Σελίδα 4 από 20 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 291

Θέμα: περι camping οι αποριες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    ε εντάξει και όταν κάνει -20 υπάρχουν και τα άλλα μηχανήματα του διαβόλου που καίνε από εκείνο το πράμα του διαβόλου που φέτος δε βάλαμε όλοι και σου γεμίζουν την ατμόσφαιρα ρύπους

όπως και να το κάνεις, ένα χτιστό οίκημα (σπίτι - ξενοδοχείο - αυθαίρετο), ακόμα και αν δε κλιματίζεται προσφέρει καλύτερες θερμοκρασιακές συνθήκες από τις σκηνές

για να μη μακρηγορώ, είναι προφανώς θέμα συνήθειας του καθενός
    εγώ όταν κάνει 40+ π.χ. δε μπορώ να σταθώ ούτε στη θάλασσα, πάω μια ώρα και μετά ταβλιάζομαι...

υ.γ. αν μου βρεις κάνα καφενείο με πλατάνι στο κέντρο του Πειραιά θα σου είμαι ευγνώμων
    εναλλακτικά ψήσε το αφεντικό μου να μου δώσει 3 μήνες άδεια να πάω να ξεκαλοκαιριάσω στο χωριό
    Δε μιλάμε για τις ακραίες συνθήκες (που στην ελλάδα πουθενά δεν είναι ακραίες)
    Μιλάμε για το φυσιολογικό. Εδώ ανάβουμε AC στους 30 και παλιότερα (προ κρίσης) καλοριφέρ
    στους 18.
    Και πως με εκνευρίζει αυτό το "δε μπορώ να σταθώ" δε φαντάζεσαι. Αν ελαττώσεις (δε λέω αποκλείσεις)
    τη χρήση του AC σε πιο έντονες ζέστες, θα δεις ότι και με το 40άρι δεν θα ξαπλώνεσαι.
    Όταν όμως ζεις/δουλεύεις όλη μέρα σε ένα χώρο με 25 C, ε όταν βγεις στους 35 θα το πάθεις ένα σοκ.
    AC στη δουλειά εφέτος ακόμη δεν έχω ανάψει. Καμμία μέρα. Και στο γραφείο έχω (τώρα) 31,8 C.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	photo.JPG 
Προβολές:	219 
Μέγεθος:	25,7 KB 
ID:	295244

[FONT=comic sans ms]Γουστάρω! Αντιπαράθεση! Θα κλειδωθεί![/FONT]

Μετά από μία χρονιά γεμάτη ανέσεις, γραφεία, καρέκλες, τραπέζια, δροσιά και ζέστη όπου αντίστοιχα χρειάζεται, για μένα προσωπικά το camping είναι ο ορισμός των διακοπών. Αυτό σημαίνει διακοπές, έτσι ξεκουράζεται το μυαλό, όταν κάνεις πράγματα που δεν τα κάνεις κάθε μέρα, όταν δεν υπάρχει ρουτίνα, μηχανικές κινήσεις και καθημερινότητα. Το σώμα ξεκουράζεται και τα ΣΚ.

Φϊλε, ψάξε φωτό και εμπειρίες, πάρε-κλείσε και προετοιμάσου. Διάβασε, στο ιντερνετ υπάρχουν συμβουλές και οδηγίες. Μην σκεφτείς το κόστος του εξοπλισμού, θα τα έχεις για πολλά χρόνια τα περισσότερα αν κάνεις προσεκτικές αγορές. Αν πας σε οργανωμένο, το 50% της επιτυχίας των διακοπών είναι να είναι υπό σκιαν οι θέσεις. Αν πας ελεύθερο, βρες από που βγαίνει ο ήλιος και στήσου αντίστοιχα.

Καλές διακοπές.
    Κλεκλές

gulls on their way.....

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Δε μιλάμε για τις ακραίες συνθήκες (που στην ελλάδα πουθενά δεν είναι ακραίες)
    Μιλάμε για το φυσιολογικό. Εδώ ανάβουμε AC στους 30 και παλιότερα (προ κρίσης) καλοριφέρ
    στους 18.
    Και πως με εκνευρίζει αυτό το "δε μπορώ να σταθώ" δε φαντάζεσαι. Αν ελαττώσεις (δε λέω αποκλείσεις)
    τη χρήση του AC σε πιο έντονες ζέστες, θα δεις ότι και με το 40άρι δεν θα ξαπλώνεσαι.
    Όταν όμως ζεις/δουλεύεις όλη μέρα σε ένα χώρο με 25 C, ε όταν βγεις στους 35 θα το πάθεις ένα σοκ.
    AC στη δουλειά εφέτος ακόμη δεν έχω ανάψει. Καμμία μέρα. Και στο γραφείο έχω (τώρα) 31,8 C.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	photo.JPG 
Προβολές:	219 
Μέγεθος:	25,7 KB 
ID:	295244

[FONT=comic sans ms]Γουστάρω! Αντιπαράθεση! Θα κλειδωθεί![/FONT]
    To 25 όμως που έγραψες δεν είναι καθόλου τυχαίο
    είναι επιστημονικά το άνω όριο για να υπάρχει άνεση στον άνθρωπο (βασικά κατά ASHRAE είναι και παρακάτω αν θυμάμαι καλά, στην Ελλάδα η ΤΟΤΕΕ λέει 26 αν δεν απατώμαι)
    τώρα αν εσύ αντέχεις στους 32, καλά κάνεις και είσαι και οικολογικότατος
    και εγώ είμαι οικολογικός, γιατί καπνίζω πολύ, οπότε προτιμώ να λιώνω παρέα με ανεμιστήρα, παρά να ανακυκλοφορώ ένα πακέτο τσιγάρα σε έναν κλειστό χώρο μέσω του a/c, όμως δε πάει να πει ότι αυτό είναι φυσιολογικό

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Εεεεεεεεεεεεεεε

Γιά κάμπινγκ λέμε, όχι γιά αιρ κοντίσιον
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Δε μιλάμε για τις ακραίες συνθήκες (που στην ελλάδα πουθενά δεν είναι ακραίες )
    ....
    Δεν θα ξαναμπώ στο τρυπάκι να μιλάω για σκηνές κ ακραίες συνθήκες αλλά αυτό τώρα, μην το ξαναπείς παραέξω... Κάποιες εποχές του χρόνου σε συγκεκριμένες περιοχές οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ακραίες.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Δεν θα ξαναμπώ στο τρυπάκι να μιλάω για σκηνές κ ακραίες συνθήκες αλλά αυτό τώρα, μην το ξαναπείς παραέξω... Κάποιες εποχές του χρόνου σε συγκεκριμένες περιοχές οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ακραίες.
    Μιλούσα γενικά. Η φλώρινα π.χ. έχει κάτι -18 για πλάκα και να μη μιλήσουμε για την αθήνα σε καύσωνα...

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    κοιτα τζουτζουκο μου μη καταντήσεις σαν τους λοιπούς μ@λακες campers οι οποίοι καθαρίζουν εκεί μπροστά τριγύρω από τη σκηνή αλλά παραπίσω που πήγαν να κάνουν την ανάγκη τους το χουν γεμίσει κωλόχαρτα όπως συναντώ συνέχεια στα βουνά.

με πρόσφατο παράδειγμα στις αρχές του Βοϊδομάτη κάτω από τον χωριό Βίκος. το χουν κάνει όλα τα αυτά τα χρόνια χωματερή σε 2 σημεία. κοιτά να ενημερώσεις και τη λοιπή παρέα να μαζεύει όταν φεύγει. οι Ουκρανές ασχολούνται με τους γέρους στην Αθήνα δεν έχουν χρόνο να πάνε να καθαρίσουν την εξοχή.

Τα ίδια και σε 2 παραλίες στην Εύβοια. Καλά εκεί στην Εύβοια το camping έχει περάσει σε άλλα επίπεδα. βιομηχανικά επίπεδα θα έλεγα. χτίζουν πέτρες γύρω γύρω από τη μόνιμη τεράστια σκηνή τους και παίρνουν βάρδια το καλοκαίρι με τους λοιπούς γελοίους για το ποιος θα τις φυλάει ώστε να την έχουν έτοιμη στημένη και οριοθετημένη όλο το καλοκαίρι.

παραδίπλα δεκάδες ζευγαράκια σε σκηνές και τη κιθάρα παραμάσχαλα να προσπαθούν να «νιώσουν» λίγο από τη μαγεία της διαφήμισης του Nescafe (αυτή ντε στη κορυφή του βουνού που κοιτάνε όλοι μαζί την Ανατολή του ηλίου? .. αει γεια σου) , ενώ τριγύρω τους 200 σκηνές να παίρνουν βάρδιες για το ποιος θα πρωτοπάει πρώτος. και η τσίκνα από τα ψητά όλη τη μέρα να έχει γεμίσει ένα όμορφο μυρωδάτο σύννεφο από πάνω.

ρε κλείσιμο όλων των παραλιακών camping τώρα λέμε. μόνο το 10% των χρηστών είναι συνειδητοποιημένοι. Οι υπόλοιποι είναι όλοι αυτοί που όπου κάτσουν και όπου σταθούν φωνάζουν ότι «έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. και αυτοί τα τρώνε και εμάς μας αφήνουν λίγο, και όποιος προλάβει». το χειμώνα είναι απασχολημένοι στο να ρίχνουν μπετό τη νύχτα σε δασικές περιοχές. προχθές στο ράλι ακρόπολις είδα εάν τέτοιον μέσα στα Γεράνεια.

«Ναι ξέρεις στην Ευρώπη» …. ρε ουστ που θα μου το συγκρίνεις με την Ευρώπη. Λες και μες τις Άλπεις σαν αφήνουν να κάνεις όλη αυτή τη καφρίλα που βγάζεις εδώ. Φτιάξε πρώτα την υποδομή και το μηχανισμό ελέγχου και μετά το ξανασυζητάμε.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Εγώ πάλι θα πω αυτό. Κάποιος που είναι να κάνει camping το έχει μέσα του, δε το μαθαίνει στα 30 ούτε το κάνει επειδή αναγκάζεται οικονομικά. Καλύτερα τότε να μη το κάνει, γιατί και θα σπαστεί ο ίδιος και η παρέα του αλλά και το πιθανότερο είναι να μη ξέρει πως να φερθεί στη φύση και στους υπόλοιπους συνειδητοποιημένους κατασκηνωτές. Άλλο πάω για μια βραδιά και είναι κομμάτι της βόλτας πχ και άλλο πάω να περάσω τις διακοπές μου.

Τα τελευταία 5 χρόνια στη Κρήτη γίνεται το έλα να δεις από τέτοιους "νέους" κατασκηνωτές αφού πλέον κουβαλάνε μαζί τους ότι μαλακία πουλάει το κάθε πολυκατάστημα και έρχονται. Οι παραλίες πλέον δεν είναι ούτε να τις πλησιάσεις.

Πο@τ@ν@ παιδεία...

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Εγώ πάλι θα πω αυτό. Κάποιος που είναι να κάνει camping το έχει μέσα του, δε το μαθαίνει στα 30 ούτε το κάνει επειδή αναγκάζεται οικονομικά. Καλύτερα τότε να μη το κάνει, γιατί και θα σπαστεί ο ίδιος και η παρέα του αλλά και το πιθανότερο είναι να μη ξέρει πως να φερθεί στη φύση και στους υπόλοιπους συνειδητοποιημένους κατασκηνωτές. Άλλο πάω για μια βραδιά και είναι κομμάτι της βόλτας πχ και άλλο πάω να περάσω τις διακοπές μου.

Τα τελευταία 5 χρόνια στη Κρήτη γίνεται το έλα να δεις από τέτοιους "νέους" κατασκηνωτές αφού πλέον κουβαλάνε μαζί τους ότι μαλακία πουλάει το κάθε πολυκατάστημα και έρχονται. Οι παραλίες πλέον δεν είναι ούτε να τις πλησιάσεις.

Πο@τ@ν@ παιδεία...
    +όσα θες

αυτό ήθελα να γράψω και εγώ αλλά ξεχάστηκα με τις θερμοκρασίες και τις ιστορίες για αγρίους

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

....

Πο@τ@ν@ παιδεία...
    Ο Έλληνας είναι γύφτος (και σ' αυτό).

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Καλα μωρε σεις, πως θα πατε στην πανελληνια του μοτο που δεν μπορειτε στο καμπινγκ?

Μπαι δε γουει,
    οπως ειπαν και παραπανω το οτι ειναι οικονομικοτερα σε καμπινγκ ειναι σχετικο, εμεις 3 νυχτες (4 μερες) μας βγηκε στο ~70αρι το ατομο και μαλιστα σε ελευθερο.
    Οσο για τον εξοπλισμο τον αγοραζεις μια φορα οποτε καλυτερα να δωσεις κατι παραπανω για να σου κρατησει και περισσοτερο και για να την καλυτερη δικη σου εξυπηρετηση-ανεση.
    Καλη οργανωση να εχετε και να βρειτε καλο μερος για τις σκηνες (απο αποψη εδαφους και καλυψης απο ηλιο και βροχη) και θα περασετε φινα!

εντιτ: κ εγω θα προτιμουσα τις διακοπες του καπταιν απο οποιοδηποτε ξενοδοχειο/δωματιο/καμπινγκ, αλλα νο μανι νο χανι..
    Τελευταία τροποποίηση από Bradipous; 10/07/2013 στις 10:48.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    καποτε το ελευθερο... γ@μουσε!
    και τωρα γ@μει αλλά γ@μουν και τα προστιμα που να τους βγει ο γιος πστης!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DimChios Προβολή μηνύματος
    καποτε το ελευθερο... γ@μουσε!
    και τωρα γ@μει αλλά γ@μουν και τα προστιμα που να τους βγει ο γιος πστης!!

Kαλά κάνουν. Που έχουν γεμίσει τις παραλίες χαρτί υγείας και νάρκες...

Πο@τ@ν@ παιδεία...
    η μόνη παιδεία επί του ελεύθερου κάμπινγκ που πήραμε, ήταν στο στρατό στα σκοινάκια.... όσοι δλδ υπηρετήσαν σε δυνάμεις ξηράς....

τα συμπεράσματα δικά σας....

Σελίδα 4 από 20 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τέλος οι απορίες... ήρθε το φως απο το Cosmopolitan:
    από vaska στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2010, 23:58
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 10/01/2008, 00:07
  3. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2006, 15:10
  4. Εχουνε λυθει ολες οι αποριες.....