ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Σημαίνει ότι τα τίμια και με ιδρώτα λεφτά που έβγαλα, αντί να τα βάλω στου σεντούκ' να τα φ'λάω, τα βάζω σε μια τράπεζα με σκοπό να κερδίζω από τους τόκους που μου δίνει η τράπεζα, η οποία τα διαχειρίζεται.
Αυτό προϋποθέτει το λεγόμενο στον αγαπημένο μας νεοφιλελεύθερο κόσμο το λεγόμενο "ρίσκο" αν δηλαδή ο τραπεζίτης τα αρπάξει και φύγει, τα έχασα. Δες το λίγο σε πιο φαρ ουέστ, δεν διαφέρει και πολύ από σήμερα.
Ποιος πρέπει δηλαδή να αναλάβει την ευθύνη για τα δικά μου χρήματα και που τα επένδυσα; Άλλος;
Τώρα, το πως πάνε να το κάνουν, όπως πάντα με το πιο χαζό και επίπονο τρόπο, και αυτό γιατί είναι ζωντόβολα.
Σύμφωνοι αλλά με μια μικρή ένσταση.
Άλλο κατάθεση και άλλο ομόλογο. Η κατάθεση αποτελεί ανώμαλη παρακαταθήκη. Σου δίνω δηλαδή χρήματα για να τα φυλάξεις. Το ομόλογο είναι επένδυση με σκοπό το κέρδος και όπου κέρδος υπάρχει και κίνδυνος. Άλλο συνεπώς το να κουρεύεις μετόχους και ομολογιούχους και άλλο να κουρεύεις καταθέτες. Στη μία είναι θεμιτή αποτυχία μιας επένδυσης στην άλλη είναι καθαρή κλοπή.
Μαγκες εκπληκτικά τα νέα ...Bank run σήμερα και στις ελληνικές τράπεζες !
Υπάρχουν μερικοι που δεν μπορουν να φανταστουν την ζωη τους ΕΚΤΟΣ τραπεζικού συστήματος.
Οι υπαλλήλοι ίσως? Οι μέτοχοι τους ? Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφερει
Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα επαγγελματα και πιο ζωτικά για την επιβιωση του κοινωνικου ιστού
Εγω ομως που το 2005 πληρωνομουν με "φακελο" απο το λογιστηριο και οχι μεσω της ιδιωτικης τραπεζας του χ, ψ μεγαλοκαρχαρια ξέρω οτι υπάρχει και λύση.Το ιδιο γνωριζει και πολυς κοσμος
Καιρος λοιπόν για μεγάλες αλλάγες...Και φυσικα την σκανδάλη την πάτησαν οι ιδιοι..η ΕΚΤ τραπεζα![]()
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
Δεν διαφωνώ και επαναφέρω το παράδειγμα με τον τραπεζίτη του φαρ ουέστ. Ναι, φταίει ο ληστής με τη μάσκα που έκλεψε τη τράπεζα, τι θα κάνεις όμως;
Ρίσκαρες βάζοντας τα λεφτά σου στο χρηματοκιβώτιο του τραπεζίτη, ο οποίος σου υποσχέθηκε ένα μικρό κέρδος αν τον άφηνες να εκμεταλεύεται τα χρήματά σου.
Το πρόβλημα βρίσκεται στο τρόπο που λειτουργούν οι τράπεζες εξ ορισμού, από τη στιγμή που αυτές λειτουργούν με χρήματα που δεν υπάρχουν.
Την τελική ευθύνη, δε μπορεί παρά να την έχω εγώ και οι επιλογές μου. Και ποιο απλά. Αν κυκλοφορώ με το πορτοφόλι γεμάτο μετρητά και με κλέψουν, ποιος φταίει;
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
This is the point ..
Τουτέστιν , για τον Κογκολέζο ή τον Εσκιμώο , που δεν γνωρίζει ούτε κατά που πέφτει η Κύπρος, αυτό που έχει σημασία είναι το ότι η ΕΥΡΟΖΩΝΗ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ τις τραπεζικές καταθέσεις.
Φοβερό?
Είδομεν..
Θύμωσε ο βλάχος για την άπιστη γυναίκα του και για να την τιμωρήσει έκοψε τα π@π@ρι@ του.
το soundtrack της ημέρας
http://www.youtube.com/watch?v=slxmRXaunx4
there's no such thing as impossible