Σελίδα 9 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 142

Θέμα: Οι "κυνόφιλοι"...

Παλαιό μέλος
    Θα γράφω όχι για να σας πείσω αλλά για να μαθαίνετε μερικά πράγματα αναγνωρίζοντας ότι οι προθέσεις σας είναι καλές αλλά έχετε άγνοια του χώρου και κακή ενημέρωση.
    Για τον φίλο χυμαδορ .. Οι κυν. σκύλοι δεν βγαίνουν βόλτα στα πάρκα και στις πλατείες ή αν βγουν είναι δεμένοι με το λουράκι τους γιατί το πάθος τους για αναζήτηση θηραμάτων θα μας κάνει να τα ψάχνουμε 5-6 γειτονιές πιο πέρα.. Υπάρχουν χώροι εκγύμνασης κυν. σκύλων , όπου υπάρχει (με φροντίδα των κυν. συλλόγων) αφθονία άγριων θηραμάτων (πέρδικες κυρίως) και όπου επιτρέπεται όλο τον χρόνο , εκτος της περιόδου φωλεοποίησης , χωρίς φυσικά όπλα.. Στην Αθήνα ο πιο κοντινός είναι στην Βουλιαγμένη ακριβώς πάνω από την Λίμνη (αυτόν χρησιμοποιώ κι εγώ). Τέτοιοι χώροι υπάρχουν πολλοί ανα την επικράτεια.
    Για τον φίλο ντακαρ . Ένα τηλέφωνο στον τοπικό θηροφύλακα φίλε μου , αυτό !
    Ξέρετε βέβαια πως τα κακά νέα ταξιδεύουν γρηγορότερα από τα καλά , είναι φυσικό λοιπόν για κάποιον εκτος να πληροφορείται (φροντίζουν τα ΜΜΕ γι αυτό ) τα αρνητικά περιστατικά και να φρικάρει..
    Ένα παράδειγμα από τον χώρο της μοτοσυκλέτας θα το καταλάβετε πολύ καλύτερα.
    Πριν μερικά χρόνια «ανθούσε» το φαινόμενο της κλοπής τσαντών , οι γνωστοί τσαντάκηδες.. Η γυναίκα μου έπεσε θύμα όχι μια αλλά δυο φορές , την μια φορά μάλιστα σε κατηφορικό δρόμο σύρθηκε καμιά 20ριά μέτρα με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στα πόδια και το κεφάλι της..
    Θυμάμαι να κυκλοφορώ και να αντικρίζω τον τρόμο στα μάτια , ηλικιωμένων κυρίως γυναικών , όταν περνούσα δίπλα τους . Φαντάζομαι πως με τα δερμάτινα, τα γάντια και το κράνος , θα φάνταζα στα μάτια τους σαν τέρας της αποκάλυψης .
    Αν την εποχή εκείνη έκανες μια δημοσκόπηση για την γνώμη αυτών των γυναικών περί μοτοσυκλέτας μπορούμε να φανταστούμε τι θα προέκυπτε..
    Το θέμα των σκουπιδιών με πονάει κι εμένα περισσότερο από τον καθένα , δεν υπάρχει ορεινό χωριουδάκι χωρις έναν σκουπιδότοπο 2-3 χλ πριν ή μετά , πάνω στον δημόσιο δρόμο. Διανύεις ορεινές διαδρομές απείρου κάλους και λες δεν υπάρχει ομορφότερο μέρος στον κόσμο.. Ξαφνικά στην τελευταία στροφή πριν το χωριό βλέπεις μια πανέμορφη ρεματιά με τον χείμαρο να κελαρύζει στο βάθος , να είναι τίγκα στην πλαστική σακούλα , σουμιέδες, παλια πλυντήρια , ντιβανοκασέλες κλπ .. Ας μην το φορτώσουμε κι αυτό στους κυνηγούς.
    Ευθύνονται βέβαια για τους άδειους κάλυκες που αφήνουν κυρίως στα σημεία των καρτεριών αλλά συνεχώς γίνονται συστάσεις και πιστεύω ότι οι νέοι κυρίως αρχίζουν να το προσέχουν.
    Ξέρω πως πολλοί εδώ μέσα κάνετε ψαροντούφεκο , κανείς όμως δεν το συσχετίζει με το κυνήγι. Ξεχνάτε ότι τα σχετικά περιοδικά μας αποκαλούν ψαροκυνηγούς ?
    Για μένα , που κάνω και τα δύο , είναι το ίδιο! Εχω δε συσχετίσει το κυνήγι του ροφού με αυτό της πέρδικας με βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο αυτόν της πέρδικας , γιατι αν θέλει μαγκιά να κατέβεις 15-20 μέτρα στο θαλάμι του «μαύρου» την ίδια και περισσότερη θέλει να σκαρφαλώσεις σε μια κορυφή των βαρδουσίων περνώντας χαλιάδες και σκαρφαλώνοντας με τα τέσσερα βράχους . Αρκετοί κυνηγοί ακόμη και κυνηγόσκυλα έχουν σκοτωθεί πέφτοντας σε γκρεμούς.
    Μην επαναπαύεστε (οι ψαροκυνηγοί) επειδή οι γνωστές οργανώσεις δεν σας (μας) έχουν «περιλάβει» ακόμη , να είστε σίγουροι πως μόλις απαγορευτεί το κυνήγι ο επόμενος στόχος τους θα είναι το ψάρεμα και μετά, με το πρόσχημα της ρύπανσης ή της όχλησης θα στοχοποιηθούν πεζοπόροι , ορειβάτες , χορταρούδες , σαλιγκαροσυλλέκτες κλπ μέχρι να μαντρωθούμε όλοι στο δυαράκι μας της Πατησίων και να κοιτάμε την δουλιτσα μας αντε και κανένα ντοκυμαντέρ άγριας φύσης (από αυτά τα σκηνοθετημένα ).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Ξέρω πως πολλοί εδώ μέσα κάνετε ψαροντούφεκο , κανείς όμως δεν το συσχετίζει με το κυνήγι..
    Όταν ήμουν μικρή ψιλοέκανε ο πατέρας μου.. Στην αρχή δεν είχε καν ψαροτούφεκο, ένα καμάκι είχε. Όταν όμως είδε ότι αρχίζαν διάφοροι τις χλωρίνες και βγάζανε ό,τι τύχαινε να έχει οχτώ πόδια όσο μικρό κι αν ήταν, σταμάτησε. Τα ίδια χάλια imo..
    safety doesn't happen by accident

