Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 59 από 59

Θέμα: πωληση μοτο με δοσεις και μετα...μην τον ειδατε τον παναη....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KostasV2 Προβολή μηνύματος
    Αν έχεις κλειδί, πας και παίρνεις το μηχανάκι, κι άσε μετά τον μάγκα να σε κυνηγάει...
    το προβλημα ειναο αν εχω κλειδι???
    παω με το αμαξι και το φορτονω λιγοτερο θορηβο θα κανω...
    ρεε φιλε καλη και ωραια η γνωμη σου,εφοσον μου την εκανε να του την κανω,αλλα 1ον δεν ειμαι τετοιο ατομο και 2ον δεν εχω ορεξη να γινει καμια στραβη και εκει μου χρωστουσανε μας πηραν και το βοδι...

και κατι τελευταιο ο τυπος το πουλησε το μοτορι απο ατι εμαθα....
    μου ειπαν εαν του κανω μηνυση να του κανω και περιοριστηκα οικονομικα μετρα(η κατι τετοιο)που σσημαινει οτι απο τι στιγμη που ο τυπας εχει κατι στο ονομα του δεν μπορει να το μεταβιβαση μεχρι να τελειωσει το δικαστηριο....
    Ενας αγγελος και ενας διαβολος με συνοδευουν...μου μιλανε συνεχως σα να με δασκαλευουν...ο ενας μου λεει συνεχος να χω το νου μου κι ο αλλος με ωθει στο ανοιγμα του δεξιου καρπου μου(θηριο-σε 2 ροδες)

Ξέχνα απλά τα λεφτά και άστο να πάει στο διάολο .

Έπαιξες και έχασες .

Την άλλη φορά θα ξέρεις καλύτερα τι να κάνεις .

Επειδή κάποτε πήγα να την πατήσω και εγώ σε αγοραπωλησία, με θλίβει να ακούω σχόλια του τύπου έπαιξες και έχασες.
    Από την άλλη, διαβάζοντας το θέμα, έχω την εντύπωση ότι πήρες κάποιο ρίσκο, μόνο και μόνο που δέχτηκες να πάρεις μια μηχανή για να την μεταπουλήσεις.
    Όσον αφορά τώρα το να πουλήσεις κάτι με δόσεις σε έναν εντελώς άγνωστο, ο πιο ασφαλής τρόπος είναι με τραπεζικό διακανονισμό. Δλδ να πάρει ο αγοραστής ένα δάνειο από την τράπεζα, κρατώντας εσύ τα λεφτά και ο αγοραστής πλέον να χρωστάει στην τράπεζα. Όποιος γνωρίζει την σημερινή αγορά συνέχεια ακούει για ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές. Οπότε σήμερα εν μέσω κρίσης ούτε αυτοί οι τρόποι σε καλύπτουν 100%.
    Φαντάζεσαι λοιπόν πόσο δύσκολο θα είναι για κάποιον που απλά έχει στα χέρια του μια υπεύθυνη δήλωση του Ν.105.
    Βέβαια όπως προείπα δεν πρέπει να την βγάζει πάντα λάδι ο απατεώνας. Οπότε πήγαινε σε έναν δικηγόρο που ασχολείται συγκεκριμένα με τέτοια θέματα. Αυτός θα σου πει κατά πόσον καλύπτεσαι και αν αξίζει να το κυνηγήσεις
    Τελευταία τροποποίηση από billk; 12/11/2013 στις 22:18. Αιτία: ορθογραφικό λάθος

Μέλος Το avatar του/της zami
    Φιλε μου,μην κανεις τιποτε που να ζημιωσει την περουσια του αλλου.Αλλωστε η μηχανη ειναι περιουσια του με εγκυρη αδεια κυκλοφοριας.Αυτο ομως που πρεπει να κανεις ειναι να πας σε ενα δικηγορο με "ειδικευση" στο αστικο δικαιο και να αποστειλεις ενα ωραιοτατο εξωδικο με το οποιο θα διεκδικεις ολα το ποσο + ενα τεραστιο ποσο(αγωγη) για ψυχικη οδυνη ,εξαπατηση , εισιτηρια για την δουλεια σου και αλλα τοσα δικηγοριστικα...Εαν εχεις τα αποδεικτικα οπως λες αυτος αναγκαστει ειτε α) να πληρωσει(δυσκολο), β) να το αγνοησει οποτε θα οριστει δικασιμος(πολυ αργοτερα) , ειτε- το πιο πιθανο- να παρει δικηγορο και να τα βρειτε με εξωδικαστικο συμβιβασμο αποσυροντας εσυ την αγωγη εαν εισπραξεις το οφειλομενο ποσο.
    Μην το αφησεις.κανονησε με τον δικηγορο να παρει αμοιβη απο τα χρηματα που θα κερδισετε και οχι απο την τσεπη σου απ ευθειας( εξαιρουνται τα εξοδα παραστασης, δικ επιμελητη, κλπ)

Φιλε μου,

η αποψη μου ειναι οτι δικονομικά εχεις στηριξη για αξιωση αποζημιωσης.
    Ανεξαρτητα με το αν η μοτοσυκλετα περασε απο το ονομα σου τυπικα, εμπρακτως ησουν ο νομεας και κατοχος της για το διαστημα προ της πωλησης της στον τελευταιο. Τουτο διασφαλιζεται και απο το αρθρο 974 του εμπραγματου δικαιου, καθως και απο τις μεταξυ σας δηλωσεις, αφου ο τελευταιος αγοραστης της μοτοσυκλετας, σε αναγνωριζει ως κατοχο του πραγματος, αφου αποδεχεται την μεταξυ σας συναλλαγη, καθως και την παραδοση του πραγματος απο εσενα ως νομεα και κατοχου προς εκεινον.

υπαρχουν αρκετοι τροποι να κινηθεις, απο αποστολη εξωδικου εγγραφου μεχρι ασφαλιστικα μετρα και εγερση αγωγης.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thanos_s Προβολή μηνύματος
    Φιλε μου,

η αποψη μου ειναι οτι δικονομικά εχεις στηριξη για αξιωση αποζημιωσης.
    Ανεξαρτητα με το αν η μοτοσυκλετα περασε απο το ονομα σου τυπικα, εμπρακτως ησουν ο νομεας και κατοχος της για το διαστημα προ της πωλησης της στον τελευταιο. Τουτο διασφαλιζεται και απο το αρθρο 974 του εμπραγματου δικαιου, καθως και απο τις μεταξυ σας δηλωσεις, αφου ο τελευταιος αγοραστης της μοτοσυκλετας, σε αναγνωριζει ως κατοχο του πραγματος, αφου αποδεχεται την μεταξυ σας συναλλαγη, καθως και την παραδοση του πραγματος απο εσενα ως νομεα και κατοχου προς εκεινον.

υπαρχουν αρκετοι τροποι να κινηθεις, απο αποστολη εξωδικου εγγραφου μεχρι ασφαλιστικα μετρα και εγερση αγωγης.
    file moy pes mou oti eisai dikigoros????
    Ενας αγγελος και ενας διαβολος με συνοδευουν...μου μιλανε συνεχως σα να με δασκαλευουν...ο ενας μου λεει συνεχος να χω το νου μου κι ο αλλος με ωθει στο ανοιγμα του δεξιου καρπου μου(θηριο-σε 2 ροδες)

Banned
    λοιπον μελετησα ολο το θεμα σου,αυριο που εχω υπηρεσιακο δικαστηριο θα μιλησω με δικηγορο μεχρι εισαγγελεα για την περιπτωση σου καθως χρηζει προσοχης
    και θα σου πω τα νεα αυριο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από melowolem Προβολή μηνύματος
    Για να μπω στο θεμα το οποιο θα ηθελα την βοηθεια καποιου δικηγορου απο εδω μεσα η καποιου πο του εχει συμβει κατι παρομοιο....λοιπον....

