monothesio....
Μπαινω στο merge...
"Γιαννη αφησε τον δικο μου"
εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
---------------------------------------------
Professor Einstein, does New York stop by this train?
επειδή ως συνήθως ο καθένας παινεύει το σπίτι του (για τους γνωστούς λόγους), δε μπορώ να σου απαντήσω αντικειμενικά
εξάλλου τα άλλα 2 δεν τα έχω καβαλήσει καν, πόσο μάλλον να "ζήσω" κάποιο διάστημα μαζί τους
θα σου πω πάντως σίγουρα ότι η Γιαπωνεζούλα είναι εξαιρετικά ευέλικτη για μέσα στη κίνηση, και έχει πάρα πολύ γραμμικό κινητήρα (στις 8000 βέβαια αρχίζει και τα σκάει άσχημα, στις 10000 ψιλοτρελλαίνεται)
βέβαια αυτές οι στροφές δεν έρχονται για πλάκα, οπότε ίσως δε θα έπρεπε να σε απασχολούν και ιδιαίτερα
από την άλλη συμφωνώ και εγώ με πιπάκια, ενώ φαίνεσαι από τον γραπτό σου λόγο σώφρων άνθρωπος, αυτά τα μηχανάκια έχουν πάρα πολύ γκάζι, και η μλκία καραδοκεί σε κάθε γωνιά...
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Συγχώρεσέ με αλλά ακόμα κι ο τρόπος που θέτεις κάποια πράγματα (όπως πχ το να σου προτείνουμε μια μηχανή που θα σου πάρει το μυαλό) δείχνει κάποια πράγματα. Τουλάχιστον εγώ έτσι τα αντιλαμβάνομαι. Καταλαβαίνω ότι μιλάς μεταφορικά αλλά και πάλι λίγη σημασία έχει εν προκειμένω.
Ρώτησες να σου απαντήσουμε στο "αν το κυριότερο είναι κατάλληλες μηχανές για αρχή". Και προσωπικά σου απάντησα και σου είπα όχι. Και λες ότι θα πάρεις ούτως ή άλλως κάποια από αυτές (εκτός κι αν σου προτείνουμε κάποια άλλη που "θα σου πάρει τα μυαλά" που σε μετάφραση σημαίνει και πάλι ότι ακατάλληλη θα είναι). Οπότε η απάντηση δε σου έκανε.
Ξεκινώντας με μια πιο μικρή μηχανή δεν πετάς χρήματα. Το σκεπτικό σου είναι λάθος. Επενδύεις χρήματα στην οδηγική σου εμπειρία.
Αν όλοι περιμέναμε να μαζέψουμε το ποσό που θα χρειαζόταν για να πάρουμε για πρώτη μηχανή τη μηχανή των ονείρων μας, μή σου πω πού θα ήμασταν σήμερα.
Δεν είναι πέταμα χρημάτων λοιπόν. Ίσα ίσα πέταμα χρημάτων μπορεί να είναι η αγορά μιας μηχανής που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πώς να τη χειριστείς και να τη ρημάξεις στη χαζοτούμπα (εξ'αποδώ και μακρυά παράδειγμα φέρνω).
Και μετά τη διευκρίνηση (που δεν ηταν απαραιτητη αλλά δεν πειράζει) επιμένω ότι το 600 γυμνό δεν είναι μηχανή για αυτή τη δουλειά. Και πάλι όμως, μιας και δεν ήρθες να ρωτήσεις "Τί να πάρω για να με βολέψει για τις τάδε διαδρομές?" αλλά είπες "γουστάρω τις τάδε μηχανές", δεν είμαι απο αυτούς που θα κολλήσει η βελόνα και θα σου λέω "δεν κάνει για τη δουλειά που τη θες" γιατί στην ουσία δεν τη θες για καμία δουλειά. Το θες για την κ@υλα σου και σ'αυτό ενστάσεις περί καταλληλότητας δε χωράνε. Το θες γιατί το θες, έχεις τα λεφτά να το πάρεις, άμα δε σε βολέψει δικό σου πρόβλημα. Πάρε και supersport να ανεβαίνεις βουνά που λέει ο λόγος.
Η ένστασή μου όμως στο θέμα της δύναμης των συγκεκριμένων μοτοσικλετών σε συνδυασμό με την απειρία σου παραμένει.
Δικά σου τα γένια, τα χτένια, τα φράγκα και τα κόκκαλα.
Εγώ τη γνώμη μου την είπα![]()
Κανενα χαβαλέ δεν έκανε ο OldMan....
Άμα παίρνεις Ducati για να κάνεις τον γύρο της Σιθωνίας ΔΙΚΑΒΑΛΟΣ, είοαι άξιος της τύχης σου...!!!!
(η οποία τύχη σου είναι το SUV με την βάρκα που ερχεται από απένατι στις στροφές του Ιταμου και - νομίζει ότι - δεν χωράει στο ρεύμα του...)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Το οτι δεν εχεις δίπλωμα δεν σε απασχολεί και πολύ πάντως ε?![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Σεβαστή η γνώμη σου , μάλλον δεν έθεσα εγώ κάποια πράγματα σωστά και σε μπέρδεψα, όπως είπα παπιες και 125 και μοταρντ και σκουτερ τα έχω οδηγήσει , μηχανάκι με συμπλέκτη 6τάχυτο είχα καμία σχέση με αυτά αλλά γνωρίζω την σχέση κιβωτίου κτλπ !
το μόνο που δεν έχω ιδέα πως θα είναι ,είναι το έξτρα βάρος , η μεγάλη διαφορά ταχύτητας και στροφές-φρένα με αυτές τις μηχανές ...
Δεν είμαι άτομο που θα πάρει την μηχανή θα κολλήσει το γκάζι / κάνει μαγκιές και θα φάει τα μούτρα του .. συνετή οδήγηση γύρω στα 100 τουλάχιστον μέχρι να την μάθω (χρόνο σίγουρα) και μετά ζήτημα να φτάσει τα 140-150 που λέει ο λόγος
όταν λέω πρώτες μηχανές είναι οτι θα πάω σε αυτην την κατηγορία σε αυτά τα κυβικά αλλα ποιες μηχανές στις 600αρες ας πούμε είναι καλύτερες για αρχάριο , με τις καλύτερες all around δυνατότητες (φρένα , γκάζι , βαρος , χειρισμό κ.α )
Μικρότερη δεν θα πάρω γιατί δεν καταλαβαίνω και τον λόγο να πάρω μια 400άρα ας πούμε
δεν πιάνει τα 150 - 160 άνετα αν ειναι να σκοτωθώ στις τούμπες ?
δεν έχει το ίδιο βάρος και περίπου τον ίδιο χειρισμό ?
** μην πω δε οτι μπορεί να έχει χειρότερο κράτημα και χειρότερα φρένα αναλόγως τι έχει τραβήξει..
αφού λοιπόν τα γκάζια- ροπή τα έχει , το βάρος το έχει όλα τα έχει απλά λιγότερη τελική ξαναρωτάω γιατι να ξοδέψω 2500-3000 για κάτι που θα έχει τους ίδιους κινδύνους ?
άρα ποια η διαφορά να πάρω μια 600άρα ή μια 400αρα , αν δεν προσέχεις και κάνεις μαλακίες και με τις 2 το κεφάλι σου θα φάς σάματις με την 400αρα θα έχω την παραμικρή ιδέα να την χειριστώ ...
(όπως είπα και καταλάβες και εσύ για την κάβλα μου την παίρνω δεν την παίρνω για να βαράω τελική 260 , για να πείς οτι θα έχω μικρότερο κίνδυνο με την 400αρα)
Naked ειναι τελειωμένο κεφάλαιο δεν πάω αλλού
τις διαδρομές και την κίνηση τα έδωσα σαν στοιχεία για να δείξω οτι η μηχανή θέλω να έχει πολύ καλά φρένα να τα πηγαίνει καλά σε στροφές απότομα ανεβάσματα κατεβάσματα και να έχει όσο δυνατόν πιο εύκολο χειρισμό τιμονιού κτλπ για να είμαι ευέλικτος
Εννοείται και σε ευχαριστώ για την γνώμη!
Oldman τι θές να πείς ? δεν μπορώ να φορτώσω αίσθημα η φίλο ας πούμε και να βολτάρω σιθωνία? που είναι το θέμα ?
υπάρχει περίπτωση να ζορίζεται και να μην μπορεί μια τέτοια μηχανή ? η εννοείς οτι δεν είναι βολική σε θέμα σέλας κτλπ ?
βρε παλικάρι μου καλό, καταλαβαίνεις ότι το χόρνετ βγάζει 100 με πρώτη σε 4 δευτερόλεπτα ;
ή νομίζεις ότι είναι διαχειρίσιμο εκεί πέρα ;
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Φυσικά και με απασχολεί και άλλαξαν φέτος τα δεδομένα να πείς οτι είμαι μικρός για τέτοιο κυβισμό ! μέχρι πέρσι 21 δεν ήταν το Α1 ? η 23 ? δεν θυμάμαι φέτος αποφάσισαν τα 24 .. το σκεπτικό τους δεν ξέρω ποιο είναι, φυσικά θα κάνω μαθήματα οδήγησης να έχω κάποιες βοήθειες , και έπειτα για ένα χρόνο επαρχιακούς δρόμους / χωριά !του χρόνου τσιμπάω το δίπλωμα και μετά ξεχύνομαι άνετος !
αυτά!![]()