Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 43

Θέμα: υπνική άπνοια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της trelf

υπνική άπνοια

καλησπερα..

αλλο ενα θεμα εντελως ασχετο με μηχανες,αλλα θα με ενδιεφερε να ακουσω αποψεις απο ατομα που δεν εχουν αμεσο οικονομικο συμφερον για το θεμα της απνοιας κατα τον υπνο.Μου φαινεται οτι παρεα με το εντονο μερικες φορες ροχαλητο,πρεπει να παρουσιαζω και συμπτωματα απνοιας (διακοπης αναπνοης για μερικα δευτερολεπτα).Ηθελα να ακουσω τις εμπειριες που μπορει να εχουν καποιοι εδω μεσα με σχετικο προβλημα και τροπους αντιμετωπισης(χωρις φαρμακευτικες αγωγες) και κατα ποσο αυτοι ηταν αποτελεσματικοι.
    Νομιζω οτι το φαινομενο σχετιζεται με την καταναλωση αλκοολ,το καπνισμα,το φαγητο και την ποιοτητα του αερα που αναπνεω....και εμφανιζεται πιο εντονα αν κοιμηθω απευθειας.....

Υ.Γ.:Αν κρινετε οτι το θεμα ειναι ακαταλληλο για το φορουμ ας γινει delete.
    ABS στην μηχανη σου.....ισον DUREX στο π***ι σου ! ! !

http://img5.imageshack.us/img5/9361/urlx.gif

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Μήπως είναι καλύτερα να ρωτήσεις τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ?

Είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα.....
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από trelf Προβολή μηνύματος
    καλησπερα..

αλλο ενα θεμα εντελως ασχετο με μηχανες,αλλα θα με ενδιεφερε να ακουσω αποψεις απο ατομα που δεν εχουν αμεσο οικονομικο συμφερον για το θεμα της απνοιας κατα τον υπνο.Μου φαινεται οτι παρεα με το εντονο μερικες φορες ροχαλητο,πρεπει να παρουσιαζω και συμπτωματα απνοιας (διακοπης αναπνοης για μερικα δευτερολεπτα).Ηθελα να ακουσω τις εμπειριες που μπορει να εχουν καποιοι εδω μεσα με σχετικο προβλημα και τροπους αντιμετωπισης(χωρις φαρμακευτικες αγωγες) και κατα ποσο αυτοι ηταν αποτελεσματικοι.
    Νομιζω οτι το φαινομενο σχετιζεται με την καταναλωση αλκοολ,το καπνισμα,το φαγητο και την ποιοτητα του αερα που αναπνεω....και εμφανιζεται πιο εντονα αν κοιμηθω απευθειας.....

Υ.Γ.:Αν κρινετε οτι το θεμα ειναι ακαταλληλο για το φορουμ ας γινει delete.
    Χωρίς να θέλω να σε κρίνω ή ότιδήποτε,αλλά πιστεύω όπως και ο hidefnick , καλύτερο σε κανέναν ειδικό γιατί είναι κάτι σοβαρό ,και μην το αφήσεις να το δείς ώστε να προλάβεις το οτιδήποτε

Εδώ σ΄γιουρα θα σου πει και κάποιος κάποια εμπειρία αλλά καλύτερα ειδικοί.

Μέλος Το avatar του/της freco
    Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι σε "γνωστό" μου του έδωσαν μια συσκευή οξυγόνου (αν κατάλαβα καλά) να την φοράει κατά τον ύπνο. Δεν ξέρω για τυχόν άλλα φάρμακα που του έδωσαν παράλληλα. Ο άρρωστος σταδιακά εξαντλείται πάρα πολύ αφού πρακτικά δεν ξεκουράζεται κατά τον ύπνο, και είναι πολύ ευάλωτος σε ιώσεις, κρυώματα κλπ.
    Ο γνωστός μου το ανακάλυψε μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο για πνευμονία. Και δυστυχώς, του είπαν πως είναι αρκετά διαδεδομένη ασθένεια.

Περαστικά φίλε.
    Πάει το Tracer 9. Πάμε γι άλλα?

