Σελίδα 6 από 34 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 509

Θέμα: Ανοιχτα την Κυριακη?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Και γιατι το μαγαζι να μη ειναι ενα απο αυτα τα επαγγελματα? Τι θα ελεγες αν το αττικο μετρο αποφασιζε να σου πει να μεινεις σπιτι σου την κυριακη?
    Το θεμα δεν ειναι να μη ψηφιστει ενα μετρο το οποιο ειναι απολυτως συμφωνο με τους κανονες της ελευθερης οικονομιας, αλλα αν ψηφιστει να εφαρμοστει σωστα.
    Παγιως, στο καφενειο που ζουμε δεν ψηφιζονται πραγματα που θα επρεπε και αντιθετως ψηφιζονται αλλα που δεν θα επρεπε, γιατι δεν θελουμε να μπαινουμε στο κοπο να κανουμε σωστα τη δουλεια μας. Υπεκφυγη του κερατα. Γι αυτο καταντησαμε ετσι, και για αυτο νεοι ανθρωποι εχουν αποψεις του παππου τους.
    εδώ δεν μιλάμε όμως για ελεύθερη οικονομία ... μιλάμε για τρομακτική μόχλευση ...

αμα γουστάρετε κινέζικη φάμπρικα μεγειά σας με χαρά σας αλλά θα το καταλάβετε σε λίγα χρόνια

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αν δεν εχεις κάνει ψώνια στο ΣΜ στις 3-4 το πρωι δε ξερεις τι χανεις...
    Ζεστά ψωμάκια απο το φουρνο, και φρεσκοστημένος χυμος...

Κυριακές και μαλακίες

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    στο ψεκαστικό τελειώνουν τα επιχειρήματα να φανταστώ ε ;
    στο πα και πριν, και εγώ προσωπικά δουλεύω πολλές Κυριακές, κατ' επιλογήν όμως
    δε πάει να πει ότι δε πρέπει να σεβόμαστε το δικαίωμα της κάθε μάνας να κάτσει με το παιδάκι της μια #@$μενη Κυριακή τη βδομάδα...
    Εγω για 20 χρονια δουλευα 75 ωρες την βδομαδα, κατ επιλογην επαγγελματος, αλλα οχι κατ'επιλογην ωραριου. Δεν τρεχει και τιποτε, οπως ο γιατρος του ΕΣΥ ειναι υποχρεωμενος να κανει βαρδιες, ο καφετζης να κανει καφε μεχρι τα μεσανυχτα, ο σουβλατζης το ιδιο κι ο πιλοτος κι ο ταξιτζης, ετσι και η κοπελιτσα, δεν εγινε και τιποτα.

Αν δεν γουσταρεις καπιταλισμο, τοτε παω πασο, να ξηγιομαστε!
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος
    Δεν διεκδικω το αλαθητο.Θα μπορουσα να συνεχισω να υπερασπιζομαι την αποψη μου,αλλα το πληκτρολογιο δεν ειναι και ο καλυτερος μου φιλος.Εξαλλου δεν προσπαθω να αλλαξω γνωμη σε κανεναν.
    Αυτη την Κυριακη εγω ξερω τι θα κανω.Θα παρω την μηχανουλα μου και θα την κανω,το που ειναι αυτο που δεν ξερω.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    στο ψεκαστικό τελειώνουν τα επιχειρήματα να φανταστώ ε ;
    στο πα και πριν, και εγώ προσωπικά δουλεύω πολλές Κυριακές, κατ' επιλογήν όμως
    δε πάει να πει ότι δε πρέπει να σεβόμαστε το δικαίωμα της κάθε μάνας να κάτσει με το παιδάκι της μια #@$μενη Κυριακή τη βδομάδα...
    Μην τον υποτιμας.

Και γιατι το μαγαζι να μη ειναι ενα απο αυτα τα επαγγελματα? Τι θα ελεγες αν το αττικο μετρο αποφασιζε να σου πει να μεινεις σπιτι σου την κυριακη?
    Το θεμα δεν ειναι να μη ψηφιστει ενα μετρο το οποιο ειναι απολυτως συμφωνο με τους κανονες της ελευθερης οικονομιας, αλλα αν ψηφιστει να εφαρμοστει σωστα.
    Παγιως, στο καφενειο που ζουμε δεν ψηφιζονται πραγματα που θα επρεπε και αντιθετως ψηφιζονται αλλα που δεν θα επρεπε, γιατι δεν θελουμε να μπαινουμε στο κοπο να κανουμε σωστα τη δουλεια μας. Υπεκφυγη του κερατα. Γι αυτο καταντησαμε ετσι, και για αυτο νεοι ανθρωποι εχουν αποψεις του παππου τους.

ΔΡ θεωρείς ότι όποιες επιπλέον ώρες λειτουργιάς των καταστημάτων θα καλυφτούν με επιπλέον προσωπικό που φυσικά θα παίρνει και τις νόμιμες παροχές ?

Επίσης , θεωρείς ότι το υπάρχον προσωπικό των καταστημάτων δεν θα χρειαστεί να δουλεύει περισσότερες ώρες και ,αν αυτό γίνει, θα πρέπει να είναι επιλογή του εργαζομένου ο οποίος θα αμείβετε με τις νόμιμες υπερωρίες ?

Με λίγα λόγια , πιστεύεις ότι η όποια επέκταση ωραρίου των καταστημάτων δεν θα επιβαρύνει (κι άλλο) τους εργαζόμενους ?

edit : τωρα το ειδα

.

Αν δεν γουσταρεις καπιταλισμο, τοτε παω πασο, να ξηγιομαστε!
    ..στοςςς

Αν όμως γουστάρεις καπιταλισμό , μην περιμένεις να έχει ανθρώπινο πρόσωπο

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Εγω για 20 χρονια δουλευα 75 ωρες την βδομαδα, κατ επιλογην επαγγελματος, αλλα οχι κατ'επιλογην ωραριου. Δεν τρεχει και τιποτε, οπως ο γιατρος του ΕΣΥ ειναι υποχρεωμενος να κανει βαρδιες, ο καφετζης να κανει καφε μεχρι τα μεσανυχτα, ο σουβλατζης το ιδιο κι ο πιλοτος κι ο ταξιτζης, ετσι και η κοπελιτσα, δεν εγινε και τιποτα.
    ε και να φας και καμία με το βούρδουλα δε τρέχει κάτι ε ;
    δε μαμιέται...
    όλοι αυτοί που λες είναι βέβαια ΕΕ (πλην αυτών που ασκούν δημόσιο λειτούργημα) και όχι υπάλληλοι
    ο "μισθός" να πέφτει και ΟΚ όλα καλά
    και βράδυα, και χαράματα, και Κυριακές, και 12ώρα, και αργίες, και ότι γουστάρετε, για 400 ευρά το μήνα, και η βενζίνα ένα 2φραγκο το λίτρο, το γάλα άλλο τόσο, τα έλεγε η συντρόφισσα Λιάνα εξάλλου

αυτό από ένα φιλαράκι κομμουνιστή, και τέλος από μένα

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από catmaster Προβολή μηνύματος
    εδώ δεν μιλάμε όμως για ελεύθερη οικονομία ... μιλάμε για τρομακτική μόχλευση ...

αμα γουστάρετε κινέζικη φάμπρικα μεγειά σας με χαρά σας αλλά θα το καταλάβετε σε λίγα χρόνια
    Catmaster το εγραψα αλλα δεν θελεις να το καταλαβεις. Αλλο πραγμα το μετρο, αλλο η εφαρμογη του. Εμεις πασχουμε και απο σωστα μετρα και απο σωστη εφαρμογη αυτων. Αν μαχομαστε τα σωστα μετρα με φοβο την μη σωστη εφαρμογη, δεν θα γινουμε ποτε μια χωρα που τουλαχιστον θα εχει σωστα μετρα. Αυτο ειναι γενικοτερο θεμα, τα μαγαζια την κυριακη εινα απλα ενα παραδειγμα.