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ξέρω πως πολλοί εδώ μέσα κάνετε ψαροντούφεκο , κανείς όμως δεν το συσχετίζει με το κυνήγι. Ξεχνάτε ότι τα σχετικά περιοδικά μας αποκαλούν ψαροκυνηγούς ?
    Για μένα , που κάνω και τα δύο , είναι το ίδιο! Εχω δε συσχετίσει το κυνήγι του ροφού με αυτό της πέρδικας με βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο αυτόν της πέρδικας , γιατι αν θέλει μαγκιά να κατέβεις 15-20 μέτρα στο θαλάμι του «μαύρου»
    Σαφώς και είναι κυνήγι και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι βαθιά νυχτωμένος. Κάτι χαζο-μισόλογα για αθλητικό ψαροντόύφεκο, αθλητές απνείστες είναι χαζομάρες.
    Παρόλα αυτά διαφορές υπάρχουν για να υποστηρίξουν κάποιοι οτι δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν μιλάμε προφανώς για μπουκάλες ή νυχτερινό ή συνδιασμό αυτών.

Στο ψάρεμα υπάρχουν επαγγελματίες ενώ στο κυνήγι όχι, που κάνουν απίστευτο μακελειό σε σχέση με οποιονδήποτε ερασιτέχνη. Ας παρομοιάσουμε τους επαγγελματίες με μια φωτιά σε ένα βουνό για να έχουμε σύγκριση.

Ο ψαροντουφεκάς βρίσκεται εκτός του στοιχείου του, ενω ο κυνηγός όχι. Εχει μια βολή, με μικρό βεληνεκές και μια ευκαιρία. Ο κυνηγός μπορεί να αδειάσει δεν ξέρω πόσα φυσίγγια σε καλή απόσταση για να διορθώσει την αστοχία του. Εκτός αυτού βρίσκεται στο στοιχείο του.

Η δυσκολία ενός ροφού ξεκινάει απ΄τη στιγμή που ο συνήθως άσχετος ψαροντουφεκάς θα κοπανήσει το ψάρι μέσα στη τρύπα. Το βράχωμα του και τα επικίνδυνα πάνω κάτω + την υποξία που καραδοκεί δεν την προκαλεί η δυσκολία του κυνηγιού του, αλλα η ασχετοσύνη. Όπως και ενός κυνηγού βέβαια, που θα την δει spιderman κυνηγώντας πέρδικες στην άκρη του γκρεμού.
    Τελευταία τροποποίηση από byron; 11/10/2013 στις 14:44.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Σαφώς και είναι κυνήγι και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι βαθιά νυχτωμένος. Κάτι χαζο-μισόλογα για αθλητικό ψαροντόύφεκο, αθλητές απνείστες είναι χαζομάρες.
    Παρόλα αυτά διαφορές υπάρχουν για να υποστηρίξουν κάποιοι οτι δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν μιλάμε προφανώς για μπουκάλες ή νυχτερινό ή συνδιασμό αυτών.

Στο ψάρεμα υπάρχουν επαγγελματίες ενώ στο κυνήγι όχι, που κάνουν απίστευτο μακελειό σε σχέση με οποιονδήποτε ερασιτέχνη. Ας παρομοιάσουμε τους επαγγελματίες με μια φωτιά σε ένα βουνό για να έχουμε σύγκριση.

Ο ψαροντουφεκάς βρίσκεται εκτός του στοιχείου του, ενω ο κυνηγός όχι. Εχει μια βολή, με μικρό βεληνεκές και μια ευκαιρία. Ο κυνηγός μπορεί να αδειάσει 5-6-7 φυσίγγια σε καλή απόσταση για να διορθώσει την αστοχία του. Εκτός αυτού βρίσκεται στο στοιχείο του.

Η δυσκολία ενός ροφού ξεκινάει απ΄τη στιγμή που ο συνήθως άσχετος ψαροντουφεκάς θα κοπανήσει το ψάρι μέσα στη τρύπα. Το βράχωμα του και τα επικίνδυνα πάνω κάτω + την υποξία που καραδοκεί δεν την προκαλεί η δυσκολία του κυνηγιού του, αλλα η ασχετοσύνη. Όπως και ενός κυνηγού βέβαια, που θα την δει spιderman κυνηγώντας πέρδικες στην άκρη του γκρεμού.
    Όντως το ψαροντούφεκο απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση και @@δια... πλέον. Όχι ότι δεν κάνουν καφρίλες και οι ψαροντουδεκάδες, αλλά τουλάχιστον έχει συμβεί το εξής παρόδοξο, με την υπεραλίευση οι παράκτιες περιοχές και τα ρηχά δεν έχουν ούτε λέπι και τα ψάρια έχουν μείνει στα βαθιά και στις ξέρες ανοιχτά όπου λίγοι πάνε και ακόμα λιγότεροι τα καταφέρνουν. Το θέαμα του σαπιοκοιλιά ζωσμένου με φυσεκλίκια που περπατάει 100 μέτρα και βαράει ότι βρει, δεν το συναντάς στο ψαροντούφεκ,ο αλλά ακόμα και αν το συναντήσεις, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα πετύχει (και άμα) κανά αχινό και κανά γύλο στα 2 μέτρα βάθος. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει άμεση σύγκριση με το κυνήγι, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο καταστροφικό του θέματος... από εκεί και έπειτα κατά τη γνώμη μου εμπίπτει και αυτή η δραστηριότητα στο "ποιος ο λόγος;"

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    .... Το θέαμα του σαπιοκοιλιά ζωσμένου με φυσεκλίκια που περπατάει 100 μέτρα και βαράει ότι βρει, δεν το συναντάς στο ψαροντούφεκ,ο αλλά ακόμα και αν το συναντήσεις, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα πετύχει (και άμα) κανά αχινό και κανά γύλο στα 2 μέτρα βάθος. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει άμεση σύγκριση με το κυνήγι, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο καταστροφικό του θέματος... από εκεί και έπειτα κατά τη γνώμη μου εμπίπτει και αυτή η δραστηριότητα στο "ποιος ο λόγος;"
    Σε είπα "εμπαθή" .. Το πήρα πίσω ... Φίλος είσαι δεν θέλω να οξύνω την συζήτηση αλλά γράφεις πράγματα άσχετα παρασυρμένος από την άγνοιά και το πάθος σου..
    Το βιντεάκι που ανέβασες με αγκαλιασμένους ανθρώπους με μοσχάρια , λιοντάρια κλπ σαν μήνυμα δήθεν αγάπης μου θυμίζει κάτι παλιά φυλλάδια των μαρτύρων το ιεχωβά που μοίραζαν στις γειτονιές.

Αν ο σαπιοκοιλιάς που γράφεις (αγαπάς τα ζώα αλλά δεν σου περισσεύει αγάπη για τους ανθρώπους) εύρισκε εκατόμβες θηραμάτων στα 100 μέτρα από το αυτοκίνητό του ή στα 2 μέτρα νερό τότε αναιρείται ο ισχυρισμός σου περι έλλειψης αυτών .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    ΠσαρΓια δεν έχει
    Πουλιά ΔΕΝ έχει

τι σκάτα πάτε και κάνετε μου λέτε... ?

Να σας πω εγώ, χαλάτε και την ελπίδα μια μέρα να ξαναγίνουν !

υγ
    το να πεθαίνουν οι κόπανοι είναι φυσική επιλογή για την βελτίωση του είδους.
    Κατά τους Ινδούς πάλι είναι η εκπλήρωση του κάρμα και δεν πρέπει να το εμποδίζεις.
    Τι τι θες τι καραντουφέκα ρε καράβλαααααχεεεεεεεεεεεε?
    Πάνε για κάνα τσίπουρο που το χεις !
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος

Ο ψαροντουφεκάς βρίσκεται εκτός του στοιχείου του, ενω ο κυνηγός όχι. Εχει μια βολή, με μικρό βεληνεκές και μια ευκαιρία. Ο κυνηγός μπορεί να αδειάσει δεν ξέρω πόσα φυσίγγια σε καλή απόσταση για να διορθώσει την αστοχία του. Εκτός αυτού βρίσκεται στο στοιχείο του.

Βύρωνα , ξέρεις πως δεν είναι έτσι τα πράγματα .. Τον βαθμό δυσκολίας τον επιλέγουμε εμείς ανάλογα με τις ικανότητες ενος εκάστου , αναμέτρηση με τον εαυτό μας είναι και στις δυο περιπτώσεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Ο ίδιος σαπιοκοιλιάς σχεδόν σίγουρα έχει και ένα jeep για να μπαίνει στα ποτάμια και ένα αθερινόδιχτο για να τρώμε και κανα ψαράκι να μην κόβει απόδειξη να μην αποδίδει ΦΠΑ και να απατάει την γυναίκα του.
    Ολα αυτά γιατί τον κάνουν κυγηγό και οχι απλά ασυνηδητο?

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    ΠσαρΓια δεν έχει
    Πουλιά ΔΕΝ έχει

τι σκάτα πάτε και κάνετε μου λέτε... ?

Να σας πω εγώ, χαλάτε και την ελπίδα μια μέρα να ξαναγίνουν !

υγ
    το να πεθαίνουν οι κόπανοι είναι φυσική επιλογή για την βελτίωση του είδους.
    Κατά τους Ινδούς πάλι είναι η εκπλήρωση του κάρμα και δεν πρέπει να το εμποδίζεις.
    Τι τι θες τι καραντουφέκα ρε καράβλαααααχεεεεεεεεεεεε?
    Πάνε για κάνα τσίπουρο που το χεις !

Πότε τα μέτρησες και δεν έχει ρε μαουνιέρη?
    Επειδή εσύ δεν θέλεις να κουνήσεις τον κώλο σου , καθότι σιδερόκωλος, πρέπει κι εμεις να γίνουμε σαν κι εσένα??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    .......... αναμέτρηση με τον εαυτό μας.........
    Ελεος!!!!!!
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Ο ίδιος σαπιοκοιλιάς σχεδόν σίγουρα έχει και ένα jeep για να μπαίνει στα ποτάμια και ένα αθερινόδιχτο για να τρώμε και κανα ψαράκι να μην κόβει απόδειξη να μην αποδίδει ΦΠΑ και να απατάει την γυναίκα του.
    Ολα αυτά γιατί τον κάνουν κυγηγό και οχι απλά ασυνηδητο?
    Είπαμε το θέμα έχει προεκτάσεις αλλά όχι κι έτσι..
    "απατάει την γυναίκα του"

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από (Mostra)damoS Προβολή μηνύματος
    Ελεος!!!!!!
    Ετσι είναι! όπως και τα γκάζια σου στην πίστα.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ΦΤΑΝΕΙ.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    ΦΤΑΝΕΙ.
    ΣΩΣΤΟ !
    Απο μένα ΤΕΛΟΣ!

Σελίδα 9 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων