Σελίδα 16 από 64 ΠρώτοΠρώτο ... 6111213141516171819202126 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 957

Θέμα: Είτε ξεχρεώσαμε, είτε όχι, να!

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    φίλε Χυμαδώρ εν μέρει είμαι μαζί σου αλλά και εν μέρει διαφωνούμε...

Πιστός, ή όχι κάποια πράγματα είναι δεδομένα. Και ένα από αυτά είναι ότι η Εκκλησία δεν είναι το ελληνικό κράτος, ή δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι ή μέρος αυτού. Όμως αν και είναι ένας φορέας που στεγάζει την θρησκευτική δραστηριότητα των πιστών, είναι παράλληλα και ένα νομικό πρόσωπο το οποίο διαχειρίζεται λεφτά, κάνει οικονομικές συναλλαγές, κλπ... Συνεπώς και βάσει των νόμων αυτού του κράτους πρέπει να ελέγχεται οικονομικά όπως κάθε άλλο νομικό πρόσωπο. Έγινε μια κακή αρχή κάποτε, και καταστήσαμε τους ιερείς δημ. υπαλλήλους, και τώρα γίνεται μία κακή συνέχεια με το να παρέχεται μία "ύποπτη αν όχι σκοτεινή προστασία" στα οικονομικά της εκκλησίας.... Πρέπει να καταλήξουμε κάποια στιγμή στην ορθή στάση και σχέση του ελληνικού κράτους με την Εκκλησία μας.

είναι όμως κι αυτό σημείο των καιρών πιστεύω....
    Δεν είναι απλώς θέμα "μπλέξαμε τα μπούτια μας" εκκλησιά και κράτος, κατάσταση που πάντα συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει (το σκίτσο που παρέθεσε ο ggs τα λέει όλα νομίζω). Και συμβαίνει με υπαιτιότητα αμφότερων των πλευρών, μην το παρουσιάζεις μονόπλευρα, ότι το κράτος πρέπει να ξεκαθαρίσει την σχέση του με την εκκλήσια, οφείλει στον ίδιο βαθμό να ξεκαθαρίσει και η εκκλήσια τη σχέση της με το κράτος. Απο εκεί και έπειτα, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει ατζέντα επίσημα και ανεπίσημα για τα οικονομικά και τα περιουσιακά και τα μισθολογικά της εκκλησίας, υποτίθεται ότι ο έχων δυο χιτώνες δίνει τον ένα, ότι αγαπάτε αλλήλους, ότι η απληστία είναι ένα από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα και αλλα τέτοια ωραία που αναιρούνται και καταπατούνται συνεχόμενα και εξακολουθητικά από τον κλήρο. Ειδικά για το ότι οι μοναχοί λαμβάνουν μισθό έπαθα πλάκα, δεν το γνώριζα... για ποιο λόγο να λαμβάνουν μισθό; Επειδή προσεύχονται για τη χώρα; Αν είναι δυνατόν! Αν μη τι άλλο οι ιερείς και οι παπάδες έχουν αποδείξει το ποιόν τους πολλάκις, δεν περιμένα κάτι καλύτερο απ αυτούς, αλλά τουλάχιστον οι μοναχοί, αυτοί που είναι στη hard - core πνευματικότητα θα έπρεπε να έχουν ήδη πάρει θέση σε τροπολογίες σαν την συγκεκριμένη...

βοήθεια μας...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Εν τω μεταξύ ενώ ο Σφακιανάκης ως σημαίνουσα προσωπικότητα έκανε τις δηλώσεις που έκανε με αποτέλεσμα τη ρήξη με την Βανδή, γεγονός που τάραξε συθέμελα την ελληνική κοινωνία, πέρασε και μια τροπολογία που εξαιρεί ιερείς και μοναχούς από την διαθεσιμότητα. Δηλαδή όταν όλοι οι υπόλοιποι η εν πάσει περιπτώση ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου τρώει κ@υλί, οι ταπεινοί υπηρέτες του θεού, αυτοί που απαρνήθηκαν τα υλικά αγαθά και το χρήμα, θα την βγάλουν καθαρή... θάμα - θάμα! Δεν μου κάνει εντύπωση βέβαια ανέκαθεν κολλητάρια εδώ και αιώνες η συγκεκριμένη φάρα και η εκάστοτε εξουσία, έχουν προσκυνήσει από κατακτητές μέχρι βασιλιάδες και πραξικοπηματίες για να μένουν πάντα στο απυρόβλητο. Είμαι δε σίγουρος ότι δεν έγινε για λόγους σκοπιμότητας... ο θεός εμφανίστηκε στο όνειρο υπουργών με τη μορφή φλεγόμενου 10εύρου και τότε ηκούσθει φωνή βροντερή: "Το νου σας μην πειράξετε τους δικούς μου"... κάπως έτσι πρέπει να έγινε...

υ.γ. Την Kυριακή όσοι πάτε εκκλήσια μην αμελήσετε να ρίξετε τον οβολό σας στο παγκάρι...

http://www.newsit.gr/default.php?pna...53502&catid=13
    Αχχχ αχχχ... στη γειτονική εκκλησία ,κοντά εκεί που μένω, φεύγοντας για τη δουλειά δεν μπόρεσα να μην προσέξω τη μαύρη μερσέντες που πάρκαρε με άνεση ο ρασοφόρος νεαρός... με το παχουλό χεράκι του πριν βγει από το ταπεινό αυτοκινητάκι του, έφτιαχνε το μουστακάκι του... μα για στάσου ...κάπου τον έχω δει τώρα πρόσφατα... Α ναι... εκεί στο κέντρο της μικρής μας πόλης στην μπουτίκ των παπάδων (έτσι την αποκαλούν οι ίδιοι) Καμαρωτος ,χαμογελαστός να δοκιμάζει τα άμφια σε ολόσωμο καθρέφτη και σε πανοραμική βιτρίνα που βλέπει στον κεντρικό δρόμο...
    J.T.R

Οι τελευταίες 4-5 σελίδες έχουν δέσει πολύ ωραία.

Εκεί που η κουβέντα είναι γύρω από την ιδανική παιδεία, ξαφνικά κάνουν ντου όλες οι "αξίες" του τόπου που φροντίζουν να χτίσουν "έξυπνους" ανθρώπους.

..μπάλα, μπουζούκια, εκκλησία, τηλεόραση..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Οι τελευταίες 4-5 σελίδες έχουν δέσει πολύ ωραία.

Εκεί που η κουβέντα είναι γύρω από την ιδανική παιδεία, ξαφνικά κάνουν ντου όλες οι "αξίες" του τόπου που φροντίζουν να χτίσουν "έξυπνους" ανθρώπους.

..μπάλα, μπουζούκια, εκκλησία, τηλεόραση..
    Το internet ξέχασες...

Πάλι παπαδαριό... έχουν ξεσαλώσει η μου φαίνεται;

http://www.imerisia.gr/article.asp?c...ubid=113155126

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    υπάρχει ακόμα αυτός ο τράγος ;
    τον είχα ξεχάσει, είναι και μητροπολίτης μου πανάθεμά τον

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    υπάρχει ακόμα αυτός ο τράγος ;
    τον είχα ξεχάσει, είναι και μητροπολίτης μου πανάθεμά τον
    Τι "μου" ρε συ; Σε κοουτσάρει πνευματικά;

Τι "μου" ρε συ; Σε κοουτσάρει πνευματικά;
    ναι κάθε Κυριακή πρωί μετά τον εκκλησιασμό

εννοώ είναι μητροπολίτης Πειραιώς

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    ναι κάθε Κυριακή πρωί μετά τον εκκλησιασμό

εννοώ είναι μητροπολίτης Πειραιώς
    Έχε το νου σου εκεί στις εξομολογήσεις... γιατί μπορεί να καταδικάζουν το σύφωνο διαβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά πολλοί του συναφιού το κουνάν το θυμιατό... άλλωστε το "τέκνο" μου από το "τεκνό μου" απέχει ένα τονισμό δρόμο

Έχε το νου σου εκεί στις εξομολογήσεις... γιατί μπορεί να καταδικάζουν το σύφωνο διαβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά πολλοί του συναφιού το κουνάν το θυμιατό... άλλωστε το "τέκνο" μου από το "τεκνό μου" απέχει ένα τονισμό δρόμο
    ένα μικρό off topic

έχει κανείς κάνα link με τις εκπομπές του Σπύρου Καρατζαφέρη με τους παπάδες ;

εντάξει μιλάμε για αλήστου μνήμης ατάκες στις κασέτες που έπαιζαν τότε

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Πάλι παπαδαριό... έχουν ξεσαλώσει η μου φαίνεται;

http://www.imerisia.gr/article.asp?c...ubid=113155126

Ρε πούστη μου (κυριολεκτικά) μόνο και μόνο για να τη μπω σε κάτι τέτοια ζώα μούρχεται να αρχίσω να τον μπαίρνω και να κανω και πουστοοικογένεια

(μη πλακώσουν αμέσως οι εθελοντές, πούστης θεωρείται και αυτός που τον δίνει )

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    πούστης θεωρείται και αυτός που τον δίνει )
    αρκεί να τον παίρνει κάποιος...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Συνημμένο 304321
    Νοτης-Βανδη πριν πολλάααα χρόνια.

τα καημένα μας παιδιά, μαλώσανε μετά από τόσα χρόνια φιλίας...
    Ναι, είναι είδηση, και την πρόλαβε ποιός? η Στεφανίδου, ή η Esspresso...?
    Σοβαρό θέμα και αξίζει και 18 σελίδες εδω πέρα, τι είπαν τα παιδιά και μαλώσανε...

Αλλά ας σοβαρευτούμε λίγο (και δεν απευθύνομαι σε κανέναν προσωπικά), το γεγονός είναι ένα. το ποτάμι πίσω δεν γυρνά. Και το ποτάμι είναι η οργή και η αγανάκτηση του λαού. του λαού που απαρτίζεται από φτωχούς, πλούσιους, βολεμένους, πρόσφατα ξεβολεμένους, παραδοσιακούς και μοντέρνους πολέμιους του συστήματος κλπ κλπ... είμαστε όλοι εμείς και όλοι εκεί έξω. και το ποτάμι φουσκώνει, ξεχειλίζει, και δεν γυρνάει πίσω. μόνο εκτρέπεται, ακολουθεί αυλάκια, πεπατημένες, εμφανείς και εύκολες επιλογές. μπροστά σε όλη τη βρώμα του κοινοβουλίου, αυτό που το ποτάμι επιλέγει να ακολουθήσει αυτή τη στιγμή είναι τη ΧΑ με ότι αυτή εκφράζει, κι ας ακολουθούσε κάποτε σύσσωμο προσκυνώντας τον Α. Παπανδρέου, ή τον Κ. Καραμανλή της "δημοκρατικής" Ελλάδας...
    και αυτό αποδεικνύεται από την περεταίρω ενίσχυση των στατιστικών της ΧΑ... Αν δεν αλλάξει πολιτική κάποιο άλλο κόμμα, ή δεν γίνει κάτι συνταρακτικό στην οικονομία μας, νομίζω ότι είναι μονόδρομος η ανέλιξή της, με ή χωρίς τους τωρινούς πρωταγωνιστές της...
    Μέχρι να βρεθεί άλλο αυλάκι....
    Η Λιζέτα Νικολάου είναι μάστορα, όχι η Βανδή.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Η Λιζέτα Νικολάου είναι μάστορα, όχι η Βανδή.
    ωπα ωπα ωπα...ντεφακτο αυτό.......?

ωπα ωπα ωπα...ντεφακτο αυτό.......?
    Για δες την καλύτερα και πρώτα από όλα πόσο χρονών είσαι; Η Λιζέτα έρχεται από πολύ παλιά.

Παρόμοια θέματα

1. Να τρελαθω ή οχι
    από rsp στο forum KTM
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 23/01/2007, 20:07
  2. Ε όχι ρε φούτη μου να πούμε....
    από vaskunito στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 16/08/2006, 17:05
  3. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 07/08/2006, 20:03
  4. Να αγοράσω ή όχι