Σελίδα 20 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 101516171819202122232425 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 286 έως 300 από 368

Θέμα: Ορθογραφία

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Στη συγκεκριμένη ιστορία, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ο στρατιώτης να κάνει ό,τι έκανε. Στο δικό μας θέμα, υπάρχει λόγος, απλά δεν τον θυμάμαι. Ένας φιλόλογος να μας διαφωτήσει. Παρ'όλ'αυτά, νομίζω καταλαβαίνεις τη διαφορά και γιατί το παράδειγμα είναι άκυρο. Με λίγα λόγια, δε γράφουμε σωστά επειδή το κάνουν όλοι. Γράφουμε σωστά, επειδή είναι ΣΩΣΤΑ. Εξάλλου, όπως φαίνεται, δεν το κάνουν όλοι.
    Αδυνατω να παρακολουθησω την σκεψη σου, μιας και απο την μια μου λες οτι γραφεις οπως γραφεις οχι γιατι ετσι σου ειπανε αλ΄λα γιατι ετσι ειναι ΣΩΣΤΟ αλλα ταυτοχρονα δεν εχεις ιδεα γιατι ετσι ειναι σωστο...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Ακόμα περιμένω το ΓΙΑΤΙ. Εγώ σου έδωσα μερικά πολύ έγκυρα παράδειγματα, από τα οποία σχολίασες μόνο το ένα και αυτό χωρίς να πεις κάτι. Πληροφοριακά, πάντως, οι αριθμοί είναι άπειροι. Τα σύμβολα που τους απαρτίζουν (στο δεκαδικό σύστημα) είναι 10.
    Ορίστε θα σου δώσω ακόμα ένα, ακόμα μια ευκαιρία να με πείσεις ότι η γλώσσα και, κατ'επέκταση, οτιδήποτε δε μας βολεύει στη ζωή μας, πρέπει να απλοποιηθεί. Πχ. ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τις εξισώσεις. Οπότε προτείνω, σε κάθε εξίσωση με x άγνωστο, να έχουμε x = 1. Εύκολο να το θυμόμαστε. Τι λες; Δε θα κάνω ποτέ ξανά λάθος!
    1. Το θεμα μας δεν ειναι να μην κουραστουμε αλλα να κανουμε λογικα πραγματα. Η μεταδωση της πληροφοριας-ιδεας ειναι το ζητουμενο και η γραφη ειναι ενα απο τα εργαλεια που εχουμε για να γινει αυτο. Η εξορθολογιση του μεσου μονο καλο μπορει να κανει στην μεταδωση της πληροφοριας.
    Στα μαθηματικα που ειναι η γλωσσα της λογικης και του συμπαντος εχουμε την μεγιστη δυνατη απλουστευση. Απο εκει και περα αν αφαιρεσεις κατι χανεις πληροφορια.
    Στην ορθογραφια ειναι πολλα που μπορεις να αφαιρεσεις χωρις να χασεις πληροφορία.

2. Αφου θες να ειμαστε ακριβοδικαιοι, αν δεις ποια ειναι τα συμβολα σε ενα π.χ. 16δικο συστημα μετρησης θα αλλαξεις γνωμη για το ποσα υπαρχουν τελικα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Έτσι, όσο και αν βολεύει μια μερίδα κόσμου να ευνουχίσεις μια γλώσσα ώστε να γίνει ευκολότερη στη μάθηση, αυτό δεν θα δουλέψει ποτέ στην πράξη.
    Sorry αλλα εισαι εκτος θεματος.
    Πρεπει να το εχω γραψει τουλαχιστον 3 φορες οτι δεν μιλαμε για την γλωσσα αλλα την ορθογραφια αυτης. Αν στο κειμενο που παρεθεσες δεν χαθικε πληροφορια με την φωνητικη γραφη τωτε ποιο ειναι το προβλημα;
    Αυτο εχει ειδη γινει με τεραστια επιτυχια (παρα τις κασανδρες του τωτε) με την αλλαγη απο καθαρευουσα σε δημοτικη.

Ο κόσμος που θέλει να έχει πολύπλοκη γραπτή επικοινωνία πάντα θα διατηρεί τρόπους να υποσημειώνει στον γραπτό λόγο νοήματα που στον προφορικό οθα μπορούσε να μεταφέρει με την αυξομείωση της φωνής ή την κίνηση του προσώπου και των εκφράσεων ή και κάποια χειρονομία.
    Με ποιο τροπο η ορθογραφια αποδηδει την κινηση του προσωπου ή μια χειρονομια...
    WTF?

υ.γ. για να συγκρίνω τον αριθμο των γραμματων κτλπ επρεπε να εχω και τα δυο κειμενα. Απο σφαλμα επισυναψα το ορθογραφημενο. Εχει διορθωθει εδω και ωρα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Δεν έχει νόημα να δίνουμε παραδείγνατα με μέλη του forum, o γιαγία αρκούδα είχε το θάρος και την τόλμη να βγει και να γράψει την ιστορία του (απόλυτο respect από εμένα) και δεν αναφέρομαι προφανώς σε αυτόν.

ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...........

Σέ όλους αύτούς πού όρμησες ήταν ή άναφορά καί σάν παράδειγμα τόν έθεσα....!!!
    Άς μήν είμαστε λοιπόν τόσο αύστηροί κι άς μήν ξεχνάμε πώς τό αίσθητικό μέρος μπορεί νά χαλάει
    τόν όποιονδήποτε όπως γιά παράδειγμα έμένα τό ΘΑΡ-ΡΟΣ πού γράφεται μέ 2 ΡΡ..........

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    Πρεπει να το εχω γραψει τουλαχιστον 3 φορες οτι δεν μιλαμε για την γλωσσα αλλα την ορθογραφια αυτης. Αν στο κειμενο που παρεθεσες δεν χαθικε πληροφορια με την φωνητικη γραφη τωτε ποιο ειναι το προβλημα;
    Αυτο εχει ειδη γινει με τεραστια επιτυχια (παρα τις κασανδρες του τωτε) με την αλλαγη απο καθαρευουσα σε δημοτικη.

Με ποιο τροπο η ορθογραφια αποδηδει την κινηση του προσωπου ή μια χειρονομια...
    WTF?

υ.γ. για να συγκρίνω τον αριθμο των γραμματων κτλπ επρεπε να εχω και τα δυο κειμενα. Απο σφαλμα επισυναψα το ορθογραφημενο. Εχει διορθωθει εδω και ωρα.

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ

Πολιτική θέση στήν κουβέντα μας..??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Δεν είμαι καθόλυ εκτός θέματος, και να μου απευθύνεις τον λόγο με το ίδιο ύφος το οποίο χρησιμοποιώ και εγώ αλλιώς καθόλου.
    Ο τρόπος γραφής έιναι κομμάτι της γλώσσας, η ορθογραφία δεν είναι κάτι ανεξάρτητο από τη γλώσσα.
    Η καθαρεύουσα λοιπόν δεν ήταν μια φυσική εξέλιξη της γλώσσας όπως ήταν η δημοτική, αλλά μια τεχνητή προσπάθεια των τότε λογίων να συμβιβάσουν τη δημοτική με την αρχαϊζουσα που από τότε εξαφανιζόταν και φυσικά ήταν μαι προσπάθεια καταδικασμένη.
    Αν μιλάς όμως για το πολυτονικό εφαρμοσμένο στη δημοτική, όντως χάθηκε πληροφορία κατά την κατάργησή του.
    Όπως θα χαθεί και πληροφορία αλλά και δυνατότητες αν πάμε σε φωνητική γραφή.

WTF?
    Κγμ τα επιχειρήματα... να πω κι εγώ μερικά;
    LOL, LMAO, FYI, ROLFMAO, AFAIK, YMMV...
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αδυνατω να παρακολουθησω την σκεψη σου, μιας και απο την μια μου λες οτι γραφεις οπως γραφεις οχι γιατι ετσι σου ειπανε αλ΄λα γιατι ετσι ειναι ΣΩΣΤΟ αλλα ταυτοχρονα δεν εχεις ιδεα γιατι ετσι ειναι σωστο...
    Επειδή δεν ξέρω τον λόγο, το κάνει λάθος κι εσένα σωστό; Εξήγησέ μου πως ακριβώς καταλήγεις σε αυτό και κερνάω σουβλάκια

Δε με ενδιαφέρει να μάθω γιατί το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ είναι σωστό. Ξέρω ότι είναι σωστό. Μπορώ να ψάξω και να βρω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας δεν είναι καν ότι εγώ το κάνω σωστά κι εσύ όχι. Το θέμα μας είναι ότι εσύ επιμένεις ότι το δικό σου σύστημα είναι πιο σωστό/καλύτερο. Ειδικά τη στιγμή που οι λόγιοι παγκοσμίως (και όχι κάποιος τυχαίος σε κάποιο φόρουμ μοτοσυκλετιστών) διαφωνούν.

1. Το θεμα μας δεν ειναι να μην κουραστουμε αλλα να κανουμε λογικα πραγματα. Η μεταδωση της πληροφοριας-ιδεας ειναι το ζητουμενο και η γραφη ειναι ενα απο τα εργαλεια που εχουμε για να γινει αυτο. Η εξορθολογιση του μεσου μονο καλο μπορει να κανει στην μεταδωση της πληροφοριας.
    Στα μαθηματικα που ειναι η γλωσσα της λογικης και του συμπαντος εχουμε την μεγιστη δυνατη απλουστευση. Απο εκει και περα αν αφαιρεσεις κατι χανεις πληροφορια.
    Στην ορθογραφια ειναι πολλα που μπορεις να αφαιρεσεις χωρις να χασεις πληροφορία.
    Μπορώ να σου παραθέσω 100 μαθηματικούς κανόνες που δε στέκουν ΛΟΓΙΚΑ ούτε στην πιο τρελή φαντασίωσή σου. Αλλά παρ'όλ'αυτά ισχύουν γιατί έτσι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ.

Οτιδήποτε και να αλλάξεις στην ορθογραφία, χάνεις πληροφορία. Αλλιώς δε θα υπήρχε ορθογραφία. Αν θες να μου δώσεις συγκεκριμένο παράδειγμα, το οποίο στέκει γλωσσολογικά. Κι εγώ, αντίστοιχα, θα μπω στον κόπο να βρω τον κανόνα, ώστε να ΔΕΙΣ κιόλας ότι έχεις άδικο. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι έχεις.

2. Αφου θες να ειμαστε ακριβοδικαιοι, αν δεις ποια ειναι τα συμβολα σε ενα π.χ. 16δικο συστημα μετρησης θα αλλαξεις γνωμη για το ποσα υπαρχουν τελικα...
    Έγραψα ξεκάθαρα "στο δεκαδικό σύστημα". Μιλάς με έναν τεχνικό/προγραμματιστή. Ευχαριστώ, όμως.

Τέλος πάντων, επειδή κουράζει το θέμα και επαναλαμβανόμαστε, θα πω απλά αυτό (μην το πάρεις προσωπικά) και πάω για ύπνο: Η γλώσσα μας (την οποία θαυμάζουν παγκοσμίως γι'αυτό που είναι κι όχι γι'αυτό που θέλετε να καταντήσει) είναι το μοναδικό πράγμα, που μας προσδιορίζει ως λαό. Το μοναδικό πράγμα που μας κρατά σε επαφή με αυτό που κάποτε ήταν. Το μοναδικό πράγμα που έχουμε ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Είναι κουλτούρα, είναι πνευματικότητα, είναι παιδεία, είναι ευφυϊα. Δε μπορεί να πιστεύει κάποιος ότι πρέπει να την ευνουχίσουμε, ακόμα και να τη λατινοποιήσουμε, επειδή ο ίδιος δε μπορεί να μάθει 50 απλούς κανόνες. Μου είναι αδύνατο να το διανοηθώ καν ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Δε μπορείς να πετάς στα σκουπίδια τόσα μυαλά, τόσους ασύλληπτα μορφωμένους ανθρώπους που αφιέρωσαν ζωές ολόκληρες, που βοήθησαν να χτιστεί, να μεγαλώσει, που τη μελέτησαν, που την εξύμνησαν, που έγραψαν έπη και ποιήματα και κάθε λογής κείμενα σε αυτή. Ανθρώπους που εκτιμούν και καταλαβαίνουν την τελειότητά της, το "τίποτα τυχαίο" της, τη δομή, τη ροή της. Επειδή... είναι δύσκολο. Σόρρυ (στα engreek), αλλά λολ (στα κομπιουτερίστικα).

