Οταν λέει "μέτοχος" εννοεί τους μικρομετόχους. Και αυτό είναι το "καινούργιο" σε όλο αυτό. Οτι βγήκαν οι μικρομέτοχοι, αυτοί που εδώ απλά δεν έχουν λόγο, σε επίπεδο κοινωνίας, να προσπαθήσουν να θεσμοθετήσουν για κάτι που καλώς ή κακώς προκαλεί και βρωμάει. Για 78 μύρια μιλάμε.
Οσο για τις εδώ εταιρείες, μόνο τράπεζες έχουμε (είχαμε) που έπαιζαν σε τεράστια νούμερα, και μια χαρά ακολουθούν το "αποφασίζω και παίρνω όσα θέλω" Το παράδειγμα που έδωσα παραπάνο είναι κραυγαλέο, και μόνο ένα απο τα αρκετά. (το κίτρινο μαγαζί έχει ολόκληρο βιβλίο με τέτοια, και οι ασφαλιστικες για μια 15ετία το μάμησαν τελείως)
Φυσικά και δεν μιλάμε για κολεκτίβες, αλλά για PUBLIC μαγαζιά στα οποία σε προσκαλούν να επενδύσεις, και μεχρι τώρα τα μπόνους και η διανομή των κερδών ήταν (και ακόμα είναι) στην κρίση του ΔΣ και όσων προτείνει στις συνελευσεις. (Εγώ δεν έχω πάει ποτέ σε συνέλευση BTW, δεν ξέρω για εσένα) Το αν είναι υπερ του επεδυτή να πάρει 78 μύρια αποζημίωση ο αφεντικός, είναι κάτι που δεν νομίζω ότι θέλει και πολύ συζήτηση.
Το αν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα γίνει λιγότερο ανταγωνιστική η Ελβετία, κατά πως λένε οι "σοφοί", μάλλον είναι ανέκδοτο, αλλά τους χαλάει την πιάτσα και κάτι πρέπει να πουν. Γιατί θα πάρει πολλούς η μπάλλα αν ξεκινήσει. Από θυγατρικές σε άλλες χώρες μεχρι όπου θές.
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
To οποίο διασφαλίζεται (θεωρητικά, όπως και με τα λ7) μέ μια μεγάλη παράγραφο στον συμβόλαιο κατά την πρόσληψη, που αναφέρει για ποσα θα σε κυνηγήσουν ανάλογα την "αμαρτία" που θα κάνεις. Το δικό μου είχε τέτοια παράγραφο, όπως φαντάζομαι και το δικό σου και του Βύρωνα, και ας μην είχαν καταλάβει ότι πηγαίναμε για CEO....
(παραδείγματα που πήραν τα λεφτά και πήγαν αλλού και μετέφεραν είτε τεχνολογία είτε πελατολόγιο νομίζω υπάρχουν άπειρα)
Υ.Γ. Να δω σε ποιόν θα λάχει ο κλήρος να ευχαριστήσει πάλι του Αμερικάνους αυτή τη φορά...[/QUOTE]
σε οτι αφορα τον τον θοδωρακη συμφωνω μαζι σου. η τελευταια προταση που λες ειναι ολο το νοημα, πετρελαιο υπαρχει οπως και αεριο το ηξεραν χρονια πριν. απλα τωρα ειναι η ωρα που πρεπει να βγει! το κακο ειναι οτι δεν θα γινει προς το συμφερον του ελληνικου λαου αλλα προς το συμφερoν τριτων δυστυχως. οσο αφορα την α.ο.ζ την οποια δεν εχουμε ανακυρηξει και δεν εχει καμια σχεση με το διαβημα που εγινε στον Ο.Η.Ε ποιος σου ειπε οτι για να ανακηρυξεις α.ο.ζ το συμφωνεις με τους γειτονες,ειναι καθαρα μονομερης ενεργεια(προβλεπομενη και καθολα νομιμη αλλα μονομερης.) η κυπρος για παραδειγμα πρωτα ανακυρηξε α.ο.ζ και μετα προχωρησε σε διημερεις συμφωνιες με καποιους απο του γειτονες.δεν ξερω τι σκατα εχουν στο μυαλο τους και κανουν τωρα τετοιες κινησεις στρατιωτικα-οικονομικα ειμαστε νεκροι ελπιζω να πονταρουν καπου και θα ηθελα να πιστευω οτι δεν ειναι ολοι πουλημενα τομαρια! αλλιως thank you mister ompama thank you veryyyy much!
Τελευταία τροποποίηση από Νικος χρ.; 28/02/2013 στις 09:42.
Για κάτι που έχει υπογραφεί πριν ή κατά την διάρκεια της πρόσληψής σου και σε δεσμεύει για ένα συγκεκριμένο διάστημα απο την απομάκρυσή σου. Δεν βλέπω καμία ουσιαστική διαφορά. Ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο Bonus είναι μέρος της σύμβασης πρόσληψης, συνήθως εκφρασμένο σε ποσοστά, αλλά και σε πραγματικό χρήμα (κάποιος δικηγόρος ίσως?)
Ρε Νιck...δεν έχουν καμμία σχέση οι συμβάσεις εργατικού δικαίου με τα συμβόλαια των CEO τέτοιων εταιριών. Ιδίως οι φαρμακευτικές ξοδεύουν δεκάδες δις € σε έρευνα μόνο κάθε χρόνο, οπότε τα terms of confidenciality σε τέτοια σπίτια είναι εξαιρετικά σκληρά και ακριβά.
Το σχόλιο περί μικρομετόχων το αφήνω...![]()
Οι μικρομέτοχοι δεν είναι στυλ Καραγκούνη ρε φίλε.
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε