Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 102

Θέμα: 4 Τροχοι - Τέλος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    μπουζούκι ξέρεις ;

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    το αλλαξε ο μανωλιος κι εβαλε τα ρουχα του αλλιως μου θυμιζετε.

ο μανωλιος ιδιος ηταν, ειναι και θα ειναι. μην εκπλησεστε. δεν γιναμε το 81 σαπιοι. σαπιοι ημασταν το 74, το 67, το 62, το 54, το 46, το 2013.

σταματηστε να τρωτε παραμυθα.
    Δηλαδή δεν υπάρχει ελπίδα,
    οι άνθρωποι δεν αλλάζουν κτλ,
    οπότε άντε να τα μαζεύουμε.
    / ΒΣ

ΥΓ Σαφώς και ΟΧΙ, η μετάλλαξη της δεκαετίας του 80 και εντεύθεν ΔΕΝ είναι μόνιμη!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vassat Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή δεν υπάρχει ελπίδα,
    οι άνθρωποι δεν αλλάζουν κτλ,
    οπότε άντε να τα μαζεύουμε.
    / ΒΣ

ΥΓ Σαφώς και ΟΧΙ, η μετάλλαξη της δεκαετίας του 80 και εντεύθεν ΔΕΝ είναι μόνιμη!
    υπαρχει ελπιδα! ειναι αυτη που πεθαινει τελευταια. πεθαινει ομως. απλα περιμενει να την κανουμε πρωτα εμεις γιατι αντε μετα να αλλαζεις γνωμικα τοσων χρονων.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

υπαρχει ελπιδα! ειναι αυτη που πεθαινει τελευταια. πεθαινει ομως...
    Πιστεύω τελικά πως έτσι είναι, 85 πήγε η κουφ@λα η πεθερά μου κι ακόμη μουρμουράει...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Πιστεύω τελικά πως έτσι είναι, 85 πήγε η κουφ@λα η πεθερά μου κι ακόμη μουρμουράει...
    τι μλκς!!!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    χμμμ...μηδενισμος...καπου (δεν θυμαμαι που), ειχα διαβασει (δεν θυμαμια απο ποιον) οτι το 18 που εγινε η πεανασταση των μπολσεβικων θεωρησε η ανθρωποτητα οτι κατι αλλαξε (αδιαφορο προς ποια κατευθυνση). μερικες 10ετιες αργοτερα αποδειχθηκε οτι τπτ δεν ειχε αλλαξει αφου η κοινωνια στην οποια ηρθε η αλλαγη ηταν η ιδια (σαν φιλοσοφια) με αυτην προ αλλαγης. ετσι λοιπον μετα την ''αλλαγη'' ο κοσμος πορευοταν με τους ιδιους κανονες ηθικης οπως και πριν.
    το ιδιο εχει γινει κι εδω κατα τη γνωμη μου. η φιλοσοφια του κοσμου ειναι ιδια το 46, το 54, το 62, το 67, το 74, το 81, το 89, το 93, το 98, το 2003, το 2013.
    αν σου φαινεται μηδενιστικο οκ. εγω μαλλον πραγματικοτητα το χαρακτηριζω και αποδειξη ειναι η καθημερινοτητα με την οποια σαν κοινωνια ζουμε.

φιλακια μποι μου.
    εφυγα.
    Οι αξίες που έχει ο καθένας καθορίζονται από τον ίδιο. Δεν υπαγορεύονται απ΄το εκάστοτε πολιτικό κατεστημένο, ούτε είναι γραμμένο σε μανιφέστα επαναπροσδιορισμού της κοινωνίας.

Αν κάποιος θεωρεί καθήκον του να αρπάξει οτι μπορεί, υπάρχει και ο άλλος που θεωρεί καθήκον του να βοηθήσει όπως μπορεί.
    Κοινωνίες με προκαθορισμένες αρχές όπως το έχεις στο μυαλό σου δεν υπήρξαν και ούτε θα υπάρξουν. Το ποσοστό των ανθρώπων στις δύο παραπάνω καθορίζει την παρακμή ή την ακμή μιας κοινωνίας.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Οι αξίες που έχει ο καθένας καθορίζονται από τον ίδιο. Δεν υπαγορεύονται απ΄το εκάστοτε πολιτικό κατεστημένο, ούτε είναι γραμμένο σε μανιφέστα επαναπροσδιορισμού της κοινωνίας.

Αν κάποιος θεωρεί καθήκον του να αρπάξει οτι μπορεί, υπάρχει και ο άλλος που θεωρεί καθήκον του να βοηθήσει όπως μπορεί.
    Κοινωνίες με προκαθορισμένες αρχές όπως το έχεις στο μυαλό σου δεν υπήρξαν και ούτε θα υπάρξουν. Το ποσοστό των ανθρώπων στις δύο παραπάνω καθορίζει την παρακμή ή την ακμή μιας κοινωνίας.
    Τα είπες όλα με δυο προτάσεις. Αυτη ειναι η κοινωνία μας.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Τι έγραψε ο φιλόσοφος, τσσσσ.

δεν διαφωνω σε τιποτα απο αυτα που εγραψες. δεν εχω στο μυαλο μου κοινωνιες με προκαθορισμενες αρχες, καθε αλλο!
    απλα το δικο μου σκεπτικο ερχεται μετα απο αυτο που παραπανω εγραψες με σκοπο να μας προσγειωσει στην στυγνη πραγματικοτητα (αποδειξη της οποιας ειναι η ιδια μας η ζωη) και να υπενθυμισει πως ανα τους αιωνες το ποσοστο των ανθρωπων που θεωρει καθηκον του να αρπαξει οτι μπορει ειναι συντριπτικα μεγαλυτερο απο αυτο των ανθρωπων που θεωρει καθηκον του να βοηθησει και γι αυτο θεωρω οτι ολες οι κοινωνιες ειναι παρηκμαζμενες και σαπιες, και γι' αυτο δεν καταλαβαινω την εκαστοτε εκπληξη που βιωνετε κατα καιρους.

ζωη ειναι θα περασει.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    δεν διαφωνω σε τιποτα απο αυτα που εγραψες. δεν εχω στο μυαλο μου κοινωνιες με προκαθορισμενες αρχες, καθε αλλο!
    απλα το δικο μου σκεπτικο ερχεται μετα απο αυτο που παραπανω εγραψες με σκοπο να μας προσγειωσει στην στυγνη πραγματικοτητα (αποδειξη της οποιας ειναι η ιδια μας η ζωη) και να υπενθυμισει πως ανα τους αιωνες το ποσοστο των ανθρωπων που θεωρει καθηκον του να αρπαξει οτι μπορει ειναι συντριπτικα μεγαλυτερο απο αυτο των ανθρωπων που θεωρει καθηκον του να βοηθησει και γι αυτο θεωρω οτι ολες οι κοινωνιες ειναι παρηκμαζμενες και σαπιες, και γι' αυτο δεν καταλαβαινω την εκαστοτε εκπληξη που βιωνετε κατα καιρους.

ζωη ειναι θα περασει.
    Η αυτοκτονία είναι μια λύση αλλά δεν την συνιστώ.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Η αυτοκτονία είναι μια λύση αλλά δεν την συνιστώ.
    ειναι μια λυση πραγματι αλλα παιζει και το ποστ #78
    Τελευταία τροποποίηση από TROOPER; 18/07/2013 στις 16:47.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker

Ναι αλλά το σύστημα αξιών σε τί ηλικία διαμορφώνεται? Και με βάση ποιόν γνώμονα (ή μάλλον ποιούς)?
    Είναι πολλά πράγματα (συμπεριλαμβανομένων των αξιών) που θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα διαλέξαμε συνειδητά, ότι είχαμε επιλογές και πράξαμε αναλόγως κλπ. Δεν είναι ακριβώς έτσι.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πάρα πολλά τα πράγματα που συντελούν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός ατόμου και κατά συνέπεια και στο σύστημα αξιών του. Και δεν μπορεί να κάνει και τίποτα για να επηρεάσει αυτές τις ζυμώσεις. Είτε γιατί αρχικά βρίσκεται σε πολύ μικρή ηλικία, είτε γιατί αργότερα δεν το αντιλαμβάνεται καν και άλλα πολλά.

Το να αφεθεί μια κοινωνία έρμαιο στα διάφορα συστηματα αξιών που θα διαμορφωθούν με τον Α ή Β τρόπο στη συνείδηση του εκάστοτε πολίτη μας φέρνει σε καταστάσεις σαν αυτές που βιώνουμε σήμερα. Η φυσική ροπή κάθε (ή μέσου έστω) ατόμου είναι να κινείται προς το εύκολο. Και συνήθως το εύκολο είναι και "επιβλαβές". Και για τον ίδιο και κατά συνέπεια για την κοινωνία.
    Αν αυτό δεν περιοριστεί (όχι με μεθόδους τιμωρίας) τότε καταλήγουμε σε κοινωνίες σαν τις σημερινές.

Κοινωνίες με προκαθορισμένες αρχές (όχι τύπου 10 εντολές και λοιπές ανοησίες), αλλά κοινωνίες με δομή κυρίως και προκαθορισμένες αρχές με την ευρεία έννοια (όχι ένα κώδικα ποινικής δικονομίας), είναι οι μοναδικού τύπου κοινωνίες που σε βάθος χρόνου ΙΣΩΣ οδηγούσαν σε κάποια αλλαγή. Και το "ίσως" το τονίζω γιατί έχω ξαναπεί ότι κατ'εμέ ελπίδα δεν υπάρχει για πολλούς και διάφορους λόγους.

Δεν έχουμε ένα λευκό χαρτί. Τότε δε θα έβαζα το "ίσως". Έχουμε ένα χαρτί που είναι ήδη τίγκα στη μουτζούρα.

Η ακμή και η παρακμή μιας κοινωνίας ορίζεται με βάση κάποια κοινωνικά κριτήρια που αφορούν τη συγκεκριμένη κοινωνία και πάνω απ'όλα ορίζεται σχετικά.
    Η ορθή δόμηση μιας κοινωνίας "από το μηδέν" δεν ορίζεται σχετικά. Και φυσικά είναι πολύ λιγότερα τα πράγματα που αφήνονται στην τύχη απ'ότι σε μία κοινωνία σαν την παραπάνω, όσον αφορά το ποιός θα θεωρήσει καθήκον του να κλέψει (ανάλογα με τα όσα διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του και συνεπώς την αίσθηση του καθήκοντος) και το ποιός θα θεωρήσει καθήκον του να είναι τίμιος αντίστοιχα.

Περί του για ποιό λόγο δεν έχει ευδοκιμήσει μια τέτοιας μορφής κοινωνία, απαντήσεις υπάρχουν άπειρες. Η δική μου γνώμη είναι αυτή που προανέφερα. Η φυσική ροπή του ανθρώπου προς το εύκολο η οποία είναι τρομερά δύσκολο να "τιθασευθεί". Αρκούν έστω και μερικές ορθές παρεμβάσεις από τους γονείς στα πρώτα του χρόνια για να γίνει μια αρχή, αλλά ούτε και γι'αυτό υπάρχει manual κι αλίμονο αν υπήρχε.
    Μας τραβάει πίσω ο άνθρωπος των σπηλαίων και απ'ότι φαίνεται θα μας τραβάει για πολύ ακόμα.

ΥΓ. Φυσικά ανάμεσα στα δύο άκρα (την "ιδανική" κοινωνία και το σήμερα) υπάρχουν πολλά γκρι. Αυτά αφορούν πιο προσωπικό επίπεδο σαφώς και το "τί κάνει ο καθένας σπίτι του και πώς μεγαλώνει το παιδί του". Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν αλλάξει το "εκεί έξω" κάπως, είναι αδύνατο ή έστω ανώφελο να αλλάξει το "εδώ μέσα".

"Εδώ μέσα" = το πώς θα μεγαλώσει ο καθένας το παιδί του

"Εκεί έξω" = το κοινωνικό πλαίσιο το οποίο θα επιτρέπει, θα επιδοκιμάζει και θα συμμετέχει στην αλλαγή προς το καλύτερο η οποία πρέπει να ξεκινήσει από το "εδώ μέσα".

ΥΓ2. Ήταν ωραίο περιοδικό οι 4Τροχοί, το διάβαζα κι εγώ. (για να μη μου το φάει η μαρμάγκα για off-topic)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Το μαύρα "σημαίνει" ΚΛΕΒΩ την εφορία τα ασφαλιστικά ταμεία και τον εργαζόμενο.
    Παραθέτω την δική σου απάντηση, αλλά δεν νομίζω ότι μόνο εσύ δεν κατάλαβες τι έγραψα.

...

Πως ακριβώς κλέβει την εφορία η παραπάνω διαδικασία; (ίσα ίσα, το αντίθετο συμβαίνει, γιατί με τα μαύρα , ΔΕΝ μπαίνει στα έξοδα της επιχείρησης ο επιπλέον μισθός, άρα εμφανίζεται με μεγαλύτερο κέρδος η επιχείρηση, άρα φορολογείται περισσότερο κατά πάσα πιθανότητα)

Πως ακριβώς κλέβει το ασφαλιστικό ταμείο, αφού αποδίδει κανονικότατα την νόμιμη ασφαλιστική εισφορά που ορίζει το κράτος για τον εργαζόμενο;

Που κολλάει η εφορία σε μια συναλλαγή μεταξύ δύο ιδιωτών;

...

Μνησθητί μου κύριε, οι υψηλού επιπέδου φιλοσοφίες για την ηθική της κοινωνίας σας μαράνανε...

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Πολυμήχανος Προβολή μηνύματος

...
    ελπίζω να μη το λες σοβαρά αυτό...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Πολυμήχανος Προβολή μηνύματος

...

Μνησθητί μου κύριε, οι υψηλού επιπέδου φιλοσοφίες για την ηθική της κοινωνίας σας μαράνανε...
    +990
    Ο Χριστός και η μάνα του, με τις πομφόλυγες του καθένα που για να δικαιολογήσει την αρπαχτή επικαλείται την ματαιότητα των αναλογιστικών μελετών των ασφαλιστικών ταμείων.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τελος ΕποΧης
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2004, 14:23
  2. μετατροπη σε super motard,part 1/τροχοι
    από tools στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2004, 13:20
  3. Ξανθιες Τελος.......
    από nimbus στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