Σελίδα 10 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 368

Θέμα: Ορθογραφία

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ Προβολή μηνύματος
    δεν απολογουμε απλα το γραφω

όταν τελιοσα το δημοτικο σε ηλικια 12 +1/2 χρωνων ...................

εχω τραβιξει πολύ λουκι στην ζωη μου και τωρα είμαι 54 χρωνων δεν σκοπευω να τρωω τον χρωνο μου σε ορθογραφειες μεσο word με αντιγραφη επικολιση κλπ γιαυτο μην μου λετε να κανω ορθογραφια μην χεστουμε,,,
    Μαζι σου.

να γλυτωσω και τι χ€σιμο.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ Προβολή μηνύματος
    δεν απολογουμε απλα το γραφω

όταν τελιοσα το δημοτικο σε ηλικια 12 +1/2 χρωνων τον ιουνιο του 73 λογο οικογενιακων προβλημάτων με την μυτρια μου εφυγα από το σπιτη. και κοιμωμουν τα βραδια δεμενος απο την ζωνη μου για να μην πεσω επανω στα δεντρα. επιασα δουλια ένα μηνα μετα στην οικοδομη υδραυλικος, τον σεπτεμβριο του 73 μπηκα σε μια σχολη υδραυλικών του οαεδ σαν οικότροφος για να εχω καπου να μηνω.
    εκει σηκομομασταν το πρωι στης 6 και φευγαμε να παμε για δουλια . χωρισ πρωινο καμια τυροπιτα στον δρομο να προλάβω, στης 7 επρεπε να ημουν στην οικοδομη και να εχω βαλει τα ρουχα της δουλιας ώστε στης 7+30 που ερχοντουσαν οι μαστοροι να εχω βγαλει τα εργαλεία στον παγκο και να εχο ετοιμα τα κοματια που μου ειχαν πει να φτιαξω την πρωηγουμενη μερα , στης 11+30 που θα σταματουσαν για κολατσο θα επρεπε να τους εχω ετοιμασει το κολατσιο τους και πριν συκοθουν αυτοι επρεπε να εχω φαει και να εχω ετοιμα ότι κοματια σωληνα χριαζοντουσαν για να συνεχεισουν
    σκολουσαμε στης 2+30 και εφευγαν οι μαστοροι εγω επρεπε να μαζεψω α εργαλεία και να τα καθαρισω να τα βαλω στην θεση τους να σκουπισω το δοματιο που είχαμε τον παγκο να στιαλω τσιμεντο και να τσμενταρω της σωλινες που είχαμε τοποθετισει (όλα αυτά χωρεις υπερορια να πληρωνεσαι) και κατά της 4-4+30 εφευγα για την σχολη,
    τα μαθηματα αρχιζαν στης 5 οποτε μεσα στο λεοφοριο -α επρεπε να διαβασω και να γραψω. για μεσιμεριανο ουτε λογος παλι καμια τυροπιτα στο χερι αναμεσα από το ένα λεοφοριο στο άλλο.
    τα μαθηματα τελιωνανε στης 10 το βραδυ και το εστιατοριο του οικοτροφιου εκληνε στης 10 οποτε φαγιτο γιοκ. κατευθείαν στο θαλαμο . στο κρεβατι μας κάθε θαλαμος ειχε 60 ατομα και συνολικα ημαστν 5 θαλαμοι.
    10+30 έσβηναν τα φωτα για υπνο οποτε από της 10 που τελιωναν τα μαθηματα μεχρη να πας στον θαλαμο σου και με την βαβουρα 300 ατομων ,,,, τι να γραψεις τι να διαβασεις .. βραδυνο φαγιτο??? ξερω και ένα με τον τοτο που βγαζει περισοτερο γελιο......
    το πρωι μια από τα ιδια
    η σχολη ηταν 4 χρωνια αλλα οικότροφος ημουν μονο 3 χρωνια μεχρη τα 12 +1/2 εως 15+ 1/2 μου μετα νοικιασα ένα σπιτι μονος και αγωρασα μηχανη για να μην με τρωνε τα λωφορια.
    παρ όλα αυτά ημουν ο μονος μαθητης τα τελευταια 15 χρωνια στην σχολη που ειχα βαθμο πανω από 15 πηρα πτηχειο με 17 + 45/100
    ένα χρωνο μετα στα 16+ δουλευα το πρωη υδραυλικος και τα απογεύματα σε σουβλαντζιδικο μετα σε πιτσαρια και γενικα μεχρη να παω φαντάρος δουλευα σε δυο δουλιες για να μπορεσω να ζησω και να εχω την μηχανη που εκανα κεφι.
    δεν εμαθα ορθογραφεια αλλα εμαθα να σεβομε τον συνανθρωπο μου και να τον δεχομαι όπως είναι με τα καλα του και τα κακα του , ουδεις αλάνθαστος.
    και όχι για να δικιολογιθω που είμαι ανορθόγραφος αλλα καλυτερα να διαβαζω καποιον που γραφει ανορθογραφα παρα καποιον που γραφει μαλακιες η που προσβαλει τους αλλους...
    δεν το γραφω αυτό για να προσβαλο κανεναν .. το λεω γιατι ειστε και παραξιδιαριδες
    εχω τραβιξει πολύ λουκι στην ζωη μου και τωρα είμαι 54 χρωνων δεν σκοπευω να τρωω τον χρωνο μου σε ορθογραφειες μεσο word με αντιγραφη επικολιση κλπ γιαυτο μην μου λετε να κανω ορθογραφια μην χεστουμε,,,
    ρε γιαγιά.
    Είσαι ωραίος!!

ΥΓ
    Πες του Τάσου να σου δείξει πιο εύκολο τρόπο από την αντιγραφή κι επικόλληση, για να διορθώνεις τα ορθογραφικά σου αν γουστάρεις, μέσα από τον μοζίλα.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Αρκουδε είσαι μια εξαίρεση. Το δικό σου ιστορικό δεν είναι ο κανόνας. Κατά κανόνα, οι σημερινή γενιά των 25-40 έχει τελειώσει σχολείο, το λιγότερο. Και απλά δεν τους νοιάζει.

Βασίλη ενα βιντεακι να ανέβει στα αστεία να γελασουμε και εμείς;

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Έτσι μια ιστορία που μου έτυχε και έχει σχέση με την ορθογραφία...

Σε συνέντευξη με μεγαλο-Κύπριο επιχειρηματία (τρομάρα του) για μια θέση μηχανικού-σχεδιαστή με ρώτησε αν είμαι καλός στην ορθογραφία. Του απάντησα ναι και αυτός πολύ φυσικά μου είπε πως ο καλός μηχανικός πρέπει να είναι δυσλεκτικός και να μην ξέρει ορθογραφία Του αποκρίθηκα πως αν είχε μάνα και πατέρα δασκάλους, ήθελε-δεν ήθελε ορθογραφία θα μάθαινε! Τον ευχαρίστησα για το δίδαγμα της ημέρας, πήρα το σακάκι μου και την κοπάνησα. Ακόμα τσατίζομαι όταν το σκέφτομαι!
    WHO RUNS THE SHOW

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Αρκουδε είσαι μια εξαίρεση. Το δικό σου ιστορικό δεν είναι ο κανόνας. Κατά κανόνα, οι σημερινή γενιά των 25-40 έχει τελειώσει σχολείο, το λιγότερο. Και απλά δεν τους νοιάζει.

αίπεξαι μαλακεία, δεν ήχα μαζύ μου ούται κηνητώ ούτε κάμαιρα ραι φίλαι

Ωχη Ράι γαμοτυ. Που ηχαις τω μιαλω σου;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Έτσι όπως πάει, βλέπω να αναβιώνει το λεγόμενο "γλωσσικό ζήτημα" μέσα από τις σελίδες του φόρουμ Απ' ότι βλέπω όμως το θέμα απασχολεί και άλλα φόρουμ:
    http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtop...ce0a3bb7e4728c

Συγγνώμη τώρα, αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι για ολίγον "κράξιμο" και αυτές που έχουν φαντάζομαι οι περισσότεροι στο μυαλό τους και όχι η περίπτωση του Αρκούδα παραπάνω, ο οποίος ήταν βιοπαλαιστής και το τελευταίο που τον ενδιέφερε είναι η ορθογραφία. Αλλά να βλέπεις τον άλλο να δηλώνει φόρα παρτίδα το φοιτητής και να σου πετάει εκείνο το "προαναφερθείσα αυτοκίνητα" και μάλιστα εις άψογα greeklish... H ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, τί το ήθελες ρε καημένο το προαναφερθείσα; Γράψε ένα "από τα παραπάνω αυτοκίνητα" να ξεμπερδεύεις...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    αίπεξαι μαλακεία, δεν ήχα μαζύ μου ούται κηνητώ ούτε κάμαιρα ραι φίλαι

Το δεν γράφαιτε αλυώς, τω σοστώ ίνε ΔΑΙΝ!!! Αμάν πυα ανωρθώγραφει...

μιλάμε για το σχολείο που η ίδια η πολιτεία έχει απαξιώσει?

μιλάμε για το σχολείο που τα ορθογραφικά λάθη δεν τα υπολογίζουν για αφαίρεση βαθμού?

μιλάμε για την παιδεία που ο ανορθόγραφος μαθητής του 10 μπαίνει ΤΕΙ ή/και ΑΕΙ?

για να ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράμα.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    μιλάμε για το σχολείο που η ίδια η πολιτεία έχει απαξιώσει?

μιλάμε για το σχολείο που τα ορθογραφικά λάθη δεν τα υπολογίζουν για αφαίρεση βαθμού?

μιλάμε για την παιδεία που ο ανορθόγραφος μαθητής του 10 μπαίνει ΤΕΙ ή/και ΑΕΙ?

για να ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράμα.....
    Μιλάμε μάλλον για το ίδιο σχολείο που στους δείκτες άρνησης στη νέα ελληνική γλώσσα (φοβερό ευφυολόγημα), μαζί με το όχι, δεν, μην, περιλαμβάνεται και το τσού!!!
    Μου το είπε φίλος που έπεσε στα χέρια του βιβλίο της κορούλας του και έφριξε όταν είδε ότι το τσού είναι άρνηση!!! Άντε με το καλό να μπει στα επιφωνήματα και του γουάου...
    Πάντως για άλλη μια φορά ισχύει το "τα πάντα ξεκινάνε και διαμορφώνονται από το σπίτι", εάν ένα παιδί μεγαλώσει σε ένα σπίτι χωρίς βιβλία και εγκυκλοπαίδειες (αν και το κόβω δύσκολο να υπάρχουν πλέον αυτές σε έντυπη μορφή...) τί να του κάνει το σχολείο; Είναι σαν να λέμε ότι μάθαμε ιστορία από το σχολείο...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Πάντως για άλλη μια φορά ισχύει το "τα πάντα ξεκινάνε και διαμορφώνονται από το σπίτι", εάν ένα παιδί μεγαλώσει σε ένα σπίτι χωρίς βιβλία και εγκυκλοπαίδειες (αν και το κόβω δύσκολο να υπάρχουν πλέον αυτές σε έντυπη μορφή...) τί να του κάνει το σχολείο; Είναι σαν να λέμε ότι μάθαμε ιστορία από το σχολείο...
    αυτό κρατήστε το όταν έρθει η ώρα να γράψω το σεντόνι μου περί της κατάστασης στην επαρχία (που βαριέμαι απίστευτα)....

Σπυρακιε, θες σωνει και καλά να δεχτούμε οτι το σχολείο τωρα ειναι σάπιο; άντε είναι. Στα χρόνια σου και μου δεν ήταν. Η ορθογραφία μετρούσε. Αν χάλασε τα τελευταία λιγα χρόνια δεν ξέρω. Και δεν έχει σημασία. Βιβλίο λογοτεχνικό υπάρχει ακόμα. Τώρα το αν ξαφνικά οοοοολοι οι γονείς αντί για Παπαδιαμάντη δίνουν στα παιδιά τους το φως και το βαζελο, δεν το ξέρω. Αλλά ακόμα και εκεί, το περιεχόμενο ειναι σωστά γραμμένο...

Να ξαναπω οτι η γλώσσα ειναι εργαλείο; ΟΛΟΙ το έχουν πρόχειρο, όλοι μπορούν να μάθουν πως δουλεύει. Δωρεάν.

Σαν να λέμε φηλως, πος πάναι τα γιαχαμπουζα μωνω στω μπορναζυ γηα καϊφαι, ενο ενα 250 κάνη συδαιρωκολι; Ω αινας δαιν νηαζεται γυα τω εργαληω, ο άλλως με ωτη αιχη κανυ παπαδαις. Απλω.

Σπυρακιε, θες σωνει και καλά να δεχτούμε οτι το σχολείο τωρα ειναι σάπιο; άντε είναι. Στα χρόνια σου και μου δεν ήταν. Η ορθογραφία μετρούσε. Αν χάλασε τα τελευταία λιγα χρόνια δεν ξέρω. Και δεν έχει σημασία. Βιβλίο λογοτεχνικό υπάρχει ακόμα. Τώρα το αν ξαφνικά οοοοολοι οι γονείς αντί για Παπαδιαμάντη δίνουν στα παιδιά τους το φως και το βαζελο, δεν το ξέρω. Αλλά ακόμα και εκεί, το περιεχόμενο ειναι σωστά γραμμένο...

Να ξαναπω οτι η γλώσσα ειναι εργαλείο; ΟΛΟΙ το έχουν πρόχειρο, όλοι μπορούν να μάθουν πως δουλεύει. Δωρεάν.

Σαν να λέμε φηλως, πος πάναι τα γιαχαμπουζα μωνω στω μπορναζυ γηα καϊφαι, ενο ενα 250 κάνη συδαιρωκολι; Ω αινας δαιν νηαζεται γυα τω εργαληω, ο άλλως με ωτη αιχη κανυ παπαδαις. Απλω.
    Κι ετοιμαζόμουνα να το γράψω αλλά με πρόλαβες Όταν το μόνο που μπαίνει στο σπίτι είναι το ΦΩΣ τί περιμένεις; Θυμάμαι στο πανεπιστήμιο είχαμε μια εργασία και ο επιβλέπων καθηγητής μας προέτρεψε να αγοράσουμε εφημερίδες για να βρούμε υλικό, δε θες να μάθεις από πόσους/πόσες άκουσα ότι δεν ειχαν αγοράσει ΠΟΤΕ εφημερίδα...
    Θυμάμαι επίσης που όταν αγόραζα καθημερινά εφημερίδα, έρχονταν δίπλα μου για να μαζέψουν το ένθετο με τα αθλητικά που πάντα το πέταγα...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    αυτό κρατήστε το όταν έρθει η ώρα να γράψω το σεντόνι μου περί της κατάστασης στην επαρχία (που βαριέμαι απίστευτα)....
    Σκεφτηκα και εγω να το κανω αλλα βαρεθηκα.Να πω μονο ενα πραγμα και οποιος θελει ακουει.

Τα παιδια στα ορεινα της Ηπειρου (υποθετω και αλλων περιοχων) ξεκινανε απο τις 6 για να πανε στο σχολειο και καταληγουνε στο σπιτι τους στις 5 το απογευμα.Τρωνε και κατα τις 6 αρχιζουνε να βοηθανε στις δουλειες του σπιτιου.Προβατα,ξυλα και αλλα ωραια.Και που συνεχιζουνε το σχολειο πολυ ειναι.Αναλογες καταστασεις βιωνουνε πλεον και παιδια στις πολεις.

Πολλοι απο εμας κραταμε ενα πληκτρολογιο στο χερι και με την ασφαλεια που μας δωσανε οι οικογενειες μας καθομαστε και αμπελοφιλοσοφουμε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    ..

+ όσα θες!!

Σελίδα 10 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910111213141520 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Internet - Έλληνες & Ορθογραφία... Οι αγράμματοι!
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 22:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF