Σελίδα 7 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 234567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 153

Θέμα: εμποροι και εμποροι .....η αναζητηση ενος κρανους !!!

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    όχι φίλε δεν θα την πάρεις

γιατί αν ήταν έτσι θα έπαιρνες το arai gp7xx-rr-βουρ-και-σας-φάγαμε full carbon και δεν θα ψαχνόσουν για το πιο φτηνό από την αγγλία.....

επειδή δλδ η διαφορά είναι 0.5 ευρά το κιλό (αμελητέα ακόμα για εμάς που έχουμε τις δουλειές μας δλδ) κάνεις τον πονηρό (σ.σ. καλοπροαίρετα το λέω αυτό εεεε?) και μου λες "θα πάρω το καλό, το ακριβό"?
    βγάζουμε τον τομέα εξοπλισμό ασφάλειας, λάστιχα κλπ απέξω, γιατί ας θεωρήσουμε ότι επειδή μιλάμε για τα κεφάλια μας, το θέμα ποιότητα ανάγεται σε άλλη διάσταση
    γιατί θα σου απαντήσω, ψάχνομαι από Αγγλία, αλλά δεν ψάχνομαι για το κράνος που έχει 30 λίρες
    κοινώς κοιτάμε τα shoei από την Αγγλία και όχι το απολύτως φτηνότερο προϊόν
    οπότε δεν είναι παράδειγμα αυτό κατά τη γνώμη μου

δε στο κάνω προσωπικό, αλλά γιατί π.χ. εσύ πήρες το samsung που λέγαμε και δε πήρες ένα κινητό με 30€
    έκρινες ότι η τιμή του, σε κάλυπτε, παρόλο που δεν είναι ότι πιο φτηνό υπάρχει για να κάνεις τη δουλειά σου, έτσι δεν είναι ;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

σε κάθε περίπτωση λοιπόν (είτε μιλάμε για ντομάτες, κινητά, κράνη) αγοράζουμε, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΑΣ, το προιόν που θεωρούμε οτι καλύπτει την ανάγκη μας....

παράμετροι όπως, νόμος προσφοράς ζήτησης, κόστη (στο σύνολό τους), αγοραστικό κοινό, φορολογίες, ικα-μίκα-σύκα κλπ κλπ, συμβάλλουν στην τιμολόγηση του προιόντος έτσι ώστε πολλές φορές ένα προιόν ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να έχει άλλη τιμή, έχει (δυστυχώς) μεγαλύτερη τιμή....

βάζοντας το παραπάνω κατά νου, ΙΣΩΣ, να μην έπρεπε να κατηγορούμε τους Ελληνες μαγαζάτορες για την τιμολόγηση των προιόντων μοτοσυκλέτας έτσι ευκολα και αβίαστα....

το θέμα της συμπεριφοράς τους, είναι άλλο θέμα και δεν θα έπρεπε να το μπλέκουμε εδώ....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    δε στο κάνω προσωπικό, αλλά γιατί π.χ. εσύ πήρες το samsung που λέγαμε και δε πήρες ένα κινητό με 30€
    έκρινες ότι η τιμή του, σε κάλυπτε, παρόλο που δεν είναι ότι πιο φτηνό υπάρχει για να κάνεις τη δουλειά σου, έτσι δεν είναι ;
    να σου θυμίσω οτι εσύ μου το προτεινες ρε κιορατά
    μου χρωστάς 160 ευρουλάκια

υγ.... απο κίνα ΔΕΝ υπάρχει τελωνείο.... ένα ακόμα +

πολλοί στάθηκαν στη συμπεριφορά νομίζω (και εγώ μέσα σε αυτούς), και όχι στη τιμή αυτή καθαυτή

υπόψην ότι βγήκε η έκδοση android 4.1 επίσημα, προσοχή όμως αν πας να κάνεις αναβάθμιση

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    η πλακα ειναι οτι ακομα και με τα 150€, αυτος ειχε κερδος...κανενας δεν δινει κοστος...
    σκεψου με τα 499 τι εβγαζε...
    Η σκεψου οτι την επομενη σφραγιζοτανε επιταγη του και εκποιουσε για να σταθει στα ποδια του.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Παραδειγμα:
    Αν λοιπον η κρητη παραγει 500κ τονους ντοματας και απο αυτους χρειαζεται τους 300κ τονους, περισευουν 200κ τους οποιους θα πουλησει οπουδηποτε εκτος νησιου.
    Αν η ευβοια χρειαζεται και αυτη 300κ τονους ντοματες αλλα αντιθετα παραγει μονο 100κ, θα πρεπει να βρει ακομα 200κ και θα παρει αυτες τη κρητης.

Η κρητη δηλαδη πουλαει φθηνοτερα γιατι εχει πλεονασμα, ενω η ευβοια πουλαει ακριβοτερα γιατι εχει ελλειψη.

Γιατι ειναι γκαντ.
    (γραψε λαθος, καταλαβα το αντιθετο απο αυτο που λες)

παντως δεν νομιζω πως συμβαινει αυτο (εκτος κινεζικων)
    Αλλο το κοστος παραγωγης στην Κρητη,αλλο στην Ευβοια.Αλλιως καλλιεργει και με διαφορετικο κοστος, καποιος παραγωγος που θελει να βγαλει διαμαντι προιον και αλλιως αυτος που βγαζει μαζικη παραγωγη.Το κοστος μεταφορας ειναιαπο 2 εως 6 λεπτα το κιλο στην τιμη των προιοντων.

Οταν ο παραγωγος λεει οτι ο εμπορος αγοραζει 70 λεπτα το κιλο τα κερασια και του ρουφαει το αιμα,αισχροκερδει...γιατι οταν παει ο ιδιος στην λαικη τα πουλαει οσο και τα μαναβικα?Θελω να πω οτι ξεχναμε οτι ο καθε εμπορος μικρος ,μεγαλος ,τιμιος η οχι εχει πλεον τεραστιο κοστος και αναλογα τον κυκλο εργασιων του (και οχι μονο) το επιμεριζει στα προιοντα που πουλαει.

Αναγκαστικα ο μικροτερος εχει και μεγαλυτερο κοστος.Πρεπει ομως να αγοραζουμε με κριτηριο μονο το κοστος?Εγω δεν το κανω.Προτιμω να στηριζω τους σωστους επαγγελματιες με την ελπιδα οτι θα συνεχισουνε να υπαρχουνε.Δεν θελω να παθουμε παντου αυτο που εγινε με τις μεγαλες αλυσιδες τροφιμων.Κλεισανε τα μικρα μαγαζι που καποτε κερδιζανε 28-30% και αυτες κερδιζουνε 50-60-80%.Ασε που και τα κερδη τους πανε εξωτερικο,εχουνε πηδηξει τους μικροπρομηθευτες,ανακαλυψανε την 4ωρη εργασια και αλλα πολλα.

Banned
    παει μακρια η βαλιτσα απ οτι βλεπω
    το θεμα ειναι τι κανουμε απο δω και περα?
    εγω προσπαθω και θελω και στηριζω τοπικους αρκει να μην πανε να με πιασουνε κοτσο
    πιστευω ακομα στις διαπροσωπικες σχεσεις εμπιστοσυνης(με τον λουι δεν μπορω να πιω καφε)αλλα θα παω και ξαναπαω σε αυτον που ειναι σωστος επαγγελματιας και δημιουργει κλιμα εμπιστοσυνης
    οσον αφορα τα υπολοιπα ξερω οτι ομαδες παργωγων μαζευονται παιρνουν φορτηγα και βγαζουν μονοι τους προιοντα για να γλιτωσουν απ τα καρταλια
    απο την αλλη βλεπω προιοντα πολυεθνικης εταιριας να πουλιουνται 30-40%κατω γιατι καποιος μεγαλεμπορος τα κανει εισαγωγη απο τριτη χωρα(βλ βουλγαρια-ρουμανια)και τελικα μονο τα δικα μας φορτηγα καινε πετρελαιο και των αλλων πανε με ιστια???
    οι τελωνειακοι που εκτελωνιζουν οποτε θελουν αν θελουν κλπ?
    ποιος φταιει στην τελικη?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    σου το πα ξανά πιο πάνω
    Η Ελληνική οικονομία δεν είναι αντωνιστική δεν είναι θέμα εμπόρου.
    Όσο φίλος σου να είναι ο έμπορός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σου δώσει τιμή χέλμετ σίτι.

Γιατί?
    Γιατί ο χέλμετ σίτι δεν έχει φπα ενώ εδώ έχει 23%
    Γιατί ο χέλμετ σίτι εχει φόρο κάτι σαν 20% (και πολλά λέω) ενώ εδώ κανείς δεν ξέρει
    Γιατί οι μεταφορικές είναι πιο ακριβές Ελλάδα Αγγλία απ ότι Αγγλια Ελλάδα (κι όμως...)

κλπ κλπ
    Για να μην λέμε πολλά αν θες να ανταγωνιστείς το Λούι ή το χέλμετ σίτι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πας Βουλγαρία !
    (ή Ανδορα)
    σε κάθε άλλη περίπτωση τον ήπιες !

(σου λέει κάτι 500ε ΔΕΗ για ένα μαγαζί 35τ. ισόγειο, 35 πατάρι? )

υγ
    Α και πρόσεξε θα έρθει μια μέρα που το Ελληνικό κράτος δεν θα εισπράτει ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΠΑ από τα κράνη γιατί οι πιτσιρικάδες το ιντερνέτ το ΚΑΡΑΕΧΟΥΝ !
    Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 30/08/2013 στις 16:06.

πάντως μόνο το Η.Β. δεν έχει φάπα στα κράνη

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    πάντως μόνο το Η.Β. δεν έχει φάπα στα κράνη

λογικο αφου μονο αυτοι εχουν συλλογο καταναλωτων με @ρχιδι@ ..και οχι μονο για το ονομα ...ο συλλογος τους ηταν ενας απο αυτους που κοντραραν την θατσερ ...και αν δεν εκανε πισω τοτε η θατσερ απλα θα την ειχαν ριξει απο την κυβερνηση ( νομος με φαπα στα τσιγαρα)
    οι 4 ροδες μεταφερουν το κορμι....

οι 2 ροδες ταξιδευουν την ψυχη....

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    Αλλο το κοστος παραγωγης στην Κρητη,αλλο στην Ευβοια.Αλλιως καλλιεργει και με διαφορετικο κοστος, καποιος παραγωγος που θελει να βγαλει διαμαντι προιον και αλλιως αυτος που βγαζει μαζικη παραγωγη.Το κοστος μεταφορας ειναιαπο 2 εως 6 λεπτα το κιλο στην τιμη των προιοντων.
    Θα σταθω σε αυτο αφου με τα υπολοιπα συμφωνω,
    το κοστος παραγωγης δεν νομιζω πως διαφερει σε αυτες τις 2 περιοχες αφενος (και δεν βρισκω και τον λογο να γινετε αυτο)
    ολοι μα ολοι οι αγροτες εχουν μαζικη παραγωγη, οποιος βγαζει "διαμαντια" τα πουλαει και σαν διαμαντια (βλ. βιολογικα) αφετερου.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Θα σταθω σε αυτο αφου με τα υπολοιπα συμφωνω,
    το κοστος παραγωγης δεν νομιζω πως διαφερει σε αυτες τις 2 περιοχες αφενος (και δεν βρισκω και τον λογο να γινετε αυτο)
    ολοι μα ολοι οι αγροτες εχουν μαζικη παραγωγη, οποιος βγαζει "διαμαντια" τα πουλαει και σαν διαμαντια (βλ. βιολογικα) αφετερου.
    Καταρχην ειμαι στον χωρο των τροφιμων.

Τωρα,ο παραγωγος της Α περιοχης (νοτια)εχει καλο καιρο και βγαζει 2 σοδειες το χρονο απο ενα προιον.Το κανει στα ιδια χωραφια με τα ιδια μηχανηματα.
    Στη Β περιοχη (βορεια)αλλος παραγωγος αναγκαζεται να ζεστανει το θερμοκηπιο,να καταναλωσει καυσιμα και τελικα να βγαλει μονο μια παραγωγη.Τα μηχανηματα του τον υπολοιπο καιρο καθονται.Οπως καταλαβαινεις ο Α παραγωγος εχει πολυ μικροτερο κοστολογιο.
    Το ιδιο ισχυει για την πλειοψηφια των προιοντων.Αλλες ποσοτητες γαλακτος και με μειωμενο κοστολογιο η Θεσσαλια,αλλες η Ηπειρος.κλπ κλπ

Χοντρα τα παραδειγματα και χωρις πολλες λεπτομερειες αλλα ελπιζω να με καταλαβαινεις.

Το ιδιο ισχυει και στα κρανη.Ο Αγγλος πουλαει χιλιαδες κομματια παγκοσμια χωρις καν κοστος καταστηματος.Που να τον ανταγωνιστει το καταστηματακι?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    σου το πα ξανά πιο πάνω
    Η Ελληνική οικονομία δεν είναι αντωνιστική δεν είναι θέμα εμπόρου.
    Όσο φίλος σου να είναι ο έμπορός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σου δώσει τιμή χέλμετ σίτι.

Γιατί?
    Γιατί ο χέλμετ σίτι δεν έχει φπα ενώ εδώ έχει 23%
    Γιατί ο χέλμετ σίτι εχει φόρο κάτι σαν 20% (και πολλά λέω) ενώ εδώ κανείς δεν ξέρει
    Γιατί οι μεταφορικές είναι πιο ακριβές Ελλάδα Αγγλία απ ότι Αγγλια Ελλάδα (κι όμως...)

κλπ κλπ
    Για να μην λέμε πολλά αν θες να ανταγωνιστείς το Λούι ή το χέλμετ σίτι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πας Βουλγαρία !
    (ή Ανδορα)
    σε κάθε άλλη περίπτωση τον ήπιες !

(σου λέει κάτι 500ε ΔΕΗ για ένα μαγαζί 35τ. ισόγειο, 35 πατάρι? )

υγ
    Α και πρόσεξε θα έρθει μια μέρα που το Ελληνικό κράτος δεν θα εισπράτει ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΠΑ από τα κράνη γιατί οι πιτσιρικάδες το ιντερνέτ το ΚΑΡΑΕΧΟΥΝ !

+1000
    Αν και δέχομαι ότι υπάρχουν (αραιά και που) φαινόμενα κερδοσκοπίας, έχω βαρεθεί την καραμέλλα των "κακών Ελληνικών μαγαζιών που πουλάνε πιο ακριβά από το e-bay..."
    Και επειδή έξω από τον χορό όλοι ξέρουν πολλά τραγούδια, μπορει ο οποιοσδήποτε που κατακεραυνώνει εκ του ασφαλούς να κάνει ένα πείραμα...Να ανοίξει ένα κατάστημα και να πουλάει λιανική στην Ελληνική αγορά κράνη κλπ στις τιμές του e-bay... Και ταυτόχρονα αφού θα είναι έμπορος "που θα σέβεται τον πελάτη" να διαθέτει και όλο το πακέτο - δηλαδή να έχει πλήρες ετοιμοπαράδοτο στοκ μεγεθών χρωμάτων, μοντέλων για δοκιμή από τον υποψήφιο αγοραστή κλπ...
    Βάζω από τώρα στοίχημα το αρχικό κεφάλαιο που θα χρειαστεί για την ιδρυση της επιχείρησης για το αν θα επιζήσει πέραν του 6μήνου και για το πόσα θα βρεθεί να χρωστάει κλείνοντας...

Παλαιό μέλος
    Εξαμηνο?Αισιοδοξος εισαι.

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    Καταρχην ειμαι στον χωρο των τροφιμων.

Τωρα,ο παραγωγος της Α περιοχης (νοτια)εχει καλο καιρο και βγαζει 2 σοδειες το χρονο απο ενα προιον.Το κανει στα ιδια χωραφια με τα ιδια μηχανηματα.
    Στη Β περιοχη (βορεια)αλλος παραγωγος αναγκαζεται να ζεστανει το θερμοκηπιο,να καταναλωσει καυσιμα και τελικα να βγαλει μονο μια παραγωγη.Τα μηχανηματα του τον υπολοιπο καιρο καθονται.Οπως καταλαβαινεις ο Α παραγωγος εχει πολυ μικροτερο κοστολογιο.
    Το ιδιο ισχυει για την πλειοψηφια των προιοντων.Αλλες ποσοτητες γαλακτος και με μειωμενο κοστολογιο η Θεσσαλια,αλλες η Ηπειρος.κλπ κλπ

Χοντρα τα παραδειγματα και χωρις πολλες λεπτομερειες αλλα ελπιζω να με καταλαβαινεις.

Το ιδιο ισχυει και στα κρανη.Ο Αγγλος πουλαει χιλιαδες κομματια παγκοσμια χωρις καν κοστος καταστηματος.Που να τον ανταγωνιστει το καταστηματακι?
    Οπως τα λες ειναι, τη συγκριση την εκανα δεδομενου οτι και οι 2 εχουν παραγωγη μια φορα τον χρονο στην εποχη που παραγεται το προιον.

Το μαγαζακι της γειτονιας αναγκαζεται να εχει λιγο απο ολα.
    Που σημαινει οτι απο εκει θα αγορασεις την μηχανη, εκει θα την κανεις σερβις, απο εκει θα αγορασεις εξοπλισμο και ισως εκει πουλησεις τελικα την μηχανη.
    Δεν μπορει λοιπον να εχει ολα τα μοντελα των μηχανων της καθε εταιριας που εσυ θελεις να δοκιμασεις, ουτε ολες τις αφτερμαρκετ μαρκες ανταλλακτικων ουτε ολες τις μαρκες για εξοπλισμο. Αντιθετα εχει τα πιο εμπορικα μοντελα απο τις εταιριες που συνεργαζεται.

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Ο σωστός έμπορος θα τα καταφέρει και θα παραμείνει στον χώρο ενώ οι φούσκες θα σκάσουν στην πρώτη ευκαιρία. Η πρώτη ευκαιρία(δεν είναι ευκαιρία αλλά δυστυχία αλλά λέμε τώρα) ήδη είναι εδώ και 3-4 χρόνια στην χώρα μας και ονομάζεται οικονομική κρίση. Μαγαζάκια μικρά υπάρχουν και στο εξωτερικό αλλά λίγα έγιναν μεγάλα γιατί ρίσκαραν με κέρδη μικρά και επεκτάθηκαν και τώρα μπορούν και χτυπάνε μικρές τιμές από τους παραγωγούς επειδή αγοράζουν ποσότητα.
    Το άλλο είναι η εξυπηρέτηση. Δεν υπάρχει σύγκριση με την Ελλάδα. Έχετε πάει πχ στο Louis στην Γερμανία? Δεν είχα χρήματα, τους το έλεγα και μου έλεγαν :οκ δείτε το εδώ και αν θέλετε το παραγγέλνετε από το σπίτι σας όταν έχετε. Έχετε πάει στα εδώ μαγαζιά? Πήγα στην Colori, τους είπα θέλω γάντια και μου είπαν εκεί είναι πήγαινε να δεις. Και μετά ήρθε μια κοπελίτσα από πίσω και με κοίταγε. Την ρώτησα κάτι και δεν ήξερε να μου πει. Δούλευε σε μαγαζί με εξειδικευμένο αντικείμενο και δεν κατείχε τίποτα. Προφανώς έιχε πάρει την δουλειά μέσω γνωστού κλπ κλπ. Και πολλά άλλα παραδείγματα.
    Στην Ελλάδα όλοι ήθελαν να γίνουν αφεντικά και άνοιξε κατάστημα κάθε άσχετος που το μόνο που ήθελε ήταν να έχει υπαλλήλους και αυτός να κάαααθεται. Ε αυτοί καλά έκαναν και κλείσανε. Όσοι το παλεύουν μακάρι να τα καταφέρουν χίλιες φορές.
    Παρεπιπτόντως από Ελλάδα έχω αγοράσει μόνο 1 κράνος και αυτό είχε κοινή Ευρωπαϊκή τιμή. Ότι άλλο έχω αγοράσει δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ από κατάστημα στην Ελλάδα. Συμβουλεύομαι τους καταλόγους των εταιριών και τις γνώμες άλλων αγοραστών και δεν έχω πέσει ποτέ έξω στο μέγεθος. 1 φορά έκανα λάθος στην αγορά κράνος και αυτό γιατί τελικά ήταν βαρύ για τον αυχένα μου και όχι στο μέγεθος και επειδή το πήρα σε τρελή προσφορά από Αμερική το πούλησα όσο το αγόρασα(μαζί με τα μεταφορικά που πλήρωσα). Και εγώ δεν έχασα και ένα παλικάρι πήρε ένα πολύ καλό κράνος στο 1/3 της τιμής Ελλάδας.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Σελίδα 7 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 234567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο εσωτερικός κόσμος ενός κράνους!!!
    από latris mixanis στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2013, 21:03
  2. Αναζήτηση ενός γνωστού μου
    από maria k. στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2010, 01:13
  3. Η διαφορα ενος αντρα και μιας γυναικας