Κάποτε είχα ένα συναγερμό (δεν θυμάμαι μάρκα) σε ένα Transalp που είχε δυο ενδιαφέροντα κόλπα.
Με ένα γρήγορο on-off στο φλας (δεξί ή αριστερό) είχες αλάρμ που το ακύρωνες με άλλο ένα γρήγορο on-off.
Και το πιο χρήσιμο, χτυπούσε το buzzer αν άφηνες ένα φλας ανοικτό για πάνω από 20 δευτερόλεπτα.
Το σύστημα αυτό το κόβω φτηνοδουλεια και μάλλον το buzzer χτυπάει μαζί με το φλας από το πρώτο δευτερόλεπτο άρα παίζει να θες να το ξηλώσεις την 2η μέρα.
Είχα πετύχει ένα πιο έξυπνο κύκλωμα που έκανε την ίδια δουλειά με τον συναγερμό που έλεγα, στο Ελέκτορ πριν χρόνια.
Αν το βρω, θα το ανεβάσω.
I will take the mountains!
Μη βάζετε ρε buzzer στα μοτόρια, να ακούγονται σαν kawasaki max 20ετίας. Κάντε αυτό που κάνω εγώ, κλείστε το φιλάς απάνω στη στροφή. Το φιλάς είναι προειδοποίηση, άπαξ και ξεκίνησες να στρίβεις δεν χρειάζεται πια. Κάντε το άσκηση για το αν θα το πετύχετε και τιμωρία μετά αν το έχετε ξεχάσει π.χ. 15 πουσάψ στο επόμενο φανάρι.
Δεν λέμε κάτι πολύ διαφορετικό.
Αν δεν έχει καθρέφτη, δεν γίνεται να κάνεις εκεί αίσθηση, προφανώς.
Αν είναι ξετάπωτος και ακράνωτος, δεν σε ακούει.
Αν είσαι σε διήθηση και ο μλκς είναι μπροστά σου, απλά θα υποστείς την όποια χαζομάρα κάνει γιατί δεν έχεις που αλλού να πας...
Πάντως σε γενικές γραμμές το πότε είναι ξεχασμένο ένα φλας (πχ είσαι αριστερά/μέση σε κεντρικό δρόμο και απλά ανάβει) ή πότε είναι επίτηδες αναμμένο (πχ είσαι δεξιά και αργά και ψάχνεις το στενάκι) φαίνεται.
το ξεχασμενο φλας μας πειραξε;
εδω το 80% των γυναικων μιλανε στο κινητο και το 60% βαφονται οδηγωντας![]()
Δε διαφωνώ με το παράδειγμα που έφερες.
Μια διαπίστωση έκανες στην ουσία ενός "κουφού" και "τυφλού" παπιόβιου που δεν ξέρει τί έχει τριγύρω του. Δεν έχω κάπου να διαφωνήσω.
Απλά δεν καταλαβαίνω τί σχέση έχει με αυτό που είπα εγώ "κάνω αισθητή την παρουσία μου". Προφανώς γιατί δεν ήμουν σαφής.
Είπα ότι δεν περιμένω να κοιτάξει ο άλλος τον καθρέφτη του για να με δει, θα τον κάνω εγώ να με δει, ακούσει κλπ.
Πάει να πει ότι έχει καθρέφτες, δε φοράει ακουστικά, κλπ. Άμα δω κάποιον τυφλό και κουφό απλά απομακρύνομαι με τον Α ή Β τρόπο.
Και δεν αναφερόμουν τόσο σε παπί ή μηχανή. Ούτε σε ταχύτητες διήθησης.
Πιο πολύ με νοιάζει να γίνει αισθητή η παρουσία μου σε ένα τζιπ 2,5 τόνων (έχει καθρέφτες), που ο μαλάκας που οδηγάει μιλάει στο κινητό και κινείται με 90χαω κι εγώ εκείνη την ώρα προσπερνάω, κι έτσι και πάει να κάνει καμιά μαλακία πχ να αλλάξει λωρίδα θα με κλαίει η μάνα μου.
Τώρα, για να έρθω και στην περίπτωση με το παπί που περιγράφεις:
Αν αναφέρεσαι σε διήθηση όπου τα άλλα οχήματα έχουν μια σχετική ροή, θα βρω τον τρόπο να αλλάξω λωρίδα και ή απλά να μην τον έχω πλέον μπροστά μου ή να βρεθώ εγώ μπροστά του.
Αν αναφέρεσαι σε διήθηση όπου τα άλλα οχήματα είναι κολλημένα στην κίνηση, απλά θα πηγαίνω από πίσω του (σε απόσταση κιόλας) και μόλις φτάσουμε σε φανάρι απλά θα ξεκινήσω πρώτος και γεια.
Ε αν είναι πια όλα τόσο πήχτρα που και στο φανάρι ακόμα δεν μπορώ να βγω μπροστά ή θα κάνω υπομονή ή μπορεί να δοκιμάσω καμιά λύση από αυτές που προτείνει συνήθως ο Βύρωνας
Ο ακράνωτος, ακάθρεφτος, παπιόβιος με το φραπέ στο χέρι και τον πρωταθλητή στη μασχάλη, ούτε φλας περιμένω να ανάψει, ούτε να με δει, ούτε αισθητή θα προσπαθήσω να κάνω την παρουσία μου.
Θεωρώ δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα κάποια μαλακία θα κάνει, οπότε, ανάλογα τις συνθήκες, "φυλάγομαι" μέχρι να μου δοθεί η ευκαιρία να φύγω μπροστά του χωρίς να θέσω σε κίνδυνο ούτε εμένα ούτε αυτόν.
ξέρεις τι είναι να είσαι σε κυκλικό κόμβο (για εξωτερικό μιλάμε οπότε στην είσοδο σχεδόν πάντα έχεις στοπ) να περιμένεις να περάσουν τα αμάξια να έρχεται αμάξι μέσα στον κόμβο χωρίς φλας, να ανάβει φλας ΠΡΙΝ την έξοδο που είναι δίπλα στη δική σου είσοδο να βγαίνεις και με το που βγαίνεις να ποιάνεις με την περιφερειακή όραση ότι κάτι υπάρχει δίπλα με πίσω σου και να διαπιστώνεις ότι ο μαλάκας έβγαλε φλας πριν την έξοδο προ της εισόδου σου με σκοπό να στρίψει στην επόμενη;
την πρώτη φορά που συμβαίνει αν είσαι τυχερός σου μένει το σοκ, στην επόμενη ώντας πια ψιλιασμένος διαπιστώνει ότι οι (και καλά) καλοί και προσεκτικοί οδηγοί του "έξω δε συμβαίνουν αυτά" τη συγκεκριμένη μαλακία την κάνουν πολύ συχνά
αυτο που μενετε κοντα σε μαλακες με αποτελεσμα να αντιμετωπιζετε δυσκολιες κατα την οδηγηση να το κοιταξετε ε!
περαστε τους και εξαφανιστητε!![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Να πάρετε όλοι BMW η VFR για να σβήνουν μόνα τους τα φλάς.....
![]()
Υπάρχει και αυτό το έβαλε ένας φίλος που ξεχνούσε συνέχεια τα φλάς! (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση)
http://www.motoraid.eu/turn-signal-reminder