Σελίδα 124 από 130 ΠρώτοΠρώτο ... 2474114119120121122123124125126127128129 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.846 έως 1.860 από 1950

Θέμα: Ξεχρεώσαμε;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    To αβίαστο συμπέρασμα μου είναι από το μαζί τα φάγαμε...
    -μαζί δεν τηρήσαμε τους άδικους, φωτογραφικούς, ανεφάρμωστους επιλεκτικούς νόμους κλπ κλπ-
    Φταίμε όλοι που λέει και η τι βι
    Φυσικά όλα αυτά που λες -το ξέρεις κι εσύ- ότι δεν θα γίνουν ούτε από μόνα τους ούτε αύριο το πρωί.
    Άρα ?
    Συνεχίζοντας να κοροϊδεύεις όποιον προσπαθεί να κάνει κάτι απλά συντηρείς την κατάσταση.

Να σου κάνω μια λίστα με όοολους όσους δε γουστάρεις?
    Θα γεμίσει ο σέρβερ.
    Θα σου έλεγα λοιπόν ότι μια προσπάθεια αλλαγής θα ξεκινούσε από ένα διάλογο όλως αυτών που διαφωνούν με τη σημερινή κατάσταση.
    Διάλογος όμως πάει να πει σεβασμός
    Δηλ εκτός από το συμπέρασμα ότι είμαι ΠΑΣΟΚατζής τώρα δε σέβομαι και δεν κάνω διάλογο... Άσχετο εάν ανταλλάσουμε απόψεις αυτή τη στιγμή. Περί νόμων δε χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω, οι επιθετικοί (εκ της γραμματικής ο όρος μην παρεξηγούμεθα) χαρακτηρισμοί άδικος, φωτογραφικός, ανεφάρμοστος που προσάπτεις μιλάνε από μόνοι τους...

Φυσικά όλα όσα λέω δεν γίνονται μέσα σε ένα πρωί, το θέμα όμως είναι πως άνετα η αρχή μπορεί να γίνει ένα πρωί. Και αυτή η κατάσταση που έχουμε φτάσει δεν έγινε μέσα σε ένα βράδυ, πήρε χρόόόόόνια και όμως έγινε πραγματικότητα. Το μαζί τα φάγαμε δε με εκφράζει, προτιμώ τη φράση της συλλογικής ευθύνης. Πόσοι μισθωτοί-συνταξιούχοι στις πρηγούμενες εκλογές πήγαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ; Το πάω και πιο παρακάτω, πόσοι πήγαν και ψήφισαν "αηδιασμένοι" από τους διεφθαρμένους πολιτικούς κόμματα τα οποία έχουν τα τελευταία χρόνια κοινοβουλευτική παρουσία; Αυτοί δεν έχουν μερίδιο ευθύνης;

Θα κάνω και πάλι μια αναγωγή και παραλληλισμό με το παρελθόν που σε κάποιον που δεν διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές φαντάζει άσχετος και άκυρος. Έχουν μερίδιο ευθύνης οι Γερμανοί ως λαός στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης και του κόσμου; Ή τις θηριωδίες τις διέπραξαν μόνο τα SS και η Βέρμαχτ άρα ο γερμανικός λαός είναι άσπιλος και άμοιρος ευθυνών;

Υ.Γ. Για αρχή μέχρι να στείλω μια ντουζίνα νέους server στο φόρουμ για να μη γονατίσει, μην κάνεις ολόκληρη λίστα αφού λες ότι είναι τόσο μεγάλη, γράψε αριθμημένα 10 (και ολογράφως ΔΕΚΑ) από αυτούς που δε γουστάρω όπως λες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Αν μου επιτρέπεις, θα ήταν πολύ πιο ευανάγνωστα τα μακροσκελή ποστ σου (κοινώς σεντόνια) εάν άφηνες καμιά γραμμή κενή ή άνοιγες καμιά παράγραφο όπου το έκρινες χρήσιμο.

Το λέω γιατί κάθε φορά που γράφεις σεντόνι, και φυσικά θέλω να το διαβάσω γιατί με ενδιαφέρει η άποψή σου, μου βγαίνουν τα μάτια. Και ίσως δεν είμαι κι ο μόνος.
    Ευχαριστώ για την παρατήρηση, θα εφαρμοστεί άμεσα!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Φυσικά όλα όσα λέω δεν γίνονται μέσα σε ένα πρωί, το θέμα όμως είναι πως άνετα η αρχή μπορεί να γίνει ένα πρωί. Και αυτή η κατάσταση που έχουμε φτάσει δεν έγινε μέσα σε ένα βράδυ, πήρε χρόόόόόνια και όμως έγινε πραγματικότητα. Το μαζί τα φάγαμε δε με εκφράζει, προτιμώ τη φράση της συλλογικής ευθύνης. Πόσοι μισθωτοί-συνταξιούχοι στις πρηγούμενες εκλογές πήγαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ; Το πάω και πιο παρακάτω, πόσοι πήγαν και ψήφισαν "αηδιασμένοι" από τους διεφθαρμένους πολιτικούς κόμματα τα οποία έχουν τα τελευταία χρόνια κοινοβουλευτική παρουσία; Αυτοί δεν έχουν μερίδιο ευθύνης;
    Το αηδίασμα το πάθανε οι Ελληνάρες πρίν η μετά από το κόψιμο του μισθού τους ή την απόλυσή τους?
    Πρίν χάσουν τα πεντοχίλιαρα, τις εικονικές υπερωρίες ενόσω ξύναν τα @ρχίδια τους , τα δεδουλευμένα ρεπό και τα ανθυγιεινά στο γραφείο?
    Όταν χτίζαν παράνομα σε κάθε βουνό δάσος και ρεματιά με τα εφάπαξ που ΔΕΝ είχαν δουλέψει τόσα χρόνια δεν είχαν καμιά ανακατωσούρα στο στομάχι?
    Όταν ο κάθε εργολαβάκος του κώλους ζήταγε ένα ΚΤΜ μεροκάματο για τις τσαπατσουλιές του τον βοήθαγε το aludrox.
    Βρε άντε λαμόγια λαός.
    Όσο περνάγανε καλά χωρίς να κάνουν τίποτα καλά ήταν, μετά ΑΗΔΙΑΣΑΝ και φταίνε οι πολιτικοί και οι Γερμανοί.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Ευχαριστώ για την παρατήρηση, θα εφαρμοστεί άμεσα!!!
    Εγώ ευχαριστώ που "ανάσαναν" τα ματάκια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Το αηδίασμα το πάθανε οι Ελληνάρες πρίν η μετά από το κόψιμο του μισθού τους ή την απόλυσή τους?
    Πρίν χάσουν τα πεντοχίλιαρα, τις εικονικές υπερωρίες ενόσω ξύναν τα @ρχίδια τους , τα δεδουλευμένα ρεπό και τα ανθυγιεινά στο γραφείο?
    Όταν χτίζαν παράνομα σε κάθε βουνό δάσος και ρεματιά με τα εφάπαξ που ΔΕΝ είχαν δουλέψει τόσα χρόνια δεν είχαν καμιά ανακατωσούρα στο στομάχι?
    Όταν ο κάθε εργολαβάκος του κώλους ζήταγε ένα ΚΤΜ μεροκάματο για τις τσαπατσουλιές του τον βοήθαγε το aludrox.
    Βρε άντε λαμόγια λαός.
    Όσο περνάγανε καλά χωρίς να κάνουν τίποτα καλά ήταν, μετά ΑΗΔΙΑΣΑΝ και φταίνε οι πολιτικοί και οι Γερμανοί.
    Eάν έχεις ελεύθερο χρόνο έλα να με βοηθήσεις, ψάχνω εδώ και χρόνια να βρω κάποιον Έλληνα που να έχει κλέψει την εφορία, κάποιον Έλληνα που να ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές, κάποιον Έλληνα ο οποίος είχε πάει να ψηφίσει τον ΓΑΠ στη συμμετοχική του δημοκρατία, κάποιον δημόσιο υπάλληλο που να μπήκε με μέσο... κανένας βρε παιδί μου, τζάμπα ψάχνω!!!

Εγώ ευχαριστώ που "ανάσαναν" τα ματάκια μου
    Δεν μου το έλεγες νωρίτερα;;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Δηλ εκτός από το συμπέρασμα ότι είμαι ΠΑΣΟΚατζής τώρα δε σέβομαι και δεν κάνω διάλογο... Άσχετο εάν ανταλλάσουμε απόψεις αυτή τη στιγμή. Περί νόμων δε χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω, οι επιθετικοί (εκ της γραμματικής ο όρος μην παρεξηγούμεθα) χαρακτηρισμοί άδικος, φωτογραφικός, ανεφάρμοστος που προσάπτεις μιλάνε από μόνοι τους...

Θα κάνω και πάλι μια αναγωγή και παραλληλισμό με το παρελθόν που σε κάποιον που δεν διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές φαντάζει άσχετος και άκυρος. Έχουν μερίδιο ευθύνης οι Γερμανοί ως λαός στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης και του κόσμου; Ή τις θηριωδίες τις διέπραξαν μόνο τα SS και η Βέρμαχτ άρα ο γερμανικός λαός είναι άσπιλος και άμοιρος ευθυνών;

Υ.Γ. Για αρχή μέχρι να στείλω μια ντουζίνα νέους server στο φόρουμ για να μη γονατίσει, μην κάνεις ολόκληρη λίστα αφού λες ότι είναι τόσο μεγάλη, γράψε αριθμημένα 10 (και ολογράφως ΔΕΚΑ) από αυτούς που δε γουστάρω όπως λες.
    Δέκα δεν θα γράψω γιατί δεν έχω διάθεση να ανατρέξω στα παλιά σου ποστ.
    Θα γράψω όμως για τους 2 τελευταίους.
    Προ ημερών αναφέρθηκες σε οπαδό της Παπαρήγα –τσακώθηκες- .
    Σήμερα έρχεσαι εδώ και διαβάζεις για κάποιον που προσπαθεί να κάνει κάτι. Να αντισταθεί, έστω και με λάθος τρόπο. Δεδομένο ότι ο άνθρωπος αυτός βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και έχει αποφασίσει να κάνει κάτι. Διάλεξε δηλαδή το δύσκολο δρόμο.
    Είδες φυσικά ότι στο μπλογκ του μιλάει και για το Πόντο (άρα μάλλον παίζει και προσφυγική καταγωγή)
    Και τι σχολίασες ?
    Να κάνει αγωγή στους Τούρκους.
    (Που φυσικά αν το δει θα γίνει έξω φρενών)
    Όχι να διατυπώσεις άποψη, όχι να προσπαθήσεις να του εξηγήσεις που κάνει λάθος, να τον φέρεις κοντά στις απόψεις σου ή να βρεις κοινά στοιχεία.
    Όχι. Να τον προσβάλεις. να τον θίξεις και να τον μειώσεις. Άρα να αποξενωθείς.
    Κι όμως θα περίμενε κανείς ότι η κοινή διαφωνία σας, θα σε οδηγούσε σε κάποιο διάλογο.
    Αβίαστα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι εν τέλει δεν προσπαθείς να αλλάξεις τίποτα.
    Κάθεσαι εδώ κατακρίνοντας τους άλλους και υποστηρίζεις θεωρίες που απλά δεν θα εφαρμοστούν ούτε σήμερα, ούτε αύριο ούτε ποτέ. Θεωρίες βολικές δηλαδή.
    Ξέρεις κάποτε πίστευα ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε καλούς και σε κακούς ΜΟΝΟ.
    Έλεγα ότι αρκούσε να πάω με τους καλούς για ν αλλάξει ο κόσμος.
    Σήμερα πια ξέρω, ότι τον καλό και τον κακό καιρό τον κάνουν οι αναποφάσιστοι.
    Αυτοί που μπορούν να είναι και καλοί και κακοί ανάλογα την περίσταση.
    Σ αυτούς λοιπόν οφείλουμε να βάλουμε πλάτη ώστε να βρουν το καλό τους εαυτό.
    Οι καλοί είναι πολλοί λίγοι και το να στραφείς στο κακό είναι πιο εύκολο. (Κλοτσάς πχ τον Πακιστανό αλλά για κλότσα ματατζή)
    Αυτό ίσως απαντάει και στην ερώτηση σου για τον Γερμανικό λαό. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν πολεμοχαρείς, έγιναν. Σε αντίθεση με τους Ρωμαίους που ήταν πολεμοχαρείς αλλά ξέγιναν.

Βρε άντε λαμόγια λαός.
    Είναι και όπως τα λες αλλά όχι μόνο.
    Όταν Κάϊκε η Αθήνα πχ μετά τη δολοφονία του Αλέξη δεν είχαν κοπεί οι μισθοί.
    Όταν οι Ελλάδα πνίγηκε στην ανασφάλιστη εργασία, αντίδραση υπήρξε αλλά δεν καταγράφηκε (και άλλα πολλά)
    Αλλά οκ και έτσι να ναι.
    Ας κάνουμε την απλοποίηση κι ας πούμε ότι είμαστε ΟΛΟΙ λαμόγια.
    Μετά?
    Τι γίνεται μετά?
    Αποδεχόμαστε το γεγονός και βουτάμε από το Ζάλογγο ή πρέπει κάτι να γίνει?

Δέκα δεν θα γράψω γιατί δεν έχω διάθεση να ανατρέξω στα παλιά σου ποστ.
    Θα γράψω όμως για τους 2 τελευταίους.
    Προ ημερών αναφέρθηκες σε οπαδό της Παπαρήγα –τσακώθηκες- .
    Σήμερα έρχεσαι εδώ και διαβάζεις για κάποιον που προσπαθεί να κάνει κάτι. Να αντισταθεί, έστω και με λάθος τρόπο. Δεδομένο ότι ο άνθρωπος αυτός βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και έχει αποφασίσει να κάνει κάτι. Διάλεξε δηλαδή το δύσκολο δρόμο.
    Είδες φυσικά ότι στο μπλογκ του μιλάει και για το Πόντο (άρα μάλλον παίζει και προσφυγική καταγωγή)
    Και τι σχολίασες ?
    Να κάνει αγωγή στους Τούρκους.
    (Που φυσικά αν το δει θα γίνει έξω φρενών)
    Όχι να διατυπώσεις άποψη, όχι να προσπαθήσεις να του εξηγήσεις που κάνει λάθος, να τον φέρεις κοντά στις απόψεις σου ή να βρεις κοινά στοιχεία.
    Όχι. Να τον προσβάλεις. να τον θίξεις και να τον μειώσεις. Άρα να αποξενωθείς.
    Κι όμως θα περίμενε κανείς ότι η κοινή διαφωνία σας, θα σε οδηγούσε σε κάποιο διάλογο.
    Αβίαστα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι εν τέλει δεν προσπαθείς να αλλάξεις τίποτα.
    Κάθεσαι εδώ κατακρίνοντας τους άλλους και υποστηρίζεις θεωρίες που απλά δεν θα εφαρμοστούν ούτε σήμερα, ούτε αύριο ούτε ποτέ. Θεωρίες βολικές δηλαδή.
    Ξέρεις κάποτε πίστευα ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε καλούς και σε κακούς ΜΟΝΟ.
    Έλεγα ότι αρκούσε να πάω με τους καλούς για ν αλλάξει ο κόσμος.
    Σήμερα πια ξέρω, ότι τον καλό και τον κακό καιρό τον κάνουν οι αναποφάσιστοι.
    Αυτοί που μπορούν να είναι και καλοί και κακοί ανάλογα την περίσταση.
    Σ αυτούς λοιπόν οφείλουμε να βάλουμε πλάτη ώστε να βρουν το καλό τους εαυτό.
    Οι καλοί είναι πολλοί λίγοι και το να στραφείς στο κακό είναι πιο εύκολο. (Κλοτσάς πχ τον Πακιστανό αλλά για κλότσα ματατζή)
    Αυτό ίσως απαντάει και στην ερώτηση σου για τον Γερμανικό λαό. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν πολεμοχαρείς, έγιναν. Σε αντίθεση με τους Ρωμαίους που ήταν πολεμοχαρείς αλλά ξέγιναν.
    Ρε συ, ψάχνω να βρω ποιον οπαδό του ΚΚΕ στοχοποίησα και τσακώθηκα μαζί του προ ημερών και δεν το βρίσκω, τί στα κομμάτια, στραβός είμαι; Για να το γράφεις το έχεις δει κάπου, πού στο καλό είναι; Κάνε μια παράθεση pls.

Για τον Πόντο δεν διάβασα κάτι στο blog, για την ακρίβεια το μόνο που διάβασα στο blog ήταν αυτό που παρατέθηκε για τα εξώδικα εναντίον εφοριακών, οπότε η αναφορά στην Κωνσταντινούπολη έγινε τυχαίως προκειμένου να σχολιάσω το κατ' εμέ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ανεδαφικό και ανεφάρμοστο που προτείνεται. Έχω χάσει το λογαριασμό, με είπες ΠΑΣΟΚατζή, με είπες εναντίον του διαλόγου, αντικομμουνιστή, τώρα ανακαλύπτεις ότι επίτηδες χλευάζω την προσφυγική καταγωγή κάποιου για να τον μειώσω Για να σε προλάβω όταν δολοφονήθηκε ο Κένεντυ ήμουν αγέννητος...

Λες ότι απλά κάθομαι και κρίνω τους άλλους και δεν προσπαθώ να αλλάξω τίποτα. Εσύ ρε μάστορα εμένα δεν με κρίνεις; Άλλοι συμφώνησαν μαζί μου, εσύ διαφωνείς, αυτό είναι το λογικό άλλωστε. Το γεγονός όμως ότι διαφωνείς μαζί μου συνεπάγεται ότι δεν προσπαθώ να αλλάξω τίποτα. Ίσως διαθέτεις κληρονομικό χάρισμα και ενόραση και γνωρίζεις τις ατομικές μου δράσεις και κινήσεις, οπότε πάω πάσο!!! Με ξεσκέπασες!!! Δε χρειάζεται να σχολιάσω τίποτα, ούτε καν ότι οι Ρωμαίοι ήταν πολεμοχαρείς αλλά ξέγιναν...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Τι γίνεται μετά?
    Αποδεχόμαστε το γεγονός και βουτάμε από το Ζάλογγο ή πρέπει κάτι να γίνει?
    Αποδεχόμαστε σημαίνει ότι τα κόμματα που ξέρεις δεν θα τα ψηφίσει κανένας (άντε 5%) ή θα αλλάξουν εντελώς την πολιτική τους.
    το nikelodeon θα είναι πρώτο σε τηλεθέαση και ο κόσμος θα αρχίσει να εκτιμάει την δουλειά σου στα παπιά περισσότερο από το καινούργιο GS (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν θέλω να περιγράψω κάτι fake γράφω gs)
    θέλει δρόμο ακόμα.
    Το τι πρέπει και πώς να γίνει ,δεν το γνωρίζω εγώ, δεν είναι η δουλειά μου.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Δεν μου το έλεγες νωρίτερα;;;
    Ε όσο να το κάνουμε, παρεμβάσεις σχετικά με τον τρόπο που γράφει κάποιος μπορεί να είναι ενοχλητικές και να το πάρει στραβά.
    Αφού βρήκα το θάρρος και σου το είπα και κάθε άλλο παρά στραβά το πήρες όλα καλά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Eάν έχεις ελεύθερο χρόνο έλα να με βοηθήσεις, ψάχνω εδώ και χρόνια να βρω κάποιον Έλληνα που να έχει κλέψει την εφορία, κάποιον Έλληνα που να ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές, κάποιον Έλληνα ο οποίος είχε πάει να ψηφίσει τον ΓΑΠ στη συμμετοχική του δημοκρατία, κάποιον δημόσιο υπάλληλο που να μπήκε με μέσο... κανένας βρε παιδί μου, τζάμπα ψάχνω!!!
    Στην ταμπακιέρα, να πω κάτι που έχω χιλιοπεί κι έχω κουραστεί να το λέω αλλά δε γ@μιέται ακόμα μια φορά δε βλάπτει.

Ας αποφασίσουμε ως τί θέλουμε να αντιμετωπίζουμε το ρόλο που έχει (ή πιο σωστά είχε μιας και "ιστορική αναδρομή" κάνουμε) το κράτος στην κοινωνία μας.

1. Θέλουμε να θεωρήσουμε ότι το κράτος ήταν ένας παρατηρητής, που εμείς βαράγαμε αυτό χόρευε, εμείς κάναμε κουμάντο (όπως αποδείχθηκε λανθασμένο) και τώρα λοιπόν το πληρώνουμε, άρα λοιπόν φέρουμε την ευθύνη εμείς.

2. Θέλουμε να θεωρήσουμε ότι το κράτος ήταν αυτό που λάμβανε τις αποφάσεις, αυτό βάραγε εμείς χορεύαμε, αυτό έκανε κουμάντο (όπως αποδείχθηκε λανθασμένο), δίνοντας μας μια ψευδαίσθηση ότι συμμετέχουμε κι εμείς στο κουμάντο (1 μέρα το χρόνο εκλογές ανάμεσα σε δύο εξίσου σάπια κόμματα και 365 μέρες προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου από ραδίου και τελεόρασης) και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς το λανθασμένο κουμάντο του κράτους του οποίου την ευθύνη φέρει αυτό.

Αφού καταλήξουμε σε αυτό, μετά θα πρέπει να ξεδιαλύνουμε και λίγο στο μυαλό μας τη διαφορά ανάμεσα στην απατεωνιά και στη βλακεία. Αυτά τα δύο συχνά ταυτίζονται από πλευράς ευθυνών, ενώ στην ουσία μιλάμε για κατάσταση θύτη θύματος, μιας και ο απατεώνας (θύτης) εξαπατά το βλάκα (θύμα). Ο θύτης έχει φροντίσει να είναι βλάκας το θύμα του. Γιατί δεν του έδωσε ποτέ παιδεία καθώς δεν ήθελε να του δώσει όπλα και να πρέπει να τον αντιμετωπίσει αργότερα. Του έδωσε άρτο και θεάματα.

Και για να μην ανοίξουμε πάλι τον ασκό του Αιόλου κουβεντιάζοντας το θέμα της παιδείας στα παιδικά χρόνια, ας μιλήσω με ένα απλό παράδειγμα που αφορά κάποιον ενήλικο.

Έχουμε έναν αγρότη, ο οποίος ήταν ξεχασμένος από το Θεό (και το κράτος φυσικά), τον είχαν γραμμένο όλοι στα @@ τους. Αυτός λοιπόν μέχρι χθες ήταν ένας μπαστουνόβλαχος που βρώμαγαν τα πόδια του και με το ζόρι προσπαθούσε να χωνέψει το γεγονός ότι η γυναίκα του έχει μεγαλύτερη αξία από τη γίδα που έβοσκε στα χωράφια του (no offence για την υπερβολή, ποιητική αδεία) κι έβλεπε στην τηλεόραση που είχε (άν είχε σπίτι του) τις χλίδες της Αθήνας και των μεγαλουπόλεων.
    Μέχρι που μια ωραία πρωία του δόθηκαν ξαφνικά φράγκα από επιδοτήσεις, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, προκειμένου να αναπτυχθεί η αγροτική παραγωγή. Και πήρε ο αγρότης-μπαστουνόβλαχος τα φράγκα κι αντί να πάει να τα κάνει τραχτέρια φρέζες και ποτιστικά, τα έκανε BMW, ουίσκια και "χουρούς πουτά" στις δεσποινίδες του ανατολικού μπλοκ που ξαφνικά θυμήθηκαν οι κουμανταδόροι τους να τις κάνουν τουρνέ στην επαρχία.
    Φταίει ο αγρότης που έκανε αυτά που έβλεπε τόσα χρόνια να κάνουν οι άλλοι αντιγράφοντας εικόνες από την τηλεόραση? Κι όταν κάποιος ζητάει ευθύνες τί είναι αυτό δηλαδή που θα περίμενε? Να του έρθει του αγρότη η θεία φώτιση και ενώ του έδωσαν ανέλεγκτα τα φράγκα (ξαναλέω "δώσε μας το λόγο σου κι εμείς θα σε πιστέψουμε") να σκεφτεί το καλό της πατρίδος που μέχρι χθες τον είχε γραμμένο στα απαυτάρια της?

Ευθύνες είναι καλό κι απαραίτητο να ζητάμε από αυτούς οι οποίοι δεν έκαναν το αυτονόητο. Η υπέρβαση είναι δικαίωμα και μπράβο σε όποιον την κάνει. Δεν μπορείς όμως να ζητήσεις ευθύνες από κάποιον γιατί δεν έκανε την υπέρβαση.
    Το μορφωμένο (δε μιλάω μόνο για σχολεία κλπ) κι ενσυνείδητο άνθρωπο, γιατί μαζί πάνε αυτά σε μεγάλο βαθμό, που κάποιοι φρόντισαν ώστε να υπάρχουν βάσεις και υποδομές για να μορφωθεί, αν δε χρησιμοποιεί τα εφόδιά του να τον κατηγορήσεις.
    Το ντουβάρι κι ασυνείδητο (κι αυτά μαζί κατά κύριο λόγο), που είναι ντουβάρι γιατί κανείς δεν του έδωσε την ευκαιρία για να γίνει κάτι άλλο, παρά μόνο αν από μόνος του επέλεγε την υπέρβαση, είναι άδικο να τον κατηγορήσεις.

Και το μέχρι σήμερα πλάνο στην Ελλάδα (για να μη διευρύνω και πάει αλλού η κουβέντα) είναι η παραγωγή ασυνείδητων ντουβαριών.

Αυτά από εμένα.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Ε ................
    για την ουσια
    για τον τροπο
    για την εκφραση
    για ολα

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    για την ουσια
    για τον τροπο
    για την εκφραση
    για ολα

κι από μένα

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ήταν αυτονόητο το οτι ο Auf έθιξε το ανεφάρμοστο των αιτημάτων με το σχόλιο περί Κων/πολης. Γιατί τα αιτήματα είναι ολίγον 3 πουλάκια κάθονταν αντίστοιχα του logo του ΠΑΜΕ «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Τρέχα γύρευε δηλαδή...

stefanos +990
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Βρε άντε λαμόγια λαός.
    ++++
    ORGIA!!!!!

Παρόμοια θέματα

1. Ξεχρεώσαμε; Μπα...
    από MG-KTiNoS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2001
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2013, 08:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας