Εν όψη της μεταφοράς του νοικοκυριού μου στη Ρόδο, η συνέχιση της καλής μας θα ολοκληρωθεί εκει δίχως πίεσή χρόνου και με ακόμα πέρισσοτερο μερακι
![]()
Εν όψη της μεταφοράς του νοικοκυριού μου στη Ρόδο, η συνέχιση της καλής μας θα ολοκληρωθεί εκει δίχως πίεσή χρόνου και με ακόμα πέρισσοτερο μερακι
![]()
Καλη αρχη στη Ροδο!
και καλη συνεχεια στο μοτορι...
Επανηλθαμε
Καιρος ηταν να ξαναπιασω τη μηχανη
Ξεκινώντας σημερα εκανα τις εξης εργασιες (φωτο αυριο):
-Τοποθέτησα προσωρινα την πλεξουδα
-Συμπληρωσα λαδι στην μπροστινη αναρτηση γιατι ειχα βαλει λιγο
-Εκανα καποιες δοκιμες με καποια αλλα μασπιε που ειχα
-Μπηκαν πανω τα φρενα
-Και ρυθμισα βαλβιδες
Μια αμφιβολια μονο εχω γιατι πανω στο βολαν εχει δυο σημαδια ("Ι" και "Η") ενω το εγχειριδιο λεει για "Τ"
Εγω τοποθετησα το δεξιο μερος του "Η" στο σημαδι και ρυθμισα. Το αποτελεσμα θα φανει στην πραξη.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι χρειαστηκε να ανοιξω κι αλλο τις βαλβιδες γιατι ηταν πολυ σφιχτες, ειδικα οι εξαγωγης. Ισως για αυτο δεν επαιρνε μπροστα και μου πετουσε φλογα ποτε-ποτε απο το καρμπυρατερ.
Αυριο θα γινει αποπειρα να βαλουμε μπροστα. Ιδωμεν
![]()
Η ζωή είναι μεγάλη......μην την κάνεις καρναβάλι!!!
Αντε μπραβο με το καλο.Φλογες απο το καρμπ μου πεταγε και μενα το vfr οταν ηταν μπουκομενο και μου βραχυκυκλωνε τα μπουζι απο την πολυ βενζινη τσεκαρε για καλο και κακο και σταθμη φλοτερ η για κολημενο φλοτερ η για βραχυκυκλωμενο μπουζι.Για να τσεκαρεις αν ειναι απο μπουκομα βγαλε το μπουζι δες αν εχει σωστη σπιθα και αν ειναι βρεγμενο και ριξε μια μιζια χωρις το μπουζι επανω ωστε να φτησει τις βενζινες απο μεσα μετα ξαναβαλε το μπουζι και χωρις θα βαλεις βενζινη ριχτου καμια μιζια να δεις αν κανει κανα σκασιμο.
δεν πρεπει να ειναι θεμα πνιξιματος. Ειμαι γνωστης πλεον του θεματος των μπουζι στα vfr -rvf απο 1ο χερι γιατι το 1ο το ειχα και το 2ο το εχω ακομα, αλλα το srx δεν δημιουργει τοσο ευκολα τετοιο θεμα. Θελω να πιστευω οτι ηταν μονο θεμα βαλβιδων γιατι και το μπουζι το αλλαξα.
![]()
Η ζωή είναι μεγάλη......μην την κάνεις καρναβάλι!!!
Το ξερω οτι εχεις εμπειρια με τα V4 για αυτο το ανεφερα.Τωρα για το srx που εχεις δικιο οτι δεν ειναι τοσο ευαισθητο οσο τα V που εχουν θεμα λογο της θεσης και της διαταξης τον καρμπ πιστεψε με καμια φορα μπορει να εχει κολησει το φλοτερ ειτε κλειστο ειτε ανοιχτο οποτε παλι θα εχει θεμα.Περιμενω βιντεακι να το ακουσουμε το εργαλειο.
Τελευταία τροποποίηση από Gms; 23/02/2014 στις 22:47.
το νου σου! μην εμπιστευτεις το μανιουαλ στα διακενα που λεει. θα βαρανε σαν τρελες. δοκιμασμενο. αν θυμαμαι καλα 0.12 εισ 0.17 εξ ειναι ενα καλο νουμερο. δεν ξερω για ποιον λογο δινει τοσο τρελα νουμερα. αν θυμαμαι καλα εξαγωγη λεει 0.25? γι'αυτο τις βρηκες κλειστες. ισως να ηταν σωστες.
σωστοτατος. αυτο που ειχα εγω νομιζω ελεγε αλλα. θα το κοιταξω αυριο κιολας και θα σε πω.
παιδια εχουμε θεμα ακομα.
προσπαθησα παλι σημερα να το βαλω μπροστα αλλα παλι μου κανει τα ιδια. Στην συνεχεια διαπιστωσα οτι μπορει να τραβουσε αερα απο τη διοδο της υποπιεσης για τη βενζινη και το ταπωσα αλλα παλι τα ιδια. Μου κανει σκασιματα καθε λιγο απο την εισαγωγη ποτε απο τη αριστερη και σπανια απο τη δεξια.
Δειτε και το βιντεο μπας και βρουμε καμια λυση.
Η ζωή είναι μεγάλη......μην την κάνεις καρναβάλι!!!
και ενα δευτερο
Η ζωή είναι μεγάλη......μην την κάνεις καρναβάλι!!!
Βγαλε να δεις το μπουζι αν εχει σωστη σπιθα.Ριξε και καμια μιζια χωρις μπουζι γιατι θα εχει πλημηρισει ο κυλινδρος μεσα.Και μετα ριξε λιγο βενζινη κατευθειαν στα καρμπ.Αν παρει εστω και για λιγο εχεις θεμα με τα καρμπ.