Στον ατμο εχουμε διατηρηση της ολικης ενεργειας απο μετατροπη (νερο και ζεστη=ατμος)
η θερμική ενέργεια μετατρέπεται σε κινητική - και στο καπνο υποβαθμιση της ενεργειας μιας και ο καπνος ειναι αποτελεσμα και η πηγη της μετατροπης ειναι η φωτια(ξυλο, βενζινη+ φωτια).
Με τη βοήθεια της κινητικής θεωρίας της ύλης, μπορούμε να κατανοήσουμε τη μετατροπή των διαφόρων μορφών ενέργειας οι οποίες συμβαίνουν στις μηχανές, καθώς επίσης και την υποβάθμισή της, τη μετατροπή δηλαδή όλων των μορφών ενέργειας σε θερμότητα.
Αν βάλω τζάκι στο λουτρό μου , τι θα βγάζει , ατμό ή καπνό ?
το νερο (σε οποιαδηποτε ρευστη μορφη του) μπορει να μεταφερει τρομερες ποσοτητες ενεργειας. Ειδικα στην αλλαγη φασης (απο υγρο σε αεριο και τουμπαλιν).
Το αμεσος καλυτερο ρευστο ειναι τα λιωμενα μεταλλα.
Για τους extream nerds, ο "ατμος" δεν ειναι αυτο το ασπρο συνεφο που βλεπουμε πανω απο τον βραστηρα π.χ.. Αυτο ειναι συμπυκνωμα. Ο "ατμος" ειναι πριν απο αυτο και ειναι διαφανος.
Πολύ σωστός! Και ο ατμός μπορεί να εχει θερμοκρασία πάνω απο 100 C πράγμα που δεν μπορεί να κάνει το νερό πάντα σε συνθήκες κανονικής ατμοσφαιρικής πίεσης.
Ο καπνός παλι ειναι σωματίδια στάχτης κλπ απο την καύση. Αυτό που καίει ειναι τα αέρια της καύσης και όχι η στάχτη.
I will take the mountains!
ασχετο, αλλα σημερα που εβγαλα το μηχανακι και το εκανα σχετικα μεγαλη βολτα δεν μου εβγαλε καπνους και φαινοταν φυσιολογικα τα πραγματα... οποτε μαλλον ατμος ηταν, αλλα περιεργο γτ ηταν η πρωτη φορα που το ειδα αυτο, και εχω φαει αρκετη βροχη γενικα....