Σελίδα 5 από 14 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 197

Θέμα: Να ψωνίσω από τοπικό μαγαζί ή φθηνότερα από eshop του εξωτερικού;

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Πρέπει να υπερασπίσουμε την κάθε θέση εργασίας.
    Πολυ πριν απο αυτο, θα πρεπει να εξυγιανθει το εμποριο. Ας ερχονται οι Αγγλοι να ψωνισουν στην Ελλαδα και οχι το αντιθετο και τοτε συνυπογραφω. Μεχρι τοτε, η αποχη εχει τεραστια δυναμη.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Τελικα εχουμε και τους "εμπορους" που μας αξιζουνε σαν "καταναλωτες" που ειμαστε.
    Ερχονται πελατες στο μαγαζι και μου ζητανε πραγματα "απιθανα"
    οπως να τους "κοψω"επιτοπου κακαο......
    Προσπαθω να τους εξηγησω οτι αυτο που ζητουν δεν ειναι εφικτο
    λογο του οτι το συγκεκριμενο προιον ειναι αποτελεσμα
    πολυπλοκης επεξεργασιας του σπορου σε εργοστασια και οχι
    απλα ψησιματος και κοπης αυτου σε μυλο οπως ο καφες.
    Το αποτελεσμα ειναι κλασσικα ο πελατης "θυμα" να δυσπιστησει
    απεναντι στα λεγομενα μου και να μην ψωνισει γιατι
    ο "καλος" ο συναδελφος πολυ απλα εχει εναν μυλο του
    καφε γεματο με σπορια(καφε ετσι ;!!!)με φραγμενη την ροη
    αυτων και το δοχειο συλλογης το εχει γεματο με κακαο......
    και πιστεψτε με ειναι πολλα τα "θυματα" εκει εξω.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ευρύτερο, και αντικατοπτρίζεται φυσικά και στην αγορά του μότο - εξοπλισμού

μικρή πίτα, πολλοί μνηστήρες

για να μη πλατιάζω, απαντώ στον pan (dvs)

αν ο Έλληνας αλουμινάς έβαζε 10 κουφώματα τη μέρα, και όχι το μήνα, μια χαρά θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Βούλγαρο

αν περιμένει να βγάλει μηνιάτικο από 3 παράθυρα, χέσε μέσα Πολυχρόνη...

σχετικό - άσχετο

ήθελα να πάρω τζην, και περίμενα τις εκπτώσεις
    από πιτσιρίκος, ψωνίζω 501, δεν εξετάζουμε το γιατί, με βολεύουν, και όταν τα λιώσω (κυριολεκτικά), ξαναπαίρνω
    σήμερα το πρωί, είχα δουλειά κέντρο, οπότε γυρνώντας προς το γραφείο, πήγα στα factory outlet

1η μέρα εκπτώσεων, 10:30 το πρωί

1. τζην Levis

5 jean στο νούμερό μου (33-34, απόλυτα συνηθισμένο νούμερο), κάτι πρασινοφυστικί και κάτι μπεζ βλακείες
    501 ούτε για ζήτω

2. τζην staff

τα ίδια με από πάνω

3. τζην diesel

είχε στοκ, αλλά το φτηνότερο είχε 90 € (150 € αρχική)

τι λε ρε Καραμήτρο, 150 φράγκα για το παντελόνι των γελαδάρηδων, που φοράει η πιτσιρικαρία, που είναι 70% άνεργη, και από το υπόλοιπο 30% που δουλεύει, το 95% δε παίρνει βδομαδιάτικο 150 € ;;;

τώρα θα φταίω εγώ αν ψωνίσω απέξω ;;;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    τώρα θα φταίω εγώ αν ψωνίσω απέξω ;;;
    Εγώ μια φορά που πέρασα έξω απ'το factory outlet δεν είδα να πουλάνε τζηνς πάντως, κάτι παρκαρισμένα αυτοκίνητα είδα μόνο. Κοίταξες καλά;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από makis206 Προβολή μηνύματος
    Εγώ μια φορά που πέρασα έξω απ'το factory outlet δεν είδα να πουλάνε τζηνς πάντως, κάτι παρκαρισμένα αυτοκίνητα είδα μόνο. Κοίταξες καλά;
    έλεγα να τσίμπαγα κάνα σκουτεράκι γιατί με έχει λιώσει το hornet στις βενζίνες, λες ;

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Παραδειγμα:Αγοραζω λαστιχα απο τον Αποστολη,αυτος με τα λεφτα που του εδωσα αγοραζει παντελονι απο τον Κωστα,αυτος με τη σειρα του και αφου εχει γεματη την τσεπη του βγαζει την οικογενεια για φαγητο.Ο εστιατορας θα αγορασει λαδια και μακαρονια για το μαγαζι του απο εμενα.Μερος λοιπον των χρηματων μου,μου ξαναερχεται πισω.Οταν τα δωσω εξω ,πολυ μικρο μερος αυτων θα επιστρεψει.Ισως γιατι καποιοι θα ερθουνε εδω για διακοπες η καποιοι αλλοι θα καταναλωσουνε καποια Ελληνικα προιοντα στον τοπο τους.

Sorry, αλλά αυτό που περιγράφεις δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς αφορά μια κλειστή οικονομία που προυποθέτει ανυπαρξία εισαγωγών πρώτων υλών, εμπορευμάτων κλπ κλπ.
    Για να λειτουργήσει έτσι και να μην σταματήσει ο κύκλος με την διανομή μεταξύ μας (που κάποια στιγμή κλείνει) προυπόθεση είναι οτι τα προϊόντα/υπηρεσίες σου μπορούν να είναι ανταγωνιστικά προκειμένου να μαζεύεις λεφτά απ΄τους απ΄έξω προκειμένου μετά να αναδιανείμεις το πλεόνασμα σου στην τοπική κοινωνία.

Το πρόβλημα του (ένα μάλλον απ΄τα προβλήματα) του έλληνα εμπόρου, είναι οτι ΔΕΝ έχει αντιληφθεί οτι ο ρόλος του μεταπράτη τον οποίο κατέχει, έχει αποδυναμωθεί λόγω ελευθερίας του εμπορίου-συναλλαγματικών περιορισμών-internet κλπ.
    Γιατί ουσιαστικά ο έλληνας έμπορος ειδών μοτοσυκλέτας (και όχι μόνο) περιμένει από εμένα να κάνω μια παραγγελία σ΄αυτόν για να την αγοράσει απ΄τον αντιπρόσωπο-άλλο μαγαζί εξωτερικού, να βάλει ένα γενναίο κέρδος από πάνω και να μου το μεταπουλήσει. Αφού μπορώ να το κάνω μόνος μου κατευθείαν...σε τι τον χρειάζομαι?
    Αν δεν μπορεί να μου παρέχει ανταγωνιστικές τιμές (όχι ίδιες, ελαφρώς χειρότερες ας είναι) γιατί πρέπει να τον στηρίξω?
    Κάπου εδώ κολλάει το "Στηρίξτε μας για να σας-τη-ρίξουμε"...

Αν το επιχειρείν του Ελληνα σταματάει στο "Καφέ-τυρόπιτα" είναι τελειωμένος και δεν το έχει πάρει χαμπάρι. Και δεν τον σώζει τίποτα αν δεν βρει μόνος του τον τρόπο να μου γίνει απαραίτητος, όπως ο Αγγλος-Γερμανός-οτιναναι, όσο καλή διάθεση κι αν έχω.

Σήμερα βγηκαν και τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΓΕΜΗ) να δείχνουν πως την τριετία 2011-2013 οι επιχειρήσεις που άνοιξαν ήταν περισσότερες κατά 34.406 από ότι αυτές που έβαλαν λουκέτο. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο διάστημα 2011-2013 άνοιξαν 116.016 επιχειρήσεις και έκλεισαν 81.610.

Οπως γράφει το ΒΗΜΑ για το 2013 τα στοιχεία του ΓΕΜΗ καταδεικνύουν πως συστάθηκαν 39.965 επιχειρήσεις και ανέστειλαν την λειτουργία τους 28.712 επιχειρήσεις.

Ποιες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο

•καφετέριες 809 (τρομερά πρωτότυπη ιδέα...)
    •μπαρ 655 (--//-------//-----//----- )
    •παντοπωλεία 632 (----//-----//------//--)
    •εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα 588 (άλλη αρπαχτή...)
    •ψητοπωλεία και σουβλατζίδικα 587 (α, καλά... )
    •περίπτερα 522 (κανένα σχόλιο...)
    •εμπορικές επιχειρήσεις λιανικής με είδη ιματισμού 486 (Κίνα rulezzz...)

http://www.iefimerida.gr/node/138567#ixzz2qGkcJtMV
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    έλεγα να τσίμπαγα κάνα σκουτεράκι γιατί με έχει λιώσει το hornet στις βενζίνες, λες ;
    Τα σκούτερς καίνε περισσότερο (άσε που δεν είναι και μοτοσυκλέτες..)

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    από την άλλη, αν κάποιο ελληνικό e-shop είχε τις τιμές του εξωτερικού, με την καχυποψία που έχουμε έναντι των ελλήνων εμπόρων (όχι απαραίτητα αδικαιολόγητη) δεν ξέρω κατά πόσο θα δούλευε ικανοποιητικά...
    Χωρις να διαφωνω στα περι καχυποψιας στους ελληνες εμπορους (και πολλες φορες με το δικιο μας με αυτα που συνανταμε καθε μερα) νομιζω πως στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ισχυει κατι τετοιο γιατι δεν υπαρχουν (απο οσο ξερω) μουφες στον εξοπλισμο μοτο. Υπαρχουν φθηνες και ακριβες μαρκες αλλα δεν νομιζω καποιος να φτιαχνει και να πουλαει αντι για alpinestars - alpinemoon και αντι για dainese - daineze κοκ.

το θέμα βύρωνα είναι οτι δεν ξέρουμε, όσο πρωτότυπη ιδέα και να έχεις στο ελλάδα, κατά πόσο οι διαδικασίες για να την εφαρμόσεις σε διευκολύνουν ή σε κάνουν να το ξεχάσεις.... πολύ σημαντικός παράγοντας....

ασε που και τις καλές εποχές, τα μπαρ, τα καφέ και τα ρούχα ευδοκιμούσαν....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    αντι για dainese - daineze κοκ.
    για ρίξε καμιά γύρα Santa Barbara

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Είμαστε και επειχηρηματίες και καταναλωτές σε κατάσταση αφασίας από την παρατεταμένη βροχή € τα τελευταία χρόνια.
    Ακοπα τα βγάζαμε, ασύστολα τα ξοδεύαμε, θα πάρει αρκετό καιρό να προσαρμοστούμε στον ανταγωνισμό (εάν τα καταφερουμε τελικά)
    Δυστυχώς και για τους μοτοσυκλετιστές και τους εμπόρους η αγορά της μοτοσυκλέτας όπως και πολλές ακόμα ,χάθηκε στην χώρα μας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Χωρις να διαφωνω στα περι καχυποψιας στους ελληνες εμπορους (και πολλες φορες με το δικιο μας με αυτα που συνανταμε καθε μερα) νομιζω πως στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ισχυει κατι τετοιο γιατι δεν υπαρχουν (απο οσο ξερω) μουφες στον εξοπλισμο μοτο. Υπαρχουν φθηνες και ακριβες μαρκες αλλα δεν νομιζω καποιος να φτιαχνει και να πουλαει αντι για alpinestars - alpinemoon και αντι για dainese - daineze κοκ.
    πλέον και μία χαρά μούφες παίζουν (δες στο ebay κινέζικα dainese που ξέρουν καράτε) αλλά εγώ το πήγαινα στον ΜΗ-επαγγελματισμό των περισσοτέρων εμπόρων.....

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    ασε που και τις καλές εποχές, τα μπαρ, τα καφέ και τα ρούχα ευδοκιμούσαν....
    Τότε, οι άνθρωποι που ανοίγουν κάτι τέτοιο στις εποχές που ζούμε, βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν και δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται γύρω τους.
    Στην περιοχή μου στον Πειραιά, υπάρχουν 8 σουβλατζίδικα-ψησταριές-εστιατόρια, 4-5 παντοπωλεία εκ των οποίων τα 3 δουλεύουν 20/7 (τρελλή σκλαβιά), και καμμιά 10αριά κομμωτήρια. Και όλα σε μια ακτίνα 100-200 μέτρων και μακρυά απ΄το εμπορικό κέντρο του Πειραιά, στοχεύοντας τον καταναλωτή της γειτονιάς.
    Θέλει πολύ φαντασία για να καταλάβει κάποιος ποια θα είναι η κατάληξη?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    καμμιά 10αριά κομμωτήρια
    10 κομμωτήρια = 20 κομμώτριες minimum...
    που μένεις ρε τυχεράκια ;

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Σήμερα βγηκαν και τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΓΕΜΗ) να δείχνουν πως την τριετία 2011-2013 οι επιχειρήσεις που άνοιξαν ήταν περισσότερες κατά 34.406 από ότι αυτές που έβαλαν λουκέτο. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο διάστημα 2011-2013 άνοιξαν 116.016 επιχειρήσεις και έκλεισαν 81.610.

Οπως γράφει το ΒΗΜΑ για το 2013 τα στοιχεία του ΓΕΜΗ καταδεικνύουν πως συστάθηκαν 39.965 επιχειρήσεις και ανέστειλαν την λειτουργία τους 28.712 επιχειρήσεις.

Ποιες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο

•καφετέριες 809 (τρομερά πρωτότυπη ιδέα...)
    •μπαρ 655 (--//-------//-----//----- )
    •παντοπωλεία 632 (----//-----//------//--)
    •εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα 588 (άλλη αρπαχτή...)
    •ψητοπωλεία και σουβλατζίδικα 587 (α, καλά... )
    •περίπτερα 522 (κανένα σχόλιο...)
    •εμπορικές επιχειρήσεις λιανικής με είδη ιματισμού 486 (Κίνα rulezzz...)

http://www.iefimerida.gr/node/138567#ixzz2qGkcJtMV
    Ας διευκρινισουν οτι απο τις 116.016 οι 100.000 ειναι μικελ.

Περα της πλακας εγω βλεπω να ανοιγουν συνεχεια καινουργιες καφετεριες, καφε-μπαρ κλπ. Μηπως τελικα αυτα που ανοιγουν ειναι περισσοτερα απο αυτα που κλεινουν...

πλέον και μία χαρά μούφες παίζουν (δες στο ebay κινέζικα dainese που ξέρουν καράτε) αλλά εγώ το πήγαινα στον ΜΗ-επαγγελματισμό των περισσοτέρων εμπόρων.....
    Δεν το γνωριζα τουτο. Οσο για τον επαγγελματισμο πολλων ειναι σε επιπεδο μικροαπατεωνα που το μονο που τον ενδιαφερει ειναι το εφημερο κερδος αντι να τους ενδιαφερει να φτιαξουν -εστω και αργα- ενα καλο ονομα ωστε να αποκτουν ολο και περισσοτερους σταθερους πελατες και το ονομα τους να συζητιεται. Αντ' αυτου συμβιβαζοντε με περαστικους πελατες και αρπαχτες...

Σελίδα 5 από 14 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 25/03/2010, 14:32
  2. Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2006, 11:11
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2006, 23:33

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία