Σελίδα 24 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 14192021222324252627282934 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 346 έως 360 από 520

Θέμα: Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Τα ίδια είναι ακριβώς, E-PM1 να πάρεις που είναι πιο φθηνή, αυτά περί καλύτερου ελέγχου με περισσότερα κουμπιά κτλ-κτλ της E-PL3 είναι λεπτομέρειες και θέμα συνήθειας, άσε που και στις δύο όλες τις ρυθμίσεις από το super control panel θα τις κάνεις (και είναι ένα από τα βολικότερα μενού που υπάρχουν)

Οπότε δηλαδή αυτό εδώ είναι καλή ευκαιρία;

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=51911.0

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Οπότε δηλαδή αυτό εδώ είναι καλή ευκαιρία;

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=51911.0
    για ενα 50αρικο θα την επαιρνα καινουργια...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    για ενα 50αρικο θα την επαιρνα καινουργια...
    +400
    Αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να γράψω κι εγώ.

Εκτός κι αν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο κάτι θήκες και κάτι γκριπ (αν διάβασα καλά) που λέει ότι τα δίνει μαζί με τη μηχανή που αν τα προσθέσεις κι αυτά βγαίνει 100 ευρώ πάνω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    +400
    Αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να γράψω κι εγώ.

Εκτός κι αν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο κάτι θήκες και κάτι γκριπ (αν διάβασα καλά) που λέει ότι τα δίνει μαζί με τη μηχανή που αν τα προσθέσεις κι αυτά βγαίνει 100 ευρώ πάνω.
    'νταξει αυτα μπορουν να παζαρευτουν και στο μαγαζι απο την στιγμη που πας με 250€ πανω σου...(τουλαχιστον 1 απο τα 2)...

Μέλος
    Ρίξτε μια ματιά και στην μικρότερη/ελαφρύτερη dslr αυτή τη στιγμή, την canon EOS 100d. Την έχω εδώ και λίγο καιρό και είμαι πολύ ικανοποιημένος και για το αξιόλογο βιντεό της.
    Εδώ η παρουσίαση:
    http://www.authority.gr/photo/review...0d-review.html
    και εδώ η τιμή της (δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου χαμηλότερα!):
    http://www.e-shop.gr/product?id=PER.566963

Όλες αυτές οι mirrorless φωτογραφικές σου δίνουν τη δυνατότητα για χειροκίνητο focus;
    Η ερώτησή μου αυτή πάει και στις dslr.
    Αυτό αρχικά είναι που θέλω από μια κάμερα για την εγγραφή βίντεο.
    Να μπορώ να ελέγχω εγώ τι και πως θα καταγράφει η κάμερα (manual focus).
    Αυτό εξαρτάται απ'την κάμερα, τον φακό ή και τα δύο;

Και στο μέλλον αν έχω όρεξη παίρνω και άλλο φακό/ους.
    Ο γύρος του κόσμου με Vespa

Εξαρτάται στο πόσο χρόνο και ενέργεια θα αφιερώνεις στην καταγραφή video. Στατικά πλάνα είναι σχετικά εύκολο να επιτευχθούν με dslr αν και σας φαντάζομαι να σταματάτε, να βγάζετε τρίποδο, να κουμπώνετε την dslr πάνω, να την ρυθμίζετε, να τραβάτε ένα - δύο πλάνα και μετά αντίτροφα όλες οι διαδικασίες για να ξεκινήσετε... και στην επόμενη στροφή ένα άλλο τοπίο ιδανικό για καταγραφή... δεν ξέρω, πακέτο μου ακούγεται. Επιμένω στις mirrorless με τους φακούς στους οποίους αναφέρθηκα. Ποιότητα εικόνας ακριβώς η ίδια με τις dslr (μη σου πω και καλύτερη) είναι 70% πιο μικρές σε μέγεθος και βάρος από αυτές και μαζί με ένα τύπου gorillapod εύκαμπτο τριποδάκι κάνουν την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Η ΝΕΧ 3Ν που αναφέρθηκε είναι πάρα πολύ καλή, μια σταλιά μηχανούλα με τρομερή ποιότητα εικόνας σε video και φωτογρασφία, στα 350 ευρώ που την βρήκε ο φίλος είναι εξαιρετική τιμή!

Έχω διαβάσει όλα όσα έχεις γράψει για τις mirrorless.
    Αν δεν έχω όμως θέμα με το παραπάνω βάρος και τον όγκο γιατί να μην πάω απευθείας στην "χιλιάρα" (dslr);
    Μιλάω πάντα για κάτι σε αντίστοιχη τιμή και (γιατί όχι) μεταχειρισμένο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Corvo Προβολή μηνύματος
    Το θεμα παιρνει αλλη τροπη αλλα θα παρακαλουσα τους Mod να μην κλεισει γιατι εχει πολλα ενδιαφερονται πραγματα μεσα.

Στεργιο πως το σκεφτεσαι το σκηνικο; Οπως λεει ο Χυμαδορ απο πανω; Δηλαδη στησιμο σε τριποδα, θα πατε πισω, θα ξαναπερνατε, θα γυριζετε, θα ξεστηνετε και μετα θα το κοβεις στο μονταζ ;
    Ναι, κάπως έτσι το σκεφτόμαστε/μαι.
    Ο χρόνος σε αυτό το ταξίδι νομίζω πως είναι με το μέρος μας!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από s_gogos Προβολή μηνύματος
    Όλες αυτές οι mirrorless φωτογραφικές σου δίνουν τη δυνατότητα για χειροκίνητο focus;
    Η ερώτησή μου αυτή πάει και στις dslr.
    Αυτό αρχικά είναι που θέλω από μια κάμερα για την εγγραφή βίντεο.
    Να μπορώ να ελέγχω εγώ τι και πως θα καταγράφει η κάμερα (manual focus).
    Αυτό εξαρτάται απ'την κάμερα, τον φακό ή και τα δύο;

Και στο μέλλον αν έχω όρεξη παίρνω και άλλο φακό/ους.
    Μονο manual focus μπορεις να εχεις και αυτος ειναι περιορισμος ολων των dslr και γενικα των φωτογραφικων μηχανων.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Έχω διαβάσει όλα όσα έχεις γράψει για τις mirrorless.
    Αν δεν έχω όμως θέμα με το παραπάνω βάρος και τον όγκο γιατί να μην πάω απευθείας στην "χιλιάρα" (dslr);
    Μιλάω πάντα για κάτι σε αντίστοιχη τιμή και (γιατί όχι) μεταχειρισμένο.
    Το θέμα φωτογραφία δεν το γνωρίζω, οπότε ό,τι γράφω το γράφω με κάθε επιφύλαξη.
    Νομίζω η απάντηση στην ερώτησή σου βρίσκεται σε αυτό το προηγούμενο ποστ:

Δεν χρειάζεσαι κάμερα των ΧΧΧΧ ευρώ, άσε που όπως ειπώθηκε πιο πάνω οι dslr μπορεί να τραβάνε πλέον Video κινηματογραφικής ποιότητας, ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολες και βολικές στον χειρισμό τους. Το βασικότερο μειονέκτημα τους για αναμνηστικά κλιπάκια είναι το ζουμ και η εστίαση. Θα πηγαίνεις να κάνεις ζουμ και θα κουνιέται το κάδρο σαν τρελό ενώ οι φακοί των dslr δεν είναι σχεδιασμένοι για εστίαση σε video (γινεται με άλλο τρόπο από τη φωτογραφική εστίαση) και είναι πααααρα πολύ αργοι σε αυτή τη χρήση. Επίσης όλα αυτές οι μηχανικές κινήσεις του φακού θα περνάνε στον ήχο του κλιπ, χρατς-χρουτς, βζζζ-βζζζ και τέτοια πολύ σπαστικά. Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι μια compact με δυνατότητα καταγραφής video καλής ποιότητας ή αν θες κάτι ακόμη καλύτερο μια mirrorless από Sony και Olympus αλλά με την προϋπόθεση ότι θα την αγοράσεις με έναν από τους νέους kit φακούς που έχουν power zoom, δηλαδή δεν έχουν το κλασσικό δαχτυλίδι για zoom αλλά μοχλουδάκι που κινεί τα μέρη του φακού με σερβομηχανισμό. Υπολόγισε γύρω στα 450 ευρώ για μια από αυτές της μηχανές με τους συγκεκριμένους φακούς.

Και ξαναλέω, χωρίς να θέλω να επέμβω σε κουβέντα με αντικείμενο που δεν το κατέχω, να πω απλά ότι έχω την εντύπωση ότι είναι τρομερά δύσκολο αυτό που θες να κάνεις (αν θες να πετύχεις το αποτέλεσμα που τουλάχιστον εγώ αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενά σου).
    Το να τραβήξεις κλιπάκια αντίστοιχα αυτών που βλέπουμε στο national geographic, με μία dslr πιστεύω πως είναι μάλλον αδύνατο. Αν θες ένα τέτοιο αποτέλεσμα τράβα βρες που λέει ο λόγος να νοικιάσεις κινηματογραφικό εξοπλισμό (που να εξειδικεύεται σε wildlife ντοκυμαντερ καταστάσεις). Αυτό όμως από τη μία δεν ξέρεις να το κάνεις (απ'όσο κατάλαβα δεν είσαι σκηνοθέτης/ντοκιουμενταριστερισταριστής), από την άλλη το κόστος είναι απλησίαστο, κι από την παράλλη πας για το ταξίδι. Όχι για να γυρίσεις ντοκυμαντέρ.

Κατ'εμέ είτε πάρε κάτι που να είναι η δουλειά του ακριβώς αυτή (μια κάμερα που να τραβάει βίντεο) και πορεύσου με ότι μπορεί να σου προσφέρει (οκ, αν είσαι στο γκραν κάνυον δε θα μπορείς να τραβήξεις δυο σαύρες που ζευγαρώνουν σε ένα βράχο 2 χιλιόμετρα απέναντι), είτε αυτό που σου λέει ο χυμαδόρ. Με περισσότερο κόπο από αυτόν που θα κατέβαλες στην περίπτωση μιας βιντεοκάμερας μεν, θα μπορείς (με τη mirrorles και τους φακους που σου λέει) να τραβήξεις καλύτερα πράγματα δε.

Ταξίδι (και μάλιστα μοναδικό κι αξιοθαύμαστο) πας να κάνεις.
    Όχι να αντικαταστήσεις τον καμεραμάνο που ακολουθεί το σκληροπυρηνικό τύπο που χάνεται επίτηδες στην έρημο, και δε χάνει ευκαιρία να πει ότι δίψασε για να πιει ότι λογής κάτουρα βρει μπροστά του

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Το θέμα φωτογραφία δεν το γνωρίζω, οπότε ό,τι γράφω το γράφω με κάθε επιφύλαξη.
    Νομίζω η απάντηση στην ερώτησή σου βρίσκεται σε αυτό το προηγούμενο ποστ:

Και ξαναλέω, χωρίς να θέλω να επέμβω σε κουβέντα με αντικείμενο που δεν το κατέχω, να πω απλά ότι έχω την εντύπωση ότι είναι τρομερά δύσκολο αυτό που θες να κάνεις (αν θες να πετύχεις το αποτέλεσμα που τουλάχιστον εγώ αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενά σου).
    Το να τραβήξεις κλιπάκια αντίστοιχα αυτών που βλέπουμε στο national geographic, με μία dslr πιστεύω πως είναι μάλλον αδύνατο. Αν θες ένα τέτοιο αποτέλεσμα τράβα βρες που λέει ο λόγος να νοικιάσεις κινηματογραφικό εξοπλισμό (που να εξειδικεύεται σε wildlife ντοκυμαντερ καταστάσεις). Αυτό όμως από τη μία δεν ξέρεις να το κάνεις (απ'όσο κατάλαβα δεν είσαι σκηνοθέτης/ντοκιουμενταριστερισταριστής), από την άλλη το κόστος είναι απλησίαστο, κι από την παράλλη πας για το ταξίδι. Όχι για να γυρίσεις ντοκυμαντέρ.

Κατ'εμέ είτε πάρε κάτι που να είναι η δουλειά του ακριβώς αυτή (μια κάμερα που να τραβάει βίντεο) και πορεύσου με ότι μπορεί να σου προσφέρει (οκ, αν είσαι στο γκραν κάνυον δε θα μπορείς να τραβήξεις δυο σαύρες που ζευγαρώνουν σε ένα βράχο 2 χιλιόμετρα απέναντι), είτε αυτό που σου λέει ο χυμαδόρ. Με περισσότερο κόπο από αυτόν που θα κατέβαλες στην περίπτωση μιας βιντεοκάμερας μεν, θα μπορείς (με τη mirrorles και τους φακους που σου λέει) να τραβήξεις καλύτερα πράγματα δε.

Ταξίδι (και μάλιστα μοναδικό κι αξιοθαύμαστο) πας να κάνεις.
    Όχι να αντικαταστήσεις τον καμεραμάνο που ακολουθεί το σκληροπυρηνικό τύπο που χάνεται επίτηδες στην έρημο, και δε χάνει ευκαιρία να πει ότι δίψασε για να πιει ότι λογής κάτουρα βρει μπροστά του
    DES KAI KLAPSE

http://www.youtube.com/watch?v=6FTrz2p-vgs

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Nikon και άγρια φύση? Πού πήγαν οι αρχές σου ρε? Τα ιδανικά σου?

Στα σοβαρά τώρα.
    Εγώ βλέπω και κλαίω και παρακλαίω. Και μπράβο στα παιδιά και πολύ ωραίο βίντεο.

Αλλά ρε κτήνε,

Α)τα παλουκάρια φαίνεται ότι το κατείχαν το σπορ

Β)την D600 (απ'όσο έχω καταλάβει με κάποιο ψάξιμο που έχω κάνει περί αγοράς) μόνο entry level δεν τη λες και τα λεφτά που παίζει είναι πολλά παραπάνω από τα 3-4 κατοστάρικα που αναφέρει το παιδί (δεν ξέρω πόσο πάει μτχ)

Γ)χώρια από την κάμερα (που και μια πιο απλή μπορεί να την κάνει τη δουλειά), φοράγανε επάνω κάτι φακούς σα θερμοσίφωνες. Σα μπουριά από σόμπες ήτανε. Είναι κι αυτοί μέσα στο μπάτζετ ή είναι κι αυτοί διαχειρίσιμοι από κάποιον αρχάριο? Ή μήπως μπορείς να τραβήξεις την κουκουβάγια ή τους λύκους ή κανά δυο άλλα πλάνα που στο δικό μου άπειρο μάτι έκαναν εντύπωση με έναν κιτ φακό?

Aν πάρει ο σούπερ ντούπερ τύπος μια dslr (με τις κατάλληλες μόντες) μπορεί να σου γυρίσει βιντεάκι και να σου πέσει το σαγόνι. Όπως αυτό ισχύει και σε ένα κάρο πράγματα (να καβαλήσει ο Carmichael μια R1 και να αρχίσει τα backflip στα χώματα, να μπει ο Σούμι στο FXX και να σου τραβήξει μια ανάβαση στα χιόνια να σου φύγει ο κλανιάς και πάει λέγοντας)

Αλλά αυτό μου θυμίζει κουβέντα που είχε ειπωθεί σε προηγούμενες σελίδες γύρω από αντίστοιχο θέμα.
    Και με κόντακ έχουν τραβηχτεί αριστουργήματα αλλά όχι από "μένα και σένα".

Κοινώς, για το μέσο "χρήστη", υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο για την κατάλληλη δουλειά.
    Δε θα φέρει ένα άλλο εργαλείο στα μέτρα του για να κάνει καλύτερα τη δουλειά κι από το ορίτζιναλ εργαλείο. Αυτό θα το κάνουν άλλοι.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Αφου ξεφυγαμε με την D600 που προτεινε ο "κανονακιας" να θυμισω για οσους δεν το ειχαν υποψιν πως εχει παιξει κ αντιστοιχο video με την D800...
    Οι τιμες ξεφευγουν ομως...αλλα τα κανεις ολα!!!
    Αλλα για video μονο παιξε καθεαυτου σε videocamera!!!

Nikon rulez...

http://www.youtube.com/watch?v=jR23tn_3toQ
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Ναι, κάπως έτσι το σκεφτόμαστε/μαι.
    Ο χρόνος σε αυτό το ταξίδι νομίζω πως είναι με το μέρος μας!
    Καλα το φανταστηκα.
    Καλο θα ηταν αν πας σε λυση dslr να εχεις καβατζα η εναν πολυ ευρυ φακο τυπου 18-135
    η αν μιλαμε για αλλο σενσορα γενικα τον πιο ευρυ-τελε φακο που θα βρεις με τα λεφτα που
    μπορεις να διαθεσεις αν και δεν νομιζω οτι η φωτογραφικη θα σας βολεψει για αυτο που πατε να κανετε.
    Θα σου προτεινα να κοιταξεις για μια hd videocamera canon η panasonic που να παιρνει sdhc καρτες και
    να μπορει να κανει 1080p 25fps progressive (δεν χρειαζεσαι 50fps)
    Θα θες πορτακι (viewfinder) που ουτως η αλλως αυτες θα εχουν και καναδυο μπαταριες καβατζα.
    Θα σου προτεινα να βρεις μεταχεισμενη την Panasonic TM700
    η να κανεις μια ερευνα για τα επομενα μοντελα μιας και αυτο δεν βγαινει πια.
    Κοιτα και για canon HF HS σειρα τι στο μπουτσο δεν θυμαμαι πια πως λεγονται.
    Και κατι τελευταιο απο την στιγμη που θα εχετε gopro μην την εχετε την γαμημενη πανω στο τιμονι συνεχεια,
    παρτε την και στο χερι να κανετε κανα πλανο.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Nikon και άγρια φύση? Πού πήγαν οι αρχές σου ρε? Τα ιδανικά σου?

Στα σοβαρά τώρα.
    Εγώ βλέπω και κλαίω και παρακλαίω. Και μπράβο στα παιδιά και πολύ ωραίο βίντεο.

Αλλά ρε κτήνε,

Α)τα παλουκάρια φαίνεται ότι το κατείχαν το σπορ

Β)την D600 (απ'όσο έχω καταλάβει με κάποιο ψάξιμο που έχω κάνει περί αγοράς) μόνο entry level δεν τη λες και τα λεφτά που παίζει είναι πολλά παραπάνω από τα 3-4 κατοστάρικα που αναφέρει το παιδί (δεν ξέρω πόσο πάει μτχ)

Γ)χώρια από την κάμερα (που και μια πιο απλή μπορεί να την κάνει τη δουλειά), φοράγανε επάνω κάτι φακούς σα θερμοσίφωνες. Σα μπουριά από σόμπες ήτανε. Είναι κι αυτοί μέσα στο μπάτζετ ή είναι κι αυτοί διαχειρίσιμοι από κάποιον αρχάριο? Ή μήπως μπορείς να τραβήξεις την κουκουβάγια ή τους λύκους ή κανά δυο άλλα πλάνα που στο δικό μου άπειρο μάτι έκαναν εντύπωση με έναν κιτ φακό?

Aν πάρει ο σούπερ ντούπερ τύπος μια dslr (με τις κατάλληλες μόντες) μπορεί να σου γυρίσει βιντεάκι και να σου πέσει το σαγόνι. Όπως αυτό ισχύει και σε ένα κάρο πράγματα (να καβαλήσει ο Carmichael μια R1 και να αρχίσει τα backflip στα χώματα, να μπει ο Σούμι στο FXX και να σου τραβήξει μια ανάβαση στα χιόνια να σου φύγει ο κλανιάς και πάει λέγοντας)

Αλλά αυτό μου θυμίζει κουβέντα που είχε ειπωθεί σε προηγούμενες σελίδες γύρω από αντίστοιχο θέμα.
    Και με κόντακ έχουν τραβηχτεί αριστουργήματα αλλά όχι από "μένα και σένα".

Κοινώς, για το μέσο "χρήστη", υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο για την κατάλληλη δουλειά.
    Δε θα φέρει ένα άλλο εργαλείο στα μέτρα του για να κάνει καλύτερα τη δουλειά κι από το ορίτζιναλ εργαλείο. Αυτό θα το κάνουν άλλοι.
    Δεν υπάρχει μέσος χρήστης...
    Το ξαναλέω είναι μέχρι που θες να το πας το πράμα.
    Από αρνί το Πάσχα έως... ρεπρτάζ στη Συρία.
    Το βίντεο που μαμάει το έβαλα για να δεις ότι μια χαρά βίντεο τραβάς με ΔΣΛΡ...
    Απλά θέλει να κάτσεις να το ψάξεις το πράμα.

υγ
    Εγώ δεν έχω πρόβλημα με Νικον και Κάνον Σόνι έχω...
    Απλά δεν μπορώ τις υπερβολές !

Παρόμοια θέματα

1. Μία μηχανή, ένας αναβάτης, μια παρέα....
    από Gandalf dr685sm στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 22:02
  2. Φωτογραφική μηχανή - γνώμες
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 22:11
  3. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
    από xampos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 18:15
  4. help..φωτογραφικη μηχανη