Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 51

Θέμα: αδεια παραμονης

Νέο μέλος

αδεια παραμονης

ειμαι απο κυπρο ,και θελω να βγαλω διπλωμα μηχανής στη θεσσαλονικη, ρωτησα σε διαφορες σχολες και καποιες μου ειπαν πως θελουν αδεια παραμονης, ξέρει κανείς αν είναι αυτό απαραίτητο ,πως βγαινει η αδεια και ποσα κοστιζει?

Μπέρδεμα ....

Στην Αστυνομία βγαίνει και θέλει ένσυμα και υπογραφές από εργοδότες ότι δουλεύεις κτλ . Δεν τα θυμάμαι ακριβώς ,αλλά νομίζω καλύτερα να το έβγαζες στην χώρα σου .
    ...Αν δεν δουλεύεις εδώ θα σε δυσκολέψει πολύ .

Αν είναι απαραίτητο ... Δεν το γνωρίζω . Εμένα η γυναίκα μου που είναι ξένη , οδηγάει με δίπλωμα άλλης χώρας (ΕΕ) .

Νέο μέλος
    κανω πρακτικη στη σχολη μου δεν ξερω αν μετραει αυτο, εχω και αφμ και αμκα και γενικα ασφαλιση,φοιτητρια ειμαι, 4μιση χρονια είμαι εδώ

Μέλος Το avatar του/της Flying Mythos
    Κυπριακή άδεια δεν έχεις ?

Αν δεν έχεις δες αυτό :

Αν θέλετε να παραμείνετε στη χώρα για περισσότερους από τρεις μήνες θα πρέπει να απευθυνθείτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένετε. Η άδεια διαμονής επιβεβαιώνει το δικαίωμά σας διαμονής σαν εργαζόμενος που είναι πολίτης χώρας της ΕΕ/ΕΟΧ. Θα πρέπει να έχετε μία εργασία ή να διαθέτετε επαρκείς πόρους και να διαμένετε στην Ελλάδα. Εφόσον πληρούνται οι όροι, εκδίδεται η άδεια διαμονής που ισχύει για πέντε χρόνια και μπορεί να ανανεώνεται.

Κάθε κάτοικος λαμβάνει ένα προσωπικό αριθμό εγγραφής στο φορολογικό μητρώο (ΑΦΜ), που χρειάζεται για τις φορολογικές υπηρεσίες και ένα άλλο αριθμό μητρώου (ΑΜΚΑ) για τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης.

Οι πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ/ΕΟΧ μπορούν ελεύθερα να εισέρχονται στην Ελλάδα και να εργαστούν χωρίς ιδιαίτερη άδεια. Άδεια διαμονής πολιτών Ε.Ε. για άσκηση έμμισθης δραστηριότητας δίνεται με την προσκόμιση δήλωσης πρόσληψης από εργοδότη.
    Αν είστε εξαρτώμενο μέλος οικογενείας εργαζόμενου πολίτη της ΕΕ/ΕΟΧ, απολαμβάνετε τα ίδια δικαιώματα με τον εργαζόμενο.

Άδεια διαμονής πολιτών Ε.Ε., που αφορά διαμονή στην Ελλάδα.

Αρμόδια Υπηρεσία: Αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
    Έγγραφο με βάση το οποίο ο αιτών εισήλθε στην Ελλάδα.
    Αποδεικτικά στοιχεία ότι τόσο αυτοί όσο και τα μέλη οικογένειάς τους διαθέτουν
    υγειονομική ασφάλιση και επαρκείς πόρους.
    Τρεις (3) φωτογραφίες.

Από εδώ :

http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?c...yId=GR&living=
    Τελευταία τροποποίηση από Flying Mythos; 04/03/2013 στις 17:49.

Σπασμενο....μελος Το avatar του/της manosamos
    Κυπρια και σου ζητανε αδεια παραμονης?
    Λιγο κουφο ακουγετε.
    Και οκ,αφου η Κυπρος ειναι μελος της ΕΕ τι αδεια παραμονης χρειαζετε?

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Flying Mythos Προβολή μηνύματος
    τι αδεια εννοεις?

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από manosamos Προβολή μηνύματος
    Κυπρια και σου ζητανε αδεια παραμονης?
    Λιγο κουφο ακουγετε.
    Και οκ,αφου η Κυπρος ειναι μελος της ΕΕ τι αδεια παραμονης χρειαζετε?
    και εμενα μου φαίνεται περίεργο και κυριος γτ δεν το ζητανε ολες οι σχολες

Xρειάζεται μιας και η Κύπρος είναι άλλη χώρα .

Δεν έχει να κάνει που μπορούμε να πηγαινοερχόμαστε από χώρα σε χώρα μέσα στην ΕΕ ελέυθερα ...Αν είναι να κάτσουμε θα πρέπει να έχουμε άδεια παραμονής ή για να δουλέψουμε , άδεια εργασίας αντοίστηχα .

Εδώ η κοπέλα θέλει να βγάλει ΕΛΛΗΝΙΚΟ δίπλωμα και είναι Κύπρια (δηλ το ίδιο και αν ήταν απο την Γαλία) .

Το γεγονός πως είσαι φοιτήτρια μπορεί να παίζει ρόλο και να μπορείς να βγάλεις ευκολότερα ...Ψάξτο

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Flying Mythos Προβολή μηνύματος

Αν δεν έχεις δες αυτό :

Αν θέλετε να παραμείνετε στη χώρα για περισσότερους από τρεις μήνες θα πρέπει να απευθυνθείτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένετε. Η άδεια διαμονής επιβεβαιώνει το δικαίωμά σας διαμονής σαν εργαζόμενος που είναι πολίτης χώρας της ΕΕ/ΕΟΧ. Θα πρέπει να έχετε μία εργασία ή να διαθέτετε επαρκείς πόρους και να διαμένετε στην Ελλάδα. Εφόσον πληρούνται οι όροι, εκδίδεται η άδεια διαμονής που ισχύει για πέντε χρόνια και μπορεί να ανανεώνεται.

Κάθε κάτοικος λαμβάνει ένα προσωπικό αριθμό εγγραφής στο φορολογικό μητρώο (ΑΦΜ), που χρειάζεται για τις φορολογικές υπηρεσίες και ένα άλλο αριθμό μητρώου (ΑΜΚΑ) για τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης.

Οι πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ/ΕΟΧ μπορούν ελεύθερα να εισέρχονται στην Ελλάδα και να εργαστούν χωρίς ιδιαίτερη άδεια. Άδεια διαμονής πολιτών Ε.Ε. για άσκηση έμμισθης δραστηριότητας δίνεται με την προσκόμιση δήλωσης πρόσληψης από εργοδότη.
    Αν είστε εξαρτώμενο μέλος οικογενείας εργαζόμενου πολίτη της ΕΕ/ΕΟΧ, απολαμβάνετε τα ίδια δικαιώματα με τον εργαζόμενο.

Άδεια διαμονής πολιτών Ε.Ε., που αφορά διαμονή στην Ελλάδα.

Αρμόδια Υπηρεσία: Αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
    Έγγραφο με βάση το οποίο ο αιτών εισήλθε στην Ελλάδα.
    Αποδεικτικά στοιχεία ότι τόσο αυτοί όσο και τα μέλη οικογένειάς τους διαθέτουν
    υγειονομική ασφάλιση και επαρκείς πόρους.
    Τρεις (3) φωτογραφίες.

Από εδώ :

http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?c...yId=GR&living=
    και αφμ και αμκα και λογαριασμο στο ονομα μου και φοιτητρια ειμαι και κανω και την πρακτικη μου στη θεσσαλονικη και δεν ειχα κανενα προβλημα μεχρι τρ

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    Xρειάζεται μιας και η Κύπρος είναι άλλη χώρα .

Δεν έχει να κάνει που μπορούμε να πηγαινοερχόμαστε από χώρα σε χώρα μέσα στην ΕΕ ελέυθερα ...Αν είναι να κάτσουμε θα πρέπει να έχουμε άδεια παραμονής ή για να δουλέψουμε , άδεια εργασίας αντοίστηχα .

Εδώ η κοπέλα θέλει να βγάλει ΕΛΛΗΝΙΚΟ δίπλωμα και είναι Κύπρια (δηλ το ίδιο και αν ήταν απο την Γαλία) .

Το γεγονός πως είσαι φοιτήτρια μπορεί να παίζει ρόλο και να μπορείς να βγάλεις ευκολότερα ...Ψάξτο
    το ψαχνω αλλα εδω δεν ξερει οδασκαλος οδηγησης που μου ζητά την άδεια παραμονής αλλά θα πάω αύριο στο κεπ να ρωτησω μπας και βγάλω άκρη

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Απαραίτητο είναι, δεν είναι θέμα σχολής. Και στη γυναίκα μου που είναι από άλλη χώρα ΕΕ, της ζητάνε...και έχει σπαστεί τόσο πολύ, που το χρησιμοποιεί σα δικαιολογία για να μη βγάλει δίπλωμα, και άρα να την κουβαλάω εγώ παντού

Ότι κάνουμε σε μία άλλη χώρα στην οποία τυγχάνει να βρησκόμαστε ...Καλό θα είναι να απευθυνόμαστε στο Προξενείο της χώρας μας που εδρεύει στην χώρα που είμαστε και θέλουμε να εναργήσουμε .

Υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες στις ήδη υπάρχων κατηγορίες ...

Για δίπλωμα από χώρα της ΕΕ - φοιτήτρια - άδεια παραμονής θα θέλει άλλα δικ/κα από κξάποιον πχ που δεν είναι φοιτητής ...\

Μου έχουν τύχει πολλά και σου λέω πως το καλύτερο είναι να πάρεις τηλ στο Προξενείο της Κύπρου στην Ελάδα , να ζητήσεις να σου πούν ακριβώς τί χρειάζεται ...Αυτοί θα ρωτήσουν εκεί που πρέπει και μετά θα σε ενημερώσουν .

Αν κινηθείς μόνη σου μπορεί να κάνεις κανένα λάθος και να απευθυνθείς και σε άτομα που μπορεί να σου τα πουν λάθος .

Για να σου λένε κάποιες σχολές πως χρειάζεται ...Πάει να πει πως χρειάζεται και πως οι άλλοι που σου λένε πως δεν χρειάζεται ..έχουν ελλειπή πληροφόρηση .Και μόλις κάνεις τα χαρτιά και προχωρήσει ο φάκελος θα σου πούνε ... Α! τελικά χρειάζεται .

Κάντο σωστά από την αρχή .

Νέο μέλος
    οκ σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας θα μιλησω αυριο με προξενιό,τη σχολη οδηγησης και κεπ και θα πραξω αναλογως

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Η πιο σωστή λύση είναι το προξενείο. Θα σε ενημερώσουν σωστά και υπεύθυνα.

Άλλη λύση είναι να παντρευτείς και να νοικοκυρευτείς με Έλληνα
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αδεια
    από toyota στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2005, 21:19
  2. Η Αδεια Κυκλοφοριασ
    από ΧΡΗΣΤΟΣ στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2005, 09:16
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2005, 15:47