Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 37

Θέμα: Καλησπέρα - πρώτο βήμα, μια γνώμη παρακαλώ :)!

Νέο μέλος

Καλησπέρα - πρώτο βήμα, μια γνώμη παρακαλώ :)!

Καταρχήν καλησπέρα στην κοινότητα !και συγχαρητήρια για το forum σας!

Είμαι άσχετος όσον αφορά μηχανές ! οπότε είπα να ρωτήσω εδώ να πάρω μερικές γνώμες και βοήθειες για το πως πρέπει να κινηθώ....

Λοιπόν ξεκινάω με τα βασικά

είμαι 23 ετών 72 κιλά 1,79 ύψος, στα 15-16 άρχισα να έχω τις πρώτες εμπειρίες με παπάκια -αυτόματα μέχρι 125 κυβικών ..

στα 17 πήρα ενα μοτοποδήλατο για να κάνω την δουλειά μου να πηγαινοέρχομαι σε φροντιστήρια χωρίς να αγχώνομαι για αστυνομία κτλπ...

πήρα ένα 50αράκι και για να πουλήσω και λίγο μούρη "εδώ γελάμε " πήγα και ξόδεψα ενα 2000 στο παρακάτω (rieju rrx spike 50cc) και κανα 1000 μαστορικα για κυλινδροπιστονα-εξατμισεις-λαστιχα κτλπ !

Συνημμένο 296190

για να μην τα πολυλογώ το μόνο που έχω οδηγήσει κοντά σε μηχανή μεγάλου κυβισμού είναι αυτό , γιατί ναι μεν πιο λίγα κυβικά απο τις πάπιες και τα αυτόματα που οδηγούσα ανα καιρούς! αλλά 6τάχυτο και συμπλέκτη και λίγο "άρπαγμα" νομίζω παίρνεις μια ιδέα παραπάνω + παραπάνω κιλά απο όλες τις πάπιες ...

Έχω και οδηγάω απο τα 18 μου κούρσα και είμαι πολύ συνειδητοποιημένος όσον αφορά οδήγηση στον δρόμο. Δεν έκανα ποτέ μαλακίες, δεν τράκαρα ποτέ με το αυτοκίνητο και με το μηχανάκι που το δούλεψα καμία διετία τράκαρα και έφαγα τα μούτρα μου μια φορά χωρίς δικό μου φταίξιμο ούτε στο ελάχιστο...δεν έκανα ποτέ μαγκιές σούζες-μπάντες κόντρες κ.α είμαι το αντίθετο ακριβώς του "κάγκουρα" δηλαδής!

απλά γουστάρω να κάνω την βόλτα μου να ξεσκάω (ωραία μέρη για βόλτες εδώ πέρα) , να γλιτώνω λίγο κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες (χαλκιδική βλέπετε) και τα εξτρά μπόνους καλώς να έρθουν (γκομενάκια- μούρη)!!

Ακούω μια φωνή να μου ψιθυρίζει για μηχανή καμία 2ετία στο κεφάλι μου και πλέον ακούγεται δυνατότερα απο την σκέψη μου , θα με φάει το σαράκι αν δεν πάρω , οπότε νομίζω ήρθε η ώρα να μπώ στο club! χεχε

Επειδή όπως είπα το θέλω για διαδρομές εντός χαλκιδικής ->μικρές αποστάσεις ,αρκετές στροφές και πολύ κίνηση το καλοκαίρι ,θέλω την βοήθεια σας για την μηχανή που θα μου ταίριαζε καλύτερα...

Δίπλωμα άλλαξε η νομοθεσία και μπορείς Α1 στα 24 γεμάτα οπότε κανένα χρόνο αυστηρά σε επαρχιακούς δρόμους και μερικά μαθήματα με δάσκαλο για ψήσιμο ,μέχρι να πάρω το δίπλωμα!

Διευκρινίζω ότι θέλω να μείνω στην κατηγορία naked μιας και η ομορφιά και το νεανικό της μηχανής παίζει σημαντικό ρόλο..

Δίνω μέχρι 5000 το πολύυυυυ ! οπότε ψιλομονόδρομος-μεταχειρισμένο!

Με ενδιαφέρει με την σειρά

1 ) Καλά Κρατήματα - φρένα Must !!!! μην σκοτωθούμε κιόλας
    2 )ΟΜΟΡΦΙΑ !!!
    3 ) Καλό γκάζι (μην γυρίσω στα 17 μου και νιώσω σαν να έχω παπάκι :P)

όλα τα άλλα έρχονται μετά ,κόστος συντήρησης ,ανταλλακτικά ,καύση κτλπ ... δεν θα το δουλεύω σε καθημερινή βάση ούτε θα του πίνω το αίμα οπότε δεν πιστεύω να έχω μεγάλα σκαμπανεβάσματα σε αυτά ότι και να πάρω..

Μετά απο πολλές ώρες καψίματος στο ίντερνετ,

έφτασα στις 3 τοπ επιλογες μου να είναι
    η ducati monster 696
    η triumph street triple R
    και το honda cb 600f hornet με την σειρά που τις γράφω...
    με μια μεγάλη αδυναμία στις πρώτες 2 (τι κουκλιά είναι αυτάαααα ? !!!)

Ποιά η γνώμη σας όσον αφορά αυτές τις 3 για πρώτη μηχανή?
    όποιες άλλες έχετε να μου προτείνετε και οτιδήποτε άλλο νομίζετε πως πρέπει να γνωρίζω πριν αποφασίσω τι θα αγοράσω...και γενικά οτι γουστάρετε να πείτε ρίξτε το!

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων και συγγνώμη αν κούρασα με την φλυαρία μου!!

Καλές διαδρομές και όρθιοι μια ζωή εύχομαι!

Νίκος

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Με το Hornet, θα χτυπάς οτι γκομενακι θέλεις...

Με το Triumph, αυστηρα και μόνο ντόπιες...

Το Monster να το πάρεις monoposto...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Νίκο για χαρά, μην ακούς τον παλιό απο πάνω, τα μωρά ζητάνε Ιταλικά μηχανάκια! Το Triumph βαρεθήκανε να το φοράνε, θα το καβαλάνε κιόλας;

Το Χόρνετ καλό αλλά ξενέρωτο σε σχέση με τα άλλα δύο. (Μόνο το τελευταίο είναι πιο δυνατό σε εμφάνιση)

Απο φρένα είναι όλα κορυφή, απο εκεί και πέρα εξαρτάται καθαρά απο εσένα αν θα τσακιστείς η θα φύγεις με διπλωμένο τιμόνι.

Απο γκάζια πάλι όλα τους είναι κορυφή, με την Ιταλίδα να είναι λίγο πιο ασύναμη.

Βέβαια τη δύναμη την βγάζουν κάπως διαφορετικά, η Ιταλίδα χαμηλά λόγω V, η Αγγλίδα κάπως πιο μεσαία λόγω τρικίλυνδρου, και η Γιαπωνέζα τρελένεται ψηλά σαν 4κίλυνδρο.

Εσύ φρόντισε να μην ανοίγεις το γκάζι μέχρι να εξοικειωθείς για κανά δύο χρόνια γιατι τα μηχανακια δεν συγχωρούνε.

Πάντα με κράνος, τα μωρά άσε να σε βλέπουν όταν κατεβαίνεις απο το εργαλείο!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Πως φαίνεσαι ρε Αρκούδε ότι δεν έχεις ιδέα από Χαλκιδικιώτισες...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Πως φαίνεσαι ρε Αρκούδε ότι δεν έχεις ιδέα από Χαλκιδικιώτισες...

Tι να κάνω , εκεί που τριγυρνώ εγώ βρήκα τον μαστορά μου με Γρεβενιώτισσα!

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    για ρίξε μια ματιά και δω, είπαμε κάποια πράματα όσον αφορά σε Αγλλίδα και Γιαπωνέζα
    Ιταλίδα δεν εμφανίσθηκε, δυστυχώς

Υ.Γ.

oldman show me the way

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Στην αρχη με οσα γραφεις, νομιζα ψαχνεις για νυφη.
    Τεσπα, και οσον αφορα το θεμα σου δες το θρεντ που σου ποσταρε ο απο πανω και απο μενα εχεις +1 για την αγγλιδα.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Με το Hornet, θα χτυπάς οτι γκομενακι θέλεις...

Με το Triumph, αυστηρα και μόνο ντόπιες...

Το Monster να το πάρεις monoposto...
    χαχαχα το ήξερα οτι θα σηκώσω πείραγμα ακόμη και αν απλά το ανέφερα !

Δεν κατάλαβα Χριστό με την τελευταία πρόταση ! λίγη βοήθεια?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KaTaNaS Προβολή μηνύματος
    Νίκο για χαρά, μην ακούς τον παλιό απο πάνω, τα μωρά ζητάνε Ιταλικά μηχανάκια! Το Triumph βαρεθήκανε να το φοράνε, θα το καβαλάνε κιόλας;

Το Χόρνετ καλό αλλά ξενέρωτο σε σχέση με τα άλλα δύο. (Μόνο το τελευταίο είναι πιο δυνατό σε εμφάνιση)

Απο φρένα είναι όλα κορυφή, απο εκεί και πέρα εξαρτάται καθαρά απο εσένα αν θα τσακιστείς η θα φύγεις με διπλωμένο τιμόνι.

Απο γκάζια πάλι όλα τους είναι κορυφή, με την Ιταλίδα να είναι λίγο πιο ασύναμη.

Βέβαια τη δύναμη την βγάζουν κάπως διαφορετικά, η Ιταλίδα χαμηλά λόγω V, η Αγγλίδα κάπως πιο μεσαία λόγω τρικίλυνδρου, και η Γιαπωνέζα τρελένεται ψηλά σαν 4κίλυνδρο.

Εσύ φρόντισε να μην ανοίγεις το γκάζι μέχρι να εξοικειωθείς για κανά δύο χρόνια γιατι τα μηχανακια δεν συγχωρούνε.

Πάντα με κράνος, τα μωρά άσε να σε βλέπουν όταν κατεβαίνεις απο το εργαλείο!
    Ευχαριστώ για την ολοκληρωμένη απάντηση φίλε ,το γνωρίζω και εγώ για αυτό το έβαλα τελευταίο στην 3άδα μου,ακριβώς έτσι τα είχα στο μυαλό μου όσα είπες για κράνος και για εξοικείωση!!!

ναι το είδα το θέμα αλλά το μόνο που είδα είναι για το hornet ότι λένε καλά λόγια που με ενδιαφέρει !

Για το street σχεδον τπτ όπως και για την όμορφη ιταλίδα απολύτως τπτ !

ήθελα περισσότερο άποψη πάνω σε αυτά τα 3 για το αν μπορώ να βρω καλό μεταχειρισμένο και που και ποια μοντέλα μπορώ να κοιτάω με τα χρήματα που διαθέτω , αν βγάζουν προβλήματα , τι πρέπει να προσέχω και τι πρέπει να στάξω απο χρήμα στο καθένα, αν είναι εντάξει το κυριότερο για πρώτες μηχανές! ποια είναι καλύτερη κτλπ.. αυτά μόνο

το μόνο ιαπωνικό που με ψήνει είναι το honda το hornetaki .. τα z , fayzer ,bandit κτλπ δεν τα κοιτάω κάν..οπότε δεν βλέπω να έχετε πολλές επιλογές να μου προτείνεται κάποια άλλη , μπορούμε να επικεντρωθούμε στην 3άδα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Στην αρχη με οσα γραφεις, νομιζα ψαχνεις για νυφη.
    Τεσπα, και οσον αφορα το θεμα σου δες το θρεντ που σου ποσταρε ο απο πανω και απο μενα εχεις +1 για την αγγλιδα.
    χαχα ε είπα μήπως είμαι "λίγος" σε ύψος η κιλά για καμία απο αυτές τις μηχανές που σκέφτομαι για αυτο τα έδωσα τα στοιχεία :P αλλα βλέπω είστε της καζούρας εδώ θα προσέχω τι γράφω άλλη φορά !

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nikos90 Προβολή μηνύματος
    ...αν είναι εντάξει το κυριότερο για πρώτες μηχανές!...
    Όχι!

Γνώμη μου πάντα (αλλά τη μοιράζομαστε πολλοί δω μέσα) ότι δεν ξεκινάς με μηχανή 100+ αλόγων. Και τα τρία που αναφέρεις είναι άκρως ακατάλληλα για πρώτες μηχανές (μή σου πώ και για δεύτερες αναλόγως ποιά ήταν η πρώτη).

Για κοντινές αποστάσεις, κλειστές στροφές και πολλή κίνηση δεν παίρνεις γυμνό 600 (ούτε 4η δε θα προλαβαίνεις να κουμπώσεις όπως το παρουσιάζεις), παίρνεις παπί.
    Αλλά μιας και δε θες παπί κοιτάς σε κάποιο αδύναμο και φιλικό motard πχ.
    Αν σώνει και ντε θέλεις γυμνό δεν ξεκινάς από τα 600 κυβικά. Είτε πας στις γνωστές αρχαιολογίες (cb-1, bros, cb400 κλπ) των 400 κυβικών είτε σε κάποιο πιο καινούριο 250άρι (το vtr για παράδειγμα ήταν ωραίο αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε).

Τα μηχανάκια που αναφέρεις δεν κάνουν γι'αυτό που θες, και το κυριότερα απ'όλα (γιατί αυτά μηχανάκια είναι και χεστήκαμε άμα θέμε και μπορούμε) δεν κάνεις εσύ ακόμα για τέτοιο μηχανάκι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Δεν θα συμφωνήσω μεσιέ Πάιπ..άμα το παλικάρι μπορεί γιατί να πάρει μηχανάκι 20ετίας;
    Καταρχήν δεν είναι όλες στα 100 και άλογα..το μονστεράκι δηλαδή.
    Και αυτό θα προτείνω κιόλας..όμορφο είναι, μανιτζέβελο και ελαφρύ είναι(οκ..κάτι λένε μόνο για το κόψιμο του τιμονιού αλλά δεν είναι και τραγικό) και το βασικότερο θα γνωρίσει πολλές κοπέλες γιατί καμία δεν θα αντέχει πάνω από μήνα τη σέλα του..ΠΕΡΦΕΚΤ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από est Προβολή μηνύματος
    ...........
    Και αυτό θα προτείνω κιόλας..όμορφο είναι, μανιτζέβελο και ελαφρύ είναι(οκ..κάτι λένε μόνο για το κόψιμο του τιμονιού αλλά δεν είναι και τραγικό) και το βασικότερο θα γνωρίσει πολλές κοπέλες γιατί καμία δεν θα αντέχει πάνω από μήνα τη σέλα του..ΠΕΡΦΕΚΤ
    να δω τωρα τι θα επιχειρήματα εχουν για να σε αντιμετωπίσουν......

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από est Προβολή μηνύματος
    Δεν θα συμφωνήσω μεσιέ Πάιπ..άμα το παλικάρι μπορεί γιατί να πάρει μηχανάκι 20ετίας;
    Καταρχήν δεν είναι όλες στα 100 και άλογα..το μονστεράκι δηλαδή.
    Ας σταθώ στα 700 κυβικά του τότε (και είναι γυμνό street ε? Μη μου φέρει κανείς παράδειγμα 800άρια και 1200άρια harley και λοιπά cruiser/custom κλπ που σέρνονται). Ούτε τους 80 δικύλινδρους ίππους σε street μηχανάκι που ζυγίζει 160-170 κιλά θεωρώ οκ για πρωτάρη οδηγό ούτε τα 7 κιλά ροπή.

Δεν είπα να πάρει μηχανάκι 20ετίας οπωσδήποτε. Πλέον υπάρχουν μια χαρά επιλογές και σε πιο καινουρια μηχανάκια στα 250-400 κυβικά που να streetοφέρνουν. Μέχρι πριν 4-5 χρόνια σε αυτά τα κυβικά ή 20ετίας γυμνό θα έπαιρνες ή αν ήθελες πιο καινούργιο μόνο κανά εντουράκι ή κανά on-off.

Εγώ πιστεύω πως ο συγκεκρημένος είναι γεννημένος μηχανόβιος .... Άμα δεν πάρει θα σκάσει που λέμε !

...Και ενώ σε κάποια άλλη κουβέντα σε κάποιον άλλο εδώ μέσα δεν το πρότεινα , σε τούτον θα έλεγα να το πάρει το 675 .

Να μην πάρει κάτι φθηνότερο δηλ να μάθει να ψηθεί και μετά να πάρει αυτό που θέλει ...Να το πάρει κατευθείαν .

Το ντουκάτι είπαμε ...Μονοπόστο ...
    Με το χόρνετ στην Χαλκιδική τα γκομενάκια τα χει ο Πανοπτικός ...
    Άρα τί μας μένει ?

Το "στρινγκάκι". Έτσι όταν θα ανεβάζεις καμιά κοπελίτσα πάνω θα μπορείς να της λες να μην φοράει εσώρουχα.
    Το R δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις μεταχείρο στα λεφτά που δίνεις, αλλά ούτως ή άλλως θα σου έλεγα να κοιτάξεις για το απλό.
    Σε όποιο από τα 3 και αν καταλήξεις, δείξε τον σεβασμό που πρέπει να δείχνεις σε μια μηχανή και θα είσαι μια χαρά.
    Μεγάλη προσοχή μετά από 3-4-5 πόσοθασουπάρειδενξέρω μήνες, που θα νιώθεις ότι το έχεις. Εκεί είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος και όχι στις αρχές!
    Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Νέο μέλος
    Με την σειρα είμαι απο την δουλεια οπότε δεν μπορω quote λόγω κινητού !

Πρός Pipe
    μάλλον δεν το έθεσα σωστα Χαχα ! Θα πάρω κάποιο απο αυτα τα μηχανάκια η κάποιο παρόμοιο αν έχετε να προτείνεται κάτι που θα μου πάρει το μυαλο περισσότερο απο την 3αδα , ήθελα απλα βοήθεια όσον αφορά τις ερωτήσεις στο προηγούμενο πόστ μου ! Σε ευχαριστω για το ενδιαφέρον και για τον προβληματισμό σου όσον αφορά μεγάλη μηχανη αλλα αφενός δεν μπορω να πετάξω περαιτέρω χρήματα ( στολή - κράνος )+ 1000 ήδη αν πάω και για μεταχειρισμένο για καμία διετία 2000 το λιγότερο μην πω και κανα 1000 φτιαξίματα και αφετέρου δεν γουστάρω καμία απο τις παραπάνω μηχανές που προτείνεις :-)! Διευκρινίζω,δεν είπα κλειστές στροφές είπα αρκετές αν πάω βόλτα σε βουνό ας πούμε , μικρές διαδρομές εννοω ότι το περισσότερο 100 χιλιόμετρα κατεβαίνω όλο το πόδι κάτω και όσο για την κίνηση έχει πολυ μόνο 3 μήνες το καλοκαίρι ..

Est το είδα και εγω αυτο και μάλιστα αρκετα πιο ελαφρυ το monsteraki ! Χαχαχ πάνε που πάνε 2 μηνο , θα καθιερωθεί !! τόσο χάλια η σέλα ; Εγω θα βολεύομαι τουλάχιστον ; Χαχα

Lioulios

Μηχανόβιος δεν ξέρω οι εμπειρίες μου είναι σε μικρότερη τάξη μηχανάκια αλλα ότι θα σκάσω άμα δεν το πάρω σίγουρα ! Αχαχ

Και εγω της ίδιας άποψης είμαι , μιλάω για το monster 696 όμως , δεν ξέρω αν μπερδεύτηκες ..

Ρε παιδια νεούδι είμαι ,Με το monoposto τι εννοείται ; Το έγραψε ο oldman και πιο πάνω , μονοθέσιο είναι ; Και ποια η λογική αν όντως εννοείται μονοθέσιο ; :S

Ducati δεν βλέπω πολλές επιλογές για μεταχειρισμένες πάντως και απελπίζομαι ! ((

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. θα ηθελα μια γνωμη παρακαλω... (ροπόκλειδο)
    από McTalas στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2010, 12:11
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 22/03/2010, 17:28
  3. Απλα μια γνωμη...
    από saki_tsan στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2006, 18:19
  4. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ???????
    από johnie στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 1