Σελίδα 29 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 192425262728293031323334 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 421 έως 435 από 520

Θέμα: Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από @ngelos Προβολή μηνύματος
    Define "καλός".
    Σε σχέση με τον kit ναι είναι καλύτερος για ψευτο-μάκρο και πορτραίτα,αλλά τίποτα από αυτά τα δυο δν κάνει καλύτερα από έναν φθηνότερο του 50mm 1.8 σταθερό.
    Οι φακοί με διαφράγματα μικρότερα του 4,5 είναι καλοί για αρχή,αλλά συνήθως ξεπερνάς τις δυνατοτητές τους πολύ γρήγορα.
    Καλός σημαίνει ότι έχει αξιοπρεπέστατη απόδοση στις εστιακές που προσφέρει σε όλο το κάδρο, έχει αποτελεσματικό VR, είναι ελαφρύς και δεν κοστίζει έναν νεφρό. Ο 50mm f/1.8 είναι εξαιρετικός φακός και τον δίνουν σε τιμή ληστεία αλλά πρόκειται για εντελώς διαφορετικό είδος και είναι χρήσιμος σε διαφορετική χρήση.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Αν καποιος κατσει να ασχοληθει με την ψηφιακη του κ οχι απλα να βαζει τις λειτουργιες της καμερας μπορει να κανει παπαδες!!!Κ με entry level...
    Προς κατοχους Nikon δειτε αυτο...που θα βοηθησει!!
    http://www.damkalidis.gr/photoschool.asp :a13:
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ngelos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Καλός σημαίνει ότι έχει αξιοπρεπέστατη απόδοση στις εστιακές που προσφέρει σε όλο το κάδρο, έχει αποτελεσματικό VR, είναι ελαφρύς και δεν κοστίζει έναν νεφρό. Ο 50mm f/1.8 είναι εξαιρετικός φακός και τον δίνουν σε τιμή ληστεία αλλά πρόκειται για εντελώς διαφορετικό είδος και είναι χρήσιμος σε διαφορετική χρήση.
    Έχει ναι.Αλλά αυτό δν τον κάνει ευκαιρία.
    Δν λέμε κάτι διαφορετικό,το καταλαβαίνεις έτσι?Είναι φθηνός και αξιοπρεπής,όχι απαραίτητα καλός όμως και η διαφορά μας εδώ έχει να κάνει με το πόσο ψηλά στανταρ θέτει ο καθένας μας.

Ο 50mm f/1.8 είναι εξαιρετικός φακός και τον δίνουν σε τιμή ληστεία αλλά πρόκειται για εντελώς διαφορετικό είδος και είναι χρήσιμος σε διαφορετική χρήση.
    Σε ποιά διαφορετική του πορτραίτου και της απομόνωσης του φόντου από το θέμα μας χρήση είναι δλδ ο 50άρης χρήσιμος,γιατί είναι από τους κλασικούς φακούς για πορτραίτα?
    Η τιμή του είναι χαμηλή γιατί των υπολοίπων είναι υπερβολικά υψηλές.Κατά τα άλλα τόσο θα έπρεπε να κοστίζει.Είναι από τους πιο απλούς σε κατασκευή φακούς και ίδιος εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Δν επενδύουν οι εταιρίες σε εξελιξή του,δν έχει πολύπλοκους μηχανισμούς,ούτε καν μοτέρ auto-focus δν έχει,απλά είναι κορυφαία οπτικά σε δοκιμασμένη συνταγή και συνήθως πλαστικό φθηνό περιτύλιγμα.

Η φωτογραφία είναι καλώς η κακώς ακριβό χόμπυ.Το έγραψα και μερικά ποστ πιο πίσω πως για έναν ερασιτέχνη που δν έχει σκοπό να σπάσει και το κεφάλι του να καταλάβει πως δουλεύει μια φωτογραφική μηχανή ώστε να πάρει τα μέγιστα από μια Dslr ούτε θέλει να δώσει το κάρο λεφτά που πρέπει να δώσει για να πάρει αξιοπρεπές σώμα και εξοπλισμό είναι πολύ προτιμότερο να πάρει μια Mirrorless.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Mike,

Πωλείται Νίκον D60 με λίγα κλικ και 2 μπαταρίες :90 Γρηγόρης Τσελεπίδης 6946110536, Θεσσαλονίκη e-mail: grekoart@gmail.com

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ SLR NIKON D3000 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ 18-55mm K ME ΘΗΚΗ ΑΞΙΑΣ 30 ΕΥΡΩ, ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΤΙΜΗ 200 ΕΥΡΩ. e-mail επικοινωνιας : dritsam84@yahoo.gr

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52132.0

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52011.0

Φθηνές και οι δύο,αλλά όχι και για πολλά-πολλά.Καλές για αρχή,όμως.
    Τα παρακάτω είναι και γαμώ,λίγο εκτός του budget σου όμως:

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52236.0
    http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52154.0

Σε ευχαριστώ Άγγελε. Από ότι καταλαβαίνω τα 2 τελευταία λινκ είναι χωρίς φακό, σωστά;

Μου ρίχνεται ένα γρήγορο explain για το τι παίζει με το AF που είδα πιο πάνω; Επίσης αν θέλω να φωτογραφίζω τοπία, σταθερά αντικείμενα και εν κινήσει τι φακό-φακούς χρειάζομαι;

Ναι είμαι αρχάριος εντελώς σε ότι έχει να κάνει με μηχανές. Από τεχνική όμως καλά πάω νομίζω.

Έχει ναι.Αλλά αυτό δν τον κάνει ευκαιρία.
    Δν λέμε κάτι διαφορετικό,το καταλαβαίνεις έτσι?Είναι φθηνός και αξιοπρεπής,όχι απαραίτητα καλός όμως και η διαφορά μας εδώ έχει να κάνει με το πόσο ψηλά στανταρ θέτει ο καθένας μας.

Σε ποιά διαφορετική του πορτραίτου και της απομόνωσης του φόντου από το θέμα μας χρήση είναι δλδ ο 50άρης χρήσιμος,γιατί είναι από τους κλασικούς φακούς για πορτραίτα?
    Η τιμή του είναι χαμηλή γιατί των υπολοίπων είναι υπερβολικά υψηλές.Κατά τα άλλα τόσο θα έπρεπε να κοστίζει.Είναι από τους πιο απλούς σε κατασκευή φακούς και ίδιος εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Δν επενδύουν οι εταιρίες σε εξελιξή του,δν έχει πολύπλοκους μηχανισμούς,ούτε καν μοτέρ auto-focus δν έχει,απλά είναι κορυφαία οπτικά σε δοκιμασμένη συνταγή και συνήθως πλαστικό φθηνό περιτύλιγμα.

Η φωτογραφία είναι καλώς η κακώς ακριβό χόμπυ.Το έγραψα και μερικά ποστ πιο πίσω πως για έναν ερασιτέχνη που δν έχει σκοπό να σπάσει και το κεφάλι του να καταλάβει πως δουλεύει μια φωτογραφική μηχανή ώστε να πάρει τα μέγιστα από μια Dslr ούτε θέλει να δώσει το κάρο λεφτά που πρέπει να δώσει για να πάρει αξιοπρεπές σώμα και εξοπλισμό είναι πολύ προτιμότερο να πάρει μια Mirrorless.
    Δεν διαφωνούμε όντως, απλά ο νεοεισερχόμενος στον χώρο δεν μπορεί να διαχειριστεί το στανταρ κάδρο του 50ρη και οποιουδήποτε σταθερού, χρειάζεται να εξασκηθεί η ματιά και να "βλέπει" κανείς στην εστιακή που γουστάρει, κάτι που απαιτεί πολλά κλικ. Ως εκ τούτων προτιμούνται οι zoom στανταρ και τέλε και για να είμαι ειλικρινής καλύτερα έτσι για όσους κάνου τα πρώτα τους βήματα, αφού βασική προϋπόθεση για να μάθει κανείς είναι ο πειραματισμός.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Σε ευχαριστώ Άγγελε. Από ότι καταλαβαίνω τα 2 τελευταία λινκ είναι χωρίς φακό, σωστά;

Μου ρίχνεται ένα γρήγορο explain για το τι παίζει με το AF που είδα πιο πάνω; Επίσης αν θέλω να φωτογραφίζω τοπία, σταθερά αντικείμενα και εν κινήσει τι φακό-φακούς χρειάζομαι;

Ναι είμαι αρχάριος εντελώς σε ότι έχει να κάνει με μηχανές. Από τεχνική όμως καλά πάω νομίζω.
    Αν θες ντε και καλά dslr (αλήθεια γιατί; ) πάρε μια Nikon D3100 που αναφέρθηκε και πιο πάνω, μια χαρά μηχανή είναι και θα σε καλύψει πάρα πολύ καιρό. Για φακούς άστο για πιο μετά, ο 18-55 που δίνουν μαζί σου δίνει από νορμάλ ευρυγώνιο (για τοπία) μέχρι ελαφρύ τέλε για θέματα σε απόσταση. Το AF είναι τα αρχικά από το Auto Focus δηλαδή την αυτόματη εστίαση που κάνει ο φακός σε συνεργασία με τη μηχανή.

Τα δυο τελευταία link είναι όντως χωρίς φακό,αλλά είναι μηχανές που αν δν έχουν πολλά κλικ θα τις έχεις για πολλά χρόνια.Εγώ είχα την D3000 της Nikon.Μετά από έναν περίπου χρόνο άρχισε να με περιορίζει οπότε μεταπήδησα στην 50D της Canon τις δυνατότητες της οποίαςνομίζω πως θα αργίσω να εκμεταλευτώ πλήρως.Δν θεωρώ πως οι entry level δν είναι καλή επιλογή,προς θεού,εγώ ήμουν απαιτητικός και ήθελα περισσότερη ελευθερία κινήσεων και επιλογές και πούλησα την D3000.Συνήθως την μεγάλη διαφορά την κάνει ο φακός που χρησιμοποιείς.
    Το βασικό φακό του κιτ 18-55 φυσιολογικά και με λίγη υπομονή θα μπορέσεις να τον βρεις μεταχειρισμένο στα 60Ε τριγύρω.Το ότι δίνουν μόνο σώμα για μένα είναι πλεονέκτημα καθώς μπορείς να επιλέξεις φακό μετά μόνος σου.

Το AF είναι τα αρχικά από το Auto Focus δηλαδή την αυτόματη εστίαση που κάνει ο φακός σε συνεργασία με τη μηχανή.
    Μερικές μηχανές,Mike,όπως οι 60,3000,3100 και 5100 της Nikon και σε μια όχι και απόλυτη γενίκευση οι entry level μηχανές δν έχουν μηχανισμό για auto-focus στο σώμα και απαιτούν φακούς που έχουν για να μην κάνεις χειροκίνητα focus με το δακτυλίδι του φακού.Συνήθως δν θα έχεις πρόβλημα,αλλά ορισμένοι φακοί όπως ο 50άρης για τον οποίο έγινε και λόγος πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει κυρίως χωρίς τον μηχανισμό auto-focus.
    Με λίγα λόγια θα πρέπει να τσεκάρεις δυο φορές πριν αγοράσεις κάποιον φακό για την μηχανή σου αν δν έχει η ίδια μοτερ auto-focus και να δίνεις και κάτι παραπάνω σε χρήματα.

Σε ευχαριστώ Άγγελε.
    ΥΓ.Από όσες σου έβαλα στην θέση σου θα προτιμούσα την 450D της Canon.Είναι καλύτερη από την 350D και τις 60 και 3000 της Nikon και πιο σύγχρονη.Στα συν ότι τα μεταχειρισμένα της Canon είναι από την εμπειρία μου φθηνότερα αν ποτέ θελήσεις έξτρα φακούς.
    Διαφορετικά και η 40D και η 90 είναι πυροβόλα για ερασιτέχνη!

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ωραία παιδιά, ευχαριστώ.

Οπότε ένα μοντέλο που κοιτάω είναι η 450D, και η 90 της Nikon. Για να τραβάω τις photos που περιέγραψα, τι φακούς θα χρειαστώ πιστεύετε; Θέλω να κίνηση, τοπία και σταθερά αντικείμενα.
    Ψάχνω και για τη Pentax k30 που έχει γραφτεί.

Ευχαριστώ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από costas_versys Προβολή μηνύματος
    Φίλε μου εαν δεις τι μου έδωσε η κακόμοιρη entry level μου, θα τρίβεις τα ματάκια σου...
    (και δεν εννοώ τα χρήματα που πήρα πουλώντας τη)

Λέγανε ότι δεν τα πάνε καλά στα ψηλά ISO, κλπ κλπ Εδωσα χρόνο να ασχοληθώ λίγο και να την μάθω και μετά έβγαζα ότι ήθελα.. να ένα απλό παράδειγμα με το αυτοκίνητό μου στο γκαράζ καθώς και την μηχανή μου..
    Δεν αμφισβητησα ποτε τη δυναμη μιας entry level dslr, ουτε το τι μπορει να κανει στα δικα σου χερια. Οπως και να το κανεις ομως, δεν παυει να ειναι entry level. Αφου ετσι τις ονομασανε, τι να κανουμε τωρα;;;

ΥΓ: με τον ιδιο αισθητηρα με σενα, εγω εχω βγαλει αυτα http://www.flickr.com/nsgavalas/ και ειμαι επισης πολυ ικανοποιημενος απο τη μηχανη μου.

@@ngelos: Οι μισες απο τις παραπανω φωτογραφιες ειναι με το στοκ 18-55. Δεν ξερω τι περιμενεις να πληρωσεις και να παρεις απο ενα φακο, αλλα πραγματικα η φραση "σκουπιδι" ειναι επιεικως υπερβολικη.
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Ωραία παιδιά, ευχαριστώ.

Οπότε ένα μοντέλο που κοιτάω είναι η 450D, και η 90 της Nikon. Για να τραβάω τις photos που περιέγραψα, τι φακούς θα χρειαστώ πιστεύετε; Θέλω να κίνηση, τοπία και σταθερά αντικείμενα.
    Ψάχνω και για τη Pentax k30 που έχει γραφτεί.

Ευχαριστώ.
    Εντάξει αφού επιμένεις, χρειάζεσαι έναν υπερευρυγώνιο zoom για τα τοπία (από 350 ευρώ), έναν tele zoom για κίνηση από απόσταση (από 500+ για να είναι καλός) και για τα σταθερά αντικείμενα δεν ξέρω πως το εννοείς, αλλά πας είτε σε σταθερής εστιακής φακό (από 120 ευρώ) είτε σε macro για γράψιμο που ξυρίζει (από 300-350 ευρώ). Μιλάμε για 1000+ ευρά και θα έχεις τους ποιο μέτριους φακούς στην κατηγορία τους. Μην μπλέκεσαι από τώρα με αυτά, σου ξαναλέω ότι με τον 18-55 μπορείς να δοκιμάσεις πράγματα και πεδία , κάτσε πρώτα να βγάλεις άκρη με τις ρυθμίσεις φακού και μηχανής, να δεις πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και μετά που θα έχεις συγκεκριμενοποιήσει πιο πολύ τα πράγματα, ψάχνεσαι και για φακούς. Επίσης μην πέσεις στην παγίδα του "τα κάνω όλα" φακού με τεράστια εστIακό εύρος τύπου 18-200, 18-270 κτλ. είναι μέτριοι σε όλα τους.

Για τις μηχανές... η 450D ήταν καλή κάποτε, με τα σημερινά standard την ξεπερνάνε σε απόδοση αισθητήρα οι εισαγωγικές mirrorless. H D90 καλά κρατεί ακόμη (εναλλακτικά ψάξε και για D5000, έχει τον ίδιο αισθητήρα) αλλά σε κάθε περίπτωση για αγορά μτχ μηχανής βρες κάποιον που να μπορεί να τσεκάρει 2-3 βασικά πράγματα, μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Η Κ-30 της Pentax είναι εκπληκτική μηχανή αλλά πάει στα 600+ νομίζω οπότε είσαι έξω από το budget σου. Αν θες την γνώμη μου, ξανακοίτα το θέμα mirrorless, αν πάλι έχεις κολήσσει με dslr πάρε μια καινούργια D3100.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RizlaPlusPlus Προβολή μηνύματος
    @ngelos: Οι μισες απο τις παραπανω φωτογραφιες ειναι με το στοκ 18-55. Δεν ξερω τι περιμενεις να πληρωσεις και να παρεις απο ενα φακο, αλλα πραγματικα η φραση "σκουπιδι" ειναι επιεικως υπερβολικη.
    Πρώτα από όλα,νομίζω το εξήγησα ήδη πως είναι δικαιωμά μου να έχω γνώμη για κάτι το οποίο έχω χρησιμοποιήσει.
    Αν δν συμφωνείς μπορείς να επιχειρηματολογήσεις.

Στο ζουμί τώρα.Οι περισσότερες φωτογραφίες από το stream σου είναι με τον 35mm αν δν κάνω λάθως γιατί 1.8 διάφραγμα ο κιτ δν έχει.Έχεις την εντύπωση πως θα μπορούσες να βγάλεις φωτογραφία όπως έβγαλες σε συναυλία με τόσο χαμηλό φωτισμό με το διάφραγμα του κιτ φακού χωρίς να ανέβεις σε ISO 1600+?Και ακόμη και αν έβγαζες ξέρεις τι κόκο θα έκανε ο αισθητήρας σου?
    Τέλος,ο 18-55 δν είναι της ίδιας ποιότητας κατασκευής με τον 55-200.Στην Nikon τα πράγματα είναι εμφανώς καλύτερα όπως σωστά είπε και el_hymador λόγω καλύτερου VR κυρίως,αλλά και πάλι θέλει πολύ προσπάθεια για να εστιάσεις σε κάτι κινούμενο και σε πλήρες zoom.

Οι φωτογραφιες που ειδες ΕΙΝΑΙ σε iso800-1600, κυριως γιατι λατρευω το sharpness που πιανει ο συγκεκριμενος φακος μετα το f2.5. Φυσικα θα επρεπε να ανεβω και σε iso3200 αν τραβουσα με ενα f4 (στοκ φακος, στα 35mm) αλλα και παλι, αυτο δεν αποδεικνυει κατι για την ποιοτητα του 18-55.
    Επισης αν και αρκετες ειναι με τον 35αρη, μετραω περιπου ιδιο πληθος τραβηγμενων με τον 18-55 μεσα στο stream.

Οσον αφορα την επιχειρηματολογια: Μιλαμε για φακο των 100 ευρω. Με αξιοπρεπες ευρος. Που με σωστα τραβηγμενες φωτογραφιες, θελει επιστημονικο επιτελειο για να ξεχωρισεις αν η φωτο εχει τραβηχτει απο αυτον η απο τον "πανακριβο" 16-85 -με την ομολογουμενως υπεροχη ποιοτητα κατασκευης-. Και γενικα, η αληθεια ειναι οτι στη Νικον για τα σωματα DX, η ποιοτητα κρυσταλλων ειναι σχεδον ιδια για ολη τη γκαμα φακων (παρακαλω, ας μη μπουμε στο τριπ να συζητησουμε για εξωτικα κατασκευασματα οπως ο 17-55 των 2.500 euro). Αλλαζουν τα μοτορια που εστιαζουν, αλλαζει η ποιοτητα των χειριστηριων, αλλαζει η ικανοτητα του VR. Αλλα τα κρυσταλλα μεσες ακρες ειναι τα ιδια.
    Με ολο αυτο, απλα καταληγω στο οτι η πχιοτητα του 18-55 _ξεπερνα_ την αξια του. Δε λεω οτι γ@μαει ρε παιδι μου, αλλα σκουπιδι δεν τον λες με τιποτα. Αυτο μονο...
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RizlaPlusPlus Προβολή μηνύματος
    ..
    ΥΓ: με τον ιδιο αισθητηρα με σενα, εγω εχω βγαλει αυτα http://www.flickr.com/nsgavalas/ και ειμαι επισης πολυ ικανοποιημενος απο τη μηχανη μου.
    Μπράβο. Πολύ καλές οι φωτογραφίες σου.

Μια και έχουμε το ίδιο .. setup (αισθητήρα + φακό), σου προτείνω να δοκιμάσεις Low Light/Night Video Recording.
    Εκανα ένα δοκιμαστικό .. και τρελάθηκα ..

by the way, πήρα μια Fujifilm X-M1 με τον Χ-Trans αισθητήρα... έβλεπα από reviews και δείγματα ότι έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, ειδικά στη διαχείριση θορύβου, αλλά τέτοια απόδοση δεν την περίμενα με τίποτα! ISO 6400 και σε σύγκριση με την FF D600 είναι... τα ίδια, έχω την αίσθηση δε ότι διαττηρεί πιο crisp τις λεπτομέρειες και την αξιοπιστία στα χρώματα!!! Και τα αρχεία νομίζεις ότι είναι από φιλμάτη μηχανή, τελειώς οργανική υφή.

Για συγκρίσεις με οποιονδήποτε άλλο crop αισθητήρα δεν τίθεται θέμα, μακράν μπροστά! Well done Fuji, έτσι και κάνει πως βγάζει FF μαύρα μακαρόνια σε όλους.

Ένα δείγμα με πολύ δύσκολο φωτισμό, συννεφιά απ΄όξω, κοκκινίλα από τα led λειτουργίας των ηχείων και μπλεδίλα (επίτηδες) από την οθόνη του υπολογιστή, στα ISO 6400:

http://www.flickr.com/photos/4391902...ream/lightbox/

και μεγένθυση από την ίδια φωτογραφία που δείχνει την διαττήρηση λεπτομερειών:

http://www.flickr.com/photos/4391902...ream/lightbox/

(και όλα αυτά με noise reduction από τη μηχανή, έτσι και το βάλεις στο off, βγάζει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες χωρίς πάλι να φαίνεται θόρυβος)

Παρόμοια θέματα

1. Μία μηχανή, ένας αναβάτης, μια παρέα....
    από Gandalf dr685sm στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 22:02
  2. Φωτογραφική μηχανή - γνώμες
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 22:11
  3. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
    από xampos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 18:15
  4. help..φωτογραφικη μηχανη