Αν είναι αντί για Κυριακή να κάτσω Δευτέρα, ή αντί για πρωί να δουλέψω απόγευμα δε θα με ενοχλούσε καθόλου.
    Θα ήταν πολύ καλύτερα σε όλες τις εργασίες να υπάρχει η δυνατότητα στον ελεύθερο χρόνο να μπορούσες να
    βρεις τα πάντα ανοιχτά. Λιγότερη κίνση στους δρόμους, λιγότερη συμφόρηση στο σούπερ μάρκετ, λιγότερο άγχος.
    Το θέμα δεν είναι το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά το πως τελικά θα εφαρμοστεί και πως θα τους βλάψει όλους.

Ωπ, Άγι με πρόλαβες!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    ΔΡ θεωρείς ότι όποιες επιπλέον ώρες λειτουργιάς των καταστημάτων θα καλυφτούν με επιπλέον προσωπικό που φυσικά θα παίρνει και τις νόμιμες παροχές ?

Επίσης , θεωρείς ότι το υπάρχον προσωπικό των καταστημάτων δεν θα χρειαστεί να δουλεύει περισσότερες ώρες και ,αν αυτό γίνει, θα πρέπει να είναι επιλογή του εργαζομένου ο οποίος θα αμείβετε με τις νόμιμες υπερωρίες ?

Με λίγα λόγια , πιστεύεις ότι η όποια επέκταση ωραρίου των καταστημάτων δεν θα επιβαρύνει (κι άλλο) τους εργαζόμενους ?

Πιστευω και δεν εχω να πω και τιποτε παραπανω στο θρεντ, οτι αν ειναι να πολεμησεις για κατι πολεμα για την σωστη εφαρμογη ενος σωστου μετρου και οχι για να μην υπαρχει καν αυτο το σωστο μετρο. Μια ζωη πριονιζουμε την σανιδα που μας ενωνει με τον πολιτισμο, επειδη φοβομαστε μην γινει αυτο και μην γινει το αλλο.

Ειναι σα να λες, δεν θα ψηφισω νομο κατα του φονου, γιατι μετα δεν θα μπορω να αμυνθω αν χρειαστει. Η ακομα καλλιτερο παραδειγμα, αν υπηρχαν τωρα χρηματα απο ευρωπη για αναπτυξη, ειναι σα να λες οχι, διοτι θα υπαρξουν αυτοι που θα φανε καποια απο αυτα.

Banned
    αφου με το ετσι θελω θα ανοιξουν τις κυριακες(εστω καποιες)
    ας βαλουν τον κωλο τους κατω να πανε και καποιοι αλλοι δημοσιοι τις κυριακες για δουλεια
    τοσα χρονια κυριακες-αργιες/κατ επιλογη βεβαια,θα μπορουσα να πιασω γραφειο και να δουλευω πενθημερο
    και το ποιο κουφο που εχω ακουσει,απο εναν μπαρμπα-αστεγο στην παραλια της θεσ/νικης ειναι
    οτι<κυριακη δουλευουν μονο οι χαζοι,και τα ρολογια....>

Catmaster το εγραψα αλλα δεν θελεις να το καταλαβεις. Αλλο πραγμα το μετρο, αλλο η εφαρμογη του. Εμεις πασχουμε και απο σωστα μετρα και απο σωστη εφαρμογη αυτων. Αν μαχομαστε τα σωστα μετρα με φοβο την μη σωστη εφαρμογη, δεν θα γινουμε ποτε μια χωρα που τουλαχιστον θα εχει σωστα μετρα. Αυτο ειναι γενικοτερο θεμα, τα μαγαζια την κυριακη εινα απλα ενα παραδειγμα.
    Άγη συμφωνώ για το θέμα εφαρμογής μέτρων , νόμων στην Ελλάδα και όντως πάσχουμε αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι απλά "μια μέρα της εβδομάδας" ... εννοώ ότι δεν θα λυθεί το οικονομικό μας πρόβλημα με το να ανοίξουν τα μαγαζιά την κυριακή αλλού είναι το ζήτημα κατ εμε

για να το εξηγήσω διαφορετικά .. είναι εντελώς μα εντελώς λάθος (ασχέτως τρόπου εφαρμογής ) να περνάς τέτοια μέτρα στην κοινωνία την στιγμή που δεν υπάρχει ρευστότητα για να κινηθεί η αγορά ... μόνο τα μονοπώλια συμφέρει και αυτά θα επιζήσουν στο τέλος , τα μικρά καταστήματα που απασχολούν λίγους εργαζόμενους θα κλείσουν και αυτοί οι άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο με μόνη επιλογή ταμείο ανεργίας για λίγο καιρό και αργότερα βασικό μισθό στα μεγάλα μονοπώλια με 200-250 ευρώ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    κυριακες θελουνε; ας ειναι αλλα με το νομιμο μεροκαματο προσαυξημενο σαν αργια. οχι με το καθημερινο δευτερα-παρασκευη. αυτη ειναι η ουσια ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

μιλουσα σημερα με υπαλληλο φρανσαιζ καταστηματος. και μουπε το εξης. ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ τον μαγαζατορα να ανοιξει την κυριακη. κι ο υπαλληλος μου λεει το εξης αν θελουν κυριακες εγω παραιτουμε και θα βρω μια δουλεια μη εμπορικη δηλαδη οχι σε μαγαζι με κυριακες.

πολυ σωστος κατ εμε

αχ και να το κανανε ολοι.... να την βαλουν στο κ@λ@ τους την κυριακη οι ρετιρεδες

Ρε σεις αλήθεια πιστεύετε ότι πέραν 4-5 εταιρειών ( κολλοσών ) που για τα μάτια του κόσμου θα πληρώσουν τα προβλεπόμενα , θα κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι ?

Ούτε καν τους περνάει απότο μυαλό .

Έχω 1,5 χρόνο που εργάζομαι Σάββατα , Κυριακές , Αργίες , Νύχτες ... και όχι μόνο δεν έχω πάρει ένα cent , αλλά κάθε μήνα υπογράφω και ένα χαρτί ότι η εταιρειάρα μου δεν μου χρωστάει τίποτα και ότι με έχει εξοφλήσει για τα πάντα μέσα στη διάρκεια του μήνα .

Και όλα αυτά με το μαγικό βασικό μισθό , και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από faraway Προβολή μηνύματος
    4-5 εταιρειών ( κολλοσών ) που για τα μάτια του κόσμου θα πληρώσουν τα προβλεπόμενα , θα κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι ?

με συγχωρεις αλλα ΟΥΤΕ αυτες οι 4-5 εταιρειες θα πληρωσουν

η μαχη ειναι ανιση. βλεπεις οι "μεγαλοι" kollosoi οπως λες εχουν κανει ολοι ενα κομμα και δρουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ. απο την αλλη ολοι εμεις οι μικροι ειμαστε διχασμενοι.

οι μισοι συμφωνω και οι αλλοι μισοι διαφωνω. κοινως βγαζουμε τα ματια μας. κατι σαν εμφυλιος δηλαδη.

δυστυχως

Σελίδα 6 από 34 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Θα παίξει τίποτα την Κυριακή???
    από petridist στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2004, 14:21
  2. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2004, 09:08
  3. Την Κυριακη 21/3 κανονιζεται βολτα στην Αγια Αννα..
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2004, 10:00
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 14:42
  5. την Κυριακή που λέτε...
    από NLS στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 15:13

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε