Σελίδα 5 από 34 ΠρώτοΠρώτο 1234567891015 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 509

Θέμα: Ανοιχτα την Κυριακη?

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    Οχι δουλεια δεν θα βρει κανενας ανεργος,αλλα θα κλεισει και μεγαλος αριθμος μικροκαταστηματων που δεν θα αντεξει σε αυτου του ειδους τον ανταγωνισμο.Αυτο γινεται για ενα μονο σκοπο,την μονοπωληση της αγορας απο καποιους.Μολος την μονοπωλησουνε τοτε αυτοι θα βαλουνε τους κανονες.

Στο χωρο των σουπερ μαρκετ που κινουμαι,το ειδα να συμβαινει.Ολοι παρακαλουσανε να ανοιξουνε μεγαλα καταστηματα για να αγοραζουνε φθηνα προιοντα.Πριν το ανωτερο ποσοστο κερδους ητανε 28% ,τωρα οι αλυσιδες σε πολλα προιοντα κερδιζουνε απο 50 εως και 100%.Το κερδος του καταναλωτη ητανε παραμυθι.

Αλλος ενας μυθος το παραπανω προσωπικο.Σιγα μην παρουνε αλλα ατομα.Στην αρχη θα βαλουνε καποιους να δουλεψουνε καποιες υπερωριες και στη συνεχεια θα ψαχνεις για υπαλληλο με το κυαλι.Κοπελιτσες 4ωρες με 300 ευρω το μηνα θα δουλεψουνε κατα 2 ωρες παραπανω,δωρο για την επιχειρηση.Αυτο γινεται και τωρα αλλα δεν θελω να επεκταθω.

Καποιος μιλησε για καποιους κλαδους που δουλευουνε συνεχομενα.Κακως αυτο,αλλα τι να κανουμε,να πηδηξουμε και τους υπολοιπους?

Τελος καποιος φιλος αναφερθηκε στον κουμουνισμο.Εγω τουλαχιστον ειμαι εντελως αντιθετος σε κομουνισμους,σοσιαλισμους,φασισμους καθως και σε καθε μορφη ιδεολογιας που προσπαθει να με καλουπωσει.Εδω το θεμα μας εχει να κανει με τον ανθρωπο και το δικαιωμα του να εχει προσωπικο χρονο,καθως και με τους λογους που καποιοι επελεξαν να γινει αυτη η ισοπεδωση.

Επαναλαμβανω,εγω την Κυριακη δεν θα ψωνησω.Υποθετω ομως οτι οσοι το κανουνε,οταν ερθει η δικη τους ωρα να δουλεψουνε την Κυριακη,θα σιωπησουνε.
    Τις κυριακες δηλαδη δεν πινεις καφε στα καφενεια, δεν βαζεις βενζινη στη μηχανη, δεν βλεπεις τηλεοραση, δεν φωναζεις την αστυνομια οταν σε βιαζουν, δεν χρησιμοποιεις ηλεκτρικο, δεν πετας με αεροπλανο ουτε μπαινεις στο μετρο. Απλα την περνας ολη με διαλογισμο.
    Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 01/11/2013 στις 14:19.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Τις κυριακες δηλαδη δεν πινεις καφε στα καφενεια....
    Εγώ ως κομμουνιστής πάντως μεγάλωσα με ένα τραγουδάκι

"Τις Κυριακές από νωρίς στα καφενεία,
    ύστερα γήπεδο στοιχήματα καυγάς"

θα μας κόψουν και το γηπεδάκι ρεεεεεεεεεεε

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Εγω ψηφιζω να ψοφησει η κατσικα του γειτονα.......
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος
    Τις κυριακες δηλαδη δεν πινεις καφε στα καφενεια....
    Ναι και αν χρειαστει παω και στο νοσοκομειο.Επισης θελω την Κυριακη να υπαρχει αστυνομια.Οπως και παρα πολλες Κυριακες βρισκομαι παρεα με παραγωγους στα χωραφια τους, σε ολη την Ελλαδα, και βλεπω την πορεια απο τις σοδειες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Παίδες φυσικά εννοείται πως η μέρα ξεκούρασης του εργαζομένου, εάν δουλεύει Κυριακή, μεταφέρεται σε άλλη μέρα, έτσι;

δεν νομίζω να είπε κανείς δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα
    Μπάμπη η Κυριακή είναι καθιερωμένη αργία για πολλούς λόγους και όχι για τσαμπουκά από "το αίμα του εργάτη" όπως λένε και καλά κάποιοι ... αν υπήρχε πραγματικός λόγος πέραν της στυγνής εκμεταλλευσης θα έλεγα ναι οκ να ανοίγουνε και Κυριακή

η κατάργηση μιας αργίας βολεύει μόνο τα μονοπώλια και κανέναν άλλο αλλά ο βασικός παραγωγικός ιστός και μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της χώρας μόνο από τα μονοπώλια δεν έρχεται (όπου μονοπώλια βλέπε mall , σουπερ μάρκετ και κεντρικές αλυσίδες )

ναι θα πω .... στο να υπάρχουν σε ΚΑΠΟΙΕΣ περιοχές της χώρας (λόγω τουρισμού λόγου χάρη) κάποιες Κυριακές του χρόνου αλλά με σωστή διαχείριση του φόρτου εργασίας των υπαλλήλων

σε κάποιες επίσης υπηρεσίες (πχ κάποιες τράπεζες σε κεντρικά σημεία αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο)

Οχι δουλεια δεν θα βρει κανενας ανεργος,αλλα θα κλεισει και μεγαλος αριθμος μικροκαταστηματων που δεν θα αντεξει σε αυτου του ειδους τον ανταγωνισμο.Αυτο γινεται για ενα μονο σκοπο,την μονοπωληση της αγορας απο καποιους.Μολος την μονοπωλησουνε τοτε αυτοι θα βαλουνε τους κανονες.

Στο χωρο των σουπερ μαρκετ που κινουμαι,το ειδα να συμβαινει.Ολοι παρακαλουσανε να ανοιξουνε μεγαλα καταστηματα για να αγοραζουνε φθηνα προιοντα.Πριν το ανωτερο ποσοστο κερδους ητανε 28% ,τωρα οι αλυσιδες σε πολλα προιοντα κερδιζουνε απο 50 εως και 100%.Το κερδος του καταναλωτη ητανε παραμυθι.

Αλλος ενας μυθος το παραπανω προσωπικο.Σιγα μην παρουνε αλλα ατομα.Στην αρχη θα βαλουνε καποιους να δουλεψουνε καποιες υπερωριες και στη συνεχεια θα ψαχνεις για υπαλληλο με το κυαλι.Κοπελιτσες 4ωρες με 300 ευρω το μηνα θα δουλεψουνε κατα 2 ωρες παραπανω,δωρο για την επιχειρηση.Αυτο γινεται και τωρα αλλα δεν θελω να επεκταθω.

Καποιος μιλησε για καποιους κλαδους που δουλευουνε συνεχομενα.Κακως αυτο,αλλα τι να κανουμε,να πηδηξουμε και τους υπολοιπους?

Τελος καποιος φιλος αναφερθηκε στον κουμουνισμο.Εγω τουλαχιστον ειμαι εντελως αντιθετος σε κομουνισμους,σοσιαλισμους,φασισμους καθως και σε καθε μορφη ιδεολογιας που προσπαθει να με καλουπωσει.Εδω το θεμα μας εχει να κανει με τον ανθρωπο και το δικαιωμα του να εχει προσωπικο χρονο,καθως και με τους λογους που καποιοι επελεξαν να γινει αυτη η ισοπεδωση.

Επαναλαμβανω,εγω την Κυριακη δεν θα ψωνησω.Υποθετω ομως οτι οσοι το κανουνε,οταν ερθει η δικη τους ωρα να δουλεψουνε την Κυριακη,θα σιωπησουνε.
    +1000

Ναι και αν χρειαστει παω και στο νοσοκομειο.Επισης θελω την Κυριακη να υπαρχει αστυνομια.Οπως και παρα πολλες Κυριακες βρισκομαι παρεα με παραγωγους στα χωραφια τους, σε ολη την Ελλαδα, και βλεπω την πορεια απο τις σοδειες.
    Ωππππ τα καλα και συμφεροντα βλεπω....καλες οι αρχες αλλα ακομα καλλιτερα να τις εφαρμοζουν αλλοι.

Τις κυριακες δηλαδη δεν πινεις καφε στα καφενεια, δεν βαζεις βενζινη στη μηχανη, δεν βλεπεις τηλεοραση, δεν φωναζεις την αστυνομια οταν σε βιαζουν, δεν χρησιμοποιεις ηλεκτρικο, δεν πετας με αεροπλανο ουτε μπαινεις στο μετρο. Απλα την περνας ολη με διαλογισμο.
    δε μου απάντησες όμως
    και 3 το πρωί παίρνω την αστυνομία, μήπως πρέπει να δουλεύει εκείνη την ώρα και η κοπελίτσα στο κατάστημα οπτικών ;
    μήπως πρέπει να με παίρνουν και εμένα οι πελάτες μου τηλέφωνο επειδή έχουν τον πόνο μου ;
    μήπως ρε παιδί μου επειδή έχουμε ανεργία να μας περνάνε και κανένα μανίκι να στρώσουμε ;

λέω εγώ τώρα...

ψαναψόφα φούστη γλάρε

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    (διαβασα τις 2 πρωτες σελιδες,δεν προλαβαινα παραπανω)
    επειδη η κοπελια μου θα δουλεψει αυτην την κυριακη,η πολιτικη του μαγαζιου(αλυσιδα)ειναι οτι βαζουμε τις καινουργιες να δουλεψουν γιατι οι παλιες θα δικαιουνται το διπλασιο σχεδον μεροκαματο.παιρνουν ρεπο την επομενη.
    στο γενικο πλανο του "ανοιχτα την κυριακη" ειμαι εντελως τελειως καθετως οριζοντιως διαγωνιως και τρισδιαστατως αντιθετος.σαν :a31: που ειμαστε ειμαι 100% σιγουρος πως ειδικα με τετοιες καλοκαιρινες μερες,θα πηγαινουμε για καφεδακι πρωινο και μετα ψωνια...και θα εχουν δουλεια τα ανοιχτα μαγαζια και μετα θα ανοιξουν και αυτα που δεν ανοιγαν και μετα και διαφορες υπηρεσιες και μετα και δευτερα τεταρτη απογευμα ΑΛΛΑ χωρις εξτρα υπαλληλους,με τον βασικο μισθο κλπ κλπ.και θα δουλευουμε σαν ζωα (οσοι "τυχεροι" εχουν δουλεια)για 500 ευρω καθε μερα,απτο πρωι μεχρι το βραδυ...
    η αποψη μου μια και απλη.εμπαργκο.μην ψωνιζετε,μην μπαινετε καν στα μαγαζια.αστο βρε αδερφε,πηγαινε μια αλλη μερα.δεν χαθηκε ο κοσμος!!!
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Νέο μέλος
    δεν υπαρχει περιπτωση παιδια να πληρωσουν τιποτα..πολυ γνωστο εμπορικο του κεντρου που δουλευει η γυναικα μου εφαρμοσε για την κηριακη τη μεθοδο
    του 4ωρου ..φερνει ολες τις κοπελες 4ωρο για να καλυψει τη μερα
    και καλα θα τους τις δωσει τις 4ωρες του αγιου ποτε οπως εχει γινει
    και με αλλες ωρες...ασφαλως της ειπα την αποψη μου να μην παει καθολου..
    κανεις δεν θα πληρωσει..αν εχει μεινει κανενα ψυλικατζιδικο της
    γειτονιας ανοιχτο θα κλεισει κι αυτο ανοιγωντας τα σουπερ κυριακη..

Παλαιό μέλος
    Ωππππ τα καλα και συμφεροντα βλεπω....καλες οι αρχες αλλα ακομα καλλιτερα να τις εφαρμοζουν αλλοι.
    Εισαι αδικος μαζι μου.Πολλοι απο εμας λογω του αντικειμενου μας δουλευουμε οποτε χρειαζεται.Πιστεψε με μακαρι να μπορουσα να κανω αλλιως.Αλλα η δουλεια μου ειναι μια δουλεια που "τρεχει". Επειδη εγω και καποιοι αλλοι δουλευουμε αναγκαστικα, να βαλουμε και την κοπελιτσα απο τα οπτικα να δουλευει νυχτα?

Δεν εχω κανενα συμφερον ουτε απο τη μια ουτε απο την αλλη.Ισα ισα που θα μπορουσα να πω ,"αφου δουλευω εγω ,ας ψοφησει και η κατσικα του γειτονα".

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    δε μου απάντησες όμως
    και 3 το πρωί παίρνω την αστυνομία, μήπως πρέπει να δουλεύει εκείνη την ώρα και η κοπελίτσα στο κατάστημα οπτικών ;
    μήπως πρέπει να με παίρνουν και εμένα οι πελάτες μου τηλέφωνο επειδή έχουν τον πόνο μου ;
    μήπως ρε παιδί μου επειδή έχουμε ανεργία να μας περνάνε και κανένα μανίκι να στρώσουμε ;

λέω εγώ τώρα...
    Θα απαντησω σε λιγο γιατι τωρα με ψεκαζουνε.

Θα απαντησω σε λιγο γιατι τωρα με ψεκαζουνε.
    στο ψεκαστικό τελειώνουν τα επιχειρήματα να φανταστώ ε ;
    στο πα και πριν, και εγώ προσωπικά δουλεύω πολλές Κυριακές, κατ' επιλογήν όμως
    δε πάει να πει ότι δε πρέπει να σεβόμαστε το δικαίωμα της κάθε μάνας να κάτσει με το παιδάκι της μια #@$μενη Κυριακή τη βδομάδα...

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Εισαι αδικος μαζι μου.Πολλοι απο εμας λογω του αντικειμενου μας δουλευουμε οποτε χρειαζεται.Πιστεψε με μακαρι να μπορουσα να κανω αλλιως.Αλλα η δουλεια μου ειναι μια δουλεια που "τρεχει". Επειδη εγω και καποιοι αλλοι δουλευουμε αναγκαστικα, να βαλουμε και την κοπελιτσα απο τα οπτικα να δουλευει νυχτα?

Δεν εχω κανενα συμφερον ουτε απο τη μια ουτε απο την αλλη.Ισα ισα που θα μπορουσα να πω ,"αφου δουλευω εγω ,ας ψοφησει και η κατσικα του γειτονα".
    Και γιατι το μαγαζι να μη ειναι ενα απο αυτα τα επαγγελματα? Τι θα ελεγες αν το αττικο μετρο αποφασιζε να σου πει να μεινεις σπιτι σου την κυριακη?
    Το θεμα δεν ειναι να μη ψηφιστει ενα μετρο το οποιο ειναι απολυτως συμφωνο με τους κανονες της ελευθερης οικονομιας, αλλα αν ψηφιστει να εφαρμοστει σωστα.
    Παγιως, στο καφενειο που ζουμε δεν ψηφιζονται πραγματα που θα επρεπε και αντιθετως ψηφιζονται αλλα που δεν θα επρεπε, γιατι δεν θελουμε να μπαινουμε στο κοπο να κανουμε σωστα τη δουλεια μας. Υπεκφυγη του κερατα. Γι αυτο καταντησαμε ετσι, και για αυτο νεοι ανθρωποι εχουν αποψεις του παππου τους.

custom-cruiser
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    στο ψεκαστικό τελειώνουν τα επιχειρήματα να φανταστώ ε ;
    στο πα και πριν, και εγώ προσωπικά δουλεύω πολλές Κυριακές, κατ' επιλογήν όμως
    δε πάει να πει ότι δε πρέπει να σεβόμαστε το δικαίωμα της κάθε μάνας να κάτσει με το παιδάκι της μια #@$μενη Κυριακή τη βδομάδα...
    ΕΤΣΙ!!

Σελίδα 5 από 34 ΠρώτοΠρώτο 1234567891015 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Θα παίξει τίποτα την Κυριακή???
    από petridist στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2004, 14:21
  2. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2004, 09:08
  3. Την Κυριακη 21/3 κανονιζεται βολτα στην Αγια Αννα..
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2004, 10:00
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 14:42
  5. την Κυριακή που λέτε...
    από NLS στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 15:13

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε