Κακώς μιλάμε για 18χρονο γιατί ο 18χρονος δεν έχει και δίπλωμα που να τον καλύπτει αν πάρει SS600... Αλλά ο όγκος των πληροφοριών που υπάρχουν στη διάθεση ενός "νέου" στα SS στο ίντερνετ είναι απίστευτος σε σχέση και με μια πενταετία πριν.
Κακώς μιλάμε για 18χρονο γιατί ο 18χρονος δεν έχει και δίπλωμα που να τον καλύπτει αν πάρει SS600... Αλλά ο όγκος των πληροφοριών που υπάρχουν στη διάθεση ενός "νέου" στα SS στο ίντερνετ είναι απίστευτος σε σχέση και με μια πενταετία πριν.
εγω ξερω οτι αν δεν γραψεις χιλιομετρα δεν μαθαινεισ τιποτα στην πραξη και η πραξη μασ νοιαζει,στην θεωρια ολοι ξερουν να στριβουν να σουζαρουν να κανουν εντουρο και και και αλλα με την θεωρια δεν γινεται δουλεια
τωρα ανα εσυ νομιζεισ οτι επειδη καποιος θα διαβασει το twist of the wrist και θα γινει παγκοσμιος τι να σου πω
ισως επειδη ειμαι της προηγουμεςνης δεκαετιασ να εχει μεινει εκει το μυαλο μου και η σημερινη ιντερνετικη νεολαια να αποδιδει αλλιως, μπορει
Έγραψα "Διαβάζεις, κρίνεις, ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ..."...
Επιπλέον, εάν κάνεις κάτι λάθος στην οδήγηση σου, τεχνικά και δεν στο πει κάποιος ή δεν διαβάσεις κάπου το σωστό(δεν σφίγγουμε τα χέρια στο τιμόνι πχ) τότε τα ατελείωτα χιλιόμετρα που θα γράφεις αποκτώντας την εμπειρία, θα σε δυσκολέψουν αργότερα να αλλάξεις και να οδηγήσεις σωστά....
εγω προσωπικα αν το 60% της πειρας μου οφειλοταν στο διαβασμα θα προβληματιζομουν για τις δυνατοτητες μου αλλα απο την αλλη μπορει να κανω και λαθος
ειναι αυτο που λενε οτι ο καθενασ θεωρει τον δικο του τροπο τον πιο σωστο
εσυ βεβαια μου λεσ ξεκινησεσ στα 28 εγω αντιστοιχα εσκιζα τα γονατα μου απο τα 15 με κωλοπαπα και αλλα κατασκευασματα και μυαλο μονο για διαβασμα δεν υπηρχε τοτε
σιγουρα δεν υπαρχει λαθος και σωστο σε αυτα με την απολυτη εννοια των ορων, ο καθενας μιλαει βαση των εμπειριων και των δυνατοτητων του η αν θες και των προσωπικων του γουστων
και το πιο σημαντικο ειναι οτι αυτος που σου μιλαει και σου δινει συμβουλες δεν ξερεις ποιοσ ειναι, μπορει ναναι ο μπουστας αλλα μπορει ναναι και ενασ τυπος που καβαλει ενα γκαρελι και απλα επειδη εχει μεγαλη και ευκολη πληροφορηση απο το νετ τα ξερει ολα στην θεωρια και το παιζει ειδικος
Ξεκινησα να διαβαζω στα 28 ή αν θες βρηκα ευκολα γνωση. Καβαλαω απο τα 16 και εγω κ μεχρι μια ηλικια εχοντας κανει αρκετα χιλιομετρα και αλλαξει μηχανάκια δεν ηξερα την τυφλα μου στο τι και πως. Οταν διαβασα, μπηκα σε ελεγχομενο περιβαλον με σωστο μηχανακι, λαστιχα, φρενα ΤΟΤΕ καταλαβα πραγματικα τι σημαινει να οδηγεις κ να αισθανεσαι τι κανεις.
Πλεον ενας νεος με σωστη καθοδηγηση και λιγο διαβασμα μπορει να το κανει αυτο σε 2 μηνες...
Ban 'em all
δεν ειπα οτι μονο οδηγας και τιποτα αλλο εννοειται οτι και διαβαζεις και κρινεις αλλα μεγαλωνοντασ και με τον καιρο ερχονται αυτα, η πληροτητα του μυαλου εννοω για να τα καταλαβει και να τους δωσει την σημασια που πρεπει
και ναι δεν σφιγγουμε τα χερια στο τιμονι και ναι το μηχανακι στριβει με αναποδο τιμονι και ναι κοιταμε εκει που θελουμε να παμε και και και
απο τοτε που ηρθαν τα καλιφορνια στην ελλαδα ολοι ξαφνικα εγιναν της θεωριας και οι τυφλοι ειδαν το φως τους
επειδη ετυχε να τα κανω και γω τα καλιφορναι και αρκετες φορες μαλιστα δεν ειδα κανεναν να βελτιωνετε μονο με την θεωρια, πραξη ηθελε
και εννοω οτι ο βαραδεριστας βαραδεριστας παρεμεινε και μετα απο 2 βδομαδες ισα που τα ειχε ξεχασει το ιδιο και ο μπεμβεδακιας και παει λεγοντας
αν ξημεροβραδιαζοσουν στην πιστα ναι εκει ειδα διαφορες και σε χρονο αλλα και σε κατανοηση της θεωριας που επειδη ειχε γινει πλεον κτημα σου αυτοματα την εβγαζες και στον δρομο
αλλα στον δρομο μονο που, αλεξανδρας και πατησιων γωνια και θυμαμαι οτι ο καραφλασ που ειχε πει στην θεωρια να κοιταω εκει που θελω να παω και την γιαγια μπροστα?αααα μωρε δεν ειχε γιαγιαδες και σκυλια και λακουβεσ στην πιστα ξεχασα
Τι να σου πω, δεν εχω κανει καλιφορνια ουτε καποιο σχολειο.... απλα ακουσα καποιους πριν δεκα χρονια στο τι και πως και διαβασα τοσο ωστε να μπορω να ειμαι ασφαλης σε ενα καλο οδηγικο επιπεδο. Αυτο που λες ομως για το καθε σχολειο ειναι λαθος. Υποσυνειδητα αλλαζεις τον τροπο σκεψης κ οδηγησης και εισαι πιο ασφαλης στον δημοσιο δρομο. δεν σου πε κανεις να κανεις τρεηλ μπρεηκινγκ στην Αλεξανδρας αλλα την λειτουργια του γκαζιου, το φρεναρισμα κλπ αποκτα αλλη διασταση..
Σαν κατι βλακες που βλεπω στο δρομο που κρεμανε το σωμα τους σα μαλακες ενω εχουν τον αστριφτο, αντι να πιεσουν το τιμονι/κλιπον. κ το λεω γιατι και γω καποτε ημουν ενας τετοιος
Ban 'em all
ειναι αυτο που σου ειπα πριν
το καλο οδηγικο επιπεδο ειναι τελειως υποκειμενικο για τον καθενα, αλλο θεωρεις καλο εσυ αλλο εγω αλλο ο χ αλλο ο ψ
οποτε παντα βαση του προσωπικου του επιπεδου μιλαει ο καθενασ
απο κει και περα εγω παραμενω της αποψης οτι καλο το διαβασμα ναι καλη η ενημερωση ναι καλο το ψαξιμο ξανα ναι αλλα χωρις αμεση τριβη σε διαρκεια ομως με την ουσια της οδηγησης που ειναι η πραξη δεν γινεται δουλεια
θελει τοσο εξασκηση καθημερινη ωστε οι διαφορες θεωριες να γινουν αυτοματοποιημενες κινησεισ, να μην σκεφτεσαι οτι στο ταδε βιβλιο στην σελιδα 52 ειχα διαβασει οτι σε φρεναρισμα πανικου λειτουργουμε ετσι η αλλιως αστο εγινες ενα με το λεοφορειο ηδη
τωρα γιατι οταν απαντασ μου βγαζει το μισο μηνυμα και οταν σου απανταω με παραθεση το βγαζει ολο ειναι ενα αλλο θεμα
Είπες μεγάλη κουβέντα. Αυτά κατ'εμέ θα έπρεπε να είναι τα σημαντικότερα πράγματα όταν πάει ένας πιτσιρικάς να κάνει μαθήματα για δίπλωμα. Θεωρώ ότι είναι οι αρχές της ασφαλούς οδήγησης και με αυτές τις αρχές χτίζεις την εμπειρία σου σιγά σιγά. Αλλά αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποιος δάσκαλος ο οποίος να τα μαθαίνει αυτά και να ασχολείται τόσο με τους μαθητές του.
Τα Καλιφόρνια πάντως δεν θα τα "αφόριζα"... Υπάρχουν πααααααααααρα πολλοί στα 30 και στα 40 τους που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα αλλά δεν ξέρουν τπτ(ειδικά αυτοί που οδηγάνε SS)...
Πρόσεξε, δε σου λέω ότι με το που πάρεις μηχανάκι, πριν το καβαλήσεις κάτσε σάρωσε το νετ μια εβδομάδα να διαβάσεις και μετά οδήγα, λέω ότι πρέπει να τα κάνεις συνδυαστικά, θεωρία-πράξη, θεωρία-πράξη...