Αστο έτσι, εφόσον δεν έχεις πρόβλημα με την κατανάλωση (και με βρεγμένο μπουζί..)
Στο service καλό θα είναι να ανοιχτεί το καρμπυρατερ και να βρεθεί η αιτία του προβλήματος..
(όχι απλά καθαρισμός, πιθανόν ρύθμιση και φύγαμε..)
Υ.Γ.
Τα συμπτώματα διορθώθηκαν, όχι το πρόβλημα..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
μηπως εννοεις οτι αν ειναι 3/4 η βιδα και ρυθμιζει αερα τοτε το μειγμα ειναι φτωχο για αυτο και δουλευει καλυτερα με την βιδα πιο μεσα.
μοιαζει να θελει ενα νουμερακι ζιγκλερ πιο πανω.ωστε μετα η σωστη ρυθμιση να ειναι καπου μετα την μια στροφη εξω και μεχρι τις 2-2,5.
τελος αυτο με το που ειναι το βιδακι γεομετρικα τοποθετημενο δεν ειναι παντα σωστο.
στο καρμπυρατερ του supra keihin 16mm ειναι προς την μερια του μοτερ αλλα ρυθμιζει ΑΕΡΑ.
ειδα και επαθα να καταλαβω τι συμβαινει μεχρι που το ανοιξα και ακολουθησα την διαδρομη μεσα απο τις διοδους.
το μηχανακι ειχε πλουσιο μειγμα στο ρελαντι και στο 1/8 του γκαζιου και πνιγονταν και εκανε πως ψοφαγε σε πολυ μικρα ανοιγματα γκαζιου.ακομα και με πολλες στοφες.επερνε μπροστα με την μια και δουλευε τελεια και μολις ζεστενονταν το παθαινε.
τι κανει νιαου νιαου?
ελα που οταν ομως εκλεινα το βιδακι (πιστευοντας οτι ρυθμιζει βενζινη) ολο και χειροτερευε.
το ανοιγα και ολο και βελτειωνονταν ακομα και μετα τις 3 εξω.
οποτε λογικα επρεπε να βαλω μεγαλυτερο ζιγκλερ!
το μανισιο ειναι 40ρι.
εγω κατεληξα στο 30ρι!
ο λογος που πιστευω θελει μικροτερο ζιγκλερ απο την μανα του ειναι γιατι το μοτερ ειναι ελαφρος υπερκυβισμενο.
το μοτερ φυσικα τραβαει περισοτερο αερα απο την ιδια διαμετρο venturi οποτε δημιουργειται μεγαλυτερη υποπιεση που με την σειρα της τραβαει περισοτερη βενζινη απο το ΙΔΙΟ ζιγκλερ.
τωρα στο προβλημα του παιδιου.
ειναι καινουριο μηχανακι.
δεν θα επρεπε να τα κανει αυτα.
ζητα μηπως σου αλλαξουν το καρμπυρατερ,
εστω και σαν δοκιμη.
Γιατί να νομίζεις ότι εννοώ κάτι τέτοιο, εφόσον όσο πιο μέσα είναι ή βίδα του αέρα τόσο λιγότερη ποσότητα αέρα επιτρέπει να περάσει και (με δεδομένη την ποσότητα βενζίνης) τόσο πλουσιότερο γίνεται το μίγμα..??![]()
Αν ήθελε μεγαλύτερο ζιγκλέρ, σίγουρα θα το έδειχνε με πολλούς τρόπους αλλά όχι με "ατροφία" λόγω χλμ (κατανάλωσης) - ίσα ίσα που θα έβγαζε περισσότερα χλμ ανα lit καυσίμου...
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
ΡΕ ΣΕΙΣ................ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ
Άκου φίλε μου,αύτή ή μαλακία καλώς σού διέγνωσαν έχει νά κάνει μέ τό καρμπυρατέρ σου.
Έγώ δέν ξέρω άπό μηχανική άλλά είμαι παθών άπό ένα παπί καβασάκι ΖΧ-130....!!!!
Κανείς δέν έλυσε ποτέ τό πρόβλημα διότι άπλά όταν ή θερμοκρασία πήγαινε 15-16 περίπου καί πάνω
τό μηχανάκι κελαηδούσε.....τό χειμώνα είχαμε ρυθμίσεις μέ βίδες τσόκ κ.λ.π.....καί
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ότι καί νά έκανα.
Ή άντιπροσωπεία έκανε τό ΠΑΓΩΝΙ..!!
Άκούστηκε κατόπιν έορτής ότι δέν ταιριάζει τό καρμπυρατέρ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ...!!
Ότι ήταν φτιαγμένο γιά άλλες θερμοκρασίες,Μαλαισία,Ταυλάνδη ξέρω γώ..??
Άν μπείς στό καβασάκι φόρουμ θά διαβάσεις.
Τώρα εύχομαι νά είναι άπλά μόνο στό δικό σου παπάκι τό πρόβλημα καί όχι σέ όλη τή σειρά.
Μιά καί είναι καινούργιο βάλτους νά σού άλλάξουν ένα καρμπυρατέρ καί μή τούς άφήνεις νά παίζουν
σπάζοντας σου τά νεύρα διότι άν κατάλαβα είσαι καί κάποιας ήλικίας.τεκνό σάν έμένα.
Άν λυθεί τό θέμα σου ήταν μεμονωμένο περιστατικό ,άν όχι τόν ήπιες όπως κι έγώ..!!
Περίμενα τό καλοκαίρι νά δουλέψει σωστά,λέμε τώρα μιά ζωή μαυρίλα άπό πίσω άλλά
τουλάχιστον δέν είχε λόξυγγα.........σά τά παλιά φορτηγά μέ τό πετρέλαιο.
Εύχομαι νά μήν είναι σάν τό καβασάκι μου,τό όποίο δέ ζεσταινότανε ποτέ,αύτό τό πρόσεξα.
60 χλμ. τέρμα γκάζι όσο έπιανε 110-120 καί όταν σταμάταγα ήταν σάν νά είχε ύδρόψυξη
μέ τρία βεντιλατέρ κατακαλόκαιρο μέ 35 βαθμούς.
Μετά άπό ένα χρόνο καί 9000χλμ. περίπου ,τό έστειλα στό διάλο μέ χασούρα βεβαίως
πήρα ένα WAVE-110 Xόντα μέ ψεκασμό καί άπό τότε.........ΟΥΤΕ ΚΙΧ έδώ καί ένα χρόνο
ούτε κρύο ,ούτε ζέσταμα,ούτε τσόκ........μίζα καί γειά σας.
Καί 2 λίτρα στά 100 παρακαλώ,γιατί τό καβασάκι μέ έκείνη τήν κωλόβιδα νά δίνει μείγμα
τό μισό άπό πίσω άκαυτο έφευγε..!!
Καλά ξεμπερδέματα.......είναι καί τό ξενέρωμα άστα,χέστα.......
Σίγουρα θα ζητήσω αντικατάσταση του καρμπυρατέρ στο α. σέρβις . Ήταν στις προτάσεις τους άλλωστε όπως προανέφερα και θα επιμείνω για να μην ταλαιπωρηθώ περαιτέρω από καθαρισμό κ ρυθμίσεις. Το βέβαιο είναι πως τώρα δουλεύει μια χαρά. Επίσης να αναφέρω πως μέχρι σήμερα με τις ατροφίες (κ με ταχύτητα έως 45-50χλμ λόγω στρωσίματος) είχα πολύ μικρές καταναλώσεις 1,5-1,6 λίτρα ανά 100χλμ! Πλέον θα μετρήσω κατανάλωση να δω που βρίσκομαι με τη νέα ας πούμε ρύθμιση. Όσο αφορά για τα καβασάκι γνωρίζω το αναφερθέν πρόβλημα μα καμιά σχέση με το δικό μου.Αυτά έσβηναν στο ρελαντί στα φανάρια δεν έπαιρναν ευκολα κλπ.
Επίσης πάντα παίρνει κάθε πρωί χωρίς τσοκ αλλά μ ελάχιστο γκαζάκι...
αν το μηχανακι τωρα δουλευει τελεια με το βιδακι ΑΕΡΑ σχεδον τελειως κλειστο τοτε σημαινει οτι χρειαζεται περισοτερο καυσιμο.
δλδ μεγαλυτερο ζιγκλερ.
αν βαλει μεγαλυτερο ζιγκλερ τοτε η σωστη ρυθμιση θα ανεβει στις 1-3 στροφες οπου και ειναι το ιδανικο οριο πανω κατω...
με λιγα λογια αυτην την στιγμη εχει μικροτερο ζιγκλερ απο οτι πρεπει και αν το μειγμα με το βιδακι στα 3/4 ειναι οκ αυτο σημαινει οτι το καρμπυρατερ παρεχει και λιγοτερο συνολικο καυσιμο μειγμα απο οτι μπορει να αξιοποιησει το μοτερ.
Αν και 1-2 συμπτώματα μου χαλάνε τη "διάγνωση", να πω κι εγώ τη μαλακία μου:
Υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο στεγανό το ντεπόζιτο ενός παπιού (με επιπλέον φραγμένο σωληνάκι εξαέρωσης) ώστε μετά από κατανάλωση 1-2 λίτρων να δημιουργείται ελαφρά υποπίεση ώστε να μη δίνει αρκετή βενζίνη για φορτίο αλλά στο ρελαντί να την παλεύει ακόμα;
Μπαδεγουέυ, η προστακτική του "παρακάμπτω" είναι "παρΑκαμψε", αφού είναι του ιδιωτικού τομέα και δεν παίρνει ποτέ αύξηση...
Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 15/01/2014 στις 04:31.
Λογική μου φαίνεται η απάντησή σου όπως και λογικό το να έχει κάτι ψιλοβουλώσει το ζιγκλερ ή την τρυπουλα της βελόνας. Είναι δυνατόν να βγαίνουν από το εργοστάσιο με μικρότερο ζιγκλέρ από ότι χρειάζονται? Επίσης απορία μου προκαλεί γιατί τις ατροφίες τις εμφάνιζε στην αρχή μετά από τόσα χλμ και όσο περνούσε ο καιρός σε λιγότερα διανυθέντα χλμ (πιο σύντομα δηλαδή και συχνότερα-κάτι σαν να έφραζε όλο και περισσότερο)
Μπορεί να είναι και το πιο απλό από όλα όσα συζητάμε: το μηχανάκι έμεινε πολύ καιρό στοκ με την βενζίνη και τα κατάλοιπά της να έχουν φράξει κάτι στη διαδρομή από το ρεζεβουάρ έως την βαλβίδα εισαγωγής.