Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 01/11/2013 στις 14:19.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Εγω ψηφιζω να ψοφησει η κατσικα του γειτονα.......
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Μπάμπη η Κυριακή είναι καθιερωμένη αργία για πολλούς λόγους και όχι για τσαμπουκά από "το αίμα του εργάτη" όπως λένε και καλά κάποιοι ... αν υπήρχε πραγματικός λόγος πέραν της στυγνής εκμεταλλευσης θα έλεγα ναι οκ να ανοίγουνε και Κυριακή
η κατάργηση μιας αργίας βολεύει μόνο τα μονοπώλια και κανέναν άλλο αλλά ο βασικός παραγωγικός ιστός και μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της χώρας μόνο από τα μονοπώλια δεν έρχεται (όπου μονοπώλια βλέπε mall , σουπερ μάρκετ και κεντρικές αλυσίδες )
ναι θα πω .... στο να υπάρχουν σε ΚΑΠΟΙΕΣ περιοχές της χώρας (λόγω τουρισμού λόγου χάρη) κάποιες Κυριακές του χρόνου αλλά με σωστή διαχείριση του φόρτου εργασίας των υπαλλήλων
σε κάποιες επίσης υπηρεσίες (πχ κάποιες τράπεζες σε κεντρικά σημεία αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο)
![]()
δε μου απάντησες όμως
και 3 το πρωί παίρνω την αστυνομία, μήπως πρέπει να δουλεύει εκείνη την ώρα και η κοπελίτσα στο κατάστημα οπτικών ;
μήπως πρέπει να με παίρνουν και εμένα οι πελάτες μου τηλέφωνο επειδή έχουν τον πόνο μου ;
μήπως ρε παιδί μου επειδή έχουμε ανεργία να μας περνάνε και κανένα μανίκι να στρώσουμε ;
λέω εγώ τώρα...
ψαναψόφα φούστη γλάρε
(διαβασα τις 2 πρωτες σελιδες,δεν προλαβαινα παραπανω)
επειδη η κοπελια μου θα δουλεψει αυτην την κυριακη,η πολιτικη του μαγαζιου(αλυσιδα)ειναι οτι βαζουμε τις καινουργιες να δουλεψουν γιατι οι παλιες θα δικαιουνται το διπλασιο σχεδον μεροκαματο.παιρνουν ρεπο την επομενη.
στο γενικο πλανο του "ανοιχτα την κυριακη" ειμαι εντελως τελειως καθετως οριζοντιως διαγωνιως και τρισδιαστατως αντιθετος.σαν :a31: που ειμαστε ειμαι 100% σιγουρος πως ειδικα με τετοιες καλοκαιρινες μερες,θα πηγαινουμε για καφεδακι πρωινο και μετα ψωνια...και θα εχουν δουλεια τα ανοιχτα μαγαζια και μετα θα ανοιξουν και αυτα που δεν ανοιγαν και μετα και διαφορες υπηρεσιες και μετα και δευτερα τεταρτη απογευμα ΑΛΛΑ χωρις εξτρα υπαλληλους,με τον βασικο μισθο κλπ κλπ.και θα δουλευουμε σαν ζωα (οσοι "τυχεροι" εχουν δουλεια)για 500 ευρω καθε μερα,απτο πρωι μεχρι το βραδυ...
η αποψη μου μια και απλη.εμπαργκο.μην ψωνιζετε,μην μπαινετε καν στα μαγαζια.αστο βρε αδερφε,πηγαινε μια αλλη μερα.δεν χαθηκε ο κοσμος!!!
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
δεν υπαρχει περιπτωση παιδια να πληρωσουν τιποτα..πολυ γνωστο εμπορικο του κεντρου που δουλευει η γυναικα μου εφαρμοσε για την κηριακη τη μεθοδο
του 4ωρου ..φερνει ολες τις κοπελες 4ωρο για να καλυψει τη μερα
και καλα θα τους τις δωσει τις 4ωρες του αγιου ποτε οπως εχει γινει
και με αλλες ωρες...ασφαλως της ειπα την αποψη μου να μην παει καθολου..
κανεις δεν θα πληρωσει..αν εχει μεινει κανενα ψυλικατζιδικο της
γειτονιας ανοιχτο θα κλεισει κι αυτο ανοιγωντας τα σουπερ κυριακη..
Εισαι αδικος μαζι μου.Πολλοι απο εμας λογω του αντικειμενου μας δουλευουμε οποτε χρειαζεται.Πιστεψε με μακαρι να μπορουσα να κανω αλλιως.Αλλα η δουλεια μου ειναι μια δουλεια που "τρεχει". Επειδη εγω και καποιοι αλλοι δουλευουμε αναγκαστικα, να βαλουμε και την κοπελιτσα απο τα οπτικα να δουλευει νυχτα?
Δεν εχω κανενα συμφερον ουτε απο τη μια ουτε απο την αλλη.Ισα ισα που θα μπορουσα να πω ,"αφου δουλευω εγω ,ας ψοφησει και η κατσικα του γειτονα".![]()
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Και γιατι το μαγαζι να μη ειναι ενα απο αυτα τα επαγγελματα? Τι θα ελεγες αν το αττικο μετρο αποφασιζε να σου πει να μεινεις σπιτι σου την κυριακη?
Το θεμα δεν ειναι να μη ψηφιστει ενα μετρο το οποιο ειναι απολυτως συμφωνο με τους κανονες της ελευθερης οικονομιας, αλλα αν ψηφιστει να εφαρμοστει σωστα.
Παγιως, στο καφενειο που ζουμε δεν ψηφιζονται πραγματα που θα επρεπε και αντιθετως ψηφιζονται αλλα που δεν θα επρεπε, γιατι δεν θελουμε να μπαινουμε στο κοπο να κανουμε σωστα τη δουλεια μας. Υπεκφυγη του κερατα. Γι αυτο καταντησαμε ετσι, και για αυτο νεοι ανθρωποι εχουν αποψεις του παππου τους.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.