Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 35

Θέμα: Πως θα μπορούσα να δέσω σπασμένα πλαστικά;

οτι να'ναι μελος Το avatar του/της roukos_x
    πρωτα απολα praktiker δεν θα βρεις. Καλυτερα να πας σε ενα χρωματοπωλειο που φτιαχνουν κ χρωματα αυτοκινητων.
    εκει συνηθως εχουν! υφασματα πολυεστερα υπαρχουν 2 ειδων, το απλο, που ειναι με ινες κ το αλλο το λεγομενο κεβλαρ που ειναι πιο ακριβο.
    Μην παρεις αυτο αν προκειται να πειραματιστεις..
    Απο εκει κ περα σετακι παει η κολλα κ ο σκληρυντης (καλα το λεω????).
    οταν με το καλο τα παρεις, παιξε πρωτα σε τπτ πλαστικα που δεν τα χρειαζεσαι να δεις πως συμπεριφερεται κλπ
    κ μετα ξεκινας δουλεια! στο youtube εννοειται θα βρεις πολυ υλικο!!!

edit:
    τελειως ασχετο με το θεμα, αλλα στο 0.16 εχεις μια πολυ καθαρη εικονα του υλικου με ινες.
    https://www.youtube.com/watch?v=l_dvM46R8gk

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από roukos_x Προβολή μηνύματος
    πρωτα απολα praktiker δεν θα βρεις. Καλυτερα να πας σε ενα χρωματοπωλειο που φτιαχνουν κ χρωματα αυτοκινητων.
    εκει συνηθως εχουν! υφασματα πολυεστερα υπαρχουν 2 ειδων, το απλο, που ειναι με ινες κ το αλλο το λεγομενο κεβλαρ που ειναι πιο ακριβο.
    Μην παρεις αυτο αν προκειται να πειραματιστεις..
    Απο εκει κ περα σετακι παει η κολλα κ ο σκληρυντης (καλα το λεω????).
    οταν με το καλο τα παρεις, παιξε πρωτα σε τπτ πλαστικα που δεν τα χρειαζεσαι να δεις πως συμπεριφερεται κλπ
    κ μετα ξεκινας δουλεια! στο youtube εννοειται θα βρεις πολυ υλικο!!!

edit:
    τελειως ασχετο με το θεμα, αλλα στο 0.16 εχεις μια πολυ καθαρη εικονα του υλικου με ινες.
    https://www.youtube.com/watch?v=l_dvM46R8gk
    ωραία πήρα μια γνώμη,για όλα αυτά θα δώσω πάνω από 10€ η λίγα λέω;

Από εκεί και πέρα, όταν με το καλό πάρω τις ίνες και τις "βάφω" με την ουσία (σκληρυντή,κόλα) και βάζω στρώσεις κτλ. κτλ. μετά θέλει κάποια άλλη επεξεργασία απο πάνω ; Πχ στόκος;

Στο youtube πως να το ψάξω;

ξυσιμο θα θελει σιγουρα, τωρα αν δεν θελεις προχειροτητες κ θελεις να κανεις καλη δουλεια... ναι, θα χρειαστει κ στοκαρισμα!
    αν π.χ. βαλεις 1-2 φυλλα απο την μεσα πλευρα.. κλάιν μάιν, τα αφηνεις ετσι!
    στο youtube μπορεις να ψαξεις με λεξεις κλειδια fiberglass η polyester.
    πιο πολυ θα βρεις δουλειες σε αυτοκινητα , καραβια ή και μοντελισμο, αλλα μην σε νοιαζει, ολα με πολυεστερα εχουν να κανουν!
    κ οσο αφορα την τιμη.. ναι, καπου εκει, 10-15 ααααααντε στην χειροτερη κανενα 20αρικο! αλλα τουλαχιστον θα εχεις μπολικο υλικο!

Παλαιό μέλος
    ξυσιμο θα θελει σιγουρα, τωρα αν δεν θελεις προχειροτητες κ θελεις να κανεις καλη δουλεια... ναι, θα χρειαστει κ στοκαρισμα!
    αν π.χ. βαλεις 1-2 φυλλα απο την μεσα πλευρα.. κλάιν μάιν, τα αφηνεις ετσι!
    στο youtube μπορεις να ψαξεις με λεξεις κλειδια fiberglass η polyester.
    πιο πολυ θα βρεις δουλειες σε αυτοκινητα , καραβια ή και μοντελισμο, αλλα μην σε νοιαζει, ολα με πολυεστερα εχουν να κανουν!
    κ οσο αφορα την τιμη.. ναι, καπου εκει, 10-15 ααααααντε στην χειροτερη κανενα 20αρικο! αλλα τουλαχιστον θα εχεις μπολικο υλικο!
    20€ αν πείς οτι τα κάνω καλά σαν πρωτάρης θα είναι αρκετό για να φτιάξω όλα αυτά τα κενά ;

Επίσης,επόμενη ερώτηση πρέπει να βάλω 1-2 φύλλα απο την μέσα μεριά και 1-2 απο την έξω μεριά;

Ναι,θα κάνω καλή δουλειά πιστεύω απο εργαλεία έχω τα πάντα απο τριβεία μέχρι ξύστρες όλα :P

καλα, μην νομιζεις οτι κ εγω ειμαι κανενας μαστορας!2-3 κατασκευες αυτοκινητου εχω φτιαξει ερασιτεχνικα.. οποτε κ αυτα που σου λεω ειναι πολυ γενικα!

20€ αν πείς οτι τα κάνω καλά σαν πρωτάρης θα είναι αρκετό για να φτιάξω όλα αυτά τα κενά ;
    δεν νομιζω, αλλα ξεκινα με ενα κομματι κ βλεπεις...

Επίσης,επόμενη ερώτηση πρέπει να βάλω 1-2 φύλλα απο την μέσα μεριά και 1-2 απο την έξω μεριά;

στην θεση σου θα εβαζα αρκετα απο μεσα. Αν καθονται αυτα τα δυο καλα απεξω κ το μονο που βλεπεις ειναι μια ρωγμη,μπορεις να μην βαλεις κ τπτ...

κ κυριως μην δουλεψεις κατευθειαν πανω σε αυτα! βρες κατι που δεν θες!

αν καποιος γνωστης βεβαια που παρακολουθει βλεπει οτι απο αυτα που λεω ,κατι δεν στεκει, ας διορθωσει!!!

Δε με λες, Αθηνα εισαι;

Οτι κανεις με πολυεστερα, απο μεσα. Απ' εξω θελει γεμισματα, λιγο υλικο και ελεγχομενα. Δεν βοηθαει πολυ η οθονη του κινητου τωρα γμτ. Παντως δεν ειναι τοσο χαλια.

Παλαιό μέλος
    καλα, μην νομιζεις οτι κ εγω ειμαι κανενας μαστορας!2-3 κατασκευες αυτοκινητου εχω φτιαξει ερασιτεχνικα.. οποτε κ αυτα που σου λεω ειναι πολυ γενικα!

δεν νομιζω, αλλα ξεκινα με ενα κομματι κ βλεπεις...

στην θεση σου θα εβαζα αρκετα απο μεσα. Αν καθονται αυτα τα δυο καλα απεξω κ το μονο που βλεπεις ειναι μια ρωγμη,μπορεις να μην βαλεις κ τπτ...

κ κυριως μην δουλεψεις κατευθειαν πανω σε αυτα! βρες κατι που δεν θες!

αν καποιος γνωστης βεβαια που παρακολουθει βλεπει οτι απο αυτα που λεω ,κατι δεν στεκει, ας διορθωσει!!!
    οκ σε ευχαριστώ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Δε με λες, Αθηνα εισαι;

Οτι κανεις με πολυεστερα, απο μεσα. Απ' εξω θελει γεμισματα, λιγο υλικο και ελεγχομενα. Δεν βοηθαει πολυ η οθονη του κινητου τωρα γμτ. Παντως δεν ειναι τοσο χαλια.
    Όχι,Θεσσαλονίκη. Έχει μαστόρια που κάνουν αυτήν την δουλειά αλλά ρώτησα και με έιπαν τρελά πόσα όπότε γουστάρω να το κάνω μόνος.
    Άρα μόνο απο την μέσα μεριά βάζω υλικό και απο έξω περνάω στόκο πλαστικό ή οτιδήποτε χρειαστεί ώστε να γεμίσω την ρωγμή ,σωστά;

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Παίρνεις υγρό πολυεστέρα και τον καταλύτη του.
    Επίσης παίρνεις "τρίχα" ή αλλιώς υαλοπίλημα.

κόβεις τρίχα για όση επιφάνεια θέλεις και φτιάχνεις τον πολυεστέρα.
    Υπολόγισε εμπειρικά βάζω σε 200ml πολυεστέρα ένα καπάκι καταλύτη. Ανακατεύεις ΚΑΛΑ και με πινέλο περνάς τον πολυεστέρα.
    Αρχικά ποτίζεις την τρίχα να μελώσει και μετά απλά "βάφεις"....

Υπόψιν το πινέλο για να διατηρηθεί να κάνεις όλα τα πλαστικά το βουτάς σε διαλυτικό νίτρου αλλιώς πετρώνει.
    Απέφυγε την μεγάλη ζέστη γιατί με την ζέστη στεγνώνει γρήγορα ο πολυεστέρας.
    Επίσης τρίχα δεν θα βάλεις ένα κομμάτι αλλά βάλε 2 ή ακόμα καλύτερα και 3 στρώσεις τρίχα να γίνει πιο ανθεκτικό.

Γάντια λάτεξ μιας χρήσης θα σου χρειαστούν αλλιώς έχει φαγούρα

Και ένα βίντεο.
    http://youtu.be/G8cz_5eP81U?t=3m35s

Για να καταλάβεις οτι ο πολυεστέρας είναι εντάξει για να τον περάσεις, αν η ποσότητα του καταλύτη είναι επαρκής θα σου αλλάξει ελαφρώς χρώμα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    μονοδρομος ο πολυεστερας και μονο απο μεσα. απεξω λεω να κανεις το εξης οπως λεει κι ο αμυρου, να το γεμισεις με πλαστικο. στην μεσα μερια του φερινγκ καπου θα βρεις κατι γραμματα ΡΡ η ΡΑ η κατι τετοιο. αυτος ειναι ο τυπος του πλαστικου που ειναι δτιαγμενα τα πλαστικα σου. ε θα παρεις στικακια με τον ιδιο τυπο πλαστικου και θα τα γεμισεις με κολητηρι ηλεκτρονικων.

οσο για τον πολυεστερα οσες στρωσεις πανι βαζεις τοσο πιο γερο γινεται. δηλαδη τρεις στρωσεις πανι ειναι πολυ καλα και πολυ δυνατο.

παντως σε περιμενει πολυ δουλεια.

ετσι! ο φιλτατος απο πανω τα ειπε πιο επιστημονικα!!!
    (η μ@λ@κια...καταλυτης λεγοταν!!! χαχαχαχαχαχχαααααααααα!!!)
    Τελευταία τροποποίηση από roukos_x; 29/06/2014 στις 20:30.

ετσι! ο φιλτατος απο πανω τα ειπα πιο επιστημονικα!!!

Πανί δεν θα χρειαστεί απ'έξω. Μόνο τρίχα απο μέσα και 2-3 στρώσεις!!
    Απλά να κεντραριστούν καλά θέλει και τίποτα άλλο.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    Παίρνεις υγρό πολυεστέρα και τον καταλύτη του.
    Επίσης παίρνεις "τρίχα" ή αλλιώς υαλοπίλημα.

κόβεις τρίχα για όση επιφάνεια θέλεις και φτιάχνεις τον πολυεστέρα.
    Υπολόγισε εμπειρικά βάζω σε 200ml πολυεστέρα ένα καπάκι καταλύτη. Ανακατεύεις ΚΑΛΑ και με πινέλο περνάς τον πολυεστέρα.
    Αρχικά ποτίζεις την τρίχα να μελώσει και μετά απλά "βάφεις"....

Υπόψιν το πινέλο για να διατηρηθεί να κάνεις όλα τα πλαστικά το βουτάς σε διαλυτικό νίτρου αλλιώς πετρώνει.
    Απέφυγε την μεγάλη ζέστη γιατί με την ζέστη στεγνώνει γρήγορα ο πολυεστέρας.
    Επίσης τρίχα δεν θα βάλεις ένα κομμάτι αλλά βάλε 2 ή ακόμα καλύτερα και 3 στρώσεις τρίχα να γίνει πιο ανθεκτικό.

Γάντια λάτεξ μιας χρήσης θα σου χρειαστούν αλλιώς έχει φαγούρα

Και ένα βίντεο.
    http://youtu.be/G8cz_5eP81U?t=3m35s

Για να καταλάβεις οτι ο πολυεστέρας είναι εντάξει για να τον περάσεις, αν η ποσότητα του καταλύτη είναι επαρκής θα σου αλλάξει ελαφρώς χρώμα
    Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο ή τον επαγγελματία πολύ εύκολο μου φαίνετε.

Το καπάκι καταλύτη , τι εννοείς ,καπάκι απο νερό ; καπάκι από βάζο ; :P Να ξέρω περίπου πόσο έστω.

Μάλλον αύριο θα πάω για αγορές.Τουλάχιστον 2 στρώσεις τρίχα θα βάλω από οτι διάβασα το καλύτερο σε πλαστικά είναι 3 στρώσεις.
    Τι εννοείς μόνο οτι θα αλλάξει χρώμα;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    μονοδρομος ο πολυεστερας και μονο απο μεσα. απεξω λεω να κανεις το εξης οπως λεει κι ο αμυρου, να το γεμισεις με πλαστικο. στην μεσα μερια του φερινγκ καπου θα βρεις κατι γραμματα ΡΡ η ΡΑ η κατι τετοιο. αυτος ειναι ο τυπος του πλαστικου που ειναι δτιαγμενα τα πλαστικα σου. ε θα παρεις στικακια με τον ιδιο τυπο πλαστικου και θα τα γεμισεις με κολητηρι ηλεκτρονικων.

οσο για τον πολυεστερα οσες στρωσεις πανι βαζεις τοσο πιο γερο γινεται. δηλαδη τρεις στρωσεις πανι ειναι πολυ καλα και πολυ δυνατο.

παντως σε περιμενει πολυ δουλεια.
    Κολλητήρι έχω ένα αλλά είναι σχετικά αδύναμο από τα Jumbo ,το είχα πάρει για μερικά κυκλώματα για υπολογιστές κτλ. να λιώνω το "καλάι" ή όπως στο καλό λέγετε την δυσλεξία μου μέσα.

ετσι! ο φιλτατος απο πανω τα ειπε πιο επιστημονικα!!!

Πανί δεν θα χρειαστεί απ'έξω. Μόνο τρίχα απο μέσα και 2-3 στρώσεις!!
    Απλά να κεντραριστούν καλά θέλει και τίποτα άλλο.
    είναι λίγο επιστήμονας μωρέ ,ελάχιστα...από έξω να μην βάλω αυτό που είπαν τα παιδιά πιο πάνω;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PetranGR Προβολή μηνύματος
    Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο ή τον επαγγελματία πολύ εύκολο μου φαίνετε.

Το καπάκι καταλύτη , τι εννοείς ,καπάκι απο νερό ; καπάκι από βάζο ; :P Να ξέρω περίπου πόσο έστω.

Μάλλον αύριο θα πάω για αγορές.Τουλάχιστον 2 στρώσεις τρίχα θα βάλω από οτι διάβασα το καλύτερο σε πλαστικά είναι 3 στρώσεις.
    Τι εννοείς μόνο οτι θα αλλάξει χρώμα;

Κολλητήρι έχω ένα αλλά είναι σχετικά αδύναμο από τα Jumbo ,το είχα πάρει για μερικά κυκλώματα για υπολογιστές κτλ. να λιώνω το "καλάι" ή όπως στο καλό λέγετε την δυσλεξία μου μέσα.

είναι λίγο επιστήμονας μωρέ ,ελάχιστα...από έξω να μην βάλω αυτό που είπαν τα παιδιά πιο πάνω;

Καπάκι εννοώ οτι απο το μπουκαλάκι που περιέχει τον καταλύτη, μετράμε ενα καπάκι και το ρίχνουμε μεσα στον πολυεστέρα.
    Τρελός επιστήμονας, το γράφω κιόλας

Απ'έξω μην βάλεις θα έλεγα, για να αποφύγεις τρίψιμο και βάψιμο. Άμα πιάσει καλά απο μέσα δεν χρειάζεται τίποτα απ'έξω.

Παλαιό μέλος

Καπάκι εννοώ οτι απο το μπουκαλάκι που περιέχει τον καταλύτη, μετράμε ενα καπάκι και το ρίχνουμε μεσα στον πολυεστέρα.
    Τρελός επιστήμονας, το γράφω κιόλας

Απ'έξω μην βάλεις θα έλεγα, για να αποφύγεις τρίψιμο και βάψιμο. Άμα πιάσει καλά απο μέσα δεν χρειάζεται τίποτα απ'έξω.
    τέτοια με λες και με αρέσουν.

Λοιπόν , στο δια ταύτα αύριο πάω να ψάξω να βρώ εδώ στην θεσσσαλονίκη μέρος που μπορώ να αγοράσω.

Καταλύτη,πολυεστέρα,υαλοπίλημα ή αλλίως ίνες.

θα πάρω ποσότητα γιατί με βλέπω να τα κάνω μπουρδέλο.

Μπορώ τα 200ml να μετρήσω με σύρριγα που έχω;

προσωπικα δεν εχω αλλες γνωσεις πανω στο θεμα...οποτε...καλη επιτυχια απο εμενα!!!!
    περιμενω νεα κ φωτο!!!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 426
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2018, 23:01
  2. Πως ΘΑ επρεπε να ειναι τα trail-ride!...
    από Vstrommer71 στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2010, 17:50
  3. Τα Cbr και πως θα επρεπε να οδηγουνται!!!
    από Ταξιδευτής στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2008, 00:30
  4. να δω πως θα ανακυκλωσετε αυτο...
    από mustaine1990 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 30/10/2007, 12:15
  5. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 13:19

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε