Τη μία ρωτάς για motocross, τώρα λες για supersport και on-off... Όπως και να'χει.
Σε τί ακριβώς να σου απαντήσουμε ρε μάστορα? Στην τσέπη σου είμαστε για να ξέρουμε πόσο ανάγκη τα έχεις τα 200 ευρώ προκειμένου να τα διαθέσεις σε αγορά "δευτερεύουσας σημασίας" εξοπλισμού ασφαλείας?
Δε ρωτάς για κράνος για να πεταχτούν όλοι και να σου πουνε πάρ'το, κι άμα δεν έχεις φράγκα βρες, δανείσου, κλέψε την έβγα της γειτονιάς σου, πάντως χωρίς κράνος μην καβαλάς. Για προστασία αυχένα ρωτάς. Άχρηστη μπορεί να μην είναι, αλλά ούτε και το πρώτο πράγμα που θα αγοράσει κάποιος από πλευράς εξοπλισμού είναι.
Και στο "πόσο μεγάλη προστασία μου παρέχει?" τι απάντηση θες ακριβώς? Περιέγραψα και πιο πάνω αυτό που έχω εγώ και είπα πως απ'ότι έχω καταλάβει δε θα κάνει κανά θαύμα σε περίπτωση ατυχήματος. Είναι για τα ψιλά. Πώς αλλιώς θες να σου απαντήσουμε στο "πόσο μεγάλη" είναι η προστασία που σου παρέχει? Σου παρέχει 5 κιλά προστασία? Τί είναι η προστασία? Πατάτες?
Απαραίτητα με την έννοια του πραγματικά απαραίτητου είναι ένα καλό κράνος, ένα καλό μπουφάν, ένα καλό ζευγάρι γάντια, κι ένα καλό ζευγάρι μπότες (μποτάκια έστω). Κάποιοι θα έβαζαν στη λίστα και ένα καλό παντελόνι. Από εκεί και πέρα ότι προσθέτει κανείς καλό κάνει. Κακό δεν κάνει. Και η πανοπλία που πόσταρε παραπάνω ο harris δε βλάπτει πουθενά. Το αν έχεις 300 ευρώ όμως να την πάρεις, κι αν αντέχεις να καβαλάς φορώντας την είναι υποκειμενικό.