επιτελους το προβλημα λυθηκε! μπηκε χθες το μοχλικο του 125 4dl με τις φτιαχτες λαμες
και ηρθε σε καλο υψος ο κωλος,
σε σωστη γωνια η αναρτηση
κι επιτελους δουλευει στατικα (θα δουμε και στον δρομο). το sag ειναι 3εκατοστα αρα ειμαστε σε καλο δρομο. μενει να τορναρουμε την γραναζιερα πισω ωστε να ευθυγραμμισουμε τα γραναζια για να μπει σωστα η αλυσιδα και προσωραμε. φυσικα μικροπροβληματα θα υπαρχουν, βρισκουν τα μαρσπιε στο ψαλιδι (θα μπουν απο στατες για αρχη, κι ισως μετα φτιαξω λαμακια ρυθμιζομενα) οι εξατμισεις θελουν κοψιμο τα τελικα κι αλλα..
σε καλο δρομο εισαι παντως ε?μεσημερι ειναι δεν τρως δεν πινεις καμμια![]()
??????????????
αναζητειται δοτης ταπας ρεζερβουαρ βενζινης σε οπαοιδηποτε κατασταση αλλα στην χαμηλοτερη δυνατη τιμη (εως και δωρεαν) ταιριαζει απο τα περισσοτερα γιαμαπα..
καπου ειχα ενα πεταμενο απο dt200 σου κανει?
το μικρο χθες προχωρησε με τα ηλεκρικα. ο Γιωργος Πλ δηλαδη το προχωρησε, βρηκαμε γιατι δεν κλεινανε τα ρελε κυκλωμα να μιζαρουμε, ηθελε να εχει συνδεμενα και να ειναι σωστα τα : δεικτης λαδιου, διακοπτης συμπλεκτη, ενδειξη νεκρας, και διακοπτης σταντ. ολα μαζι ταυτοχρονα ετσι? φτασαμε σε ενα σημειο οπου το πορτοκαλι καλωδιο που τροφοδοτει τον πολλαπλασιαστη εχει ρευμα μεν αλλα 7,5 βολτ. οταν μιζαρουμε φτανει 12 και κοβει δινει σωστα. αλλα με λειτουργικο πολλαπλασιαστη απο μηχανακι με cdi ηλεκτοκτρονικη δεν σπινθιριζει. καποιος φιλος μου ειπε μπας κι ειναι tci και δνε το ξερουμε. τετοιον πολλαπλασιαστη δεν εχω προς στιγμην αλλα το μηχανακι δεν βγαζει δευτερο καλωδιο για τετοιον αρα ειναι cdi. το μονο που μου μενει ειναι δοκιμασω αλλη ηλεκτρονικη μηπως και φταιει αυτο. αλλιως δεν ξερω τι να υποθεσω, μηπως τα πηνια ?
εκανα μια προβα να δω τι γινεται με τις εξατμισεις μιας και στα κοντα θα το βαλω μπρος για πρωτη φορα απο τοτε που το πηρα κι ελπιζω να εχω θεματακια (τσιμουχες στροφαλλου η ρουλεμαν..) αλλα οι θαλαμοι διαστοληης ειναι κουρμπαρισμενοι με βαση τον μαμα μοχλισμο και εδω βρισκουν. εδω χρειαζομαι καποιον εμπειρο επι του θεματος να με συμβουλεψε για τυχον σφαξιμο.
![]()
τελικα το μηχανακι (1κτ) ηταν αρκετα βελτιωμενο σε σημεια. φοραει κυλινδρους, πλεξουδα ηλεκτρονικη και ζαντες απο 2ΧΤ. λαμες -κοκκαλα μοχλικου απο 3ΜΑ (αγνωστο γιατι) και γενικα ειναι ολο εκπληξεις. χρειαζομαι μια βαλνιδα σταντ για να το βαλω μπρος. η αλλιως το ηλεκτρικο σχεδιο του 2χτ για να δω ποια καλωδια πρεπει να συνδεσω για να κλεισει κυκλωμα.
μαλλον οχι δυστυχως. θελω μια τετοια http://www.ebay.com/itm/Fuel-Gas-Tan...60795172165%26