Oκ,μη βαράς
Η θέση του εμβόλου μέσα στον κύλινδρο εξαρτάται από την κίνηση του στροφαλοφόρου και η θέση των βαλβίδων από την κίνηση του εκκεντροφόρου, είναι απαραίτητο οι δυο αυτές κινήσεις -εκκεντροφόρου, στροφαλοφόρου- να είναι απολύτως εξαρτημένες και βεβαίως συγχρονισμένες.H εξάρτηση μεταξύ των δυο κινήσεων επιτυγχάνεται είτε με τη βοήθεια γραναζιών , είτε με αλυσίδα, είτε με ιμάντα.
Τα γρανάζια ονομάζονται οδοντοτροχοί χρονισμού και η αλυσίδα που τα περιβάλλει (εάν υπάρχει) αλυσίδα χρονισμού. Αν υπάρχει ιμάντας, τότε αυτός καλείται ιμάντας χρονισμού.
Εντάξει τώρα;
Κάναμε το κεφάλι του παιδιού καζάνι![]()
το ducati ειναι πιο σκληροπυρηνικο μηχανακι, εχει αγρια ομορφια. τα service λαδια και φιλτρα πανω κατω τα ιδια ειναι με τον ιαπωνα ,αντε να δωσεις 10euro παραπανω για τα φιλτρα.δεν ειναι εκει το θεμα. δηλαδη και εγω για φιλτρα λαδια εδωσα 55 και ο φλος μου με το ducati monster 695 (2006) εδωσε 70 euro...( οι τιμες αυτες στα "συνεργεια της γειτωνιας") οχι σε αντιπροσωπεια.
το θεμα το εχεις στα μεγαλα service αλλα και αυτα τα κανεις ανα 10.000 κm ενω στον ιαπωνα ανα 20.000-25.000 κμ ..δηλαδη στο μεγαλο service εδωσα 240euro (βαλβιδες ,τακακια μπρο/πισω + υγρα φρενων, λαδια , φιλτρα αερα /λαδιου) και οχι μεσα στην yamaha...σε συνεργειο καλο της περιοχης μου για τα δικα μου δεδομενα.
ο φιλος μου εν ετη 2009 (προ κρισης δηλαδη ) ρωτησε πριν παει να κανει service σε αντιπροσωπεια και του ανακοινωθηκε η τιμη των 423.25 euro .διοτι μεσα στην αντιπροσωπεια ο μηχανικος κοστολογουσε την εργασια 70euro την ωρα .οποτε δεν πηγε σε αντιπροσωπεια και αραξε στη ωραια του και φτηνη γειτωνια του
και αν θυμαμαι καλα για τα τακακια τοτε (πριν 3 χρονια) εδωσε 45 euro μονο για τα μπροστα (brembo) ενω εγω φετος για το yamaha εδωσα 29euro.
τις τιμες παρτες κατα προσεγγιση.αλλαζουνε απο συνεργειο σε συνεργειο και περα απο αυτο φετος εχουμε βαθια οικονομικη κριση οποτε υπαρχουν καπου μειωμενες τιμες
γενικα τα ducati ειναι λιγο πιο ακριβα ....να σου πω κατι ασχετο και απλο...αλλαξα μπαταρια ,εβαλα την "μαμα" αυτη που ειχε εργοστασιακα δηλαδη ,εδωσα 50 euro
το 2009 ο φιλος μου εκανε ακριβως το ιδιο....εδωσε 80euro
σαφως διαφορετικη η μπαταρια η μια απο την αλλη, ιδια η δουλεια και τα volt ..ποτε δεν καταλαβα γιατι εχει 30euro πιο ακριβα...
και αν αναφερθουμε σε εποχες 2007 ..ειχα το kawasaki 636 (2003) και αυτος το ducati 749..αστο ...πολυ κλαμα τα service.μεσα στην kawasaki 450euro γενικο service και αυτος στην ducati 560euro...τρελα νουμερα που ενας νορμαλ ανθρωπος δεν θα τα πιστευε...σημερα με 500euro κανεις servιce σε αυτοκινητο πολυτελειας !!
τωρα εχω fazer 600 και αυτος super duke 990...γενικα το εχουμε στην παρεα μας και αλλαζουμε μηχανακια καθε χρονο απλα λογω οικονομικων εγω αντι για να ανεβαινω κατηγορια ....κατεβαινω xd!!![]()
Τελευταία τροποποίηση από giannisgr; 28/03/2013 στις 01:58.
Επειδη εγω ειχα 2 Ducati Monsters οπως εγραψα, ενα 600ρι και ενα 800ρι, το μικρο το εδωσα στα 40.000 χλμ για να παρω το Monster 800 που το ειχα μεχρι τα 50.000+ χλμ...
οποιοδηποτε φουλ τακτικο σερβις των 10.000 χλμ σε μικρομεσαια Ducati Μονστερς σε εξουσιοδοτιμενο συνεργειο κοστιζει πανω απο 200 ευρω (και πολλα λεω γιατι αναφερω νουμερα την εποχη των παχιων αγελαων) ο μαστορας ειναι να παιρνεις δρομο...
το μεγαλο σερβις των 20.000 χλμ, μαζι με τους ιμαντες εκκεντροφορων, ουσιαστικο το ιδιο με των 10.000 ειναι αλλα με ιμαντες...δεν πρεπει να ξεπερνα τα 300 ευρω, παλι νουμερα παχιων αγελαδων....
παλι πρεπει να παρουμε δρομο απο τον μαστορα...
εγω δεν ειχα δωσει μεχρι το 2008 που ειχα 2 Ντουκατι Μονστερ, πανω απο αυτα τα νουμερα, τοτε ηταν ακομα και οι εποχες των παχιων αγελαδων στα σεβρις...
τακακια Brembo δεν χρειαζεται να τα παρει καποιος απο την Ντουκατι, τα βαζει Brembo σε φρεναδικο με τον κωδικο τους, η τα αγοραζει ο ιδιος απο τον εισαγωγεα, ετσι εκανα εγω το 2006-7-8...
και κοστιζουν λιγοτερα, σε περιπτωση οικονομικης δυσκολιας, εχει και Ferodo η αλλα με πολυ μικροτερο κοστος... αν και σαν τα Brembo κανενα...
ακομα και μερικα ανταλλακτικα, παραδειγμα μια βλαβη μου ειχε βγαλει ολη και ολη το ενα Μονστερ, ηλεκτρικη, και το ανταλλακτικο απο Ντουκατι κοστιζε 150 ευρω...
το ιδιο ανταλλακτικο πηγαινει και σε μερικα ΚΤΜ μηχανακια, με κοστος 75 ευρω... αναφερω τιμες 2006 περιπου.... εγω εβαλα του ΚΤΜ και κοστισε τα μισα...
βασικα εαν γνωριζει καποιος λιγα πραγματα, και ψαχτει λιγο με τον μαστορα, οχι προβατο στην σφαγη, δεν κοστιζει ιδιαιτερα παραπανω απο ενα δικυλινδρο ιαπωνεζικο, ενα αεροψυκτο Μονστερ...
κυριως οι ιμαντες εκκεντροφορων καθε 20.000 χλμ...
τα υγροψυκτα τετραβαλβιδα Ducati εχουν αλλο κοστος σερβις, μεγαλυτερο, και μερικες εκδοσεις/γενιες και αλλα αναλωσιμα...
οποτε για αυτα δεν ειχα μαθει μεχρι το 2008 τι ακριβως παιζει... μονο με αεροψυκτα ασχοληθηκα αφου μονο τετοια Ducati ειχα...
θελει λιγο ψαξιμο με τα Ντουκατι, αλλα δυστυχως σιγουρα οι επιλογες ειναι μετρημενες... ειδικα σε περιοχες εκτος Αττικης μαλλον...
Τελευταία τροποποίηση από Runner Ducati; 28/03/2013 στις 02:54.
κατι αλλο![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Cagiva raptor ιταλικη ομορφια με ιαπωνικα μηχανικα.παρ'το και δε θα χασεις.
Το cagiva το είχα και το προτίνω με κλειστα τα ματια μονο που το παντρευεσαι
και με agusta πλαισιο
aleaxzafeir
Πολλες πληροφοριες πεσανε μαζι και τα χασα ... Κατι μηχανολογικα που λεγανε τα παιδια πανω ,δεν καταλαβα το χριστο μου!! χαχααχα. Το raptor το δα και μ αρεσε μπορω να πω .και απ οτι βλεπω εινια πιο οικονομικο απο το monster. Τωρα αυτη η φαση που χει κινητηρα απο ενα on-off suzuki και ειναι αλλη εταιρια και εχει αλλο πλαισιο κλπ κλπ θα μου το εξηγησει καποιος γιατι δεν το πολυπιανω. και εν παση περιπτωση, ποσο αξιοπιστο ειναι αυτο ?
Δεν εχει από οn off κινητήρα το μοτέρ είναι απο suzuki sv650 τον ιδιο φοράει μεν το vstrom αλλα με αλλες ρυθμίσεις και επειδη ειχα το raptor και τωρα εχω το vstrom μπορώ να σου πώ οτι το raptor είχε δύναμη. Η cagiva περνει τα μοτερ της suzuki το 650 και το 1000 για το navigator το κανει για κοστος να ειναι φτηνα τα μοτο. Πλαίσιο agusta ετσι γραφει και η αδεια κυκλοφορείας και απο περιφεριακά δεν παιζεται σωληνακια υψηλης up side down κ.α. αδικιμένο μοτο από την αγορα...
απο θεμα αξιοπιστίας μην το φοβάσε servise ακριβως όπως ενα sv το μονο ελλάτωμα δεν πουλιέται ευκολά αλλα και το αγοράζεις τζαπα...
aleaxzafeir
Ευχαριστω για τις πληροφοριες alex . Εσυ πχ αν μπορω να ρωτησω κιολας.. ποσο το αγορασες και ποσο το πουλησες ? και τελικα αξιζε ?
το αγορασα 2500 απο ενα γιατρο με 8000χλμ μοντ 08 είχε πεσει και ηθελε να το πουλήσει η μονη ζημιά του μια γρατσουνια στο ντεποζιτο - το εβαψα κοκκινο με ασπρη ριγα και το πουλησα 2500 με 15000χλμ γιατι δεν ανεβαινε η συζυγος (πηρα vstrom και εχουμε παει παντου ) εγω προσωπικα μεχρι 2500 πιστευω οτι αξιζει τα λεφτά του και με το παραπάνω εχει και πιο ξεκούραστη θεση οδηγησης απο το monster, αν δεν σκέφτεσαι να το αλλαξεις παρτο αλλιως δεν θα μπορεις να το δωσεις δεν ειναι καθόλου εμπορικό και τωρα με 2500 καποιος εχει επιλογές καλές σε μοτο πριν δυο χρόνια που το εδωσα με 2500 μοντ 2008 με 15000χλμ δεν υπήρχε.
aleaxzafeir
cagivara με κλειστα ματια δεν υπαρχει το μηχανακι
πάρε το ducati
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Παντως αν θες ινφο για το raptor ρωτα με...
το πηρα πριν 5 μηνες.
θα στο προτεινα παντως.