Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 26

Θέμα: Η μοτοσυκλέτα τον καιρό της φτώχιας

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic

Η μοτοσυκλέτα τον καιρό της φτώχιας

Κάθε μέρα παρατηρώ οτι λόγω κρίσης προφανώς και σαφούς μέιωσης του budget όλων μας οτι όλο και περισσότεροι στρέφονται σε μηχανάκια περασμένων ετών που παλιότερα όυτε να τα φτύσουμε δεν δεχόμασταν. Τα restoration πάνε και έρχονται και στον δρόμο βλέπεις μοτοσυκλέτες που έχουν πια πολλά χρόνια στην πλάτη.
    Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγω το βρίσκω υπέροχο που ακόμα και στην δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε έχουμε βρεί τρόπο να κάνουμε αυτο που αγαπάμε περισσότερο, δηλαδή να καβαλάμε.
    Ισως τωρα αναθεωρήσουμε και λίγο τις απόψεις μας περί του τι χρειαζόμαστε για πάμε ένα ταξίδι πχ και να πάψουμε να θέλουμε ντε και καλά το 1200άρι της τελευταίας τεχνολογίας.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    Ειναι λιγο ρομαντικο οπως το λες και πραγματικα σε τετοιες καταστασεις μαθαινεις να εκτιμας και τα λιγα που εχεις, ωστοσο υπαρχει κι ενα αλλα.
    Εχω ξεκινησα με 50αρι πριν απο 15 χρονια, μετα ηρθε το 125, 400, 600 και τωρα στα τριαντα μου εκει που παντα φανταζομουν οτι θα αγορασω κι ενα χιλιαρι να ζησω κι αυτη την εμπειρια, δυστυχως λογω των οικονομικων επεσα παλι στα 125cc.
    Δεν ειναι και λιγο πισωγυρισμα αυτο?και μαλιστα χοντρο?
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Πισωγύρισμα στα υλικά αγαθά δεν υπάρχει,μόνο στην υγεία.Να είμαστε καλά,και ας καβαλάμε και 250άρια.
    Αλλωστε η υπερκατανάλωση είχε αγγίξει και τον μοτοσυκλετισμό..
    Εκτιμάς καλύτερα κάτι όταν το αποκτάς με περισσότερο κόπο,και έχει μεγαλύτερη αίγλη..
    The only easy day was yesterday.

Συνταξιούχος Το avatar του/της kokkiklhs
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paramedic Προβολή μηνύματος
    Κάθε μέρα παρατηρώ οτι λόγω κρίσης προφανώς και σαφούς μέιωσης του budget όλων μας οτι όλο και περισσότεροι στρέφονται σε μηχανάκια περασμένων ετών που παλιότερα όυτε να τα φτύσουμε δεν δεχόμασταν. Τα restoration πάνε και έρχονται και στον δρόμο βλέπεις μοτοσυκλέτες που έχουν πια πολλά χρόνια στην πλάτη.
    Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγω το βρίσκω υπέροχο που ακόμα και στην δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε έχουμε βρεί τρόπο να κάνουμε αυτο που αγαπάμε περισσότερο, δηλαδή να καβαλάμε.
    Ισως τωρα αναθεωρήσουμε και λίγο τις απόψεις μας περί του τι χρειαζόμαστε για πάμε ένα ταξίδι πχ και να πάψουμε να θέλουμε ντε και καλά το 1200άρι της τελευταίας τεχνολογίας.
    +1000, μέσα στις δισκοπές του Πάσχα ανέβηκα από Αθήνα Καρπενήσι-Προυσό δικάβαλος και φορτωμένος, με τον υπερηχητικό μου ΜεΖέ ΕΤΖ 251!!
    ...το νου σου!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Εσύ το βρίσκεις υπέροχο...
    Εγώ φυσιολογικό.
    (τίποτε προσωπικό έτσι?)

Η ξυπασιά μας (και δε λέω του Έλληνα όπως κάνουν μερικοί στο βολικό, οι άλλοι ναι εγώ όχι...)
    Η ξυπασιά μας λοιπόν είχε φτάσει σε εμετικά επίπεδα.
    Διάβαζες περιοδικό μοτοσικλέτας για το νέο μοντέλο Χ και καταλάβαινες ότι το παλιό είναι για πέταμα. Στο κάτω κάτω ποιός είμαι εγώ να πάρω το παλιό, κανένας γύφτος?
    Γεμίσαμε ςς 1000, που σέρνονταν στο δρόμο, από ξεγάνωτους αρχοντοχωριάτες.
    Τριαβάλιτσα που δεν πήγαν ως τα Μετέορα
    Εντούρο καθαρά για τις χαράδρες της Αθήνας,
    δώσεις, γραμμάτια, κάρτες κι ένα κάρο σκατά.
    Ο Χρόνος είναι χρήμα, είπαν αλλά ξέχασαν ότι ο χρόνος είναι ζωή !
    Στο διάολο λοιπόν κι εσείς και τα αστραφτερά σας σίδερα, κάφροι.
    Καλλίτερα παπί λιωμένο στο δρόμο παρά αυτό το χάλι.
    Χάλι είπα ?
    Οκ γράψε δράμα.
    Το δράμα των ξιπασμένων που πίστεψαν ότι θα πάρουν αξία με την κατοχή μια ακριβής μοτοσυκλέτας πληρωτέα σε 32456 δώσεις !
    Η φούσκα λοιπόν έσκασε, για να μην πω το απόστημα, και όλα ξανάγιναν φυσιολογικά.
    Όλα?
    Ε ναι σχεδόν, γιατί ο διάολος δεν πήρε μόνο τους ξιπασμένους, αλλά όλους.
    Επειδή λοιπόν το χέσιμο είναι σαν τη χιονοστιβάδα, όσο πιο κάτω φτάνει τόσο πιο μεγάλο είναι. Στο υπόγεια της ζωής ο κόσμος σιωπηλά τα φτύνει, ενώ κάποιοι την είδαν και επανάστα για όλα τα τζιπομηχανάκια που έχασαν!
    Αν οι κρίση μας έκανε ανθρώπους θα έλεγα να μη φύγουμε ποτέ. Η κρίση όμως κάνει ανθρώπους και θηρία...
    Διαλιέχτε...
    Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 13/05/2013 στις 07:18.

Ημίκουλο μέλος Το avatar του/της KostasV2
    Το χειρότερο είναι να μην πηγαίνεις βόλτα γιατί σκέφτεσαι τα 20Ε βενζίνη...

@Κτήνος:

Μεγάλο θέμα ανοίχτηκε ...

Εγώ σήμερα έβαλα 30 ευρώ βενζύνη και έβγαλα βόλτα το μεγάλο και ξανάνοιωσα !

Το γαιδουράκι το λιώνω καθημερηνά . Σε αμάξι μέσα δεν μπορώ να μπώ εύκολα . Χειμώνα -καλοκαίρι πάω με τη μηχανή . Αν κάποια στιγμή δεν μπορώ να συντηρώ το μεγάλο , κάτω από 600 κυβικά δεν θα ήθελα ποτέ να πέσω .
    Η περίπτωσή σου kerasaki είναι από αυτές που διορθώνονται εύκολα ...Αν θες . Υπάρχουν πολλά μηχανάκι σε καλά κυβικά . Δεν λιώνουν την άσφαλτό ,αλλά είναι πολύ μοτοσυκλέτες για τα λ7 που δίνεις και είναι πολύ φθηνότερες λύσεις ακόμα και από σκούτερ .

Στο χέρι μας είναι και αν επιλέξουμε να μήνουμε στον χώρο των 2 τροχών υπάρχουν πάμπολες φθηνές λύσεις . Δεν είναι τα γυαλιστερά και τζαμάτα υπερτούμπανα ,αλλά τον αέρα που θες να φας ...Τον τρως !!

Το χειρότερο πάντως όλων είναι να πουλάς τη μηχανή σου για το χ,ψ λόγο. Η ανακατασκευή, η κυκλοφορία παλαιότερων μοντέλων δεν είναι συμβιβασμός αλλά υγιής μοτοσυκλετισμός.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    MG-KTINOS τα είπες όλα!!

δεν θα άλλαζα ούτε οξεία
    you rise you fall you're down then you rise again

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kostas2B
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Εσύ το βρίσκεις υπέροχο...
    Εγώ φυσιολογικό.
    (τίποτε προσωπικό έτσι?)

Η ξυπασιά μας (και δε λέω του Έλληνα όπως κάνουν μερικοί στο βολικό, οι άλλοι ναι εγώ όχι...)
    Η ξυπασιά μας λοιπόν είχε φτάσει σε εμετικά επίπεδα.
    Διάβαζες περιοδικό μοτοσικλέτας για το νέο μοντέλο Χ και καταλάβαινες ότι το παλιό είναι για πέταμα. Στο κάτω κάτω ποιός είμαι εγώ να πάρω το παλιό, κανένας γύφτος?
    Γεμίσαμε ςς 1000, που σέρνονταν στο δρόμο, από ξεγάνωτους αρχοντοχωριάτες.
    Τριαβάλιτσα που δεν πήγαν ως τα Μετέορα
    Εντούρο καθαρά για τις χαράδρες της Αθήνας,
    δώσεις, γραμμάτια, κάρτες κι ένα κάρο σκατά.
    Ο Χρόνος είναι χρήμα, είπαν αλλά ξέχασαν ότι ο χρόνος είναι ζωή !
    Στο διάολο λοιπόν κι εσείς και τα αστραφτερά σας σίδερα, κάφροι.
    Καλλίτερα παπί λιωμένο στο δρόμο παρά αυτό το χάλι.
    Χάλι είπα ?
    Οκ γράψε δράμα.
    Το δράμα των ξιπασμένων που πίστεψαν ότι θα πάρουν αξία με την κατοχή μια ακριβής μοτοσυκλέτας πληρωτέα σε 32456 δώσεις !
    Η φούσκα λοιπόν έσκασε, για να μην πω το απόστημα, και όλα ξανάγιναν φυσιολογικά.
    Όλα?
    Ε ναι σχεδόν, γιατί ο διάολος δεν πήρε μόνο τους ξιπασμένους, αλλά όλους.
    Επειδή λοιπόν το χέσιμο είναι σαν τη χιονοστιβάδα, όσο πιο κάτω φτάνει τόσο πιο μεγάλο είναι. Στο υπόγεια της ζωής ο κόσμος σιωπηλά τα φτύνει, ενώ κάποιοι την είδαν και επανάστα για όλα τα τζιπομηχανάκια που έχασαν!
    Αν οι κρίση μας έκανε ανθρώπους θα έλεγα να μη φύγουμε ποτέ. Η κρίση όμως κάνει ανθρώπους και θηρία...
    Διαλιέχτε...
    +1 ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν κι εγώ...

Εκτός βεβαία από την ρομαντική πλευρά που περιγράφει ο φίλος paramedic , υπάρχει και η άλλη …
    Το ξέθαμα χρεπιων που το «restoration» τους περιλαμβάνει μόνο τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητα ώστε να κινεί ένας κινητήρας ένα τροχό και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ….
    Χωρις φρενα , λαστιχα , φωτα , service κ.λ.π
    ρημάδια που κινούνται αγκομαχώντας στην άσφαλτο προσπαθώντας να προσφέρουν στον οικονομικά στριμωγμένο ιδιοκτήτη μερικά «φτηνά» χιλιόμετρα μετακίνησης..

ωραία τα λέει και ο φιλος Κτινος ….
    Αν ,μάλιστα , η κρίση μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι τόσα χρόνια έχουμε πέσει όλοι θύματα καταναλωτισμού και μάρκετινγκ , τότε θα λέγαμε ότι η κρίση έχει και τα καλά της…
    Όμως πολύ φοβαμαι ότι οι περισσότεροι ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ με λύπη να δώσουν τώρα τις ακριβές τους μηχανές , ελπίζοντας ότι μόλις φτιάξουν τα πράγματα θα πάρουν πάλι το καινούργιο μοντέλο ΧΧΖΖ1200RR ADV που βγαίνει πρώτο στα τεστ των περιοδικών και κάνει τον γύρο του κόσμου σαν βόλτα σε πάρκο…

CUORE SPORIVO ALFISTI Το avatar του/της lspiros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Red Rider Προβολή μηνύματος
    Πισωγύρισμα στα υλικά αγαθά δεν υπάρχει,μόνο στην υγεία.Να είμαστε καλά,και ας καβαλάμε και 250άρια.
    Αλλωστε η υπερκατανάλωση είχε αγγίξει και τον μοτοσυκλετισμό..
    Εκτιμάς καλύτερα κάτι όταν το αποκτάς με περισσότερο κόπο,και έχει μεγαλύτερη αίγλη..
    σωστα

Αντιδραστικό μέλος Το avatar του/της RAMMSTEIN
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paramedic Προβολή μηνύματος
    εγω βλεπω και ανθρωπους βαζοντασ και τον εαυτο μου μεσα που κανουν το σκατο τους παξιμαδι, κοβουν απο αλλες τους αναγκες ωστε να καταφερουν να κρατησουν την μηχανη που εχουν και γουσταρουν αντι να την πουλησουν τσαμπα και να συμβιβαστουν με κατι οικονομικοτερο.γιατι αυτο να μην ειναι υπεροχο περισοτερο απο αυτο που περιγραφεις, το να συνεχιζεις να καβαλας αυτο που θες κοβοντας απο οπου αλλου μπορεις.
    το οτι ανακλυψαν πολλοι το restoration και την νεκρανασταση πεθαμενων μοτοσυκλετων τωρα για μενα ειναι θλιβερο, το restoration ειναι μερακι, ειναι καβλα,ειναι να γουσταρεις να μουτζουρωνεσαι με γρασα και λαδια, ειναι αποψη υπερανω κρισης, χρηματων και κοινωνικων συνθηκων.γιατι αν εχει κανεισ την εντυπωση οτι η αναπαλαιωση μιας μοτοσυκλετας ειναι κατι φτηνο ειναι οικτρα γελασμενος εκτος αν εννοουμε γρασαρε το ολο μπασ και ξεκωλισει και τσουλισει, πιασε οτι κρεμεται με κανα τειραπ και παρε και ενα σπρει να νομιζεισ οτι το εβαψεσ και βουρ στο δρομο.αυτο δεν ειναι restoration ειναι zombienation

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RAMMSTEIN Προβολή μηνύματος
    εγω βλεπω και ανθρωπους βαζοντασ και τον εαυτο μου μεσα που κανουν το σκατο τους παξιμαδι, κοβουν απο αλλες τους αναγκες ωστε να καταφερουν να κρατησουν την μηχανη που εχουν και γουσταρουν αντι να την πουλησουν τσαμπα και να συμβιβαστουν με κατι οικονομικοτερο.γιατι αυτο να μην ειναι υπεροχο περισοτερο απο αυτο που περιγραφεις, το να συνεχιζεις να καβαλας αυτο που θες κοβοντας απο οπου αλλου μπορεις.
    το οτι ανακλυψαν πολλοι το restoration και την νεκρανασταση πεθαμενων μοτοσυκλετων τωρα για μενα ειναι θλιβερο, το restoration ειναι μερακι, ειναι καβλα,ειναι να γουσταρεις να μουτζουρωνεσαι με γρασα και λαδια, ειναι αποψη υπερανω κρισης, χρηματων και κοινωνικων συνθηκων.γιατι αν εχει κανεισ την εντυπωση οτι η αναπαλαιωση μιας μοτοσυκλετας ειναι κατι φτηνο ειναι οικτρα γελασμενος εκτος αν εννοουμε γρασαρε το ολο μπασ και ξεκωλισει και τσουλισει, πιασε οτι κρεμεται με κανα τειραπ και παρε και ενα σπρει να νομιζεισ οτι το εβαψεσ και βουρ στο δρομο.αυτο δεν ειναι restoration ειναι zombienation
    +1000

το restoration, αν το κανεις σωστα, κοστιζει ΠΟΛΥ περισσοτερο απο το να παρεις το ιδιο μηχανακι ελαφρως μεταχειρισμενο...
    και αυτο ειναι λογικο γιατι μεσα σε ολα μπαινουν τα ανταλλακτικα, που εν γενει ειναι ακριβα και φυσικα η εργασια, που αν δεν μπορεις να κανεις εσυ καποια πραγματα το στελνεις σε καποιον που ξερει και εχει τα καταλληλα εργαλεια...αρα μεγαλυτερο κοστος...
    αλλα δεν μπορεις να εχεις και πιστολι για βαφη, και εξολκεα ρουλεμαν, και πριτσιναδορο αλυσιδας και...και...και...μετα γινεσαι συνεργειο...

ΑΡΑ, αν καποιος θελει να κανει σωστο restoration και να κυκλοφορει ΣΩΣΤΟ μηχανακι στο δρομο, παει να πει οτι εχει και τα φραγκα...
    αλλιως παιρνεις ενα λιωμενο παπο και κανεις την δουλεια σου..

μπορει για καποιους να ακουγεται ρομαντικο...αλλα εγω δεν γουσταρω να γινουμε Ινδια...
    6432489761984 δικυκλα στον δρομο, με 0 συντηρηση, 0 ενεργητικη ασφαλεια (αφου μιλαμε για <125cc και ανυπαρκτα φρενα-αναρτησεις), 0 σεβασμο και οδηγικη παιδεια...
    ολοι οσοι στριμωχνονται οικονομικα στρεφονται στο δικυκλο γιατι ειναι τσαμπα σε αγορα και συντηρηση αλλα για να παρει κρανακι της προκοπης ουτε λογος...
    για να μαθει 5 βασικα στον δρομο οταν οδηγει και να μην γινεται δημοσιος κινδυνος, ουτε λεξη...

ε,λοιπον μαγκες αυτο ειναι πισωγυρισμα και κακο μαλιστα...
    για μενα ουτε ρομαντισμο κρυβει, ουτε τιποτα..
    υπαρχει μονο η αναγκη για επιβιωση που στην ουσια γ@μαει τα παντα στο διαβα της...

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    υπαρχει μονο η αναγκη για επιβιωση που στην ουσια γ@μαει τα παντα στο διαβα της...
    Και η έλλειψη παιδείας, αφού δε βάζουμε τον κώλο μας σε ΜΜΜ, θέλουμε ρόδα (2 ή 4), κι ας μην έχουμε να φάμε...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τέρμα η ανασφάλεια για τον καιρό!!!
    από villy στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2006, 14:25
  2. Τον καιρό εκείνο....
    από powerphot στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 28