@faraway
Το να ειναι αισιοδοξο το πολυοργανο της ΚΤΜ και να λεει περισσοτερα χλμ αρα και μικροτερες καταναλώσεις δεν παιζει;
Σπανια οργανο μεσης καταναλωσης να ειναι σωστο.
Το οτι, απο οτι φαινεται, εχει καλυτερες καταναλώσεις απο το 990 μονο θετικο ειναι.
Αυτες οι τιμες ομως, προφανως στηριζομενες στις ενδειξεις του τριπ κομπιουτερ, που αναφερουν οι χρηστες ειναι απιστευτα μικρες, πχ 5-6 εκτος κ αν ταξιδευουν με κατω απο 120χλμ. Δεν ειναι μεση χρηση αυτο ομως.
Ban 'em all
Μέχρι να μπει κάποιος που το έχει και να μας πει ακριβώς την κατανάλωση του και υπό ποιος συνθήκες , (και όχι βασιζόμενος στο trip) , τα μόνα αληθινά στοιχειά περί κατανάλωσης είναι αυτά που έχουν ήδη παρατεθεί .
Πώς πηγαίνουν αυτοί στο δρόμο που τα έχουν γράψει , δεν ξέρω .... αλλά δεν μπορεί να είναι όλοι κουλοί . Αν ήταν όλοι κουλοί *** θα έπαιρναν και όχι ktm
Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ...
Και στα δύο ελληνικά βίντεο στο youtube , το ένα από το mrbike και το άλλο από το Bikespirit , ο ένας λέει πως για 500 χλμ διαδρομής που του έκαναν είχαν μια κατανάλωση κοντά στα 5lt/100 , και ο άλλος μιλάει για κατανάλωση από 6,5 μέχρι 7 .
Για μένα πάντως μέχρι 7,5 lt/100 για άνω του μετριού οδήγηση , είναι αποδεκτό νούμερο . Και άνω του μετρίου εννοώ να έχεις μια 140αρα με 150αρα γεμάτη σε εθνικές οδούς και και μια διάθεση για στρίψιμο σε ορεινούς φιδίσιους δρόμους και όχι χαζεύω λίμνες και ποτάμια .
Πάνω από εκεί ( δλδ άνω των 7,5 lt/100) απλά θα είναι για γέλια να παρουσιάζεται ως τουριστικό μηχανάκι , γιατί ως τέτοιο παρουσιάζεται και όχι για κόντρες από φανάρι σε φανάρι και σούζες .![]()
Αντικειμενικά πράγματα ένα 40% διαφορά...![]()
Να μην σου πω πως είναι και αντικειμενικότερο το 5 λίτρα
Γενικά...
Τέλος πάντων εμένα μου έχει μείνει η εντύπωση πως κάποιοι μοτοσυκλετιστές έχουν σχέση με τους τζιπάδες που αγοράζουν το σούπερ ντούπερ εκτός δρόμου τούμπανο και όταν λένε εκτός δρόμου εννοούν το πατημένο γαρμπίλι μια μέρα πριν την ασφαλτόστρωση.![]()
Γιατί αν υπονοεί κάποιος πως χρειάζονται 150 άλογα για να ταξιδεύουμε με 100 ώστε να κάψουμε 5,5 λίτρα κάπου πιστεύω πως μπερδεύτηκε. Και ΝΑΙ είναι κουλός.
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
πάμε μία από την αρχή
ξεχνάμε τις παλαιές αμαρτίες και πιάνουμε καθαρή κόλα χαρτί....
μιλάμε για τουριστικό μηχανάκι το οποίο έχει 150 άλογα....
προσωπικά και μου αρέσει και δεν χαλιέμαι που έχει τόση δύναμη... ασχετα αν εγώ ποτέ δεν θα την χρησιμοποιήσω.... αν αποδειχτεί άνετο, οι παιδικές του ασθένειες είναι αμελητέες και αν ξεφεύγει της λογικής που ξέραμε μέχρι τώρα σχετικά με την κατανάλωσή του (βε2, 1200 κ.εκ. 150 άλογα, πολύστροφο) θα μιλάμε για το σούπερ ντούπερ μηχανάκι.... και ναι, οι γιάπωνες θα πρέπει να κάνουν χαρακίρι...
δεν έχω λόγους να αμφισβητώ την κατανάλωση που φέρεται να έχει το μοτόρι (εξάλλου και η μπεμβέ για το νέο της 1200 διατείνεται εκτός από επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση), αλλά μου κάνει εντύπωση το πως οι μεν ευρωπαίοι βγάζουν μικρές καταναλώσεις και οι γιάπωνες πρέπει να κόψουν αυτοκίνητο στα δύο για να δουν μικρές καταναλώσεις (και με το 1/3 της ιπποδύναμης)....
ας υποθέσουμε οτι καίει 9 λίτρα τα 100.... τόσο μου έκαιγε το βεστρομ 1000 στα άγριά του (με καλύτερο σε ταξίδι τα 5.5 - 6/100) με την διαφορά οτι είναι 92 άλογα.... επομένως το μοτόρι τα σπάει...
αυτά στην θεωρία.... όπως λέει και ο φαρεγουέι, ας μας πει κάποιος που το έχει τι του καίει και υπο ποιές συνθήκες και το ξανασυζητάμε.....
εγώ πάντως που είμαι κουλός δεν χαλιέμαι απο 150 αλογα να τα έχω και να μου καίει 5.5 λιτρα/100....
και ας μην πάω σαν τον μιμίκο ποτές (που δεν θα πάω)....
αν μπορώ να τα έχω γιατί όχι??? έτσι για να κάνουμε και την πλάκα μας στα φανάρια σε κανα παγκόσμιο αμα λάχει.....
Τα μεγάλα δικύλινδρα καίνε.
Αν τα 5 λίτρα είναι το ένα άκρο, η οδήγηση του Μιμίκου είναι το άλλο, κάτι ενδιάμεσο είναι ταμάμ πιστεύω και σε αυτό το ενδιάμεσο τα νούμερα 5 και 6 δεν υπάρχουν.
Και το στρώμα το μικρό με σταθερά 90 καίει 4 και κάτι, αλλά μιλάμε τώρα ή παπαρολογούμε ασύστολα;
Μαζί τα έχουμε ξαναπεί. Αν είναι ο οποιοσδήποτε να πάρει το κάτσε καλά ΚΤΜ και να τον περνάνε τα δυόμισι να τον χέσω και αυτόν και τα 15 του και τις φαντασιώσεις του πως ψιλοέγινε despres.
ΑΝ όπως είπες δεν με ένοιαζαν τα γιούρα θα έπαιρνα σαν το δικό σου για ταξίδια. Έτσι για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα
Επίσης αν ήθελα 5 και 6 λίτρα στα 100 δεν θα κοίταγα 150 άλογα.
Τώρα θα μου πεις περί οπτικής κολοκυθόπιτα![]()
σημ. Το ακατονόμαστο Γερμανικό () που ανέφερες λογικά έριξε την κατανάλωση σε αυτό το ημιυγρόψυκτο speck. Οι Αυστριακοί απ την άλλη το μοτέρ αυτό (στο περίπου) το έχουν χρόνια και 5 σε νορμάλ χρήση δεν έκαψε ποτέ.
![]()
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
τα 150 αλογα κ αυτα στα χαρτια ειναι.... μην δουμε ροδα κανα 135ρι
Ban 'em all
Άμα σας κλέψουν στα άλογα, μην τους μηνύσετε γιατί την αγχόνη την έχουν εξασφαλισμένη..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Xολή !!!
Λοιπόν ...Οι τύποι έβγαλαν ένα μηχανάκι που σκίζει πάτους ... Όποιος έχει @@ ας πάει να το πάρει ...Όποιος τα χει πιο μεγάλα ας πάει να το πάει κιόλας ...
Όλα τα άλλα ... Λόγια να αγαπιόμαστε
Ρε μαν , δε λέω πως δεν υπάρχουν και άλλα καλά . Ούτε είμαι κολημένος ... Αλλά το μηχάνημα είναι αλλού στο δρόμο . Σε αυτά τα λ7 πας μου εσύ ένα άλλο ...
Χαλαρώστε , δεν είναι μόνο το γκάζι το πάν σε αυτή τη ζωή
Και το νέο bmw αξιόλογο είναι και ας έχει 25 άλογα λιγότερα .
(αλλά τα ίδια κιλά ροπής σε λιγότερες στροφές )
Πω , πω ...τι κατάντησα να λέω ρε στο μοτο ? Kαλά λόγια για bmw
Πάω να ξεπλύνω το στόμα μου με αλατόνερο ...![]()
Τελευταία τροποποίηση από faraway; 28/06/2013 στις 16:37.
Τα 130 άλογα έβγαιναν εύκολα στο lc8 του super Duke με motobox, tuneboy και ολοσωμες εξατμησεις...
![]()