EDIT: Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, να σου πω (αυτό παρ'το προσωπικά) ότι γενικά γράφεις ωραία. Η δομή σου και η σκέψη σου είναι όμορφες και το θυμάμαι πολύ καλά γιατί κάποιο κείμενό σου είχα διαβάσει πρόσφατα και με έβρισκε απολύτως σύμφωνο και μάλιστα το απόλαυσα, παρά τα κάποια ορθογραφικά. Δεν είμαι άνθρωπος που θα υποτιμήσει κάποιον αυτόματα επειδή κάνει ορθογραφικά λάθη. Αλλά εδώ έχεις άδικο από την αρχή. Εξηγώ στη δεύτερη παράγραφο τον λόγο, σε αυτό ακριβώς το post. Αυτά.
    Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 05/03/2014 στις 02:13.
    Life begins at 45°.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος

Είσαι πολύ αύστηρός,μπορεί κάποιοι νά μήν είχαν τήν εύκαιρία όπως ό φίλος μας Άρκούδας.....
    Όσοι λοιπόν νομίζουν ότι κατέχουν,άντί νά είναι τόσο σκληροί,άς άγκαλιάσουν αύτούς
    πού έτσι κι άλλιώς καί γιά μένα ύπολείπονται σέ όλα κι άς βαδίσουν χέρι - χέρι...!!
    Ό ένας θά κερδίσει γιά τήν ψυχούλα του καί θά νοιώσει ίκανοποίηση πού άνοίγει καί δείχνει
    τό δρόμο κι ό άλλος θά μάθει....!!!!
    ό πνευματικός ρατσισμός όπως καί νά έκδηλώνεται κι όποιαδήποτε κίνητρα καί δικαιολογίες καί νά έχει
    γιά μένα είναι ότι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ,άκόμα κι άπό αύτόν τόν θρησκευτικό προσηλυτισμό πού είδα σέ κάποιο
    ντοκυμαντέρ.......κάποιον έπίσκοπο καμαρωτό καί γυαλισμένο στά βάθη τής Άφρικής,
    πρώτα νά βαφτίζει τούς μαύρους χριστιανούς κι άμέσως μετά νά περνάνε νά παίρνουν φαγητό...!!!
    ΝΤΡΟΠΗ.......
    Τον απόλυτο και απέραντο θαυμασμό μου Κύριε.

Σε 10 αράδες είπες ότι έπρεπε ν' ακουστεί.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Δεν είμαι καθόλυ εκτός θέματος, και να μου απευθύνεις τον λόγο με το ίδιο ύφος το οποίο χρησιμοποιώ και εγώ αλλιώς καθόλου.
    Ο τρόπος γραφής έιναι κομμάτι της γλώσσας, η ορθογραφία δεν είναι κάτι ανεξάρτητο από τη γλώσσα.
    Η καθαρεύουσα λοιπόν δεν ήταν μια φυσική εξέλιξη της γλώσσας όπως ήταν η δημοτική, αλλά μια τεχνητή προσπάθεια των τότε λογίων να συμβιβάσουν τη δημοτική με την αρχαϊζουσα που από τότε εξαφανιζόταν και φυσικά ήταν μαι προσπάθεια καταδικασμένη.
    Αν μιλάς όμως για το πολυτονικό εφαρμοσμένο στη δημοτική, όντως χάθηκε πληροφορία κατά την κατάργησή του.
    Όπως θα χαθεί και πληροφορία αλλά και δυνατότητες αν πάμε σε φωνητική γραφή.
    θα με αφήσεις να πω τίποτα;

Για αυτό θα τιμωρηθείς κοινοποιώντας τα λάθη σου

Παλαιό μέλος
    Η γλώσσα μας , η Ελληνική , είναι η μοναδική με μαθηματική δομή, γιαυτό και η μόνη συμβατή με τους ΗΥ. Το ανακάλυψαν οι ξένοι πρώτοι...
    Μπορείς να περιγράψεις ανορθόγραφα την επισκευή ενος μοτέρ όχι όμως να επεξεργαστείς λεπτές φιλοσοφικές έννοιες . ούτε είναι τυχαία η ανάπτυξη της φιλοσοφίας απο τους αρχαίους Ελληνες... Απλά είχαν το κατάλληλο εργαλείο..
    Προσπαθούμε όλοι , στον γραπτό κυρίως λόγο , να είμαστε σαφείς. Κάποια λαθάκια , αυτά κυρίως που επηρεάζουν στην εκφορά του προφορικού λόγου (πχ τα διπλά σύμφωνα) δεν αξιολογούνται όπως τα λάθη που επηρεάζουν το νόημα του λόγου (πχ μπέρδεμα ενεργητικής και παθητικής φωνής).
    Δεν πρέπει να αποθαρυνθεί ο όποιος συνφορουμίτης (λέξη κι αυτή!) να γράφει την άποψη του επειδή πιθανώς δεν ξέρει καλή ορθογραφία.
    Κανείς δεν καλείται να δώσει εξετάσεις γραμματικής εδώ μέσα γιατί ο συνδετικός κρίκος που μας ενώνει είναι άλλος.

Παλαιό μέλος
    Χθές αγόρασα τσ(ύ)πουρο... Αλλά ήταν πολύ καλό!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Τον απόλυτο και απέραντο θαυμασμό μου Κύριε.

Σε 10 αράδες είπες ότι έπρεπε ν' ακουστεί.

του το έχω ξαναπει μωρέ, όταν θέλει σπέρνει.....

ευτυχώς που τα είπε κάποιος άλλος γιατί δεν ήθελα με τιποτα να πάω το παιχνίδι στον ρατσισμό....

μόνο ένας ΑΕΚΑΡΑΣ θα μπορούσε άλλωστε

βέβαια θα υπάρξουν και αυτοί που θα πουν, "Σώπα μωρέ, διαβάζεις τον Τερενς????"......

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Χθές αγόρασα τσ(ύ)πουρο... Αλλά ήταν πολύ καλό!!
    Ναι αλλά αν αγόραζες πηττόγηρω??? Θα ήταν εξίσου νόστιμο??
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

το να κόβεις συνέχεια κομμάτια από την ελληνική γλώσσα είναι σαν να προσπαθείς να φτιάξεις ένα παζλ 7.000 κομματιών της ραβενσμπούργκερ χάνοντας κομμάτια....
    στην αρχή θα φαίνεται το κυρίως θέμα, αλλά σιγά σιγά θα χάνονται και οι όμορφες και οι χρήσιμες λεπτομέρειες... μετά θα είναι τόσο αραιά τα κομμάτια και οι πληροφορίες που δεν θα βλέπεις ούτε το κύριο θέμα, ενώ και τα κομμάτια θα συνδέονται δυσκολότερα...

και δεν είναι ρατσισμός η διαπίστωση αυτή, παρ' όλο που είναι στη μόδα η λέξη...

Λολ Σπυρακο, κωλοτουμπας τέκνον; Τώρα υπέρμαχος της ορθογραφίας;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Λολ Σπυρακο, κωλοτουμπας τέκνον; Τώρα υπέρμαχος της ορθογραφίας;
    Αμα γιαννη καποιος δεν θελει να δει κατι δεν το βλεπει....

Η

Μεταφραζει οπως τον βολευει.....

Παρόμοια θέματα

1. Internet - Έλληνες & Ορθογραφία... Οι αγράμματοι!
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 22:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF