Θα γράφω όχι για να σας πείσω αλλά για να μαθαίνετε μερικά πράγματα αναγνωρίζοντας ότι οι προθέσεις σας είναι καλές αλλά έχετε άγνοια του χώρου και κακή ενημέρωση.
Για τον φίλο χυμαδορ .. Οι κυν. σκύλοι δεν βγαίνουν βόλτα στα πάρκα και στις πλατείες ή αν βγουν είναι δεμένοι με το λουράκι τους γιατί το πάθος τους για αναζήτηση θηραμάτων θα μας κάνει να τα ψάχνουμε 5-6 γειτονιές πιο πέρα.. Υπάρχουν χώροι εκγύμνασης κυν. σκύλων , όπου υπάρχει (με φροντίδα των κυν. συλλόγων) αφθονία άγριων θηραμάτων (πέρδικες κυρίως) και όπου επιτρέπεται όλο τον χρόνο , εκτος της περιόδου φωλεοποίησης , χωρίς φυσικά όπλα.. Στην Αθήνα ο πιο κοντινός είναι στην Βουλιαγμένη ακριβώς πάνω από την Λίμνη (αυτόν χρησιμοποιώ κι εγώ). Τέτοιοι χώροι υπάρχουν πολλοί ανα την επικράτεια.
Για τον φίλο ντακαρ . Ένα τηλέφωνο στον τοπικό θηροφύλακα φίλε μου , αυτό !
Ξέρετε βέβαια πως τα κακά νέα ταξιδεύουν γρηγορότερα από τα καλά , είναι φυσικό λοιπόν για κάποιον εκτος να πληροφορείται (φροντίζουν τα ΜΜΕ γι αυτό ) τα αρνητικά περιστατικά και να φρικάρει..
Ένα παράδειγμα από τον χώρο της μοτοσυκλέτας θα το καταλάβετε πολύ καλύτερα.
Πριν μερικά χρόνια «ανθούσε» το φαινόμενο της κλοπής τσαντών , οι γνωστοί τσαντάκηδες.. Η γυναίκα μου έπεσε θύμα όχι μια αλλά δυο φορές , την μια φορά μάλιστα σε κατηφορικό δρόμο σύρθηκε καμιά 20ριά μέτρα με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στα πόδια και το κεφάλι της..
Θυμάμαι να κυκλοφορώ και να αντικρίζω τον τρόμο στα μάτια , ηλικιωμένων κυρίως γυναικών , όταν περνούσα δίπλα τους . Φαντάζομαι πως με τα δερμάτινα, τα γάντια και το κράνος , θα φάνταζα στα μάτια τους σαν τέρας της αποκάλυψης .
Αν την εποχή εκείνη έκανες μια δημοσκόπηση για την γνώμη αυτών των γυναικών περί μοτοσυκλέτας μπορούμε να φανταστούμε τι θα προέκυπτε..
Το θέμα των σκουπιδιών με πονάει κι εμένα περισσότερο από τον καθένα , δεν υπάρχει ορεινό χωριουδάκι χωρις έναν σκουπιδότοπο 2-3 χλ πριν ή μετά , πάνω στον δημόσιο δρόμο. Διανύεις ορεινές διαδρομές απείρου κάλους και λες δεν υπάρχει ομορφότερο μέρος στον κόσμο.. Ξαφνικά στην τελευταία στροφή πριν το χωριό βλέπεις μια πανέμορφη ρεματιά με τον χείμαρο να κελαρύζει στο βάθος , να είναι τίγκα στην πλαστική σακούλα , σουμιέδες, παλια πλυντήρια , ντιβανοκασέλες κλπ .. Ας μην το φορτώσουμε κι αυτό στους κυνηγούς.
Ευθύνονται βέβαια για τους άδειους κάλυκες που αφήνουν κυρίως στα σημεία των καρτεριών αλλά συνεχώς γίνονται συστάσεις και πιστεύω ότι οι νέοι κυρίως αρχίζουν να το προσέχουν.
Ξέρω πως πολλοί εδώ μέσα κάνετε ψαροντούφεκο , κανείς όμως δεν το συσχετίζει με το κυνήγι. Ξεχνάτε ότι τα σχετικά περιοδικά μας αποκαλούν ψαροκυνηγούς ?
Για μένα , που κάνω και τα δύο , είναι το ίδιο! Εχω δε συσχετίσει το κυνήγι του ροφού με αυτό της πέρδικας με βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο αυτόν της πέρδικας , γιατι αν θέλει μαγκιά να κατέβεις 15-20 μέτρα στο θαλάμι του «μαύρου» την ίδια και περισσότερη θέλει να σκαρφαλώσεις σε μια κορυφή των βαρδουσίων περνώντας χαλιάδες και σκαρφαλώνοντας με τα τέσσερα βράχους . Αρκετοί κυνηγοί ακόμη και κυνηγόσκυλα έχουν σκοτωθεί πέφτοντας σε γκρεμούς.
Μην επαναπαύεστε (οι ψαροκυνηγοί) επειδή οι γνωστές οργανώσεις δεν σας (μας) έχουν «περιλάβει» ακόμη , να είστε σίγουροι πως μόλις απαγορευτεί το κυνήγι ο επόμενος στόχος τους θα είναι το ψάρεμα και μετά, με το πρόσχημα της ρύπανσης ή της όχλησης θα στοχοποιηθούν πεζοπόροι , ορειβάτες , χορταρούδες , σαλιγκαροσυλλέκτες κλπ μέχρι να μαντρωθούμε όλοι στο δυαράκι μας της Πατησίων και να κοιτάμε την δουλιτσα μας αντε και κανένα ντοκυμαντέρ άγριας φύσης (από αυτά τα σκηνοθετημένα ).