Κακα τα ψεματα..... Το μεταχειρω ειναι μεταχειρω !!
Δεν ξερεις τι μπορει να εχει τραβηξει απο τον πρωτο χρονο λειτουργιας του χωρις απαραιτητα να εχει εμφανη σημαδια κοποσης ( αναρτησεων μοτερ κλπ.... )
Κατα τα αλλα κοιτας μονο τις αναγκες σου αρα με αυτες θα ζυγισεις και την μοτο που θα παρεις...
Τα καλλυτερα απο αυτα που αναφερες ( κτμ- bmw ) ξερεις πολυ καλα, οτι μονο απο το κοστος συντηρησης τους ( χωρις να χρειαστουν τιποτε αλλο ) θα στοιχισει αρκετα παραπανω απο το τουμπανιασμα του χτ που αναφερες προυγουμενος...!
Ναι δεχομαι οτι βαρεθηκες με το χτ....
Οτι σου λειπει η παραπανω δυναμη...
Δεν δεχομαι σε καμμια περιπτωση οτι με το λιφτινγκ του χτ "" μακροχρονια "" θα βγειs περισσοτερο ζημιωμενος..!
![]()
Μια στιγμή.......!!!!!
Η συζήτηση έχει εδώ και ώρα αναλωθεί στο αν κάνει 120 ή 150 ευρώ το μεγάλο σέρβις, αν έχει και βαλβίδες.... κλπ....
Καταλαβαίνω ότι το κόστος σήμερα είναι θέμα ομως..... Για μηχανή μιλάμε!!!!! Ούτε για πλυντήριο.... ούτε για καφετιέρα....
Εννοείται ότι ένα 1000αρι είναι ακριβότερο (και καλύτερο όμως) σε όλα του από ένα 600άρι... Άλλη κατηγορία!
Ή πάρε αυτή που σε κ@υλώνει πραγματικά (990 adv) ή κράτα το τενερέ....... και εννοείται χωρίς "αναβαθμίσεις" κλπ!
Οσα χρήματα και να ρίξεις στο τενερε, 990 δεν θα γίνει...
Να αρωτήξω κι εγώ κάτι μπας και δεν έχω καταλάβει καλά:
με σκοπό να βρεις on-off δικύλινδρο (ή τρικύλινδρο μιας και ανέφερες και το tiger 800 το οποίο δεν κατάλαβα γιατί έφυγε άκλαφτο από την κουβέντα), 3-4 ετών, με περισσότερα άλογα από το τενερέ, κάτω από 1000cc και με ABS?
Εμένα γιατί μου φαίνεται ότι έχεις πάρα πολλές επιλογές και το βασικότερό σου πρόβλημα θα έπρεπε να είναι στο ποιό σου αρέσει περισσότερο (εμφανησιασκά, σαν αίσθηση, κλπ)?
Κι από τη στιγμή που λες ότι το χώμα δεν το βλέπεις σαν εντουράς, ίσως να είναι μια χαρά επιλογές και το versys, κι ακόμα περισσότερο το NC700 που προτάθηκε παραπάνω.
Όπως και να'χει, κατά την ταπεινή μου άποψη, αν ξεκινάς για αγορά με ποσό που πλησιάζει τιμές καινούριων μοτοσυκλετών, είναι αμαρτία να κοιτάς μόνο 1-2 μοντέλα.
Δεν ψάχνεις μηχανάκι με 3 χιλιάρικα που να κάνει παπάδες.
Ένα ήρεμο on-off ψάχνεις και δίνεις κι ένα 7άρι-8άρι. Στη θέση σου μπορεί να ψαχνόμουν και στην αγορά καθάρά και μόνο καινούριας μοτοσικλέτας αφού τα χρήματα μου δίνουν την επιλογή αυτή.
Just saying...
το τραιουμφ η κρατας το ιδιο.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Δεν έχω χρόνο να διαβάσω τα σχόλια.
Προτείνω το 1 και να περιμένεις να δεις τι θα βγάλει η κτμ.
Το 2 και το παντρεύεσαι.
Το 3 μόνο αν δεν θέλεις άλλο πια μονοκύλιδρο. (Για μένα το 3 δεν υπάρχει)
Sent from me using a computer.
λογικο ειναι (μιας και στεκει στατιστικα), ομως σημασια εχει να κοιταμε τα συνολικα στατιστικα , και απο 2 χρηστες μονο δεν γινεται να εξαγουμε αξιοπιστα στατιστικα. υπαρχουν και ομολογουμενως bmw με πολυ καλη αξιοπιστια οπως το 650, ομως γενικα η μαρκα πασχει , και στις μηχανες και στα αυτοκινητα.
Ειναι ωραια μηχανακια (καποια μου αρεσουν κι εμενα )αρκει να μπορεις να τα πληρωνεις αν στο ζητησουν.
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
οι απόψεις είναι πολλές και είναι φυσικό μιας και ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια...
οι περισσότεροι εστίασαν στην 3 επιλογή μιας κι έχει και περισσότερο φορουμενδιαφέρον το Χ vs Ψ...
μηχανη θα αλλαξω ΜΟΝΟ για κατι ΝΕΟΤΕΡΟ του τενερε που να εχει 2/3κυλ + 15-20 ΗΡ + αβς ,να μου ΑΡΕΣΕΙ να ειναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ μου συντροφος απο την πολη μεχρι το βουνο και να με προβληματιζει το κοστος χρησης και η αξιοπιστια οσο τον δυνατον ΛΙΓΟΤΕΡΟ..
το οικονομικο οριο γι αυτο ειναι ΑΥΣΤΗΡΑ τα 3500 χιλ επιπλεον της τιμης πωλησης του Τενερε... ουτε ευρω παραπανω... (δηλ 7-8 χιλ)
οι μοτοσυκλετες που πληρουν τα παραπάνω κριτήρια είναι το
BMWF800GS
TRIUMPH TIGER 800XC
KTM 990 ADV (πολυ οριακα(ισωςκαι εκτος) στα χρηματα)
δυστυχώς , και στις τρεις με προβληματιζει το κοστος χρήσης και η αξιοπιστία (και των μοτοσυκλετών αλλά και των αντιπροσωπιών-δικτυου τους) το οποιο ειναι πολυ σημαντικό για εμενα.
ξέρω οτι αυτο σηκώνει πολλή κουβέντα ,ομως εγω βλεπω οτι υπαρχει πολυς καπνος και σιγουρα καπου πρεπει να εχει φωτια...
(ισως και η τραυματικη εμπειρια με το caponord να με εχει κανει πολυ επιφυλακτικο με μηχανες και αντιπροσωπιες με..."χαρακτηρα")
το τενερε δεν θελω να το αλλαξω ντε και καλα... μου ειναι απολυτα πιστο καθημερινα 5χρονια, δεν μου εχει ζητησει τιποτα ,τα σερβις του ειναι φτηνα οπως και η καταναλωση του,με εχει παει οπου ηθελα να παω , μου αρεσει να το βλεπω...
γι αυτο εβαλα και τις επιλογες 1 και 2...
αν μπορούσα να δοκιμασω ενα σωστα τουμπανιασμενο τενερε με περισσότερη δυναμη και καλυτερο στήσιμο ,ισως να μην εψαχνα ποτε τιποτε αλλο....
ομως , υπαρχει η αμφιβολια αν θα αξιζει το τελικο αποτελεσμα που θα εχει κοστος 2-2,5 Κ
μαλλον , θα καταληξω στο να το αναβαθμιζω σταδιακα και βλεπουμε....
(μπορει στο μεταξυ η γιαμαχα να εχει κουμπώσει τον νεο 3κυλ σε ενα νεο τενερε και τοτε.... θα το σκεφτώ)
Τελευταία τροποποίηση από ggs; 19/10/2013 στις 14:38.
V-strom.…ή αλλιώς Hayabusa![]()
(ή γιαχαμπούσα που λένε και οι μυημένοι...)
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου