Eπειδη μαλλον εχετε παρεξηγηση σε αυτά που γραφω,δεν ψωνιζω ΜΟΝΟ από αυτά τα μαγαζια,εχω κοντα στο σπιτι μου μικρα μαγαζια βιβλιοπολεια,βιντεο κλαπ,χρωματοπολειο,ηλεκτρολογικο υλικο,φαρμακειο.Με καποιους από αυτους με ξερουν με το μικρο μου τοσα χρονια.Σαν καταναλωτης, μιας και ο μισθος μου εχει ερθει 1/3 από αυτά που επαιρνα κοιταω και λιγο την τσεπη μου.Γνωριζω ότι ακούγεται εγωιστικο,αλλα ετσι είναι,πιστευω ότι είναι κατι φυσιολογικο και δεν είμαι ο μονος που κυνηγαει τις χαμηλες τιμες(προσφορες,δεν είναι όλα φτηνα). Σιγουρα πολλα μαγαζάκια εχουν κλεισει,δεν νομιζω ότι είναι από τα μεγαλα πολυκαταστήματα,τα ΚΑΛΑ μαγαζια μενουν ανοιχτα. Θα σας πω ακομα, ότι από τα 6-7 μικρα μαγαζια της γειτονιας εχουν-ειχαν έναν υπαλληλο μονο. Μπορει η λογικη,η γνωμη μου να είναι λαθος,ναι να πεφτω και εγω στην παγιδα.
Προσωπικά από τη στιγμή που έμαθα τα του Jumbo πήρε τεράστιο πούλο απ'το πορτοφόλι μου, έχω και φίλους που δουλεύουν μέσα οπότε τα ήξερα και πριν βγούνε στα διάφορα bloqs. Δεν έχω καμία ελπίδα ότι θα πάρουμε πούλο κι απ'τον Έλληνα γενικότερα, όλοι σαν τα πρόβατα τρέχουν ειδικά στις γιορτές. Από μένα ούτε δεκάρα όμως. Δείτε επίσης και την πολιτική επιστροφής που έχουν για τα ελαττωματικά προϊόντα τους που δεν είναι και λίγα. Έχουν και το θράσος να το γράφουν στις αποδείξεις που κόβουν, από πίσω.
Αλλά στα πρόβατα έτσι φέρεσαι, τα εκμεταλλεύεσαι μέχρι να έρθει η ώρα της σφαγής, τι να κάνουμε τώρα..
Εγώ έχω βάλει Χ στα Jumbo από πέρισυ . Λαμπάδα + 5 ευρώ , αλλά τουλάχιστον βοηθάω και την τοπική αγορά .
Δεν θα ξαναδούν από μένα ούτε 1 ευρώ .
Εγω αυτο που εχω διαπιστωσει τον τελευταιο καιρο ειναι οτι υπαρχουν και διαφορες μεταξυ τους πλεον .....δλδ λιρόϊ ειναι πιο φτηνο απο πρακτικερ.
Ολα ειναι πιο φτηνα στα φτηνο πραγματα απο τους ιδιωτες αλλα εχουν ιδιες αν οχι μεγαλυτερες τιμες στο ποιτικα πραγματα τους ......αν μπορεις να πεις οτι εχουν τετοια.
Κοινως το μονο που κανουν ειναι να ικανοποιουν το αισθημα της βολτας που εχουν καποιοι και την αναγκη να ξοδεψουν πεντε φραγκα για μλκιες.
Αυτό το είχα προσέξει κι εγώ
Κοιτούσα μια σκάλα στο πράκτικερ αλουμινίου... 80ε.
Ρπστμ λέω όχι κι 80ευρώ για σκάλα.
Πάω μια σκαλοτεχνική τυχαία και λέω πόσο κάνει αυτή ρε παλουκάργια?
(στο ίδιο ύψος αλλά όχι ΙΔΙΑ σκάλα)
Με λεει 40...
-Σαρ... τι είπες τώρα ρε, του λέω
Κρίμα που δεν μπορώ να την πάρω με το μηχανάκι του λέω...
-Α νο προμπλεμ μίστερ τη φέρνω εγώ σπίτι...
(και την έφερε)
![]()
ανανήψαντας
Πέραν των εργασιακών συνθηκών γαλέρας, πέραν της χάλιας ποιότητας, πέραν των εξωφρενικών τιμών, δυο ακόμα εντελώς μικρής σημασίας αλλά ενδεικτικά του ύφους των καταστημάτων αυτών:
- "Ε..ψιτ κύριος...το κράνος...
- Ποιος ψιτ; Και ποιο κράνος; Και ποιος είσαι συ;
- Α..καλημέρα...Δεν γίνετε να έχετε το κράνος μαζί
- Γιατί φοβάστε για ληστεία; Ή μήπως σκάσει;
- Το αφήνετε εδώ.
- Δεν τ αφήνω πουθενά.
- Δεν μπορείτε να μπείτε
- Τότε θα πάτε να μου φέρετε αυτό που θέλω εδώ
- Τι λέτε τώρα;
- Εσείς το ξεκινάτε και το συνεχίζετε. Τόση ώρα θα είχα παρει αυτό που θέλω και θα είχα φύγει. Θα μπαίνω όπως θέλω, θα πληρώνω και θα φεύγω.
- Αφού ξέρεις ρε φίλε η πολιτική του καταστήματος..
- Ναι ξέρω ρε φίλε, η πολιτική.. Αυτή που σε πληρώνει 300 ευρώ..."
Άλλη φορά, ερώτηση σε ένα κουστουμάτο που πήγαινε πέρα δώθε σα το παγώνι και κοίταγε πελάτες και εργαζόμενους περίεργα:
- που θα βρω το τάδε σκατουλάκι ;
- (ύφος καρδινάλιου Ρισελιέ, σιωπή και μετά χωρίς να κοιτά και αργά) Στο τμήμα με τα απαυτά
- ναι χριστιανέ μου το ξέρω, που είναι το τμήμα με τα απαυτά;
- Στο δεύτερο όροφο
- Δηλαδή που;
- Αριστερά;
- Ρε φίλε, με δουλεύεις; Ο δεύτερος όροφος είναι 5 στρέματα...(&$$^&%#%$@@@@#@@@@)
Δυο φορές χρειάστηκε για μην περνάω ούτε απέξω. Οι τύποι είναι για γέλια αλλά οι εργαζόμενοι εκεί δεν περνάνε καθόλου καλά.
Μένω άφωνος που δεν γνωρίζατε πως το Πράκτικερ είναι φωτιά !!!
Καιρό τώρα ... Πάω ...Δε λέω !! Αλλά πάω και χαζεύω και παίρνω καμια χαζομάρα που δεν μπορώ να βρω αλλού .
Ψηστιέρα BBQ praktiker 60
Ψηστιέρα BBQ η ίδια σε ιδιώτη ....29 .
Κτλ.. κτλ .....
Καμία ιδέα δεν ευθύνεται για τους μαλάκες που την ενστερνίζονται..-Κωστάκης Ανάν-
http://www.tokoulouri.com/