Καλησπέρα! Ψάχνω ψάχνω και δεν μπορώ να βρω πληροφορίες πάνω στο γρανάζωμα του CBR μου. Το μηχανάκι χρησιμοποιείται αποκλειστικά για πίστα και έφτασε η ώρα να κοντύνει, μιας και στην πιστούλα που κάνω προπόνηση (Βαρύπετρο, Χανιά) είναι εντελώς εκτός εύρους λειτουργίας με αποτέλεσμα να χάνει πολύ σε διασκέδαση και απόδοση. Με βάση αυτό, αλλά και με το γεγονός ότι δεν θέλω να χαλάσω το γρανάζωμα για τα Μέγαρα, όπου επίσης πάω συχνά, τι προτείνετε να βάλω; Στα Μέγαρα δουλεύω 2α-3η και πιστεύω ότι με παίρνει να κοντύνω λίγο, μιας και στα μικρά ανοίγματα Κ1-Κ3, Κ6-Κ8, Κ9-Κ1 η 2α, αλλά και στην ευθεία Κ5-Κ6 η 3η δεν τερματίζουν. Για την πιστούλα στα Χανιά, όσο και να κοντύνεις θα είναι θετικό, αλλά δεν είναι ο στόχος μου αυτός. Εκεί κάνω προπόνηση. Το μαμά γρανάζωμα είναι F16/R42 και έχω βρει σε νορμάλ τιμή δύο επιλογές, 15/43 και 15/45 σε 525 αλυσίδα. Νομίζω απ' τα 2, θα προτιμήσω το 15/43 που στο http://www.gearingcommander.com δίνει τελική 219.2km/h, έναντι 239.4 του εργοστασιακού setup και 209.4 του 15/45. Εδώ βέβαια, πρέπει να πω ότι αυτά τα νούμερα μάλλον παραείναι χαμηλά. To CBR βγάζει, αν δεν κάνω λάθος, γύρω στα 260 εργοστασιακά...
Ένιγουέι, ποιά είναι η γνώμη σας για τα παραπάνω; Γενικά στα CBR600 που τρέχουν στο πρωτάθλημα ή σ'αυτά που είναι trackday bikes, τι γρανάζωμα βάζουν για Μέγαρα; Γνωρίζει κανείς;