Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 197

Θέμα: Να ψωνίσω από τοπικό μαγαζί ή φθηνότερα από eshop του εξωτερικού;

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Πραγματικα προσπαθησα να αφησω χρηματα στην ντοπια αγορα αλλα ρε παιδια
    ΕΛΕΟΣ!!!!!
    Ξεκιναω απο την πολη μου για Θεσσαλονικη και εχοντας προηγουμενως επικοινωνισει
    με "γνωστο" μαγαζατορα της πολης για να δω αν εχει τα προοιοντα που θελω.
    Φτανω στην εισοδο της πολης και του τηλεφωνω οτι σε λιγα λεπτα θα ειμαι στο μαγαζι
    του και ο τυπος μου απαντα με υφακι να μην παω γιατι σε λιγο θα κλεισει! (σημ.η ωρα
    ηταν 8μιση και 9 εκλεινε.........)
    Λεω δεν γ@μιετε θα παω σε αλλο "γνωστο"μαγαζι οπως και εκανα.
    Αφου ακουσα του κοσμου τις μ@λακιες οπως"......εχω ντυσει ολη την Βορειο Ελλαδα....."
    "Ειμαι ο επισημος ντηλερ και δεν θα τα βρεις πουθενα αλλου"
    "Οι αλλοι πουλανε μαιμουδες....."
    και λοιπες αηδιες (εν το μεταξυ κουβεντα για αυτα που ηθελα)φευγοντας
    του ειπα θα του εστελνα ενα μειλ με ακριβως οτι ηθελα να αγορασω ωστε να
    μου στειλει μια προσφορα.
    Περασε μια εβδομαδα για να μου απαντησει και αφου τον "ενοχλουσα"ενδιαμεσα με τηλεφωνα
    μου απαντα οτι εχει δουλεια (λες και εγω ηθελα να του πω καλαμπουρια...)και οτι τα ρουχα(τζακετ και παντελονι)που ηθελα
    δεν υπαρχουν στον καταλογο της εταιρειας και οτι μαλλον ειδα ρουχα παραεισαγωγης χωρις
    εγγυηση

προσπαθησε να μου "πλασαρει"στοκαδικα ρουχα λεγοντας μου οτι μονο αυτα ηταν τα επισημα
    (δεν υπηρχαν καν στον καταλογο της εταιρειας καθ'οτι αντικατασταθηκαν απο το καινουργιο μοντελο
    και σε τιμες καινουργιου!ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ
    Τελικα αγορασα απο "εξω"αυτα που ηθελα σε τιμες 50%κατω απο τον εΜΠορα.......
    Α! και κρανος που προβαρα στον εΜΠορα το πηρα 400 γιουργια κατω........
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Όσοι δεν έχετε μαγαζί θα καταλάβετε τί παίζεται μόνο όταν ξεκινήσετε να πληρώνετε εφορίες,ενοίκια,ΤΕΒΕ,μισθούς και ΙΚΑ υπαλλήλων και πολλά άλλα. Οι μαγαζάτορες από την άλλη να σκεφτούν γιατί από το μισθό των 500-700-1000 ευρώ θα έδιναν 100 ευρώ παραπάνω για ένα κράνος μόνο και μόνο για να στηρίξουν την εγχώρια αγορά. Όλοι δίκιο έχουν.
    Όταν βέβαια το κράνος που λέει παραπάνω ο teogtp κάνει 400(!!) ευρώ φτηνότερα στο εξωτερικό, και ο γιος του εδώ αντιπρόσωπου απ'έξω θα το παραγγείλει...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από faraway Προβολή μηνύματος
    Πάντως στο on line υπάρχει και μία δικλείδα ασφαλείας που λέγεται paypal .

Έτσι πίστευα και εγώ ...παλιά!

- Καλημέρα, είστε μήπως ταξίδι στο εξωτερικό?
    - Όχι, συμβαίνει κάτι?
    - Είχαμε μία ανάληψη 600€, σε τρεις δόσεις των 200€ από την Ινδία αλλά μην σας προβληματίζει. Θα κάνουμε αίτημα στη visa international και θα τακτοποιηθεί η απώλεια σας.

Σε μία βδομάδα έσβησε η χρέωση. Αγορές μόνο μέσω paypal. Από κουβέντα χθες στο γραφείο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Πραγματικα προσπαθησα να αφησω χρηματα στην ντοπια αγορα αλλα ρε παιδια
    ΕΛΕΟΣ!!!!!
    Ξεκιναω απο την πολη μου για Θεσσαλονικη και εχοντας προηγουμενως επικοινωνισει
    με "γνωστο" μαγαζατορα της πολης για να δω αν εχει τα προοιοντα που θελω.
    Φτανω στην εισοδο της πολης και του τηλεφωνω οτι σε λιγα λεπτα θα ειμαι στο μαγαζι
    του και ο τυπος μου απαντα με υφακι να μην παω γιατι σε λιγο θα κλεισει! (σημ.η ωρα
    ηταν 8μιση και 9 εκλεινε.........)
    Λεω δεν γ@μιετε θα παω σε αλλο "γνωστο"μαγαζι οπως και εκανα.
    Αφου ακουσα του κοσμου τις μ@λακιες οπως"......εχω ντυσει ολη την Βορειο Ελλαδα....."
    "Ειμαι ο επισημος ντηλερ και δεν θα τα βρεις πουθενα αλλου"
    "Οι αλλοι πουλανε μαιμουδες....."
    και λοιπες αηδιες (εν το μεταξυ κουβεντα για αυτα που ηθελα)φευγοντας
    του ειπα θα του εστελνα ενα μειλ με ακριβως οτι ηθελα να αγορασω ωστε να
    μου στειλει μια προσφορα.
    Περασε μια εβδομαδα για να μου απαντησει και αφου τον "ενοχλουσα"ενδιαμεσα με τηλεφωνα
    μου απαντα οτι εχει δουλεια (λες και εγω ηθελα να του πω καλαμπουρια...)και οτι τα ρουχα(τζακετ και παντελονι)που ηθελα
    δεν υπαρχουν στον καταλογο της εταιρειας και οτι μαλλον ειδα ρουχα παραεισαγωγης χωρις
    εγγυηση

προσπαθησε να μου "πλασαρει"στοκαδικα ρουχα λεγοντας μου οτι μονο αυτα ηταν τα επισημα
    (δεν υπηρχαν καν στον καταλογο της εταιρειας καθ'οτι αντικατασταθηκαν απο το καινουργιο μοντελο
    και σε τιμες καινουργιου!ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ
    Τελικα αγορασα απο "εξω"αυτα που ηθελα σε τιμες 50%κατω απο τον εΜΠορα.......
    Α! και κρανος που προβαρα στον εΜΠορα το πηρα 400 γιουργια κατω........
    Ομοιοπαθής ουκ ολίγες φορές...

Στην αρχή εκτύπωνα πρώτα την τιμή του ιντερνετά και πήγαινα στα μαγαζιά για προσφορά. Αν η προσφορά ήταν έστω και 50 Ευρώπουλα που ακριβή από του "ξένου" θα το αγόραζα επιτόπου. Και όλο αυτό το έκανα για να στηρίξω την εδώ αγορά. Φυσικά ουδέποτε πήρα προσφορά από Έλληνα μαγαζάτορα έστω κοντά σε αυτή του νετ, και πάντα με πρόφαση τα λειτουργικά έξοδα (λες και ο Άγγλος, Γάλλος, Πορτογάλος δεν πληρώνει νοίκια και μεροκάματα). Πλέον δεν το κάνω ούτε αυτό...κουράστηκα!

Και ναι οι Έλληνες δουλεύουν με ποσοστά κέρδους του θανάτου. Γιατί ο καθένας νόμιζε πως επειδή άνοιξε μια τρύπα στην Καλλιρόης και στην Μιχαλακοπούλου , έπιασε το Πάπα από τα @@, και αυτομάτως έγινε μεγάλος και τρανός μπίζνεσμαν!!! Στάκα μεγάλε, μεροκάματο θα βγάλεις, δεν θα κάνεις περιουσία σε μία βραδιά! Και στην συνέχεια δεν θα βγάλεις τη χασούρα από τις λανθασμένες εμπορικές επιλογές σου από τον καταναλωτή. Εμπόριο λέγεται και εμπεριέχει ρίσκο. Deal with it! Αλλιώς τράβα για ύπνο. Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται.

Υγ. Για να μην τους αδικώ όλους, μία φορά προχώρησα σε αγορά από μαγαζί. Από τον Πίσσαρη, ο οποίος μου έδινε τιμή για πολυεστερικό κουστούμι και προστατευτικά καπάκια κινητήρα με διαφορα μικρότερη των 100 ευρώ! Ήταν η μόνη φορά που έδωσα παραπάνω και είπα χαλάλι γιατί άξιζε.
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Αφού λοιπόν το πρόβλημα είναι τα λειτουργικά έξοδα ενός μαγαζιού στην Ελλάδα, ας προχωρήσουν στη δημιουργία ιντερνετικών καταστημάτων και οι Έλληνες έμποροι, με τιμές ανταγωνιστικές του εξωτερικού...

αχαχαχαχαχαα

Πω πω η καραμέλα με τα έξοδα του Έλληνα επιχηρειματία είναι clasic πλέον .

Λες και ενοίκια , μισθούς , ασφάλειες και εφορία δεν έχουν έξω μόνο ο Ελληνας έχει .

Ανταγωνισμός λέγεται και ελέυθερη αγορά κύριοι και σε όποιον αρέσει , οι υπόλοιποι ας προσέχετε τη ψηφίζετε κατά καιρούς .

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Το θέμα με τα λειτουργικά έξοδα κλπ, είναι υπαρκτό όπως είναι υπαρκτό και το πρόβλημα των περιθωρίων κέρδους που δουλεύουν πάρα πολλά μαγαζιά στην Ελλάδα. Ψωνίζα απ΄το εξωτερικό (Αγγλία) απ΄το 1994 μέσω Fax με πιστωτική κάρτα χωρίς πρόβλημα ποτέ και από τότε υπήρχε το ίδιο "πρόβλημα", είτε γιατί πολλοί επαγγελματίες του χώρου είχαν και έχουν την νοοτροπία της ξεπέτας, είτε επειδή δεν τους συμφέρει να δουλεύουν με λογικά περιθώρια κέρδους.

Τα τελευταία χρόνια ψάχνω όσο μπορώ στα ελληνικά μαγαζιά, πριν τα σκάσω σε οποιονδήποτε ξένο. Κάποιες φορές η διαφορά είναι μικρή και λογική, κάποιες φορές πρέπει να είσαι μ@λάκας για να αγοράσεις από εδώ. Ενδεικτικά για την αγορά ολόσωμης-κράνους-γαντιών, το όφελος μου ήταν 1.000€ (!!)...
    Οπότε?

Πόσο υπεράνω χρημάτων, και διάθεση να γίνεις λύση στα προβλήματα του άλλου υπάρχει?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Το θέμα με τα λειτουργικά έξοδα κλπ, είναι υπαρκτό όπως είναι υπαρκτό και το πρόβλημα των περιθωρίων κέρδους που δουλεύουν πάρα πολλά μαγαζιά στην Ελλάδα. Ψωνίζα απ΄το εξωτερικό (Αγγλία) απ΄το 1994 μέσω Fax με πιστωτική κάρτα χωρίς πρόβλημα ποτέ και από τότε υπήρχε το ίδιο "πρόβλημα", είτε γιατί πολλοί επαγγελματίες του χώρου είχαν και έχουν την νοοτροπία της ξεπέτας, είτε επειδή δεν τους συμφέρει να δουλεύουν με λογικά περιθώρια κέρδους.

Τα τελευταία χρόνια ψάχνω όσο μπορώ στα ελληνικά μαγαζιά, πριν τα σκάσω σε οποιονδήποτε ξένο. Κάποιες φορές η διαφορά είναι μικρή και λογική, κάποιες φορές πρέπει να είσαι μ@λάκας για να αγοράσεις από εδώ. Ενδεικτικά για την αγορά ολόσωμης-κράνους-γαντιών, το όφελος μου ήταν 1.000€ (!!)...
    Οπότε?

Πόσο υπεράνω χρημάτων, και διάθεση να γίνεις λύση στα προβλήματα του άλλου υπάρχει?
    Έχεις δίκιο Byron, το πρόβλημα όμως δεν είναι του άλλου, είναι και δικό μας...
    Όλων μας.
    Πρέπει να υπερασπίσουμε την κάθε θέση εργασίας. (πέρα ότι πρέπει να φτιάξουμε άλλες)
    Νομίζω πως τα ξέρεις πιο καλά εσύ από μένα.
    ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Έχεις δίκιο Byron, το πρόβλημα όμως δεν είναι του άλλου, είναι και δικό μας...
    Όλων μας.
    Πρέπει να υπερασπίσουμε την κάθε θέση εργασίας. (πέρα ότι πρέπει να φτιάξουμε άλλες)
    Νομίζω πως τα ξέρεις πιο καλά εσύ από μένα.
    σωστό μεν αλλά καταλαβαίνεις οτι δεν μπορούμε να επιβαρυνουμε την τσέπη μας με τον μισθό και την ασφάλεια των "θέσεων εργασίας" που λες.... ποσο μάλλον να φτιάξουμε και άλλες....

από την άλλη, αν κάποιο ελληνικό e-shop είχε τις τιμές του εξωτερικού, με την καχυποψία που έχουμε έναντι των ελλήνων εμπόρων (όχι απαραίτητα αδικαιολόγητη) δεν ξέρω κατά πόσο θα δούλευε ικανοποιητικά...

Παλαιό μέλος
    Γνωμη μου.

Να μην αναφερονται επωνυμιες καταστηματων.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    από την άλλη, αν κάποιο ελληνικό e-shop είχε τις τιμές του εξωτερικού, με την καχυποψία που έχουμε έναντι των ελλήνων εμπόρων (όχι απαραίτητα αδικαιολόγητη) δεν ξέρω κατά πόσο θα δούλευε ικανοποιητικά...
    Αστείο παράδειγμα πάλι η μοτοδυναμικη, πέραν της μιας σελιδας στο περιοδικό, κατάλογο της alpinestars και τις "νέες χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη" δεν τις έχει πουθενά. Αν δεν πας στο μαγαζί, δεν ξέρεις ουτε τι εισάγεται, ουτε πόσο θα το πάρεις. Ένα καλό μισό βήμα. Όσο ηταν τα ακριβότερα στην Ευρώπη, είχε τιμές όμως. Βγάλε άκρη...

Αυτό πάντως με τα μοντέλα που είτε καταργήθηκαν απο χρόνια είτε άλλαξαν πάντως η τιμή δεν πέφτει, ειναι θέμα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    σωστό μεν αλλά καταλαβαίνεις οτι δεν μπορούμε να επιβαρυνουμε την τσέπη μας με τον μισθό και την ασφάλεια των "θέσεων εργασίας" που λες.... ποσο μάλλον να φτιάξουμε και άλλες....

Δεν νομίζω...για μένα θα δούλευε πάρα πολύ καλά. αν μπορώ να βγάλω άκρη με τον Αγγλο-Γερμανο-Ισπανο-Αμερικάνο, δεν θα βγάλω με τον Ελληνα που μπορώ να πάρω και ένα τηλέφωνο? Απλά πάσχουμε δραματικά και στο θέμα οργάνωσης ενός e-shop τουλάχιστον στα είδη μοτοσυκλέτας.
    Πχ το να έχει paypal (που τα περισσότερα ΔΕΝ έχουν) παίζει σημαντικό ρόλο στο να κάνω συναλλαγή.

Ktinos, ναι σαφώς ξέρω και είναι ένα death spiral για κάθε οικονομία όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει το εμπόριο. Η συμπεριφορά των καταναλωτών είναι όμως δεδομένη, και δεν λύνεται με πατριωτικές κινήσεις στήριξης.
    Σαφώς υπάρχουν πάρα πολλά τρελά στην λειτουργία μιας επιχείρησης, αλλά είναι και θέμα οργάνωσης και αντίληψης της τάσης της αγοράς, αλλά και νοοτροπίας. Για το τελευταίο δεν χρειάζεται να είσαι έμπορος για να το καταλάβεις.
    Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες ακόμα και εδώ μέσα για να δεις οτι η αντίληψη του να χάνει κάποιος λεφτά για κάτι που έχει χρησιμοποιήσει ή είναι παλιό δεν υπάρχει. Εκεί, θα προσπαθήσει να πουλήσει μεταχειρισμένο κράνος 7ετίας...μόνο 100€ λιγότερο απ΄ότι έχει το νέο καινούργιο μοντέλο. Και δώστου να πουλήσει την με μια πτώση μόνο φόρμα πιο ακριβά απ΄ότι έχει καινούργια στο εξωτερικό.
    Αντε και θα βρούμε τον μ@αλακα να πάρει το κράνος που έχουμε 7 χρόνια στο ράφι, με -50€ επειδή τον "συμπάθησε".

Συγγνώμη, αλλά το "who is your dady now bitch?" δεν το πολυγουστάρω.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Γνωμη μου.

Να μην αναφερονται επωνυμιες καταστηματων.
    Βασικά νομίζω οτι τα σωστά ελληνικά μαγαζιά/eshop κλπ πρέπει να γίνονται sticky και με μεγάλα γράμματα, όπως γίνεται και για το fc-moto-bikersbargains-lidsdirect και όλους τους μαγαζάτορες.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    α,δλδ υπαρχουν πολυεθνικες που υποχρεωνουν ΜΟΝΟ τους ελληνες εμπορους να πουλησουν ακριβα το προϊον τους (ή τελοσπαντων σε μια φιξ τιμη που πιο κατω δεν παει) και οχι τους υπολοιπους...φαινεται μισουν την Ελλαδα...δεν εξηγειται αλλιως...
    ............
    εγραψα οτι παλιοτερα (που δεν υπηρχε το νετ) καποιος που εμενε σε χωριο δεν μπορουσε να ενημερωθει απο αλλους (feedback) για οτι ηθελε να αγορασει, με αποτελεσμα να πεφτει θυμα του εκαστοτε εμπορου που του πουλουσε οτι ηθελε εκεινος εκμεταλλευομενος την αγνοια του...
    Στο πρωτο δεν ξερω τι ισχυει στο εξωτερικο αλλα στην Ελλαδα ισχυει και στο λεω απο πρωτο χερι.

Για τους δημοσιους υπαλληλους και για το που πηγαινουνε τα λεφτα των φορων ειναι μεγαλη κουβεντα,θελει σεντονια ολοκληρα και ακρη δεν θα βγαλουμε.

Οσο για το θεμα της ενημερωσης του καταναλωτη δεν ειμαι αντιθετος.Ουτε ειμαι υπερ των εμπορων που τον θελουνε προβατο.Και σε αλλες μου κουβεντες υποστηριζω, οτι αυτους τους εμπορους ο καταναλωτης πρεπει να τους εξαφανισει.

Λενε πολλοι οτι αγοραζουνε απο εξω γιατι τους συμφερει οικονομικα.Καλα κανουνε.Δεν θα κανω κουμαντο στο πορτοφολι κανενος.Βαζω ομως στο παιχνιδι και μια αλλη παραμετρο μου μας στοιχιζει σαν κρατος μακροπροθεσμα.Λεφτα που φευγουνε απο τον τοπο σπανια επιστρεφουνε ,αρα δεν κανουνε τον κυκλο τους και ποτε μερος απο αυτα που δωσαμε δεν θα επιστρεψει στα χερια μας.

Παραδειγμα:Αγοραζω λαστιχα απο τον Αποστολη,αυτος με τα λεφτα που του εδωσα αγοραζει παντελονι απο τον Κωστα,αυτος με τη σειρα του και αφου εχει γεματη την τσεπη του βγαζει την οικογενεια για φαγητο.Ο εστιατορας θα αγορασει λαδια και μακαρονια για το μαγαζι του απο εμενα.Μερος λοιπον των χρηματων μου,μου ξαναερχεται πισω.Οταν τα δωσω εξω ,πολυ μικρο μερος αυτων θα επιστρεψει.Ισως γιατι καποιοι θα ερθουνε εδω για διακοπες η καποιοι αλλοι θα καταναλωσουνε καποια Ελληνικα προιοντα στον τοπο τους.

Δεν υποστηριζω οτι ολοι πρεπει να κανουνε αυτο που κανω εγω η να σκεφτονται οπως εγω.Θελω ομως να γνωριζουνε απο τη μια τις συνεπειες αυτων που κανουνε και απο την αλλη να μου πουνε αν πρεπει και εγω να κανω το ιδιο σε αντιστοιχες περιπτωσεις που αφορα τα δικα τους επαγγελματα.

Αν υπαρχει κανεις αλουμινας εδω μεσα ας μου πει.
    Να παρω απο τη Βουλγαρια κουφωματα που ειναι ιδια σχεδον με τα Ελληνικα αλλα στη μιση τιμη?

Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 25/03/2010, 14:32
  2. Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2006, 11:11
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2006, 23:33

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία