασφαλίσει το όχημα του , ας καταθέσει πινακίδες . Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να μην επιβαρυνθεί με ασφάλιστρα αν δεν το χρησιμοποιεί , δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία !!! Γιατί κάθεστε και ψάχνετε για σενάρια ?? Αν αφήσουν οποιοδήποτε παράθυρο ανοικτό στον νόμο , θα γίνει κατάχρηση και θα τον ακυρώσει ουσιαστικά στην πράξη.

Παρόμοια θέματα

1. Ανασφάλιστα οχήματα
    από cityfly στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 129
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2013, 02:28
  2. Ανασφαλιστα οχηματα
    από fidel_98_99 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 03/01/2013, 08:53
  3. Link για ανακληθέντα οχήματα παντός τύπου και κατασκευαστή.
    από Gandalf dr685sm στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2012, 18:12
  4. 1,5 εκατομυριο ανασφαλιστα οχηματα.
    από zephyr1 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2011, 12:53
  5. Οχήματα για όλα τα γούστα....
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2004, 02:44

Κανόνες δημοσιεύσεων