ολοι οι υπολοιποι
KTM : Kαθε Τρίτη Μάστορα
.... και η απάντηση του ΚαΤεΜά
ΚΤΜ : ναι αλλα Καθε Τετάρτη Μάθημα!
Ολο ιδέες μου μπαινουν να διώξω το GSXR και να παω σε ΚΤΜ 950/990 αλλά με τετοια θέματα με αποθαρρύνετε...
ολοι οι υπολοιποι
KTM : Kαθε Τρίτη Μάστορα
.... και η απάντηση του ΚαΤεΜά
ΚΤΜ : ναι αλλα Καθε Τετάρτη Μάθημα!
Ολο ιδέες μου μπαινουν να διώξω το GSXR και να παω σε ΚΤΜ 950/990 αλλά με τετοια θέματα με αποθαρρύνετε...
Τελευταία τροποποίηση από rider; 03/11/2013 στις 18:55.
Never ride faster than your guardian angel can fly...
δεν έχετε ιδέα ποσό ασπαστα μηχανακια είναι τα ΚΤΜ..
...τα χωματινα!
![]()
Μεχρι να του παρεις τη σειρα θα εχεις καποια θεματα ,οπως και σε καθε μηχανη.Ολες οι μηχανες,μετα απο αρκετες που εχεις αλλαξει,σιγουρα εχεις διαπιστωσει οτι εχουνε τα δικα τους. Για τη συγκεκριμενη δεν τρελαινομαι (αλλα γουστα) αλλα αφου την πηρες κοιτα να την χαρεις και ασε τα καλοπαιδα να λενε.
Απο τη χαρα τους το κανουν.![]()
Κοίτα η μηχανή φαίνεται ότι έχει ψυχή..ήρθα από Ηράκλειο-και ένω τη διαδρομή την έχω κάνει 1000 φορές, είχε πρόβλημα στο καλάμι, είχα περάσει καινούργια scorpion, και την πρωτοκαβαλούσα-με άφησε άφωνο για on/off δεκαετίας..Αν είχε και καλύτερα φρένα (τα φρένα τα θεωρώ μέτρια για τη δύναμη που έχει το μοτερ και δεν έχει σχεση το δικό μου. Έχει χρυσα brembo,οι δίσκοι ειναι αφάγωτοι και υγρά του 8μηνου) θα ήταν άριστη. Το 2004 το 1ο varadero το είχα πάρει 10200 αν θυμάμαι καλά χωρίς abs. Αυτό έκανε κοντά στα 12000 αν δεν ξεχνάω.Με τόσα λεφτά θέλει σεβασμό ο πελάτης. Αν τα είχα δώσει και χάλαγε μια τρόμπα νερου,μια συμπλέκτης,μια τρομπα λαδιού κλπ θα είχα μπουκάρει και ας μου έκανε και τσι@πουκιά (ντροπή) η μηχανή. Τα γρήγορα αγωνιστικά μοτέρ χαλάνε..είναι γνωστό..άλλα τα βάρη στα μέταλλα, άλλα τα κράμματα, άλλες οι απαιτήσεις..Όταν όμως το βγάζεις στη παραγωγή πρέπει να είσαι κύριος..Δεν μπορεί μετά από κάθε βόλτα να μπαίνεις στα πιτς..Θέλει άριστο after sales, και πάνω από όλα θέλει να αναγνωρίζεις το λάθος διότι τα λέφτα δεν τα βρίσκει κανείς στο δρόμο..τα λέω αυτά για να εξηγήσω γιατί δεν το άγγιζα για χρόνια..Τώρα που η τιμή ήταν προσιτή και η γνώση γύρω από αυτή τη μηχανή έχει γίνει τεράστια έκανα το βήμα..Το ktm είναι έρωτας δύστροπος, και από αυτά που βλέπω εδω μέσα είναι και μια διαρκή αναζήτηση για το τι φταίει πράγμα που σε κάνει και καλύτερο αναβάτη..ελπίζω να τα πάμε καλύτερα..
![]()
Τελευταία τροποποίηση από erotisakias; 03/11/2013 στις 21:56.
Φίλε 2 πράγματα θα χρειαστεί να κάνεις και θα ξενοιάσεις: τρόμπα συμπλέκτη άφτερ (oberon έχουν βάλει οι γνωστοί μου και είναι ευχαριστημένοι) και μια τρόμπα νερού από 990.
Όσον αφορά τους αστικούς μύθους:
Τα 950 του 2003 είναι τα μουλάρια που έβγαλε μέχρι να ισιώσει το μηχάνημα.Αν είχες τέτοιο να ανησυχούσες....Είναι και τα μοναδικά που κάνουν μπαμ στο δρόμο απο βαλβίδες μπροστινού κυλίνδρου σε τσίτα γκάζια.Η κατανάλωση λαδιού παίζει απο 200-350γρ στα 1.000χμ.
Το όριο ζωής της κεφαλής μαζι με ελατήρια πιστονιού, είναι τα 80.000-90.000 χλμ,υπάρχουν και με περισσότερα χλμ στο κοντέρ ενώ στα 990 το όριο έχει ανέβει πάνω από τα 120.000χλμ.
Οπότε όπως κατάλαβες θα μακροημερεύσει το κορίτσι στα χέρια σου.
Το ΚΤΜ δεν παίρνει βαλβολίνες.
Για συμπλέκτη είσαι μεταξύ Sigutech και Oberon, αφού η evoluzione έκλεισε. Προτείνω εγχώριο τορναδόρο για πιό φτηνά. Θα χρειαστεί να αλλάξεις το πιστονάκι και τη βάση που είναι από πλαστικό και παραμορφώνεται.
Η βλάβη συνήθως είναι εδώ:
Τελευταία τροποποίηση από gefr; 04/11/2013 στις 23:41.
στη φωτο που εβαλες και στον αριθμο 1,παιζει να εχει κατεβασει και απο το φιλτροκουτι
37.12.07n
22.47.01.e
τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει
και σήμερα το πρωί παρέδωσε το πνεύμα του..ο συμπλέκτης σαν να πατάω αέρα..καρφωτή 1η και σβήσαμε..παραγγελία oberon..δεν με πειράζει ιδιαίτερα διότι είχα σκοπό να το κάνω..το παιδί που το πήρα εξηγήθηκε σωστά και η ζημιά μισή μισή..ρωτάω εγώ τώρα..υπάρχει περίπτωση να το ήξερε από πριν και να το κάλυψε? σημειωτέον έκανα 140 χιλιόμετρα με τη μια και δεν είχα πρόβλημα, ούτε τότε ούτε στη εντουράδα την άλλη μέρα, καμιά 30 χιλιόμετρα ακόμα..Μου είπε ο Ν. ότι είχε αλλάξει υγρά συμπλέκτη πριν κανένα μήνα..και τα υγρά είναι πάτο..Χθες που άνοιξα το καπάκι για να πάρω φωτογραφία,δεν πείραξα τίποτα,δεν άγγιξα τίποτα..άνοιξα-έκλεισα..μπορεί να πήρε αέρα και να θέλει καμιά απλή εξαέρωση? Η τρυπούλα ποτέ δεν έμεινε χωρίς υγρό τουλάχιστον όσο ήταν η μηχανή ακίνητη..το ρωτώ διότι το Σάββατο βράδυ γύρισα κανονικά έστω και με τα ενδιάμεσα προβλήματα που είχα και σήμερα τίποτα..
Οberon και mineral oil της magura και είσαι οκ.
@DrBig
Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου.Γράφω το μ.ο ζωής των 950 με τους εδώ ιδιοκτήτες και ότι υπάρχουν και άλλα που τον ξεπερνούν![]()
Aκόμα και τα σκισμένα δεν αλλάζουν πιστόνια στις 100.οοο . Εκεί κάνεις καμιά καδένα ,κανα τεντοτήρα και για πιστόνια πας πολύ παρακάτω . Το καλό με τον lc8 είναι ότι παρά τις κακουχίες και τα σκισίματα που μπορεί να φάει .....ΔΕΝ θα σκορπίσει ποτέ και σαν κινητήρας είναι πολύ πιο αξιόπιστος από τους ¨΄ασπαστους¨Ιαπωνικούς .
Εκεί που πονάει το μηχανάκι είναι σε κάποια περιφερειακά . Τα εντοπίζεις , τα διορθώνεις και είσαι έτοιμος για να πας από Μαρόκο μέχρι και πλάζ Τομπρούκ ...Όπως τη δει κανείς .
Βρες που πονάει το δικό σου και ξεκίνα .
Πριν καιρό που πήρα εγώ το δικό μου , άλλαξα κατευθείαν και εγώ τις τσιμούχες μπροστά και στην 1η ευκαιρία παράγγειλα την Όμπερον την οποία και δεν έχω βάλει ακόμα .... Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως θα τη ζητήσει κάποια στιγμή ....Και κάτι άλλα ψιλά που ίσως και να μην τα ζητήσει ακόμα ....