Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 37

Θέμα: xristougeniatiki mnimi

Πάντα με μελαγχολούν οι γιορτές...

Ίσως γιατί πολλές φορές τις περνάω μόνος μου

Ίσως γιατί δεν μπορώ να βρω χαρά στο φτιαχτό χαζοχαρούμενο κλίμα των ημερών, στους κακόγουστους τεχνητούς SantaKlaus που χορεύουν και γελάνε, ή στους "φυσικούς" όμοιούς τους, που πίσω από τη γενειάδα είναι άνθρωποι φτωχοί, δύστυχοι, που η ανάγκη τους κάνει να παριστάνουν μια φιγούρα που δεν υπάρχει

Ίσως γιατί με κουράζουν οι φτηνές και μάταιες προσπάθειες φυγής - από πού άλλωστε;

Ίσως γιατί όλα είναι μια ιδέα...

Τα τελευταία 14 χρόνια μένω μόνος μου. Συνήθως τις γιορτές τις περνάω με τους γονείς μου στην επαρχία... Τους βλέπω ελάχιστα, δύο με τρεις φορές το χρόνο, πάντα για λίγες μέρες, πάντα με τη δικαιολογία οτι έχω δουλειά, πάντα με τη δικαιολογία οτι είναι ταλαιπωρία με την κίνηση να πάω... Και κάθε φορά τους βλέπω και πιο γερασμένους... Και πολλές φορές τους στεναχωρώ, πολλές φορές αισθάνομαι οτι βαριέμαι εκεί.

Και πάντα μετανιώνω γι' αυτό

Και ξέρω οτι όταν δεν θα υπάρχει ο "λόγος" της μετάβασης στο σπίτι τους, θα έχω μετανιώσει πολύ που δεν τους έδωσα λίγες παραπάνω στιγμές από τις πολλές που έχω και ξοδεύω αφειδώς...

Time is on my side έλεγαν οι Rolling Stones αλλά δεν ξέρω αν είναι έτσι...

Φέτος τα χριστούγεννα θα τους έχω κοντά μου. Θα έρθουν αυτοί, θα οδηγήσουν αυτοί τα 400 χιλιόμετρα για να μην "ταλαιπωρηθώ" εγώ... Και δε διαμαρτύρονται, όπως ποτέ δε διαμαρτυρήθηκαν

Θα προσπαθήσω να τους χαρώ όσο πιο πολύ γίνεται. Carpe Diem, κάθε στιγμή μας είναι πολύτιμη...

Καλές γιορτές να έχετε όλοι σας
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ευτυχισμένη Μαγισσούλα Το avatar του/της evvou
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

το original α-μηχανο™ μελος

Ε ρε γλέντια!!!! Το avatar του/της DoctorS
    μία από τις κλινικές που έκανα στη σχολή ήταν σε ένα γηροκομείο, όπου κάναμε φυσικοθεραπεία σε ηλικιωμένους με χρόνια προβλήματα........οι περισσότεροι εγκαταλελειμένοι εκεί!!

η περίοδος που έτυχε να είμαι εκεί ήταν κοντά στα Χριστούγεννα......ξέρετε πόσες φορές πήγαινα το πρωί και τους έβλεπα ξενυχτισμένους και άυπνους και όταν τους ρώταγα γιατί, η απάντηση ήταν επειδή όλο το βράδυ έκλαιγαν και δεν μπορούσαν να κοιμηθούν επειδή ήταν μόνοι τους εκεί άλλος 2, άλλος 3, 4, 5 χρόνια...........ίσως να ένιωθαν έτσι και όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου......αλλά όπως και να χει η μοναξιά αυτές τις μέρες είναι αβάσταχτη, ειδικά όταν οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι πλησιάζει το.........

άλλο να ξέρεις ότι υπάρχει δυστυχία και άλλο να την αντιμετωπίζεις κατάματα και σε μεγάλη δόση.....συνειδητοποιείς πράγματα που ούτε είχαν περάσει ποτέ από το μυαλό σου........

ποτέ δεν θα μπορούσα να καταδικάσω σε μια τέτοια ζωή έναν άνθρωπο που μου έδωσε τόση αγάπη..........βέβαια πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος αλλά σε κανέναν δεν αξίζει κάτι τέτοιο......
    ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!

Re: xristougeniatiki mnimi

Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    pose

skeftite to ligo afto

Επικαιρο θεμα και σιγουρα σηκωνει πολυ μπλα μπλα..
    Καποτε ειχα μια συζητηση με ενα συναδελφο και τον ρωταω που θα πας τα χριστουγενα και μου απανταει "σιγα μωρε που να πας ολες οι μερες ιδιες ειναι"
    Εδω και τρια χρονια ζω μονος μου μακρια απο το σπιτι μου.
    Δεν αντιμετωπισα προβλημα στο να προσαρμοστω στα του σπιτιου,μαγειρεματα,πλυσιματα,σιδερωματα,σκουπισματα τα καταφερνω πολυ καλα σε ολα,οπτε δεν σκεφτομαι το σπιτι μου δηλ να παω και να τα βρω ετοιμα,οπως ρουχα σιδερωμενα παντα βγενω στη κοχι.
    Ουτε σκεφτομαι"ωχ τι θα φαω τωρα"γυρναω σπιτι εχω μαγειρεψει απο βραδυς.Δηλαδη σε αυτα δε μου λειπει το σπιτι μου.
    Οταν ομως φτανουνε οι μερες των εορτων κατι μου λειπει ρε παιδια....
    Θελω να δω τους γονεις μου και να περασω λιγο καιρο μαζι τους,ε....αυτες οι μερες ειναι διαφορετικες απο ολες τις αλλες πως να το κανουμε ρε παιδια,ολοι θελουνε να δουνε τα αγαπημενα τους πρωσωπα..γιαυτο παιρνω αδεια την πρωτοχρονια ωστε να ειμαι εκει μαζι τους...Μονο σε αυτες τις μερες καταλαβαινεις οτι εισαι καπου μακρια και ολα ξαφνου αδειαζουνε και λες"τωρα τι κανω εδω ρε Π@@@@η μου...
    Τις υπολοιπες μερες του χρονου τις τρωει η καθημερινοτητα και η ρουτινα δεν καταλαβαινεις ποτε φευγουνε.....
    Και στις αλλες αδειες που περνω και καλα για να αραξω,αναλαμβανω να κανω τις βαριες δουλειες,αλλα δεν εχωγ παραπονο οτι και να κανω γιατι ξερω για ποιους το κανω και δεν παει χαμενο.
    Τελος σας ευχομαι σε ολους καλες γιορτες με υγεια,ειρηνη και αγαπη για ολο τον κοσμο

Μην υπογραφετε εκει μπορει να χαθει....εδω υπογραψτε στο μπλουζακι μου...θα κανετε φρρρρρρρ να σας ακουσω..φανταστικε τροχονομε.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DRAKOS1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
    Λεωνια ενα μεγαλο μπραβο για ολα οσο εγραψες και για μερικους απο εμας που εχουμε χασει ενα γονιο και εχουμε τον αλλο να κινδυνεύει συχνα χτυπας αρκετα βαθεια...

Και εγω εχω παραπονο αυτα τα κειμενα σου να τα εγραφες Ελληνικα...
    φιλε μου τα να χασει καποιος ενα γονιο ειναι φυσικο.
    το αφυσικο ειναι να χανει ο γονιος το παιδι, και το οδυνηρο ειναι να εχεις ενα παιδι με ειδικες αναγκες και σοβαρα προβληματα υγειας και να αργοπεθαινεις καθε μερα μαζι του.

Ωραια ολα αυτα αλλα.............παντα υπαρχει ενα αλλα.Θελω λοιπον να ρωτησω τον afrotwin.Γιατι να συμπεριφερομαστε ετσι στους γονεις τα χριστουγεννα και οχι ολη τη διαρκεια του ετους???????????Και μεταξη μας αδελφια, τους εχουμε φουσκωσει στην πικρα.............ποτε με το ενα ποτε με το αλλο.Λοιπον............. μονο τα χριστουγεννα..........ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ....??????

γιατι........ Το avatar του/της bartlal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από νυχτερινος
    Ωραια ολα αυτα αλλα.............παντα υπαρχει ενα αλλα.Θελω λοιπον να ρωτησω τον afrotwin.Γιατι να συμπεριφερομαστε ετσι στους γονεις τα χριστουγεννα και οχι ολη τη διαρκεια του ετους???????????Και μεταξη μας αδελφια, τους εχουμε φουσκωσει στην πικρα.............ποτε με το ενα ποτε με το αλλο.Λοιπον............. μονο τα χριστουγεννα..........ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ....??????

364 φορες (οι οσες μπορεσουμε τελως παντων) σωστοτερος...

:a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    Αρχικά δημιουργήθηκε από νυχτερινος

FILE MOU I ZOI TOU KA8E ENA INE PROSOPIKO TOU GIGNESTE AS TO PO ETSI
    TO OTI MAS EFERAN STIN ZOI DEN SIMENI OTI IMASTE KTIMATA TOUS KE KTIMA KANENOS KE EXOUME IPOXREOSI NA PROXORISOUME KE NA EKSELIXTOUME STIN ZOI GIA EMAS NA STIRIZOMASTE STA PODIA MAS NA TA KATAFERNOUME OLA MONI MAS KE ALA TETIA...
    OSO PERISOTERO MPOROUME NA IMASTE KONTA TOUS KALA INE ALA AN DEN GINETE?
    KE META ANA 8ELOUME KA8E MERA NA IMASTE ME TON MPAMPA KE TIN MAMA MPORI NA MIN 8ELOUN KE I IDIOI..
    I AN EPIMENOUMENA IMASTE KONTA TOUS MPORI NA INE PAREKSIGISIMO APO MAMMO8REFTA MEXRI ADERFES KE ANASFALIS TOU KERATA MPORI NA XARAKTIRISTOUME...

EGO 8ELISA NA SOU PROTINO NA ISE KONTA TOUS ME OLI TIN SIMASIA TIS LEKSEOS KE 8ELISA NA SOU KSIPNISO KAPIA ES8IMATA KE EPISIS NA SOU DOSO NA KATALAVIS OTI ISE APOTELESMA MIA OMORFIAS KATI POLI OREOU
    KE KALO INE NA VRIS TON KERO NA ANTAPODIDIS KATI TETIO

EPISIS KITAKSE NA DIS POS EXOUN TA PRAGMATA

KA8E IKOGENIA INE KE MIA PERIPTOSI KE EXI TIN DIKI TIS EKSELIKSI STIS SXESIS METAKSI TON MELON TIS
    DEN MPOROUME NA MILISOUME GIA TIN KA8E MIA KSEXORISTA
    ALA DEN MPOROUME NA AFISOUME ANAPANTITA TA PIO XAZA EROTIMATA SAN TA DIKA SOU KE POSO MALON OTAN 8ELOUN PROSOPIKI APANTISI SE MIA PROSOPIKI APANTISI
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Eπειδη το αβαταρ του αφρο μου θυμιζει πολυ εντονα τον πνευματικο μου,θελω να πω οτι εγω σαν οικογενεια μου νιωθω τον θεο, αλλα δεν μπορω να παω κοντα του γιατι εγω ειμαι κατω στην γη ενω αυτος ειναι παρα πολυ ψηλα.Επισης θα μπορουσα να ερθω πιο κοντα του κανοντας μια καλη πραξη, αλλα εγω συχαινωμαι τους ανθρωπους και κατι τετοιο θα ηταν αντιθετο στα πιστευω μου.
    Που να παω τα χριστουγεννα;
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

αλεπού καμπίσια Το avatar του/της GST
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Eπειδη το αβαταρ του αφρο μου θυμιζει πολυ εντονα τον πνευματικο μου,θελω να πω οτι εγω σαν οικογενεια μου νιωθω τον θεο, αλλα δεν μπορω να παω κοντα του γιατι εγω ειμαι κατω στην γη ενω αυτος ειναι παρα πολυ ψηλα.Επισης θα μπορουσα να ερθω πιο κοντα του κανοντας μια καλη πραξη, αλλα εγω συχαινωμαι τους ανθρωπους και κατι τετοιο θα ηταν αντιθετο στα πιστευω μου.
    Που να παω τα χριστουγεννα;
    πες μας σε πια οργανωση ανηκεις να σου πουμε
    FORNICATION UNDER CONSENT (OF THE) KING.

Αρχικά δημιουργήθηκε από GST
    πες μας σε πια οργανωση ανηκεις να σου πουμε
    Στους "ανωνυμους χριστιανους", πως λεμε ανωνυμοι αλκοολικοι;
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Πολύ καλό το κείμενο του Afro, δείχνει έναν άνθρωπο που έχει φιλοσοφήσει αρκετά τη ζωή.

Έτσι κι εγώ έφτασα τα 27 έχοντας πάντα αυτό το ερώτημα στο μυαλό μου.

Πώς γίνεται ρε παιδιά να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να κρατάει τόσο καλές σχέσεις με τους γύρω του, να κάνει καλές φιλίες, καλές παρέες, να μοιράζεται, να δίνει και να δίνεται σε ένα συνάνθρωπό του, και απο την άλλη μεριά ενώ κρύβει τεράστια αισθήματα για τους ίδιους του τους γονείς, να μή μπορεί να τους τα εκφράσει;

Με τους γονείς μου περνάω απο πολύ λίγο έως καθόλου χρόνο μαζί τους κι ενώ πάντα έκαναν ότι περνούσε απο το χέρι τους για να με κάνουν όσο το δυνατόν σωστότερο άνθρωπο, εγώ γνωρίζοντάς το κι έχοντας εκτιμήσει τα πάντα μέσα μου, δέν μπορώ με κάποιο τρόπο να τους το δείξω.
    Άν και μέσα μου πιστεύω οτι το γνωρίζουν, πως έχω δηλαδή αναγνωρίσει ότι μου πρόσφεραν, εγώ δέν βρήκα ακόμα τον τρόπο να τους το πω.

Ναί, τις γιορτές θα τις περάσω και πάλι μαζί τους, όμως όπως κάθε χρόνο θα νοιώσω οτι αυτό δέν αρκεί για να τους δείξω το "ευχαριστώ" μου για ότι έκαναν για μένα.

Κι ας μου δείχνουν οτι με το να περνάω μαζί τους αυτές τις μέρες πως το εκτιμάνε περισσότερο απο όσο νοιώθω εγώ την "προσφορά" που κάνω.

Καλές γιορτές σε όλους σας !

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Ίσως μια απο τα ίδια...

ενω το πάσχα ποτέ δεν είμαι μόνος....

Tελικα μηπως ολοι μας δεν εχουμε που να παμε τις γιορτες και παμε αναγκαστικα στους γονεις μας,γιατι εκει νοιωθουμε...κατι.
    Μηπως ειναι το κατι ποιο βαθυ που μας τραβαει..?
    Μην υπογραφετε εκει μπορει να χαθει....εδω υπογραψτε στο μπλουζακι μου...θα κανετε φρρρρρρρ να σας ακουσω..φανταστικε τροχονομε.....

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. xristougeniatiki mnimi metafrasi
    από afrotwin στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2005, 14:53

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •