Ίσως το έθεσα λάθος. Έχω μέσο. Δεν έχω άμεση ανάγκη να πάρω μηχανάκι. ΘΕΛΩ να πάρω, γιατί θέλω να καβαλάω. Απλά ρίχνω λίγο (ή πολύ) τα standards μου, ώστε να μη μου στοιχίζει 2 μισθούς ανά έτος η συντήρηση μιας μοτοσυκλέτας, την οποία ΔΕ μπορώ να χαρώ, όπως χαιρόμουν κάποτε. Οι βόλτες εκτός νομού είναι τόσο σπάνιες πλέον, που προτιμώ να τις θυσιάσω και να έχω ένα μηχανάκι που μπορώ να κινώ καθημερινά (έστω κι αν μου προσφέρει πολύ λιγότερες συγκινήσεις), παρά να βλέπω ένα μηχανάκι των 10,000ε αραγμένο στο γκαράζ μου 300 ημέρες τον χρόνο. Με λίγα λόγια, δεν είναι ότι έχω σπουδαίο οικονομικό πρόβλημα και θέλω οπωσδήποτε κάτι μικρό. ΘΕΛΩ κάτι μικρό και θέλω - να προσπαθήσω έστω - να συμβιβαστώ με την πρακτική πλευρά μιας μοτοσυκλέτας έναντι της διασκεδαστικής. Μπορεί, όντως, να μην αντέξω και σε 6 μήνες να πάω να πάρω ένα 1000 :P Αλλά ας δοκιμάσω.
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας. Σχολιάζω από λίγο στον καθένα, όπου διαφωνούμε.
To ER φαίνεται ομορφούλι και καλή επιλογή, αλλά, σόρρυ, οτιδήποτε άνω των 200 κιλών δε θεωρείται μοτοσυκλέτα :P Και δέχομαι μοτοσυκλέτες των 200 κιλών, μόνο αν έχουν ένα μοτέρ των 1000+ cc από κάτω.
Τα 660 επίσης είναι πολύ βαριά για τα χαρακτηριστικά τους. Αν και μου πέρασε από το μυαλό το XTX.
Δε θέλω ΚΤΜ τώρα. Παίζω σε κατηγορία, στην οποία υπάρχουν πολύ καλά γιαπωνέζικα. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξω ευρωπαϊκά. Αν, ωστόσο, έχετε κάποιον καλό, ευχαρίστως να τον ακούσω. Για όσους δε γνωρίζουν, το μηχανάκι που πούλησα ήταν ένα Duke 690, το απόλυτο όπλο στην κατηγορία του και μια κατηγορία με ανύπαρκτα γιαπωνέζικα.
Το SYM το κρατάω. Έχω ακούσει καλά λόγια γενικά και, αν καταλήξω σε σκούτερ, φαίνεται μια καλή επιλογή. Το Husqy, επίσης, δεν είναι κακό
TDM, Vstrom, Fazer και λοιπά, απλά όχι. Είναι, σαφώς, καλά μηχανάκια γι'αυτό που κάνουν, αλλά όχι, δεν είναι για μένα. Ειδικά TDM και Fazer, που έχω δοκιμάσει, δεν την παλεύω ΚΑΘΟΛΟΥ με τη θέση οδήγησης. Είναι εκνευριστικά άνετη και "καθιστή". Vstrom δεν είχα την τιμή. Το Transalp ανήκει επίσης σε αυτή την κατηγορία των εντελώς ουδέτερων/αδιάφορων μοτοσυκλετών που δε μου έκανε ποτέ κούκου να καβαλήσω. Αν και είναι αναμφισβήτητα πολύ καλό εργαλείο, δε θα την αγόραζα ποτέ. Για παρόμοιο λόγο, απέκλεισα από την αρχή στρογγυλοφάναρα και λοιπά κλασσικά γυμνά (σόρρυ Όλγα :P).
Περιμένω από στιγμή σε στιγμή ένα "δε γαμιέσαι τότε, μαλάκα περίεργε."