Ξαναδιαβασα ρε Στεφανε καναδυο φορες παλι αυτα που γραφει ο MG-KTiNoS και δεν καταλαβα σε τι ακριβως διαφωνεις.
Δεν πειραζει αλλο ηθελα να πω.Το τι θελεις να γινει το παιδι σου δεν εχει καμμια σχεση με αυτο που θα γινει τελικα.Οσο και να το παιδεψεις αυτο θα κανει στο τελος το δικο του.Στην πραξη πολυ λιγα μπορουμε να κανουμε γι'αυτο.Θελει πολυ δουλεια και ακομη περισσοτερη τυχη.
Δεν ισχύει διότι οι παππούδες μας που ήταν φτωχοί,πολέμησαν,πείνασαν,δεν είχαν αυτά που έχουμε εμείς δεν πέσαν στα ναρκωτικά,δεν ήταν τόσο μέσα στην πουστιά όπως εμείς,ούτε είχαν τόση εγκληματικότητα και ήταν πιο αξιοπρεπείς από εμάς.
Καμμία μα καμμία σχέση δεν έχει η αξιοπρέπεια με το πόσα βγάζεις!
Η αξιοπρέπεια έχει να κάνει με το πόσο δύσκολα πουλάς τις αρχές σου(αν έχεις) για πρόσκαιρο βόλεμα,ακόμα και εις βάρους του άλλου που δε φταίει.
Έχει να κάνει με το πόσο είσαι ολιγαρκής,ένα σωρό πράγματα πλην χρημάτων.
Αυτό ακριβώς!
Τελευταία τροποποίηση από kostaspetrou; 27/08/2013 στις 20:07.
Διαφωνώ στο ότι η κάθε γενιά πρέπει και έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει την ευτυχία της επόμενης.
Οτι το φυσιολογικό "μεγαλώνω" είναι χωρίς θυμό, χωρίς απωθυμένα, "ευτυχής".
Αν γεννηθώ "ευτυχής" τι θα με κάνει δημιουργικό και πιά είναι η εξέλιξη μετά?
Το "ευτυχία" για τους μπαρμπάδες είναι μιά ζωή χωρίς μοτοσυσκλέτες.
Για μένα είναι μιά ζωή σούζα (αν το ΄χα) χωρίς εξάτμηση.
Για το γιό μου θα είμαι ο γραφικός ξεκούτης "μπάρμπας" που θα διαφωνεί με το δεν ξέρω τι θα παίζει σε 20 χρόνια αντί για μοτοσυσκλέτα.
Και μακάρι γιατί αλλιώς θα έχω αποτύχει σαν πατέρας.
Γιατί δεν πάω να βγάλω φωτοτυπία μου, καλύτερο πάω να βγάλω.
Πώς θα γίνει αυτό χωρίς θυμό απωθημένα και αντίδραση?
Και αν για τις προηγούμενες γενιές των μαλακομπαρμπάδων ευτυχία ήταν τα πτυχία και τα διδακτορικά, ήρθε η ζωή να τους διαψεύσει.
Οπως τους διαψεύδει και για τις μοτοσυσκλέτες.
Μόνο το "αγαθά κόποις κτώνται" παραμένει και θα παραμένει για πάντα.
Απλά αλλάζει αυτό που θεωρούμε εμείς "αγαθά".
Ας διδάξουμε λοιπόν στα παιδιά μας να "κοπιάζουν" και ας αφήσουμε τα αγαθά να τα προσδιορίσουν αυτά.
Τωρα καταλαβα![]()