το προηγουμενο καλοκαιρι ειχα ενα αμαξι που το ειχα βαλει για πωληση,με τα πολλα με πηρε ενα παλικαρι και μου πρωτεινε να το κανουμε τραμπα με μια μηχανη,την οποια δεν θα την κρατουσα και θα την εβαζα κατυθειαν για πωληση,και αυτο και εκανα εβαλα την μηχανη για πωληση μολις τελειωσα την ανταλλαγη με το παλικαρι.την ιδια μερα με παιρνει ενα παλικαρι και μου ζηταει να του την πουλησω...μου λεει φιλε μου να σου δωσω καποια μετρητα και τα αλλα με καποιες δοσεις...οκ του λεω.κανουμε τα χαρτια με τις δωσεις μου δινει και την προκαταβολη και ολα οκ...μεχρι που ερχετε η ωρα να πληρωσει την 1η δοση και μου λεει δεν περνεις φραγκο....

ρωτησα εναν δικηγορο και μου ειπε οτι το χαρτι με τις δοσεις ειναι ενταξει αλλα επειδη η μηχανη δεν ηρθε ποτε στην ιδιοκτησια σου(την πουλησα δυο μερες αφοτου την αγορασα)δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

ξερει κανεις τιποτα???
    ολες οι γνωμες δεκτες
    θα σου κοστισει...δεν ξερω ποσα αλλα...λογικα...

αν εχεις συναλλαγματικες σωστα συμπληρωμενες και ολα τα χαρτια που λες οτι υπογραψατε ,του κανεις εξωδικο/αγωγη και ασφαλιστικα μετρα με δεσμευση ολων των περιουσιακων του στοιχειων...αν θυμαμαι καλα η συναλλαγματικες εχουν 10 μερες διοριαγια να σφραγιστουν απο την ημερομηνια της πληρωμης...με αυτη την κινηση ,αν εχει βεβαια οτιδηποτε στο ονομα του, του δεσμευεις ολη την περιουσια του και δεν μπορει να κανει καμμια αγοραπωλησια γενικως...αν κανει ενω εκκρεμει δικαστηριο εις βαρος του υπαρχει πιθανοτητα να καταδικαστει για καταδολιευση....βεβαια αυτο ειναι μονο ποινικο και δεν σου εξασφαλιζει οτι θα πληρωθεις...απλα αυτος ισως να φαει καποιους μηνες φυλακη,εξαγορασιμους συνηθως, και να μαυρισει το ποινικο του μητρωο...

αφου γινουν ολα αυτα πρεπει να εχεις γαιδουρινη υπομονη ωστε να σε δικαιωση το δικαστηριο (αν σε δικαιωση) και παρεις το κεφαλαιο σου και ισως καποιους τοκους...αν δικαιωθεις δεν ειμαι σιγουρος οτι θα σου πληρωσει τα δικηγορικα και δικαστικα εξοδα...

ξεκινας ,αν μετα απο ολα αυτα δεν κουρασυικες κιολλας, να ψαχνεις στο υποθηκοφυλακειο ανεχει οντως περιουσιακα στοιχεια η οχι και πραττεις αναλογα...

ξανασυμπληρωνω οτι ειναι μια επιπονη και μακροχρονια διαδικασια που και (πολλα ) λεφτα θα χαλασεις και ισως να μην εχεις το αποτελεσμα που περιμενεις...

καλα ξεμπερδεματα...

Παλαιό μέλος
    Παιδιά όταν κάνετε τέτοια συμφωνία,καλό είναι να το κάνετε με συναλλαγματικές.
    Αν δεν τις πληρώσει, αρχικά στέλνετε εξώδικο.Αν δεν συμμορφωθεί,κάνει ο δικηγόρος μια αίτηση διαταγής πληρωμής.Μαζί ,συνήθως, γράφει ο δικηγόρος και τη διαταγή...ο δικαστής την τσεκάρει και την υπογράφει...ενώ έπρεπε και να τη γράφει κανονικά...Είναι διαδικασία γρήγορη,δεν καθυστερεί.Την επιδίδει και αυτή ο δικαστικός επιμελητής.Αν δεν ψαρώσει, με βάση τη διαταγή πληρωμής, μπορείτε να εγγράψετε προσημείωση ή κατάσχεση ή και τα 2 σε ακίνητο περιουσιακό στοιχείο του,αν έχει...Και αν δεν πληρώσει εμένα να με χέσετε..
    Βέβαια στην επαρχία η παραπάνω διαδικασία είναι πιο εύκολη...στην Αθήνα,από ποιο υποθηκοφυλακείο να ξεκινήσει κανείς...
    Τα παραπάνω,βέβαια,έχουν έξοδα,εκτός από το δικηγόρο,δικαστ.επιμελητή και κτηματολόγιο-υποθηκοφυλακείο για κτηματολογικά φύλλα-αποσπάσματα κτλ...Αν γινόντουσαν τα παραπάνω στο 3χίλιαρο, ο φίλος αν έπεφτε σε νέο-δικηγόρο,τίμιο,καλό και οικονομικό τα έξοδα θα ήταν κανά 1000αρι όλα.Στη διαταγή θα έμπαιναν και οι δαπάνες..Ένα 2,5 αρι πίσω θα το έπαιρνε..
    Διαταγή πληρωμής δεν βλέπω να βγαίνει εύκολα,στη συγκεκριμένη περίπτωση...Με αγωγή πάει μακριά η βαλίτσα και είναι δύσκολη η απόδειξη...και ναι, θα χαλάσεις περισσότερα.Δύσκολη την βλέπω την περίπτωσή σου..Για τέτοιο ποσό, με άγνωστο και αυτή την εποχή έπρεπε να συμβουλευτείς δικηγόρο,που θα σου έλεγε για συναλ/κη.

Παλαιό μέλος
    ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ποσο καιρο ειναι αυτη η ιστορια??( ποσο καιρο μπορεις να διαμαρτυρησεις συναλαγματικη μετα την ληξη της?)

για να μην πληρωνει ο αλλος καπου παταει...αλλιως θα διαλεγε αλλη οδο και οχι το δεν παιρνεις μια ...
    οι 4 ροδες μεταφερουν το κορμι....

οι 2 ροδες ταξιδευουν την ψυχη....

Παλαιό μέλος
    H συναλλαγματική είναι αξιόγραφο.
    Βάσει αυτού αποδεικνύεται η απαίτηση του δανειστή, ο οποίος μπορεί να πετύχει την έκδοση διαταγής πληρώμης κατά του οφειλέτη.Διαταγή πληρωμής για ένα ποσό των 3.000 ευρώ,δεν είναι ασύμφορη.Για μικροποσά,δεν συμφέρει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    οπως είπανε και οι παραπάνω μην το αφήσεις έτσι.
    εγώ δεν το είχα αφήσει σε παρόμοια περιπτωση και μετά απο 5 χρόνια έγινε το δικαστήριο και καταδικάστηκε (μιας και δεν πάτησε στο δικαστήριο)για απάτη.
    φυσικά πήρα πίσω τα 2,5 χιλιάρικα που μου χρώσταγε και τα παραπανίσια μαζί με άλλα 300 ευρώ πήγαν στο δικηγόρο.
    τον ήπιες που τον ήπιες,τουλάχιστον ξεκίνα την διαδικασία και οπλίσου με υπομονή

Το θεμα δεν ειναι ποτε θα παρω τα χρηματα...αρκει να τα παρω...

Το θεμα θα παει σε δικηγορο και αυτος θα πραξει τα δεοντα....

Σας ευχαριστω ολους για τις παρατηρησης και την βοηθεια σας....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gregogti
    οταν του εδωσες την μηχανη θα μπορουσες να του κανεις παρακρατηση κυριοτητας .εκει τον ειχες δεμενο
    KLE 400-XT 250.

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2008, 12:09
  2. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2007, 00:35
  3. Μετά τη βίδα... με πέτυχε ΚΑΙ τρελόμπαλο!
    από johnpan στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2007, 19:49
  4. Και μετά τον τελικό;
    από adam_tsouk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2004, 14:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας