Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 30

Θέμα: Προστασία Αυχένα

Προστασία Αυχένα

Καλησπερα σας !θελω να θεσω το θεμα για τα κολαρα αυχενα και συγκεκριμενα στο μοτοκροςς!Αξιζει να δωσω ενα μεγαλο ποσο οπως 200 ευρω για ενα alpinestar ?Ποσο μεγαλη προστασια μου παρεχει?

Παλαιό μέλος
    και εγώ θα ήθελα να μάθω γενικότερα για προστασία του αυχένα και όχι για Motocross ,αλλά γενικότερα.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PetranGR Προβολή μηνύματος
    και εγώ θα ήθελα να μάθω γενικότερα για προστασία του αυχένα και όχι για Motocross ,αλλά γενικότερα.
    Ελπίζω να μη χαλάμε το thread του φίλου μιας και δεν αναφερόμαστε σε Motocross.

Εγώ έχω αυτό: http://www.dainese.com/eu_en/motorbi...he.html?cat=41

Τα πλαϊνά μπαίνουν σε κάτι θήκες σαν τσέπες που έχει από μέσα το μπουφάν κι έτσι "στερεώνεται". Το μόνο "μειονέκτημα" είναι ότι αν πας να βάλεις την εσωτερική επένδυση, εμποδίζει δύο σημεία στο να κουμπώσει η επένδυση στο επάνω μέρος. Αλλά δεν την επηρεάζει πουθενά επί της ουσίας. Σε διακόσια σημεία πιάνει, κι απλά χάνει αυτά τα δυο.

Ευτυχώς δεν το έχω τεστάρει ποτέ για να σου πω εμπειρίες. Στην ουσία το νιώθεις σαν τη συνέχεια του "κροκόδειλου" που φοράς στην πλάτη του μπουφάν. Εκεί που τελειώνει το ένα αρχίζει το άλλο. Το καλό με αυτό το συγκεκριμένο είναι ότι αυτά τα πλαϊνά σου προστατεύουν την ωμοπλάτη. Εκεί ο κροκόδειλος δε φτάνει, και δεν είναι και σημείο που είναι απίθανο να το κοπανήσεις σε μία πτώση. Χοντρικά σκέψου το όλο προστατευτικό ότι κάθεται με τέτοιο τρόπο που "ενώνει" την προστασία πλάτης με το κράνος, και με τα προστατευτικά στους ώμους. Καλύπτει το κενό ανάμεσα τους.

Τώρα σχετικά με το μεσαίο και πάνω μέρος που πιάνει τον αυχένα, σκέψου ότι επί της ουσίας αυτό που νιώθεις είναι ότι σου "χουφτώνει" το σβέρκο και εμποδίζει το κεφάλι σου να πάει προς τα πίσω από ένα ορισμένο σημείο κι έπειτα. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο άνετο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο για κάποιον που καβαλάει σούπερσπορτ και η στάση του σώματός του είναι τέτοια που θα χρειαστεί να σκύψει και να σηκώσει το κεφάλι για να κοιτάξει μπροστά, με αποτέλεσμα να νιώσει το πλαστικό του προστατευτικού να τον κόβει στο σβέρκο και να τον ενοχλεί, ή ακόμα και να τον εμποδίζει.

Από κει και πέρα μη φανταστείς τρελά πράγματα. Είναι κάτι το αρκετά πιο λεπτό (και το πλαστικό του και το "αφρολέξ" του) από την προστασία του αγκώνα ή της πλάτης πχ. Και λογικό είναι γιατί αλλιώς θα πήγαινες σα να έχεις λυκόπιασμα. Δε νομίζω ότι θα κάνει και κανά θαύμα σε κάποιο βαρύ χτύπημα ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο ευαίσθητο σημείο είναι ο αυχένας.
    Από την άλλη όμως, σαφώς και είναι καλύτερο από το τίποτα, κι από τη στιγμή που δεν ενοχλεί, γιατί όχι?

Παλαιό μέλος
    κατάλαβα,εγώ βρήκα αυτά εδώ:

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...erBy=ListPrice

αλλά δεν ξέρω πιο θα ταίριαζε σε μία SuperSport Μηχανή κάτω απο την ζελατίνα ...

Παλαιό μέλος

αλλά δεν ξέρω πιο θα ταίριαζε σε μία SuperSport Μηχανή κάτω απο την ζελατίνα ...

https://www.youtube.com/watch?v=M18ef0p2WZ0

επίσης είδα και αυτό προσπάθησα να το βρώ.

Αλλά..στο βίντεο δείχνει 3 ενώσεις

Ενω το Neck Protector 5 ,δείχνει μονο 2 ενώσεις στον λαιμό μαζί με τα πλαινά.
    Ενώ το Neck Protector 4 ,είναι μόνο στον λαιμό έχει όντως 3 συνδέσεις αλλά καθόλου πλαινά.

(Από οτι κατάλαβα,αυτό που δείχνει στο βίντεο είναι και για Super Sport καταστάσεις)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο άνετο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο για κάποιον που καβαλάει σούπερσπορτ και η στάση του σώματός του είναι τέτοια που θα χρειαστεί να σκύψει και να σηκώσει το κεφάλι για να κοιτάξει μπροστά, με αποτέλεσμα να νιώσει το πλαστικό του προστατευτικού να τον κόβει στο σβέρκο και να τον ενοχλεί, ή ακόμα και να τον εμποδίζει.
    Δοκιμασμένο στο μηχανάκι που δείχει το video της Dainese που μπήκε από πάνω, μόλις το συνηθίσεις ξεχνάς πως υπάρχει.
    Δεν το λες και supersport , αλλά ΟΚ.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Δοκιμασμένο στο μηχανάκι που δείχει το video της Dainese που μπήκε από πάνω, μόλις το συνηθίσεις ξεχνάς πως υπάρχει.
    Δεν το λες και supersport , αλλά ΟΚ.
    ναι αλλά τελικά στο βίντεο της πιο δείχνει , μοντέλο ???

https://www.youtube.com/watch?v=M18ef0p2WZ0

επίσης είδα και αυτό προσπάθησα να το βρώ.

Αλλά..στο βίντεο δείχνει 3 ενώσεις

Ενω το Neck Protector 5 ,δείχνει μονο 2 ενώσεις στον λαιμό μαζί με τα πλαινά.
    Ενώ το Neck Protector 4 ,είναι μόνο στον λαιμό έχει όντως 3 συνδέσεις αλλά καθόλου πλαινά.

(Από οτι κατάλαβα,αυτό που δείχνει στο βίντεο είναι και για Super Sport καταστάσεις)

Όντως έχεις δίκιο. Οι συνδέσεις που δείχνει το βίντεο είναι περισσότερες από το neck 5 που έχει στο site και που έχω κι εγώ. Κοίταξα κι εγώ το δικό μου για να το σιγουρέψω βλέποντάς το κι από κοντά.

Από την άλλη βέβαια το βίντεο είναι του 2007. Μπορεί τότε να το έβγαζαν έτσι και για κάποιο λόγο τώρα να το βγάζουν με ένα "σπόνδυλο" λιγότερο. Μπορεί να ήταν too much και να μην ήταν βολικό.

Πριν πω αυτό που θέλω, τονίζω ότι εκφέρω καθαρά προσωπική άποψη μιας και μιλάμε για εξοπλισμό ασφαλείας όπου, (όταν η κουβέντα κινείται μέσα στα πλαίσια της λογικής βεβαίως) μπορεί να ακουστούν διάφορες απόψεις και να είναι όλες σωστές, αλλά να μην ταιριάζουν όλες σε όλους.

Κατ'εμέ λοιπόν, μην το πολυψειρίζεις. Όχι για κανάν άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν κυκλοφορεί και η τρομερή ποικιλία και γιατί δε νομίζω ότι θα σου κάνει και τρελή διαφορά το Α αυχενοπροστατευτικό από το Β. Δε μιλάμε για κράνος που θα σου έλεγα τράβα δοκίμασέ τα όλα, ψάξ'τα όλα, αγόρασε το καλύτερο και λοιπά. Μιλάμε για μια προστασία αυχένα, η οποία το ξαναλέω, είναι για τα "ψιλά". Τουλάχιστον έτσι την έχω αντιληφθεί εγώ. Ούτε η Α ούτε η Β θα γλιτώσει έναν αναβάτη αν σε κάποιο ατύχημα σκάσει με το σβέρκο σε κανά πεζοδρόμιο. Το Α από το Β κράνος όμως θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Γι'αυτό και βάζω δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Από εκεί κι έπειτα σημαντικότατος παράγοντας για μένα είναι αυτό που φοράω και με προστατεύει να μου είναι και άνετο (πάλι εντός πλαισίων λογικής. Δεν καβαλάω με το μπουρνούζι και τις χνουδωτές παντόφλες μου). Αλλιώς, ή που θα το πάρω, θα το βάλω κανα δυο φορές και θα μείνει στην ντουλάπα, ή που δε θα το πάρω ποτέ. Ασφάλεια και άνεση αποτελούν μία συνάρτηση που ο καθένας ζυγίζει λίγο περισσότερο το ένα λίγο περισσότερο το άλλο. (για πολλοστή φορά, δεν είπα να μη φοράμε κράνος γιατί χαλάει το μαλλί). Αν λοιπόν η προστασία αυχένα ήταν τύπου "κολάρο", σαν κάποιο από αυτά που πόσταρες στο λινκ του fcmoto (αν και νομίζω ότι αυτά προορίζονται για αγώνες motocross) τι να το κάνω? Να μην μπορώ να γυρίσω το κεφάλι μου να ελέγξω καθρέφτη και νεκρή γωνία και δεν ξέρω γω τι? Να το βράσω.

Από τη στιγμή λοιπόν που, όπως είπα, καμία από τις "λογικές" προστασίες αυχένα δε θα σου παρέχει τη σούπερ ντούπερ ασφάλεια, πάρε μία η οποία να σου είναι άνετη στην οδήγηση. Δεν είπα ότι είναι άχρηστη (άλλωστε την έχω κι εγώ). Απλά μην περιμένεις να σου σώσει τη ζωή. Σου αρέσει αυτή της dainese με τα πλαϊνά? Τράβα πάρ'την. Έχε στο νου σου όμως ότι θα πρέπει να είναι dainese και το μπουφάν σου και να διαθέτει τις ανάλογες θήκες για να στερεώσει. Αλλιώς μιλάμε για πατέντες κι εκεί εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Τώρα αν θες να πάρεις ότι καλύτερο υπάρχει από πλευράς προστασίας και δε σε νοιάζει η άνεση, το βάλε βγάλε, ή το οτιδήποτε άλλο τράβα πάρε μια πανοπλία τέτοια
    http://www.dainese.com/eu_en/motorbi...t=41&subcat=42
    να είσαι σα μαύρος αστακός.
    Καλό, χρυσό, έχει προστασία για τον αυχένα, για τους ώμους, για τον κόκκυγα, για τα @@, για τη σαλμονέλα και το σκορβούτο, αλλά εγώ δε θα μπορούσα να φορέσω τέτοιο πράγμα και να κάνω διαδρομή (ασχέτως αποστάσεως). Άλλοι θα μπορούσαν, μπορούν, το φοράνε, και πολύ καλά κάνουν.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο άνετο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο για κάποιον που καβαλάει σούπερσπορτ και η στάση του σώματός του είναι τέτοια που θα χρειαστεί να σκύψει και να σηκώσει το κεφάλι για να κοιτάξει μπροστά, με αποτέλεσμα να νιώσει το πλαστικό του προστατευτικού να τον κόβει στο σβέρκο και να τον ενοχλεί, ή ακόμα και να τον εμποδίζει.
    Σε ss εμποδίζει σε βαθμό που πλέον δεν το φοράω

edit: για την πίστα μιλάω, έξω που είμαι ποιο όρθιος είναι ok

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Σε ss εμποδίζει σε βαθμό που πλέον δεν το φοράω

edit: για την πίστα μιλάω, έξω που είμαι ποιο όρθιος είναι ok
    Παίζει τέτοιος "ερασιτεχνικός" εξοπλισμός για την πίστα?

Οι φόρμες δεν έχουν κάτι ανάλογο και σαφώς πολύ καλύτερο από αυτή τη "χαζομαρούλα" που μπαίνει στο μπουφάν, προκειμένου να προστατεύσουν τον αυχένα? Ή έστω κι αν δεν το έχουν οι φόρμες δεν πωλείται κάτι που να προορίζεται για αγωνιστική χρήση?

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παίζει τέτοιος "ερασιτεχνικός" εξοπλισμός για την πίστα?

Οι φόρμες δεν έχουν κάτι ανάλογο και σαφώς πολύ καλύτερο από αυτή τη "χαζομαρούλα" που μπαίνει στο μπουφάν, προκειμένου να προστατεύσουν τον αυχένα? Ή έστω κι αν δεν το έχουν οι φόρμες δεν πωλείται κάτι που να προορίζεται για αγωνιστική χρήση?
    εγω μιλάω για αυτο που έχει την προστασία για τον αυχένα η οποία όμως ενοχλεί....

Για την πίστα το μόνο που χρειάζεσαι είναι φόρμα, μπότες, γάντια και κράνος. Τα υπόλοιπα είναι δική σου επιλογή αν θα τα βάλεις ή όχι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    εγω μιλάω για αυτο που έχει την προστασία για τον αυχένα η οποία όμως ενοχλεί....

Για την πίστα το μόνο που χρειάζεσαι είναι φόρμα, μπότες, γάντια και κράνος. Τα υπόλοιπα είναι δική σου επιλογή αν θα τα βάλεις ή όχι.
    Επειδή στο ποστ μου που παρέθεσες δεν είχα μιλήσει γι'αυτό, νόμιζα ότι μιλούσες για την σκέτη προστασία αυχένα που μπαίνει στο μπουφάν. Και παραξενεύτηκα. Με το μπουφάν στην πίστα?

Χαρά στο κουράγιο σου πάντως που φοράς ολόκληρη πανοπλία στο δρόμο. Εγώ δε θα μπορούσα να με φανταστώ με δαύτο.

Έντιτ: και πλάκα πλάκα, έτσι για να μαζεύουμε καμιά πληροφορία μιας και θα το πιάσουμε το σπορ της πίστας κι εμείς κάποια στιγμή, όποιος ξέρει να απαντήσει και στην ερώτησή μου θα του ήμουν ευγνώμων

Ή έστω κι αν δεν το έχουν οι φόρμες δεν πωλείται κάτι που να προορίζεται για αγωνιστική χρήση?

Αρχαιολογικό μέλος Το avatar του/της tomy
    Ρίξε μια ματια στο www.leatt-brace.com , έχει neck brace για on-off εώς δρόμου..
    Αυτο που προτείνει για δρόμο-πίστα το δοκίμασα στον τζορτζοπουλο κ δεν με ενοχλούσε καθόλου..

Τελικα δεν μου απαντησε κανεις ομως το θεωρειται απαραιτητο ειτε ειναι σε τομεα για supersport ειτε για on-off?!?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Γιαννης κορο Προβολή μηνύματος
    Τελικα δεν μου απαντησε κανεις ομως το θεωρειται απαραιτητο ειτε ειναι σε τομεα για supersport ειτε για on-off?!?
    Τη μία ρωτάς για motocross, τώρα λες για supersport και on-off... Όπως και να'χει.

Σε τί ακριβώς να σου απαντήσουμε ρε μάστορα? Στην τσέπη σου είμαστε για να ξέρουμε πόσο ανάγκη τα έχεις τα 200 ευρώ προκειμένου να τα διαθέσεις σε αγορά "δευτερεύουσας σημασίας" εξοπλισμού ασφαλείας?

Δε ρωτάς για κράνος για να πεταχτούν όλοι και να σου πουνε πάρ'το, κι άμα δεν έχεις φράγκα βρες, δανείσου, κλέψε την έβγα της γειτονιάς σου, πάντως χωρίς κράνος μην καβαλάς. Για προστασία αυχένα ρωτάς. Άχρηστη μπορεί να μην είναι, αλλά ούτε και το πρώτο πράγμα που θα αγοράσει κάποιος από πλευράς εξοπλισμού είναι.

Και στο "πόσο μεγάλη προστασία μου παρέχει?" τι απάντηση θες ακριβώς? Περιέγραψα και πιο πάνω αυτό που έχω εγώ και είπα πως απ'ότι έχω καταλάβει δε θα κάνει κανά θαύμα σε περίπτωση ατυχήματος. Είναι για τα ψιλά. Πώς αλλιώς θες να σου απαντήσουμε στο "πόσο μεγάλη" είναι η προστασία που σου παρέχει? Σου παρέχει 5 κιλά προστασία? Τί είναι η προστασία? Πατάτες?

Απαραίτητα με την έννοια του πραγματικά απαραίτητου είναι ένα καλό κράνος, ένα καλό μπουφάν, ένα καλό ζευγάρι γάντια, κι ένα καλό ζευγάρι μπότες (μποτάκια έστω). Κάποιοι θα έβαζαν στη λίστα και ένα καλό παντελόνι. Από εκεί και πέρα ότι προσθέτει κανείς καλό κάνει. Κακό δεν κάνει. Και η πανοπλία που πόσταρε παραπάνω ο harris δε βλάπτει πουθενά. Το αν έχεις 300 ευρώ όμως να την πάρεις, κι αν αντέχεις να καβαλάς φορώντας την είναι υποκειμενικό.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προστασία Αυχένα
    από Corki στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2011, 06:56
  2. Προστασία αυχένα??
    από CBRIDHS στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 26/10/2010, 11:15
  3. Προστασία αυχένα.. neck brace
    από Zid στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη