Επειδή ένα θέμα με την ιστορία το έχω κι επειδή έζησα πολλά χρόνια έξω ροτόντας πάντα
-Γιατί ρπσμ αυτοί ναι κι εμείς όχι…
Κατέληξα στο σοφό συμπέρασμα ότι η ιστορία μας δεν είναι άσχετη από το τι συμβαίνει σήμερα, δυστυχώς.
Για να μην πολυλογώ,
ΑΝ απλά είχαμε κρεμάσει τους συνεργάτες των γερμανών μετά το β ΠΠ όπως έκαναν οι Γάλλοι ή οι Βέλγοι, μπορεί πχ σήμερα να μην υπήρχε θέμα Ζίμενς.
(μια υπόθεση κάνουμε)
ΑΝ αντί να κοιτάμε να εξυπηρετήσουμε την ΕΣΣΔ και τις ΗΠΑ κοιτάγαμε και λίγο τη ΜΠαράγκα, όπως έκαναν οι Ιταλοί πχ ΙΣΩΣ σήμερα να είχαμε κι εμείς – όχι ντουκάτι- αλλά κάτι σαν ΜΕΒΕΑ.
Λέμε τώρα…
Δυστυχώς όμως πάντα μα πάντα μας φταίνε οι άλλοι και συχνά ξεχνάμε ότι κι εμείς είμαστε οι άλλοι των άλλων.
υποσημείωση
Και κάτι άλλο μαλακία δε βαράει τους τροικανούς μόνο.
Βαράει τον κόσμο ολόκληρο που έχει ξεχάσει σε τι χρησιμεύει το κράτος.
Το κράτος λοιπόν δεν το φτιάξαμε για να χορταίνουν τη σαπιοκοιλιά τους 5 λαμόγια, αλλά για να μπορούν ΟΛΟΙ να ζήσουν ΕΣΤΩ μια απλή και υποφερτή ζωή.
Απλά κατάπιες το μπλοκ επιταγών του σχεδίου Μάρσαλ στη μούρη
...που συνεχίστηκε -βρε τριτοκοσμικέ-
με τα δάνεια FMS 8:1 με την Τουρκία,
:ZZZ:παραιτούμενος από μελλοντικές αξιώσεις έναντι του Γ' Ράϊχ εν αντιθέσει με το σύγχρονο Δυτικό κόσμο,
:a13:αφήνοντας τα οφέλη να δημιουργούν τις 10 κραταιές Ελληνικές αστικές οικογένειες της σύγχρονης ιστορίας που στο εξής θα λυμαίνονταν το πλουτοπαραγωγικό Κράτος όπως έκαναν και με το σχέδιο Μάρσαλ!
Κάτσε και παρακάλα για το θεαθήναι των αποζημιώσεων που αποποιήθηκες όψιμα και παίξε το σύγχρονο ρόλο της Πολωνίας του 39 που ήταν η πρώτη διέξοδος στον ανομολόγητο "ζωτικό χώρο" που τάχα μου αναζητούσε τότε το Ράϊχ για να υλοποιήσει τα σοσιαλιστικά ιδεώδη!
Δες πρώτα -σαν και τότε- πως δυσαρέστησαν το Γερμανό εργαζόμενο, που μετά την απορρόφηση της Αν. Γερμανίας μεμψιμοιρεί για το μειωμένο μεροκάματο ...
...και δες σήμερα που εν όψη εκλογικής αναμέτρησης η Μέρκελ του υπόσχεται εμπράγματα -σαν και τότε- την προσφορά ζωτικού χώρου που του λείπει για να αναπτύξει την οικονομία του!
........βάλε nova μάθε λίγα στοιχειώδη Γερμανικά για πλάκα όπως έκανα και γω, να βλέπεις ZDF.
Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 02/04/2013 στις 17:00.
Υ.Γ. Μα λίγο φαντασία δεν υπάρχει, ναλλάξουν τουλάχιστον το σενάριο;![]()
αντε αγορινα μου να σου πω την εμπειρια μου αφου σε τρωει να μαθεις.....
3 χρονια σε παρεα ειχαμε κουμπαρια...πολλα.......και το σημαντικοτερο 14 μηνες στην κυπρο στρατο!
ενταξει τωρα??? δικαιουμαι να ξερω??? υπαρχει περιπτωση να ξερω κατι παραπανω απο καποιους αλλους???(και δεν ειναι μομφη για σενα, απλα ρωταω)
α και που σαι....επειδη βλεπω τρωγεσαι ρε κουκλε μου.....ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ μονο θα σου πω στους 14 μηνες που ημουν εκει.....ενα μαγαζι που το καναμε μπουρδελο...σπασαμε τα παντα και γαμισαμε στο ξυλο οτι κουμπαρο κυκλοφορουσε εκει μεσα, σε ενα (απο τα πολλα) μαγαζι στην Λευκωσια που ειχε ταμπελα απο εξω "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"
ενταξει αν πιστευετε ακομα οτι δεν ξερω τι λεω.....δεν μπορω να σας βοηθησω....σορρυ
επισης μιας και το εφερε η κουβεντα, καλο θα ηταν να κανατε καμμια συζητηση με ανθρωπους (επιστρατους κυπριους ) που ειχαν πολεμησει το 74 πλαϊ πλαϊ με Ελληνες, να σας πουν ΑΥΤΟΙ και οχι εγω, ΑΝ ειναι ελευθερη η υπολοιπη λευκωσια τωρα λογο των ελληνων, ή οπως ειπες εσυ βυρωνα επειδη οι τουρκοι ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να πανε παραμεσα (θα μαας παρουν με τις πετρες ,,μην τα πειτε και αλλου αυτα)
So fucking what? Και ΄γω όταν υπηρέτησα στο Α/Τ επειδή απ΄τα 110 άτομα πλήρωμα οι 95 ήταν απ΄την Θεσσαλονίκη, ΟΛΟΥΣ τους Αθηναίους τους πήγαιναν γαμιώντας σε σκοπιές και αγγαρείες επειδή έτσι γούσταραν όπως έλεγαν.
Συμπερασματικά πρέπει να υποθέσω οτι ΟΛΟΙ οι Θεσσαλονικείς είναι κομπλεξάρες και για τον φούτσο καβάλα? Τι τσουβάλιασμα είναι αυτό ρε Γιώργο?
Δεν πιάνω τι θες να πεις. Συμφωνείς ή δεν συμφωνείς οτι δεν κάναμε αυτά που υποτίθεται έπρεπε να κάνουμε ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο? Γιατί πέραν της ΕΛΔΥΚ και των 100-150 λοκατζήδων της επιχείρησης ΝΙΚΗ που έδωσαν τη ζωή τους, άλλη βοήθεια δεν υπήρχε. Ότι γούσταραν μπορούσαν να κάνουν οι τούρκοι, αφού η κύπρος δεν είχε τίποτα αξιόμαχο.
ΕΣΥ τσουβαλιαζεις τωρα......πολιτικους με απλους πολιτες.....
ΑΝ παρουμε σαν επιχειρημα σου οτι καποιοι πολιτικοι κρεμασαν καποιους κυπριους το 74, τοτε να δεχτουμε και σαν επιχειρημα οτι οι ελληνες τους εχουν το μισο νησι ελευθερο..
αν παλι απο αυτο που εγραψα πιο πανω...πραγματικα δεν καταλαβαινεις αν μας αγαπανε ή οχι....τοτε ρε μλκ τι παραπανω να σου πω? να παω να μιλησω με το ανηψακι μου...
πιστευω οτι σε αυτον αν του πω.....ξερεις μικρε.....ημουν 14 μηνες ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ, εχω συναναστραφει - συζητησει -αντιλογησει - πιει μπυρα καφε αναψυκτικ λανίτη με πολυ μεγαλο αριθμο απο αυτων.....εχω παει αμμοχωστο , λεμεσσο, αγια ναππα(αυτη δεν μετραει ως επιχειρημα) κλπ κλπ και εχω μιλησει με παρα παρα παρα πολλους κυπριους....παιζει να γυρισει και να μου πει....
ωχ....ρε συ.....ναι μαλλον ξερεις κατι παραπανω απο μενα.... και οχι so fucking what.
επισης , το επιχειρημα σου με τους σαλλονικιους ρε φιλε....γελανε και οι πετρες.......ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ....μιλαμε για μια χωρα την κυπρο....και μια χωρα την ελλαδα....οχι το αν οι παοκτζηδες γουσταρουν τους γαυρους ή αν οι αρειανοι τσακωνονται με τα βαζελια και οι γριες με τους οφητζηδες κλπ κλπ κλπ
ημαρτον
επισης να πω οτι ξερεις οτι οταν μιλαμε για κατι .....ειτε ειναι ομαδα....ειτε ειναι λαος....ειτε ειναι επαγγελμα, ή δεν ξερω γω τι........το τσουβαλιασμα οπως το λες...ειναι μεσα στο προγραμμα....
και εσυ βριζεις τους ταριφες.....τι θες να κανουμε τωρα ρε βυρωνα? να σου βρουμε εναν συγγενή ενος φιλου σου που ειναι ταριφας αλλα ειναι καλο παιδι να σου αποδειξουμε οτι κανεις λαθος???
μιλαμε παντα γαι το μεγαλο ποσοστο....ετσι παει...
οπως ειδες και σε αυτο που εγραψα πιο πανω...οι επιστρατοι εσταζαν μελι!!! αρα??που ειναι το τσουβαλιασμα???
οι επιστρατοι επιασαν τον διμοιρήτη μας με μαχαιρι και του ειπαν οτι αν μας ξαναπειραξει θα του το χωσουν στον κ@@@....
οσο για το αν στην σαλονική ειναι αυτο που ειπες οι περισσοτεροι........αστο.....τι κουβεντα να ανοιξουμε τωρα.
ο κοσμος το χει τουμπανο και εσυ κρυφο καμαρι
Μήήήήπως ξεχνάς κάποιον; Ποιός υπέγραψε για τις συμφωνίες για την ανεξαρτησία προσδοκώντας ότι αργότερα θα τις αναστρέψει; Ποιός επέφερε διχόνοια με φρικιαστικά εγκλήματα εκατέρωθεν εναντίον άμαχου πληθυσμού μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων με τον πόλεμο ΤΜΤ εναντίον Οργάνωσης που είχε ιδρύσει ο Γιωρκάτζης με τις ευλογίες του; Ποιός πίεζε για Ένωση με την Ελλάδα, η οποία μετά μετατράπηκε σε ανεξαρτησία; Ποιός έχασε το 1960 το αίτημα για Ένωση και για να μη φορτωθεί τις ευθύνες επέρριψε την ευθύνη στον Καραμανλή; Ο οποίος Καραμανλής είχε πει το γνωστό "Συμφωνήσαμε μαζί τη Ζυρίχη, αλλά όταν βγήκαμε αυτός ήταν εθνάρχης κι εγώ εθνικός μειοδότης". Ποιός έγραψε στον Γεώργιο Παπανδρέου "Είμαι ο υπογράψας τις συμφωνίες αλλά ούτε για μια στιγμή δεν πίστεψα σε αυτές"; Ποιός κατέστρωσε ξαφνικά σχέδια για αναθεώρηση των συμφωνιών της Ζυρίχης με τα γνωστά επακόλουθα το 1963; Ποιός έπεσε στην παγίδα των εγγλέζων το 1963 και άρχισε να σκέφτεται αναθεωρήσεις συνθηκών; Τέλος, σε ποιόν είχε πει ο Πλαστήρας τον Ιούνιο του 1952 "Μακαριώτατε εάν ερχόσουν σπίτι μου και μου ζήταγες να πολεμήσω για την Κύπρο, θα το έκανα ευχαρίστως γιατί είμαι στρατιώτης. Αλλά εσύ έρχεσαι στο γραφείο του πρωθυπουργού της Ελλάδας και μου ζητάς να την κάψω χωρίς να μπορώ να ωφελήσω την Κύπρο.Καθίστε λοιπόν ήσυχα".
![]()
Οκ όταν έχω χρόνο θα γράψω όλη την ιστορία της Κύπρου από την εποχή των Περσικών πολέμων έως σήμερα....
kalgeorge
Κρίνεις τον κόσμο βάση των δικών σου εμπειριών και αυτό δεν είναι καλό γιατί οι εμπειρίες μας είναι περιορισμένες. Γνωρίζουμε δηλαδή μόνο έναν μικρό δήγμα και όχι το σύνολο.
Οι δικές μου εμπειρίες λοιπόν είναι οι αντίθετες ακριβώς. Στο παν.μειο είχα πολλούς συμφοιτητές από τη Κύπρο που έγιναν οι καλύτεροι μου φίλοι. Πήγα στα σπίτια τους και μου άνοιξαν την πόρτα σαν να ήμουν δικό τους παιδί. Ακόμα και σήμερα 20 χρόνια μετά είναι σαν να μην έχουμε χαθεί μια μέρα.
Είχα και πελάτες Κύπριους που είναι πια φίλοι μου και χαίρομαι κάθε φορά που τους εξυπηρετώ για ελάχιστο κέρδος.
(θα μπορούσα όμως κι εγώ να σου πω ότι όταν ήμουν στο ναυτικό στη Σαλαμίνα ή στη Ύδρα ή στις Σπέτσες ότι υπήρχαν μαγαζιά που δε γούσταραν τους ναύτες, αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ άκυρα πράγματα όλα αυτά)
Εγώ άκουσα προχτές τον αρχηγό του κράτους της Κύπρου να μιλάει για την κοινή μας μοίρα. Να απαλλάσσει την Ελλάδα από την εύθηνη της κατρακύλας των Κυπριακών τραπεζών κλπ κλπ
Αυτή είναι και μόνη έγκυρη πυγή πληροφόρησης για μένα.
Τώρα η επίστρατοι δεν ξέρω τι λένε στην Κύπρο, ξέρω τι είπε ο ξάδερφος μου που ήταν εκεί στον πόλεμο. (χέστα)
Τέλος η Κύπρος είναι άλλο κράτος γιατί «οι μεγάλες δυνάμεις» το θέλησαν και δεν επέτρεψαν την ένωση.
Για μένα η Κύπρος δεν έχει καμιά διαφορά με τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο ή την Κέρκυρα.
Αυτά είναι όλα όσα είχα να πω.