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Καλύτερα να το ελέγξεις σε κάποιο νοσοκομείο μιας και συνδέεται και με προβλήματα που μπορούν να προκληθούν στην καρδιά. Σίγουρα στο Αμαλία Φλέμινγκ στο Πνευμονολογικό τμήμα κάνουν μελέτη ύπνου δωρεάν, ίσως και σε άλλα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Banned
    μηπως εχεις αμυγδαλες?ενταξει ολοι εχουμε αλλα εννοω μεγαλες.υπερτροφικες.συχνα κρυωματα ιωσεις κλπ κακοσμια στοματος που οφιελεται σε αυτες αν ειναι πυωδεις.ειχα τετοιο θεμα και τις εβγαλα πριν 5 χρονια+εντονο ροχαλητο.εκανα απνοιες και τωρα το εχω ξεπερασει σε μεγαλο βαθμο,και εννοω σε μεγαλο γιατι εχω θεμα και με το διαφραγμα που ειναι σπασμενο και στραβο,αλλα σε εσενα μπορει να υπαρχουν αλλες αιτιες,ξεκινα απο εναν Ω.Ρ.Λ και θα βρεις ακρη πιστευω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    εγώ θα σου ελεγα ν αλλάξεις φίλτρο αέρα....

Σόρυ για την πλάκα αλλά τι να σου πουμε κι εμείς ρε φίλε ?

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Χωρις να ειμαι ειδικος ξερω οτι πολλοι μας κανουμε υπνικη απνοια και εως ενα βαθμο ειναι φυσιολογικο αν οφειλεται σε κουραση πχ. Απο κει και περα παιζει ρολο η διατροφη, το βαρος οι αλλες καταστασεις οιοποιες ομως πρεπει να ξεκαθαριστουν με μελετη υπνου. Φαση να φτασεις να χρειαζεσαι αναπνευστηρα οταν κοιμασαι ειναι σε πολυ προχωρημενες καταστασεις που ο ασθενης το εχει παρατησει χρονια και δεν το προλαβε στις απαρχες του. Υπαρχει και ενα ειδικο κεντρο που προσφατα αν θυμαμι καλα διαφημιζε και ο Βουτσας ο ηθοποιος στην τηλεοραση για να πας να κανεις μελετη. Μην σε θορυβει τοσο πολη αλλα μην επαναπαυεσαι ειδικα αν βλεπεις οτι ξυπνας κουρασμενος πχ και κανε την μελετη να δεις που οφειλεται. Α και ετοιμασου να καλωδιοθεις τρελλα ομως γιατι μια φορα που ειχα δει επαιζε πολλα μετρα καλωδιο...
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της balakia
    μπορει να οφειλεται σε θεματα διαπλασης του. διαφραγματος,στοματικης κοιλοτητας,αμυγδαλες,κρεατακια.
    επιβαρυνουν τα πολλα κιλα,τσιγαρο και ο υπνος ανασκελα.
    η συσκευη δεν δινει οξυγονο,φυσαει αερα στη μυτη σε μια κλιμακα απο το ενα εως το δεκα πχ.
    δεν σου δινουν μηχανημα μετα απο καποια χρονια που το εχεις αμελησει,εμενα με την πρωτη φορα μου ειπαν οτι το χρειαζομαι αλλα δεν το πηρα.
    η εξεταση δεν ειναι τιποτα απλα να την κανεις εκει και οχι σπιτι σου γιατι σιγουρα δεν θα την κανεις σωστα,πας εκει,σε χαπακωνουν και ξερενεσαι(εγω ο μαλακας δεν πηρα χαπι και δεν μπορουσα να κοιμηθω).
    και κατι τελευταιο που μου το ειπαν εκει:
    επειδη δεν κοιμασαι σωστα δεν ξεκουραζεται ο εγκεφαλος κι αυτος δεν ξεχναει(σαν την τραπεζα) καποια στιγμη θα κοιμασαι ορθιος την ωρα που μιλας!!!!
    εγω εχω μεγαλη σταφι
    λι και μερικα κιλουλια παραπανω
    ΣΚΟΝΗ ΠΕΤΡΕΣ ΛΑΣΠΗ ΟΛΗ ΜΕΡΑ......
    ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    πως καταλαβες οτι παιζει να εχεις κατι τετοιο;
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Τρελφ μπορείς να μας γράψεις αν γίνεται ποιά είναι τα κιλά σου, τρόπο διατροφής και αν κατά πόσο ανήκεις σε ομάδα κινδύνου; (κάπνισμα, ποτό κλπ)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της trelf
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    μηπως εχεις αμυγδαλες?ειχα τετοιο θεμα και τις εβγαλα πριν 5 χρονια+εντονο ροχαλητο.εκανα απνοιες και τωρα το εχω ξεπερασει σε μεγαλο βαθμο,και εννοω σε μεγαλο γιατι εχω θεμα και με το διαφραγμα που ειναι σπασμενο και στραβο,αλλα σε εσενα μπορει να υπαρχουν αλλες αιτιες,ξεκινα απο εναν Ω.Ρ.Λ και θα βρεις ακρη πιστευω
    δε ξερω αν εχω θεμα με αμυγδαλες.παντως ισως να παιζει κατι με το διαφραγμα,το χειμωνα πολλες φορες σαν να μπουκωνει το συστημα,ισως να οφειλεται και στην μηχανη που εισπνεω κρυο αερα (πλεον παντα με κλειστη ζελατινα). οταν λες βελτιωθηκε η κατασταση σου; πως ηταν και πως εισαι; τι αλλαγες εχεις δει και τι μετρα πηρες;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    εγώ θα σου ελεγα ν αλλάξεις φίλτρο αέρα....

Σόρυ για την πλάκα αλλά τι να σου πουμε κι εμείς ρε φίλε ?

ξερεις κανα καλο τεχνικο;;;; (δεκτες οι πλακες)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από balakia Προβολή μηνύματος
    μπορει να οφειλεται σε θεματα διαπλασης του. διαφραγματος,στοματικης κοιλοτητας,αμυγδαλες,κρεατακια.
    επιβαρυνουν τα πολλα κιλα,τσιγαρο και ο υπνος ανασκελα.
    η συσκευη δεν δινει οξυγονο,φυσαει αερα στη μυτη σε μια κλιμακα απο το ενα εως το δεκα πχ.
    δεν σου δινουν μηχανημα μετα απο καποια χρονια που το εχεις αμελησει,εμενα με την πρωτη φορα μου ειπαν οτι το χρειαζομαι αλλα δεν το πηρα.
    η εξεταση δεν ειναι τιποτα απλα να την κανεις εκει και οχι σπιτι σου γιατι σιγουρα δεν θα την κανεις σωστα,πας εκει,σε χαπακωνουν και ξερενεσαι(εγω ο μαλακας δεν πηρα χαπι και δεν μπορουσα να κοιμηθω).
    και κατι τελευταιο που μου το ειπαν εκει:
    επειδη δεν κοιμασαι σωστα δεν ξεκουραζεται ο εγκεφαλος κι αυτος δεν ξεχναει(σαν την τραπεζα) καποια στιγμη θα κοιμασαι ορθιος την ωρα που μιλας!!!!
    εγω εχω μεγαλη σταφι
    λι και μερικα κιλουλια παραπανω
    και εγω πιστευω οτι κατι παιζει εκει με την σταφυλη....για καποιο λογο η σταφυλη με την γλωσσα φραζουν την εισοδο στον αερα κατα την εισπνοη.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akistrevor Προβολή μηνύματος
    πως καταλαβες οτι παιζει να εχεις κατι τετοιο;
    ειχα γκομενα φοιτητρια ιατρικης και ηθελε να κανει την πτυχιακη της πανω μου!!! βασικα οταν κοιμομουν με κοσμο το επομενο πρωι ημουν το θεμα συζητησης....αυτη η φαση με το ροχαλητο εχει ξεκινησει εδω και 10 χρονια....οποτε με τις συζητησεις ψιλομαθαινα απο τους αλλους τι παιζει στον υπνο μου....και παιδια πρεπει μερικες φορες να γινεται πολεμος!!!! (σαν τις akrapovic στο ΚΤΜ ενα πραγμα! )

το ροχαλητο δεν ειναι σταθερο παντα....μερικες φορες αυξομειωνει ενταση και συχνοτητα, το οποιο σημαινει οτι εχει επηρεασει και την αναπνοη (σε ρυθμο και ενταση)....με αλλα λογια δεν υπαρχει ομαλη λειτουργια του αναπνευστικου συστηματος κατα τον υπνο και λογικα αυτο εχει επιπτωση στον παθοντα οτι δεν ξεκουραζεται οσο θα επρεπε....

οταν τελευταια καποιες φορες αισθανομουν οτι δεν εχω ξεκουραστει αρκετα...ειπα να ασχοληθω πιο σοβαρα....και αυτο θα κανω....
    αυτο το ποστ ειναι απλα ενα "γκαλοπ" γνωσης και εμπειριων που θελω να αντλησω απο ενα random κοινο ωστε να προχωρησω πιο διαβασμενος και να επιλεξω πιο σωστα ,κατα την γνωμη μου, σε ποιους "ειδικους"(η κατηγορια #3 κατα τον μερφυ που σε ξεκανουν στα σιγουρα οι αλλες δυο ειναι, οι γυναικες και η χαρτοπαιξια ) να απευθυνθω!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Mago Babidi Προβολή μηνύματος
    Τρελφ μπορείς να μας γράψεις αν γίνεται ποιά είναι τα κιλά σου, τρόπο διατροφής και αν κατά πόσο ανήκεις σε ομάδα κινδύνου; (κάπνισμα, ποτό κλπ)
    ειμαι 1.90 υψος και 86 κιλα...παντοτε ημουν λεπτος και ειχα αρκετα καλη επαφη με τον αθλητισμο...καπνιζα απο τα 17 μεχρι τα 31 και το εχω κοψει εδω και ενα χρονο! αλλα δεν ειδα τρομερη διαφορα απο το καπνισμα στο ροχαλητο....

μεγαλη διαφορα στο ροχαλητο εχω δει με τα παρακατω και θα τα παραθεσω με σειρα προτεραιοτητας(προσοχη ομως αυτα ειναι προσωπικες που υποθεσεις και ισως ισχυουν περισσοτερο για τον δικο μου οργανισμο!):
    1)φαγητο...κατα κυριο λογο τρωω οσο το δυνατον γινεται πιο φυσικες τροφες,δηλαδη οσο γινεται ΜΗ βιομηχανοποιημενες (οχι πατατακια,αναψυκτικα κτλ) με καταχρησεις, οπως τηγανητα... αν φαω κατι γαλακτοκομικο (κρεμα γαλακτος,γιαουρτι,τυρι...) ή ψωμια,πιτες και οτιδηποτε με ζυμαρι πριν τον υπνο....θα γινει πολεμος!σαν να μου λεει ο οργανισμος,μακρυα απο αυτες τις τροφες!
    2)αλκοολ...αν πιω αλκοολ σιγουρα θα επηρεασει την κατασταση του υπνου...το πιο φιλικο ειναι το κρασι μπορει να πιω και 4-5 ποτηρια και να μην με επηρεασει πολυ,επισης και το jin....αν πιω ΜΙΑ μπυρα θα γινει πολεμος....αν πιω ουισκι παλι πολεμος!
    3)αερας....εχω παρατηρησει οτι στην επαρχια,σε πολυ μικρα μερη με καθαροτατο αερα ο υπνος μου ειναι εντελως διαφορετικος.....και ισως η οποιοτητα του να συγωρεσει και μικρες καταχρησεις σε αλκοολ η φαγητο....

αυτο που προσπαθω να βρω ειναι απο που πηγαζει το προβλημα,την καταπολεμηση της αιτιας δηλαδη και οχι του συμπτωματος!...απ οτι θυμαμαι αυτη η ιστορια αρχισε περιπου στο λυκειο....οταν δηλαδη αρχισε και η επαφη με το καπνισμα,το αλκοολ,τους καφεδες....και τις γυναικες!!! χχμμμ....
    ABS στην μηχανη σου.....ισον DUREX στο π***ι σου ! ! !

http://img5.imageshack.us/img5/9361/urlx.gif

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από trelf Προβολή μηνύματος
    [...]Υ.Γ.:Αν κρινετε οτι το θεμα ειναι ακαταλληλο για το φορουμ ας γινει delete.
    Ακατάλληλο δεν ειναι (με βαση την πολιτικη του φορουμ), τωρα εαν εσυ για κατι τόσο σοβαρο και εν δυναμει πολυ επικινδυνο αναζητας (παρα)ιατρικες συμβουλες εδω μεσα, ειναι αλλο θεμα.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Ακατάλληλο δεν ειναι (με βαση την πολιτικη του φορουμ), τωρα εαν εσυ για κατι τόσο σοβαρο και εν δυναμει πολυ επικινδυνο αναζητας (παρα)ιατρικες συμβουλες εδω μεσα, ειναι αλλο θεμα.
    +1000
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Ψάξε να κάνεις μια μελέτη ύπνου να δεις τι φταίει

http://www.google.com/search?q=mel%3...w=1280&bih=827

για να διαβάσεις τι είναι.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