Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Τον κερνάω εγώ καφέ το σύντροφο Κουτσούμπα να μην ξοδεύεται κιόλας, δεν τίθεται θέμα. Δε ρώτησα αυτόν όμως. Εσένα ρώτησα. Κι απάντηση δεν πήρα.
Το για ποιούς φταίει η Μέρκελ, κι αν περίμενα εγώ να διαβάσω στον @σπάστη τί είναι η κρίση ή μου το είχε πει μια καφετζού από πριν, καμία σχέση δεν έχει με αυτά που λέμε.
Ξαναλέω. Στην ΠΑΡΟΥΣΑ κουβέντα δε διαφωνώ μαζί σου γι'αυτά που υποστηρίζεις ότι είπε το ΚΚΕ, κι ότι τα είπε νωρίς κλπ κλπ. Εσύ φαίνεται να υποστηρίζεις ότι εκτός από αυτά που είπε σκοπεύει και κάτι να κάνει. Είναι ιδέα μου? Κι αν όχι, κι όντως το πιστεύεις, τί είναι αυτό που σκοπεύει να κάνει και πώς στο διάλο θα το κάνει (τόσο σκατά που τα'χει κάνει)?
(και πλέον, όχι, δε χρειάζεται να απαντήσεις)![]()
Στην Κούβα.. κι οι πουτ@νες είναι στη σειρά... έφυγε ο Μπατίστα για να έρθει ο Κάστρο...
Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, από κάποια σποτ βλέπουμε ότι έχουν δωρεάν συστημα υγείας... χαρτί υγείας δεν έχουν.
@Radd : Aν δεν ήσουν τόσο απόλυτος (δύσκολο - το είδαμε και στην θρεντ με την ανάρτηση της καπιταλιστικής BMW) ίσως και να κουβεντιάζαμε.
Ο Σοσιαλισμός εφαρμόστηκε με προβλήματα αλλά και με τεράστια επιτεύγματα για τους λαούς του και ανατράπηκε "από τα πάνω".
Ο Κομμουνισμός είναι επόμενο στάδιο και ούτε για αστείο δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά (κανένα Κομμουνιστικό Κόμμα δεν μιλά για "Κομμουνισμό").
Ο Σοσιαλισμός - Κομμουνισμός είναι ζητούμενο, είναι στόχος, είναι αναγκαιότητα για αληθινή δημοκρατία και ποιοτική ζωή για όλους.
Δεν είναι έτοιμη συνταγή, υπάρχουν τα λάθη του που η ανθρωπότητα πρέπει να παραδειγματιστεί και να μην ξανακάνει επειδή οφείλει να κοιτά μπροστά!
"Είναι η νιότη του κόσμου" που λέει και το τσιτάτο...![]()
Τελικά, το ΚΚΕ άλλαξε ηγεσία ή πήρε την εξουσία και ψάχνετε τι και πώς θα μας ξεχρεώσει; Είχα ανοιχτή βρύση και δεν άκουσα καλά τι είπε το ραδιόφωνο.
safety doesn't happen by accident
Η επιτυχία ενός μοντέλου δεν είναι άσπρο μαύρο. Και η ερώτησή σου σηκώνει 100.000 δίσκους, 6 κολομβιανές γραβάτες, 7 κονσερβοκουτοσφαξίματα, καμιά 25 κρεμάλες, 2-3 ναπάλμ και δε συμμαζεύεται.
Εν συντομία, για κάποιους εφαρμόσθηκε κι απέτυχε. Για κάποιους, εφαρμόσθηκε, εφαρμόζεται και πετυχε και πετυχαίνει ακόμα. Για κάποιους εφαρμόσθηκε τρόπον τινά κάπου κάποτε και μετά πήρε την κάτω βόλτα. Για άλλους δεν εφαρμόσθηκε ποτέ (άρα και δεν απέτυχε ποτέ).
Ο καθένας έχει τα επιχειρήματά του και τα στοιχεία του για να υποστηρίξει την άποψή του (οκ, σχεδόν ο καθένας).
Αν θες κάτι παραπάνω ξεκίνα το διάβασμα (και άμα ξεμπερδευτείς σφύρα μου κλέφτικα)
Μιλάς για πράγματα που δεν τα έχεις δουλέψει στο μυαλό σου.
Αναπαράγεις την συστημική προπαγάνδα μάλλον χωρίς να το συνειδητοποιείς.
Φτάνεις στο σημείο να τσουβαλιάζεις τον Μπατίστα με τον Φιντέλ και αδικείς τον εαυτό σου.
Αν θεωρείς πως η Κούβα έχει απλά "σύστημα υγείας" είναι επειδή αυτό πρέπει να μαθαίνεις.
Δες το ντοκιμαντερ του (εκατομμυριούχου) μάικλ μουρ "sicko" να πάρεις μια γεύση τι έχει η φτωχή Κούβα σε σχέση με την πλούσια δύση για τους λαούς τους.
Αυτό δεν είναι απλά "σύστημα υγείας" http://barbudosdesierramaestra.blogs...2013/02/4.html
Ναι αυτό είδα... και μου έκανε εντύπωση... βέβαια, είναι παράδοξο το πόσο ελεύθερα κινήθηκαν οι Αμερικανοί μέσα στα νοσοκομεία κλπ ενώ οι ίδιοι οι Κουβανοί καβαλάνε ότι βρούνε και πνίγονται μέχρι να φτάσουν απέναντι...
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ σκέφτομαι και πολλές φορές κάνω λάθος και ζητώ και συγγνώμη. Δεν αναπαράγω ότι μου έμαθαν στο κόμμα, και πέραν τούτου, ουδέν..
(Τα περι τσουβαλιάσματος, δεν τα συζητώ τώρα... αλλά είσαι πολύ σίγουρος ότι μεθόδους του Μπατίστα δεν χρησιμοποίησαν κι οι επαναστάτες του Κάστρο)
Εχει φθηνοτερα φαρμακα (σε καποιες περιπτωσεις) απο το Δυτικό κόσμο.
Και?
Συγκρινει μηπως το Σικο και το υπολοιπο βιωτικό επιπεδο?
Αν τα 5 δολαρια που κανει εκει ενα φαρμακο (σε αντιθεση με τα 100 που κανει στην Αμερικη πχ) ειναι ενα μηνιατικο?
Να βλεπουμε όλη την εικονα, οχι μεμονομένα αποσπάσματα![]()
Το "να βλέπουμε όλη την εικόνα" ισοδυναμεί με το να μη βλέπουμε πως η Κούβα απέχει ένα πούρο δρόμο από την καπιταλιστική μητρόπολη-υπερδύναμη που προσπαθεί να τη διαλύσει εδώ και 55 σχεδόν χρόνια και ελέγχει στην κυριολεξία μέχρι και τα "μυαλά" του κόσμου;
Μήπως ισοδυναμεί με τα ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άστεγους που τρώνε από συσσίτια ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ (USA) ΠΟΛΙΤΕΣ χωρίς καθόλου δικαιώματα;
Οι ΗΠΑ για σένα είναι αυτά που ταΐζει το χόλυγουντ τον πλανήτη;
Ποια είναι "όλη η εικόνα" ΟΕΟ;
Η ολη εικονα ειναι ο μισθός ο μέσος ειναι 15-20 δολαρια, οποτε 2-3 δολάρια που έχει η δραμαμίνη ειναι ακριβά, μαλιστα πολυ ακριβότερα απο τα 50 δολαρια που εχει στο Καναδα, αναλογικά πάντα.
Τωρα τι λες για χολυγουντ και μπολίγουντ λιγο τα καταλαβαίνω, το μονο που αναρωτιεμαι ειναι οτι αν δεν εισαι του κινηματος, μπορείς να πας στο πανεπιστημιο?
Η εικόνα που έχεις για το "κόμμα" είναι αυτή που σου καλλιεργούν
Εγώ από την άλλη δεν έχω μεν γνωρίσει κανένα μέλος του, αλλά έχω γνωρίζει απλούς ψηφοφόρους του που έχουν κοφτερό μυαλό και δεν μου έδωσαν την εντύπωση πως δεν έχουν ευρύτητα στη σκέψη τους, ακριβώς το αντίθετο...
Θυμάσαι που το σύστημα έβαζε τον απλό κόσμο να κελαηδά πριν τις εκλογές: "το ΚΚΕ είναι τσοπάνης και οι ψηφοφόροι του πρόβατα" ;
Σίγουρα θα το θυμάσαι.
Οι ίδιοι αμέσως μετά τις εκλογές κελαηδούσαν: "το κακό ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει", το οποίο μεταφρασμένο έχει ως εξής: "Το κακό ΚΚΕ δεν θέλει να μας κάνει τον τσοπάνη, μπεεεε μπεεεε)
Παράξενα πράγματα, ε;![]()
Most likely...
Αλλά δε βλέπω κάτι το "μεμπτό" ούτε το παράλογο. Εκτός κι αν την επανάσταση την κάνουν Άγιοι φυσώντας χρυσόσκονη κι αγάπη στους ανθρώπους και ζούνε όλοι μονιασμένοι.
Στην περίπτωση που μας έχουν τελειώσει οι άγιοι, μένουμε με ανθρώπους. Και μάλιστα ανθρώπους που για να έφτασαν στο σημείο να επαναστατήσουν μάλλον είχαν υποστεί διάφορα, τα οποία διάφορα πιθανότατα κάποιους από αυτούς τους είχαν διαταράξει περισσότερο από άλλους.
Πολλά εκτρώματα έχουν γίνει μετά από κάποιο "μπαμ". Είτε το "μπαμ" αυτό ήταν επανάσταση, είτε "επανάσταση", είτε "θα σας πάρουμε φαλάγγι μέχρι το Βερολίνο και θα την πληρώσει το 5χρονο τριτοξαδερφάκι σου, ποοστη με τις νεκροκεφαλές στη στολή που βασάνισες και καθάρισες το μισό μου σόι" και πάει λέγοντας.
Δε γίνονται κάθε φορά τα ίδια, ούτε και όσα γίνονται είναι ίδια. Κάποια όμως πάντα θα γίνονται, από τα οποία κάποια θα είναι και αναγκαία.
ΥΓ. Τί σίκο είναι αυτό που λέτε ρε παιδιά? Εμένα με τα σίκα με πιάνει κόψιμο αλλά άμα είναι καλό αυτό να κάτσω να το δω.
Χα χα, μου αρέσει που πήγες στον Καναδά, σιγά σιγά ψάχνοντας για καπιταλιστικό κράτος που δεν πηδά ασάλειωτα τον λαό του θα βγεις στη γύρα εκτός πλανήτη...
Ένας φίλος με την ίδια λογική μου έλεγε πριν 3-4 χρόνια για τον παράδεισο του "υγιούς" καπιταλισμού, την Αυστραλία, στην οποία θα πήγαινε για να γλιτώσει.. (μετά έμαθε για το τι τραβάνε οι Έλληνες "λαθρομετανάστες" στα αεροδρόμια.. χαχαχα
Ένας άλλος μου έλεγε για την ...Κύπρο...!
Στις Σκουριές Χαλκιδικής είναι Καναδική η εταιρία ξέρεις... εκεί απ όπου ο καπιταλισμός είναι καλός![]()