ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Το ξέρω και συμφωνώ, ακόμα και τα βιβλιοπωλεία εκτύπωναν τέλη. Αυτό που λέω είναι ότι όταν είδαν το συμφέρον (που δεν έστειλαν φακέλους) μας θεώρησαν όλους μια χαρά ικανούς.
Γιατί είναι άδικο να μετριέται η κυκλοφορία και τα τέλη-ασφάλεια ΑΝΑ ΕΤΟΣ.
Give me fuel, Give me fire
Έτσι για πείραμα, βγάλε την πινακίδα σου και παίξτο και καλά ανασφάλιστος και απινακίδωτος για μια βδομάδα, να δεις αν θα σε σταματήσει κανείς.
Μετά, σκέψου πως αφού είναι τόσο εύκολο να το κάνεις, γιατί δεν θα το σκεφτεί (αλλά και θα το κάνει) αυτός που δεν τον νοιάζει να κυκολοφορεί ανασφάλιστος.
Αυτό που λέμε, είναι πως αυτό το μέτρο δυσκολεύει μόνο όσους προσπαθούν να παραμείνουν νόμιμοι, οι υπόλοιποι δεν έχουν πρόβλημα.
Αν κάτσεις λίγο να το σκεφτείς, θα καταλάβεις το μειονέκτημα του να παραδίδεις πινακίδες. Κάποιος που δεν έχει να πληρώσει την ασφάλεια, δεν έχει επίσης χρήματα να πληρώνοει ιδιωτικά πάρκινγκ για φύλαξη του απινακίδωτου (αν είχε, θα το ασφάλιζε και θα είχε και πινακίδες), αλλά το απινακίδωτο δεν επιτρέπεται να παρκάρει στο δρόμο, οπότε ουσιαστικά ή ασφαλίζεις έχεις δεν έχεις, ή χάνεις το αυτοκίνητο-μηχανάκι, άσχετα με το αν σου έχει φύγει ο πάτος να το ξεχρεώσεις (αν το έχεις ξεχρεώσει).
Το «βάλτο στην πυλωτή ρε φίλε», αν θέλεις πές το σε κάποιον που μένει Πατήσια, Κυψέλη, Καλλιθέα, Παγκράτι κτλ, αλλά να είμαι μπροστά να κοιτάω ύφος...
Όπως βλέπεις, δεν ψάχνει κανείς σενάρια, απλά κοιτάμε και το πως επηρρεάζεται και ο διπλανός, όχι μόνο εμείς οι ίδιοι. Σενάρια δεν υπάρχουν, αυτό είναι πρόβλημα που θα το δούμε μπροστά μας σύντομα.
Βέβαια, κάποιους απλά δεν τους νοιάζει το πρόβλημα που δημιουργείται σε κάποιον άλλο. Άλλος το έχει έτσι κι αλλιώς.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
φόρο βέβαια έχει το όχημα, η βενζίνη, τα τακάκια, τα λάστιχα, τα κράνη, φόρο έχουν φάει τα λεφτά που δίνουμε για τα παραπάνω, γ@μ@σ@ τα κι άφησέ τα...
κατ' εμέ, έπρεπε να κάνεις μια Υ/Δ ακινησίας στο κατά τόπου υπουργείο μεταφορών, να απαλλασσόσουν από τέλη και ασφάλειες, να το πέρναγαν στο σύστημα (όπως κάνουν με τα κλεμμένα, σιγά το δύσκολο), και σε έλεγχο ας σου παίρναν και τα σώβρακα...
η διαδικασία κατάθεσης πινακίδων είναι χρονοβόρα, χώρια που δε ξέρω τι κόστος έχει να δίνεις - παίρνεις πινακίδες 2~3 φορές ετησίως...
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Ο νόμος έρχεται να προστατέψει τους πολίτες . Αν δεν μπορείς ή δεν θες να πληρώσεις ασφάλεια ή τέλη να μην έχεις αυτοκίνητο . Δεν φταίνε σε τίποτα οι υπόλοιποι . Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι να το κάνει το αυτοκίνητο κάποιος που δεν μπορεί να το συντηρεί ? Έκανες το σκατό σου παξιμάδι για να πάρεις το σούπερ ουάου αυτοκίνητο και τώρα επειδή δεν έχεις να το ασφαλίσεις , θα πρέπει να σε φάω στην μάπα εγώ ??? Απλά διαφωνώ !!!
(φαντάζομαι , καταλαβαίνεις ότι δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά ε?? )
το θέμα είναι το εξής
γιατί να μην έχω το δικαίωμα να διατηρήσω ένα περιουσιακό μου στοιχείο (σε ακινησία αν είναι αυτοκίνητο - κενό αν είναι σπίτι) χωρίς να φορολογηθώ ασυστόλως για αυτό ? μιλάμε για την υπέρτατη ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας, σα να είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό...
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Και το βασικότερο όλων, απορώ πως μερικοί αντί να εμμένετε στην αδυναμία ελέγχου του κρατικού μηχανισμού, δικαιολογείτε παράλογες κινήσεις
- Δε μπορούν να πιάσουν όσους κλέβουν το ΦΠΑ - πάει το ΦΑΠΑ 23%
- Δε μπορούν να πιάσουν αυτούς που κλέβουν εισοδήματα - φορολογείσαι με 30% από το 1ο ευρώ
- Δε μπορούν να πιάσουν το λαθρεμπόριο στα καύσιμα - πάει το πετρέλαιο 1,5 ευρώ
- Δε μπορούν να πιάσουν τα ανασφάλιστα οχήματα - όποιον πάρει ο χάρος
και άπειρα άλλα παραδείγματα...
ψαναψόφα φούστη γλάρε
+1000000000000!!!!!!
Τα ειπαμε τοσες φορες το μονο λογικο ειναι να ξεσκηστουνε στους ελεγχους καθε τετραγωνο να με σταματανε δεν με πειραζει και αν με πετυχουν ανασφαλιστο να μου παρουν και το σπιτι και να με βαλουν ισοβια!!!!!!Οχι ομως καθε φορα που σκαρφιζονται μια μ!@$@#!α να περνει η μπαλα ολους επειδει ειναι ανικανοι αυτοι!!!Εχουμε γεμισει ανευθυνους ανθρωπους σε υπευθυνες θεσεις!!!Εχουν βαλει ως απαραιτητο δικαιολογιτικο το Κτεο στις μεταβιβασεις(μοτο) ενω οι ιδιοι εχουν απαντησει οτι δεν ειναι απαραιτητο( http://i47.tinypic.com/2a4qxip.png )!!!
!!Βαριουνται να σηκωσουν το τηλ η να κανουν μια ενημερωση στα κατατοπους μηχανολογικα της χωρας να σταματησει αυτη η Μ$!#$#@!$α!!!
Εχουμε να ζησουμε ακομα..:a31::a31:
αν δηλαδη εγω εχω μια μηχανη,την οποια εχω μονο για βολτες παραεξω,γιατι με κανει να ξεφευγω,να νιωθω ομορφα κι ωραια,γιατι ετσι γουσταρω τελοσπαντων,και μπορω/θελω να την κυκλοφορω 6-9 μηνες τον χρονο,γιατι τους υπολοιπους δεν μπορω να την εχω παρκαρισμενη σπιτι μου;πρεπει να δωσω λογαριασμο σε κανεναν;τα τελη μου τα πληρωνω κανονικα.θα πρεπει να χανω ενα μεροκαματο(οσο εχω ακομα δουλεια)να τις καταθετω και αλλο ενα να τις παιρνω.ειναι επιεικως χαζο αυτο,νομιζω...
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Δεν θέλω να σε τρομάξω , αλλά η περιουσία φορολογείτε!! Είναι ενα δομικό στοιχείο του οικονομικού μοντέλου που ακολουθεί η χώρα !![]()
Θα επαναλάβω ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένας φόρος που επιβάλλει το κράτος σε όσους έχουν οχήματα και τα κυκλοφορούν και ότι υπάρχουν φόροι πολύ πιο άδικοι από τα τέλη ...![]()
Φυσικά καταλαβαίνω πως δεν αναφέρεσαι προσωπικά σε εμένα, απλά όχι μόνο διαφωνώ κάθετα με τη σκέψη «Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι να το κάνει το αυτοκίνητο κάποιος που δεν μπορεί να το συντηρεί ? Έκανες το σκατό σου παξιμάδι για να πάρεις το σούπερ ουάου αυτοκίνητο και τώρα επειδή...», αλλά και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν κάποιος να σκέφτεται έτσι.
Να αναλύσω περιπτώσεις λοιπόν αφού δεν σας ενδιαφέρει να τις σκεφτείτε οι ίδιοι για να καταλάβετε:
Παράδειγμα:
Ο Ρούλης μένει στην Καλλιθέα και κάποια στιγμή το γραφείο-μαγαζί που δούλευε μετακομίζει από τη Νέα Σμύρνη που ήταν κοντά και πήγαινε εύκολα, στην Ηλιούπολη-Αργυρούπολη. Φυσικά δεν θα φύγει από τη δουλειά, πρέπει να προσαρμοστεί.
Έτσι, μιας και δεν θέλει κιόλας να βλέπει τη Σούλα να ξαπαγιάζει χειμώνα - καλοκαίρι με το παπί, μαζεύει μια προκαταβολή και βάζει και 48 δόσεις και παίρνει ένα 1400άρι hatchback ψιλομεταχειρισμένο, μπας και κάνουν ποτέ και κανένα παιδάκι με τη Σούλα να μην το κουβαλάνε με το παπί. Έτσι θα πηγαίνει και σαν άνθρωπος μέχρι την Ηλιούπολη-Αργυρούπολη μιας και για να το κάνει με τη συγκοινωνία... κλάφτα Χαράλαμπε.
Φυσικά ο Ρούλης δεν είναι κανένας υψηλόμισθος, βασικό (του 2008-9) και καμία υπερωρία, τσοντάρει και η Σούλα από τη δική της δουλειά και κουτσά στραβά και τις δόσεις βγάζουν και ζουν. Όχι αυτό που λέμε «σαν άνθρωποι», βασικές ελλείψεις όμως δεν έχουν.
Τέσσερα χρόνια μετά, έχουμε 2012, ο Ρούλης είναι άνεργος εδώ και κανένα χρόνο όπως και άλλο ένα εκατομμύριο (τουλάχιστον) συμπολίτες του και τη βγάζει με δουλειές του ποδαριού δεξιά κι αριστερά. Ευτυχώς η Σούλα δουλεύει ακόμη, αν και με μείωση μισθού.
Στην Ηλιούπολη-Αργυρούπολη πλέον δεν χρειάζεται να πηγαίνει. Αν βρει καμιά δουλειά κοντά, πάει με το παπί, αν είναι μακρύτερα έρχονται και τον παίρνουν.
Το αυτοκίνητο δεν το κινεί. Όχι αραιά και που, απλά δεν το κινεί πλέον, οπότε δεν το ασφαλίζει κιόλας, αλλά το έχει ξεχρεώσει, οπότε υπολογίζει να το πουλήσει.
απλά αργεί, γιατί η αγορά τα 'χει παίξει και δεν κουνιέται φύλλο.
Αν λοιπόν δεν πληρώσει την ασφάλεια, θα πρέπει να παραδώσει πινακίδες. Οπότε, κάποια μέρα ο δήμος θα πρέπει να του μαζέψει και μια πιθανή πηγή εσόδων την οποία έκανε 4 χρόνια να ξεχρεώσει.
- Άρα, ο Ρούλης τώρα θα πρέπει να:
- πει «δε γαμιέται, πες ότι το νοίκιαζα 4 χρόνια»;
- κόψει το λαιμό του να πληρώσει ασφάλεια;
- κόψει το λαιμό του γενικότερα;
- πάρει φόρα και να κόψει το λαιμό όποιου πάει ν' αγγίξει το αμάξι;
Η επιλογή δική σας.
Αν βρεθεί λοιπόν - που σίγουρα θα βρεθεί - ένας Κούλης να μου απαντήσει «στ' αρχίδια μου τι θα κάνει ο Ρούλης», να ξέρει πως και ο Ρούλης στ' αρχίδια του αν βρεθεί κάποτε και ο Κούλης σε δύσκολη θέση, αν έχει επιβιώσει ως τότε θα τον φάει ζωντανό αν τον βρει μπροστά του και έχει ανάγκη.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Tι να πω ρε φίλε, απλά σε θαυμάζω, όχι για τις απόψεις σου που συμφωνώ 100%, αλλά για την υπομονή και την επιμονή να προσπαθείς με σοβαρά και πλήρως τεκμηριωμένα επιχειρήματα να εξηγήσεις αυτά που σε μια κοινωνία με βασική παδεία και κράτος δικαίου, θα θεωρούνταν αυτονόητα...
Ζω πλέον στο εξωτερικό και η μηχανή μου βρίσκετε ακινητοποιημένη στο γκαράζ, όποτε κατεβαίνω Ελλάδα την ασφαλίζω κάνω τα κέφια μου και την ξανακλειδώνω...τέλη πληρώνω κανονικά...γιατί θα πρέπει να την ασφαλίζω για όλο το χρόνο δεν το καταλαβαίνω...αντί να κυνηγήσουν τους ανασφάλιστους και μελλοντικά και απινακίδωτους μας κυνηγάνε όλους...Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι έχει πεισθεί κόσμος ότι το κάνουν για το καλό του συνόλου και όχι απλά φοροεισπραχτικά...
Υπάρχουν λύσεις κύριοι να μαζευτούν χρήματα χωρίς να αδικηθεί κανένας...ίσα ίσα που θα ξεχωρίσει και ο τόπος από τους ανασφάλιστους που φοβάστε...τακτικοί έλεγχοι στον δρόμο, στα διόδια, στα πλοία, ηλεκτονική καταγραφή και έλεγχος δευτερολέπτων ακόμα και εν κινήση χωρίς να σταματήσουν ποτέ το κινούμενο όχημα...
Ας πάμε μπροστά και όχι πίσω επίτελους...με αυτά που κάνουν και χρήματα δεν θα μαζέψουν και περισσότεροι θα κυκλοφορούν παράνομοι...σήμερα χωρίς ασφάλεια, αύριο και χωρίς πινακίδα ή καμιά "μαιμού" για το ξεκάρφωμα....
υ.γ. Τα στρατιωτικά οχήματα που κινούνται σε δημόσιο δρόμο είναι ασφαλισμένα; (τέλη δεν πληρώνουν οκ κατανοητό εν μέρη...).Αν τρακάρω με την πυροσβεστική/λιμενικό/στρατό και φταίνε θα πληρωθώ για την ζημιά και πότε; Κτέο θα περάσουν όλοι αυτοί; (Εδώ γελάμε....)
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
Ρε παιδιά ας είμαστε λίγο σοβαροί.
Είναι δυνατόν κατζάμ ασφαλιστικές να χάνουν τόσα λεφτά απ όλους αυτούς τους λεχρίτες που δεν πληρώνουν γιατί λέει δεν έχουν λεφτά και δε κυκλοφορούν?
Πλάκα κάνετε?
Άσε που οι περισσότερες ασφαλιστικές ανήκουν σε τράπεζες ή τέλος πάντων έχουν μετόχους τράπεζες.
Θέλετε να φτωχύνουν οι τράπεζες ?
ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΞΩ???
ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ το τραπεζικό ΜΑΣ σύστημα?
Λοιπόν απλά πράματα
Είναι δικαίωμα μου να κάνω το ΣΚΑΤΟ μου παξιμάδι και να πάρω ότι όχημα γουστάρω.
Σοσιαλισμό και λιτότητα να πάνε να κάνουν στις βιλάρες στα κότερα και στο πουταναρΓιό που κυκλοφοράνε.
Είναι δικαίωμα μου άμα δεν έχω λεφτά ή άμα μου χαλάσει το σαραβαλάκι να το κλείσω στο γκαράζ μου και να μην το κυκλοφορώ.
Είναι και δικαίωμα του κράτους ΑΜΑ με πιάσει να βολτάρω χωρίς ασφάλεια να μου κατσχέσει το όχημα.
Είναι ακόμα δικαίωμα μου να ΜΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να αφήσω τη δουλειά μου μια μέρα να τρέχω για πινακίδες και άλλη μια μέρα να τις πάρω πίσω.
Στο κάτω κάτω ανοίξτε τις εφορείες ρε κάφροι ΚΥΡΙΑΚΗ ( εεε???)
Να μπορεί ο κόσμος να πληρώνει ελεύθερα και με την άνεση του.
Αλλά να σας πω και κάτι ?
Καλά μας κάνουν τέτοιες δουλαρες που είμαστε !
:a36: