Σελίδα 15 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 510111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 234

Θέμα: Mεταλεία χρυσού στην Χαλκιδική...

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    θες phd Γεωλογίας για να καταλλάβεις τι ακριβώς; Βρήκαμε τώρα παπά (δεν κατέθεσε γεωλόγος την άποψη του) να θάψουμε πέντε- έξι... Όταν τα παιδάκια στην περιοχή αρχίσουν τις λευχαιμίες και τις άλλες μορφές καρκίνου, όταν οι γεωργοί εσοδεύουν σκόνη και οι ψαράδες ψάρια τίγκα στις θειούχες ενώσεις, πηγαίντε πείτε τους ότι από γεωλογικής άποψης δεν υπάρχει πρόβλημα...
    Σε ξαναρωτάω ξερεις τι κάνει ο γεολόγος......τις μελέτες τίς διάβασες , για όλους μας και εγώ Πρεπει να βάζουμε κάτω τήν λογική

σε ξαναρωτάω τίς έχεις διάβαση ? , Πόσα χρόνια υπάρχουν εκεί μεταλλεία ? , ισχύει αυτό που έγραψα για τόν διαχωρισμό ? και άλλα πολλά , πρέπει να μάθουμε να βάζουμε τήν λογική σκέψη πάνω απο τόν λαικισμό........γιατί αυτό που σου quotαρα πιο πάνω είναι καθαρός λαικισμός........

edit: και όχι δέν έχω μπερδέψει τήν όπως τήν λές με τα πετρώματα
    Ηξερα πώς απάνω στη γή όσο ζούμε αυτό δέν είναι το λιμάνι όπου αράζεις είναι το λιμάνι απ'όπου ξεκινάς, ξανοίγεσαι σέ άγρια τρικυμισμένη θάλασσα και μάχεσαι ολοζωής ν'αράξεις

Αφού τα όποια θετικά και αρνητικά της όποιας απόφασης θα τα βιώσουν κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής , δεν θα ήταν σωστό να γίνει ένα δημοψήφισμα στους άμεσα εμπλεκομένους δήμους ?
    Άλλωστε , όπως είπε ο Αδωνις , οι περισσότεροι κάτοικοι θέλουν τα μεταλλεία…

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    εναν μηχανικο ορυκτων πορων?

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από imitrelos Προβολή μηνύματος
    Σε ξαναρωτάω ξερεις τι κάνει ο γεολόγος......τις μελέτες τίς διάβασες , για όλους μας και εγώ Πρεπει να βάζουμε κάτω τήν λογική

σε ξαναρωτάω τίς έχεις διάβαση ? , Πόσα χρόνια υπάρχουν εκεί μεταλλεία ? , ισχύει αυτό που έγραψα για τόν διαχωρισμό ? και άλλα πολλά , πρέπει να μάθουμε να βάζουμε τήν λογική σκέψη πάνω απο τόν λαικισμό........γιατί αυτό που σου quotαρα πιο πάνω είναι καθαρός λαικισμός........

edit: και όχι δέν έχω μπερδέψει τήν όπως τήν λές με τα πετρώματα

Μάλλον φίλε μου εσύ δεν έχεις διαβάσει από την αρχή του το thread, ότι ρωτάς το έχω γράψει στο πρώτο post μου στη σελίδα 1 και πιο κάτω υπάρχουν Links με τις μελέτες... ξαναδιάβασε το και μετά αν έχεις απορρίες τα λέμε... δεν είμαι ειδικός σε καμμία περίπτωση, ούτε ξερόλας, ωστόσο αν είναι λαϊκισμός το να διαμορφώνουμε άποψη βάση επιστημονικών μελετών, τότε ναι, είμαι λαϊκιστής. Σε ότι αφορά στη λογική, σκέψου ότι το επιχείρημα σου (την απουσία γεωλόγου) δεν το χρησιμοποιεί καν ούτε η ίδια η κοινοπραξία ως στοιχείο για να αντιπαρατεθεί τα πορίσματα των μελετών... αυτό θα έπρεπε να σου λέει κάτι πάντως.

Από εκεί και έπειτα (και αυτό δεν πάει σε εσένα αλλά γενικά), υπάρχει τεράστια προκατάληψη απέναντι σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε προσπαθεί να διεκδικήσει κάτι στην Ελλάδα, πάντα κάτι κρύβεται από πίσω και όλα είναι υποκεινούμενα. Ποιο κουτοπόνηρος λαός δεν υπάρχει από εμάς. Ίσως γιατί υποσυνείδητα ξέρουμε ότι δεν είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τίποτα εμείς οι ίδιοι... μας έχουν γ@μήσει όλους τα τελευταία χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως, τα υπομένουμε όλα σαν μ@λ@κες και τρώμε τις φάπες τη μια πίσω από την άλλη... αντιλλαμβάνεστε πόσο άβολο είναι για όλους εμάς να βλέπουμε κάποιους να διεκδικούν πράγματα λοιπόν; Οι άνθρωποι στην Κερατέα, αυτοί τώρα στη Χαλκιδική, όλοι όσοι ορθώνουν το ανάστημα τους και αγωνίζονται με άνισους όρους διεκδικόντας ακόμα και κάτι στο οποίο μπορεί να είναι λάθος, μας ενοχλούν, γιατί εμμέσως πλήν σαφώς μας τρίβουν στη μούρη τη δική μας απραξία! Τι πιο βολικό λοιπόν για εμάς να εφευρίσκουμε προφάσεις, δικαιολογίες, να ανακαλύπτουμε στοιχεία και κατηγορώ, για να τους βγάλουμε ανόητους και μ@λ@κες. Τους θέλουμε μαζί μας, στο σωρό, απαθείς και υποταγμένους για να μη μας εκθέτουν. Θα πούμε λοιπόν την παπάτζα μας, θα τους βαφτίσουμε Συριζαίους, υποκινούμενα πρόβατα άλλων συμφερόντων (αλήθεια;... εμείς λέμε αυτούς πρόβατα; ), χωριάτες, βλάχους, ζώα, υποανάπτυκτους και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και θα αλλάξουμε κωλομέρι στον καναπέ μας με ήσυχη τη συνείδηση μας... αλλά μέχρι πότε θα ξεγελάμε έτσι τον εαυτό μας; Πότε θα βρούμε τα @@δια που έχουμε χάσει;

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Viper4 Προβολή μηνύματος
    Παρόλα αυτά μιλάνε για flash smelting με ΚΛΕΙΣΤΌ κύκλωμα.
    Καλά τα λές, μόνο που η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε πλόυσια σε μετάλευμα κοιτάσματα με μεγάλες περιεκτικότητες. Όταν η περιεκτικότητα ελλατωθεί, θα διακόψουν την εξόρυξη;
    WHO RUNS THE SHOW

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από imitrelos Προβολή μηνύματος
    Πόσα χρόνια υπάρχουν εκεί μεταλλεία ?
    Έχεις υπ' όψη σου πόση εξόρυξη έχει γίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια και πόση σκοπεύουν να κάνουν; Για σύγκρινε λίγο τα μεγέθη και το χρόνο;
    WHO RUNS THE SHOW

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    Μήν ανησυχείς φίλτατε μελισσοκόμε δέν παρεξηγώ και δέν διαφωνούμε

απλά δές τι βλέπω μιλάμε ένας μελισσοκόμος και ένας ελαιοπαραγωγός καλός η κακός ένα μεροκάμματό θα το βγάλουμε δέν θα πλουτίσουμε (τουλάχιστόν εγώ σίγουρα )
    ναι κοπιαστική εργασία καθημερινή αλλά το έχουμε ......
    ρε φίλε κάθε μέρα βλέπω φίλους άνεργους σε απόγνωση και όχι να μήν θέλουν να μήν έχουν

ε ρε φίλε αισθάνωμαι άσχημα ειδικά όταν ξέρεις ότι δέν έχεις τήν δυνατότητα να τους προσφέρεις
    Ηξερα πώς απάνω στη γή όσο ζούμε αυτό δέν είναι το λιμάνι όπου αράζεις είναι το λιμάνι απ'όπου ξεκινάς, ξανοίγεσαι σέ άγρια τρικυμισμένη θάλασσα και μάχεσαι ολοζωής ν'αράξεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Ας πάμε λοιπόν σε καθαρά οικονομικό επίπεδο, το οποίο κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ θα πρέπει να είναι το μοναδικό μας κριτήριο, αλλά πάμε να το δούμε έτσι, για την συζήτηση... το θέμα είναι λοιπόν τι μας ενδιαφέρει και τι μας αφορά... δεν έχει νοήμα να προσθέσουμε 150 εξαγώγιμα προϊόντα στη λίστα μας, αν δεν υπάρχει όφελος σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο από την εξαγωγή τους. Η λογική αυτό λέει και η ηθική αυτό επιτάσσει... ο πλούτος κάθε χώρας ανήκει στους κατοίκους της, όχι στα γνωστά (σαν το μεσιέ μπόμπολα) και ευκαιριακά (σαν την ελ ντοράντο) αρπακτικά και στις ληστρικές τακτικές τους. Το να αναφέρουμε ως όφελος το ότι θα απασχοληθούν Χ εργαζόμενοι για Ψ χρονικό διάστημα στα μεταλλεία, όταν κάποιοι άλλοι θα κερδίσουν δις, είναι για γέλια. Οι "εξαγωγές" και οι "επενδύσεις" έτσι ξερά δεν λένε τίποτα απολύτως, μην τις αναμασάμε σαν επιχειρήμα.
    Χλωρά λοιπόν είμαι στην οικοδομή μόνο επειδή στην χώρα μου υπάρχουν άφθονες και φτηνές πρώτες ύλες για οικοδομές,
    που βγαίνουν σε λατομεία
    και ζώ σε μια χώρα που έρχονται τουρίστες να δούν την Ακρόπολη που είναι φτιαγμένη από Πεντελικό Μάρμαρο.
    Να μην συνεχίσω στην ίδια χώρα μένουμε, πέτρες και θάλασσα έχουμε ,
    οικονομικά μόνο αυτό υπάρχει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Με το συμπάθειο... θα παράγονται ημερησίως χιλιάδες τόνοι σκόνης (μεγάλο μέρος της οποίας θα είναι τοξικό), θα αποστραγγίσουν την περιοχή από τα νερά της, θα δημιουργήσουν τεράστιους ταμιευτήρες τίγκα στα χημικά (ανενεργά για κάποιους, ας πηγαίνουν για λασπόλουτρα λοιπόν), θα αποψιλώσουν δασικές εκτάσεις και θα ρωτήσουν γεωλόγο για ποιο λόγο ακριβώς; Για να αποτανθεί ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στα πετρώματα της περιοχής;
    Διάβασε τι γράφεις, και πές μου ξεχνώντας τις υπογραφές από κάτω,

πόσο αυτά τα πράγματα αντέχουν στην κριση ενός λογικού ανθρώπου.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Χλωρά λοιπόν είμαι στην οικοδομή μόνο επειδή στην χώρα μου υπάρχουν άφθονες και φτηνές πρώτες ύλες για οικοδομές,
    που βγαίνουν σε λατομεία
    και ζώ σε μια χώρα που έρχονται τουρίστες να δούν την Ακρόπολη που είναι φτιαγμένη από Πεντελικό Μάρμαρο.
    Να μην συνεχίσω στην ίδια χώρα μένουμε, πέτρες και θάλασσα έχουμε ,
    οικονομικά μόνο αυτό υπάρχει.

Κάνεις τεράστιο λάθος, έχουμε επίσης μοναδικά στο είδος τους αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, έχουμε εκτός από θάλασσες, βουνά και δάση, έχουμε αναξιοποιήτα χιλιάδες μνημεία και καμιά 7άρα χιλιάδες χρόνια ιστορίας να μας βρίσκονται (έλεος, είναι δυνατό το stonehenge, αυτή η μεγαλιθική μαλακία να είνα πιο διάσημο από τον υπολογιστή των Αντικυθήρων;;;!!!), έχουμε εκατοντάδες πράγματα τα οποία θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε και τα οποία άμεσα και έμμεσα θα μπορούσαν να μας ζήσουν πλουσιοπάροχα. Το έχω ξαναγράψει, αλλά όταν είχε έρθει στο επιμελητήριο της Κορινθίας ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης του Ισραήλ να μας μιλήσει για μπίζνες (θέλουν γη και συμβολαιακή γεωργία στα μέρη μας οι Ισραηλίτες), πέρα από τα τυπικά ευχολόγια για την κρίση μας είπε ότι πραγματικά απορεί με την πάρτη μας, καθότι αν είχαν στο Ισραήλ το "πακέτο" πολιτισμικής κληρονομίας, ιστορίας, φυσικού κάλους και προϊόντων που έχουμε εμείς, οι τουρίστες θα έμπαιναν στη χώρα με λίστα αναμονής 2 χρόνων και βάλε και τα προίόντα αυτού του τόπου θα τα πουλάγαν με το βάρος τους σε χρυσό... και ξέρεις κάτι; Είχε δίκιο! Άλλο τι έχουμε να προσφέρουμε και άλλο τι μπορούμε... σε ότι αφορά στο δέυτερο, μην νομίζεις ότι είναι συλλογικό το κακό, ότι μας βάζουν τρικλοποδιές και θέλουν το κακό μας, οτι φταίναι εξ ολοκλήρου οι πολιτικοί μας. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και για να αλλάξει αυτό, είναι καθαρά ατομική η ευθύνη και η αντιστροφή των πραγματών θα γίνει πρωτίστως με προσωπική δουλειά. Να είμαι υπεύθυνος, συνεπής και σωστός σε αυτό που κάνω και εγώ και εσύ και ο οποιοσδήποτε, είτε δουλεύουμε στην οικοδομή, είτε πουλάμε λαχεία, είτε έχουμε πάρει διαδακτορικό στην πυρηνική φυσική. Μόνο έτσι. Πιάσαμε πάτο, ok, τι θα κάνουμε για αυτό τώρα; Θα αποδεχτούμε τη μοίρα μας με ηττοπάθεια και θα τα ξεπουλήσουμε όλα γιατί αυτό νομίζουμε ότι μας αξίζει; Θα γίνουμε επαίτες στην ίδια μας τη χώρα παρακαλώντας τον κάθε μαλάκα να μας κερνάει καρκίνο έναντι ενός μισθού; Για να συνέλθουμε λίγο ρεεεεεεεε!!!!!

Διάβασε τι γράφεις, και πές μου ξεχνώντας τις υπογραφές από κάτω,

πόσο αυτά τα πράγματα αντέχουν στην κριση ενός λογικού ανθρώπου.
    Μάλλον δεν έχεις καταλλάβει ότι αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία από τις περιβαλλοντικές μελέτες που έχει ακπονήσει η ίδια η κοινοπραξία... έχουμε λοιπόν ορισμένα δεδομένα και εξατάζουμε το αντίκτυπο που θα έχουν στο περιβάλλον... τι δεν καταλβαίνεις ακριβλώς; Σαφώς χρειάζεται ένας μηχανικός για να ρυθμίσει το μίγμα σε ένα κινητήρα... όταν όμως μου έρθει με την ανάλυση των καυσαεριών και μου πει ο ίδιος "αυτές είναι οι τιμές" τότε θέλω άλλη ειδικότητα και όχι μηχανικό για να εκτιμήσεις τις επιπτώσεις που θα έχουν οι εκπομπες αυτώ των ρύππων στην ατμόσφαιρα...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Επειδή με μπερδέψατε ρε μάγκες..

Οι διαφωνίες που ακριβώς εστιάζονται ..??

Στο αν πρέπει να γίνει η εξόρυξη (με οποιοδήποτε κόστος)..??

Στο αν πρέπει να γίνει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (λέμε τώρα..) ..??

Στο αν, εφόσον όλα γίνουν όπως πρέπει (ξαναλέμε τώρα..), το μπακίρι θα πάει αλλού ..??

Στο αν, εφόσον τηρηθούν όλα όσα πρέπει (μην τα ξαναλέμε..), το μπακίρι είναι ασύμφορο..??

Υ.Γ.
    Προσωπικά - και χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας - δεν γουστάρω να ξαναπέσω σε καμιά τρύπα αποβλήτων έξω από την Μ. Παναγιά στο επόμενο moto-rally...
    (μπορεί να βοηθάει τις "σκούπες" να σε βρουν όταν νυχτώνει αλλά τα ρούχα κάνουν κανένα μήνα να σταματήσουν να φωσφορίζουν...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Αφού τα όποια θετικά και αρνητικά της όποιας απόφασης θα τα βιώσουν κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής , δεν θα ήταν σωστό να γίνει ένα δημοψήφισμα στους άμεσα εμπλεκομένους δήμους ?
    Άλλωστε , όπως είπε ο Αδωνις , οι περισσότεροι κάτοικοι θέλουν τα μεταλλεία…
    ξερεις τι μου αρεσει ρε παιδι μου σε σενα?
    ειναι μερικοι που ειναι φτιαγμενοι για οπαδοι.
    αλλοι ειναι φτιαγμενοι για αμυντικοι.
    αλλοι για γκολτζιδες.
    αλλοι για τερματοφυλακες.
    αλλοι για εξτρεμ.
    αλλοι για διαιτητες.
    και ερχεσαι εσυ με μια τριπλα να δωσεις απλοχερα σακουλες σαν επιτελικος μεσος.εισαι ο μεσι της κουβεντας ρπμ!!!!

υ.γ.το εννοω.η τριπλα ειναι τετοια που κανενας δεν μπορει να σε κοψει παρα μονο αν σου παρει ποδια!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Επειδή με μπερδέψατε ρε μάγκες..

Οι διαφωνίες που ακριβώς εστιάζονται ..??

Στο αν πρέπει να γίνει η εξόρυξη (με οποιοδήποτε κόστος)..??

Στο αν πρέπει να γίνει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (λέμε τώρα..) ..??

Στο αν, εφόσον όλα γίνουν όπως πρέπει (ξαναλέμε τώρα..), το μπακίρι θα πάει αλλού ..??

Στο αν, εφόσον τηρηθούν όλα όσα πρέπει (μην τα ξαναλέμε..), το μπακίρι είναι ασύμφορο..??
    Προσωπικα αυτό που θα επιθυμούσα να δώ είναι να γίνεται η εξόρυξη με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το ανάλογο μπακίρι για το κράτος. Μετά γύρισα πλευρό και χτύπησα το κεφάλι στο κωμοδίνο...
    WHO RUNS THE SHOW

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    ξερεις τι μου αρεσει ρε παιδι μου σε σενα?
    ειναι μερικοι που ειναι φτιαγμενοι για οπαδοι.
    αλλοι ειναι φτιαγμενοι για αμυντικοι.
    αλλοι για γκολτζιδες.
    αλλοι για τερματοφυλακες.
    αλλοι για εξτρεμ.
    αλλοι για διαιτητες.
    και ερχεσαι εσυ με μια τριπλα να δωσεις απλοχερα σακουλες σαν επιτελικος μεσος.εισαι ο μεσι της κουβεντας ρπμ!!!!

υ.γ.το εννοω.η τριπλα ειναι τετοια που κανενας δεν μπορει να σε κοψει παρα μονο αν σου παρει ποδια!!!
    Més que un club...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shiatman Προβολή μηνύματος
    Προσωπικα αυτό που θα επιθυμούσα να δώ είναι να γίνεται η εξόρυξη με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το ανάλογο μπακίρι για το κράτος. Μετά γύρισα πλευρό και χτύπησα το κεφάλι στο κωμοδίνο...
    Να μάθεις να έχεις το κρεβάτι στην μεση του δωματίου και να έχεις και την κεφάλα σου δεμένη με λουριά, όταν βλέπεις τέτοιες προστυχιές...!!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 15 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 510111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Camping στην Χαλκιδική
    από manhunter στο forum Προορισμοί
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2009, 15:04
  2. Συναντηση Βορειων Vstrom!! Στην χαλκιδικη!
    από Vezouvios στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 03/09/2007, 12:10
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2007, 10:19
  4. διοδια στην χαλκιδικη
    από zolotas στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2006, 17:23
  5. Πόσα ταξί κυκλοφορούν στην Αθήνα ?
    από tifozif1 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 10