Σελίδα 13 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 208

Θέμα: Βόλτα με αιτία;

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Κατι σαν τον Αριστοτελη στο θεμα της φυσικης. Εθεσε πολλες βασεις αλλα πολλα απο αυτα που εγραψε ηταν απλα μπαρουφες οπως αποδειχτεικε αιωνες αργοτερα απο τη συγχρονη φυσικη.

googlαρε την επικαιρότητα της Αριστοτελικής σκέψης. Υπάρχουν αρκετά επιστημονικά κείμενα και κάπου εκεί θα βρεις πόσο μπαρούφες ήταν ο "πεπερασμένος κόσμος", έννοιες του συνεχούς, του χρόνου και της ύλης και η φιλοσοφία της φύσης του Αριστοτέλη και πόσο ξεπερασμένες σε σχέση με τους σύγχρονούς του Νεφτωνα Γαλιλαίο και λοιπούς.
    Sent from me using a computer.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Ναι κοιτα να δεις ομως πριν καληνυχτισεις θα πρεπει να επισημανει καποιος οτι το να κατηγορεις καποιον για επαρση στις αποψεις του,ενω οι δικες σου ειναι δανεικες και δεν μπορεις η δεν θελεις να τις αναλυσεις
    και μετα να την κανεις με ελαφρα ενω εχει ανοιξει συζητηση μαζι σου (με επιχειρηματα) χτυπαει (τουλαχιστον) ασχημα.Ειδικα οταν του προβαλλεις μια αυθεντια ενω αυτος κανει προβολη των δικων του σκεψεων.
    Οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη σε αλλα θρεντ ακριβως τετοιες συμπεριφορες κατακρινεις.
    Καληνυχτα.

λοιποοοον...ας σου κανω την χαρη.

καληνυχτισα αφοτου:
    α)ειπα την αποψη μου σε οτι ειχε να κανει με το αποσπασμα που εβαλα (οτι δλδ κραταω μια μετριοπαθη σταση απεναντι σε αυτο μια και με θεωρω λιγο να καταφερω να αντικρουσω τα λεγομενα του φρουντ αβαδιστα/αβιαστα/αβασανιστα)
    β)δηλωσες οτι δεν κρεμεσαι απο τα χειλη μου και οτι η σιωπη μου σου ειναι αρκετη
    γ)θα επεφτες για υπνο με τις κοτες οποτε μαλλον εσυ καληνυχτισες πρωτος
    δ)σιγα μην παρω και την αδεια του οποιουδηποτε για το ποτε θα μπω η θα βγω απο το φορουμ η απο οποιαδηποτε κουβεντα.

στο δια ταυτα, ΑΝ αντιλαμβανομαι καλα (αν οχι πες οτι δεν εγραψα ποτε τα παρακατω) εσυ μαλλον ενοχληθηκες επειδη θεωρησα οτι με επαρση ειπες οτι ''ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ'' νομιζοντας προφανως οτι αμφισβητεις εμενα και προσπαθωντας να βαλλεις εναντιων της δικης μου νεοφιλελευθερης λογικης αλλα τελικα εμφανιστηκες σαν τον δον κιχωτη να κυνηγας ανεμομυλους αφου τελικα βρεθηκες να κραζεις τον φρουντ :rotflmao::rotflmao:
    αν λοιπον σε ενοχλησε τοσο πολυ το οτι θεωρησα (και δεν σε κατηγορησα, αλλωστε εδω δεν δικαζεται κανενας απο κανεναν) οτι εχεις επαρση, ας πουμε οτι ΔΕΝ εκφραστηκες με επαρση αλλα ειχες το θαρος της γνωμης απεναντι σε κατι που διαβασες (προφανως νομιζοντας οτι ειναι δικο μου και σε ευχαριστω πολυ γιατι με τιμα να πιστευεις οτι εστω θα μπορουσα να εκφερω μια αποψη η οποια ανηκει σε μια αυθεντια!).

ελπιζω να νοιωθεις καλυτερα τωρα.

και αφοτου θεωρω οτι εκανα υπερ του δεοντως ξεκαθαρη τη θεση μου στην κουβεντα μας μπορω να κλεισω με ενα over and out και τα δεοντα στο ροσιναντε σου
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    ........

Τι είναι ρε τρούπη "τα εκλογέα", ούτε ο γκούγκλης δεν το βρίσκει σαν λήμμα; Εκ λογικής; Εκλογικά; Από το Εκλο (Βέλγική πόλη) και το ελληνικό γαία;
    ''ελλογα'' ηθελα να γραψω γιαννη. σορυ...ο δαιμων...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    ''ελλογα'' ηθελα να γραψω γιαννη. σορυ...ο δαιμων...
    Πολύ σε χτυπάει ρε παιδί μου αυτός ο δαίμων...
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

λοιποοοον...ας σου κανω την χαρη.

καληνυχτισα αφοτου:
    α)ειπα την αποψη μου σε οτι ειχε να κανει με το αποσπασμα που εβαλα (οτι δλδ κραταω μια μετριοπαθη σταση απεναντι σε αυτο μια και με θεωρω λιγο να καταφερω να αντικρουσω τα λεγομενα του φρουντ αβαδιστα/αβιαστα/αβασανιστα)
    β)δηλωσες οτι δεν κρεμεσαι απο τα χειλη μου και οτι η σιωπη μου σου ειναι αρκετη
    γ)θα επεφτες για υπνο με τις κοτες οποτε μαλλον εσυ καληνυχτισες πρωτος
    δ)σιγα μην παρω και την αδεια του οποιουδηποτε για το ποτε θα μπω η θα βγω απο το φορουμ η απο οποιαδηποτε κουβεντα.

στο δια ταυτα, ΑΝ αντιλαμβανομαι καλα (αν οχι πες οτι δεν εγραψα ποτε τα παρακατω) εσυ μαλλον ενοχληθηκες επειδη θεωρησα οτι με επαρση ειπες οτι ''ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ'' νομιζοντας προφανως οτι αμφισβητεις εμενα και προσπαθωντας να βαλλεις εναντιων της δικης μου νεοφιλελευθερης λογικης αλλα τελικα εμφανιστηκες σαν τον δον κιχωτη να κυνηγας ανεμομυλους αφου τελικα βρεθηκες να κραζεις τον φρουντ :rotflmao::rotflmao:
    αν λοιπον σε ενοχλησε τοσο πολυ το οτι θεωρησα (και δεν σε κατηγορησα, αλλωστε εδω δεν δικαζεται κανενας απο κανεναν) οτι εχεις επαρση, ας πουμε οτι ΔΕΝ εκφραστηκες με επαρση αλλα ειχες το θαρος της γνωμης απεναντι σε κατι που διαβασες (προφανως νομιζοντας οτι ειναι δικο μου και σε ευχαριστω πολυ γιατι με τιμα να πιστευεις οτι εστω θα μπορουσα να εκφερω μια αποψη η οποια ανηκει σε μια αυθεντια!).

ελπιζω να νοιωθεις καλυτερα τωρα.

και αφοτου θεωρω οτι εκανα υπερ του δεοντως ξεκαθαρη τη θεση μου στην κουβεντα μας μπορω να κλεισω με ενα over and out και τα δεοντα στο ροσιναντε σου
    Οκ ευχαριστω.

Δεν ειπες καμια αποψη.Διατυπωσες μια παπατζα που την ειχε διατυπωσει αλλος, και οταν ερχομαι εγω να την αμφισβητησω,μονο που δεν εφερες τον Φρουντ να με δειρει.
    Ουτε με μετριοπαθεια ουτε με κριτικη σκεψη την ποσταρες και φυσικα ουτε την αιτιολογησες,απλα οταν εγραψα εγω την αποψη μου για την παπατζα του φρουντ μου ειπες οτι εχασα γιατι αμφισβητω μια αυθεντια λολ.
    Ολα τα υπολοιπα για νανι και μιλουπες και δονκιχωτισμους ειναι αστεια επιχειρηματα δημοτικου.
    Το προηγουμενο ποστ μου υπαρχει,και δεν σε λεει ουτε νεοφιλελε,ουτε τον φρουντ κραζει,ουτε εσενα.Οτι αμφισβητει την μηχανιστικη του αντιληψη για τα πραγματα ναι το κανει με θρασος κιολας.
    Οτι με τσιγκλησε η παπατζα ναι με τσιγκλησε.Αλλα οχι εσυ, μην κολακευεσαι.

Αν πιστευεις οτι η βια ειναι η πρωταρχικη κινητηρια δυναμη πισω απο τις συμπεριφορες των ανθρωπων,μπορεις απλα να μας πεις το γιατι,
    ουσιαστικα απορριπτοντας εσυ εμενα και τα δικα μου επιχειρηματα,οχι αυτα που νομιζεις οτι κρυβονται απο πισω απο την συμπεριφορα μου.
    Εσυ λοιπον οχι ο φρουντ.

Κυνηγαμε ανεμομυλους λεει...

Ετσι σκεφτεται καποιος που υιοθετει την αποψη του ισχυρου.
    Ασχετως αν ειναι η αν ετσι φανταζεται τον εαυτο του.

Εγω μια χαρα εχω το σθενος να το αμφισβητησω παντως γιατι η αληθεια που ευαγγελιζεσαι περι της φυσης του ανθρωπου ιστορικα! και κοινωνικα! , ειναι κατι που εσυ (και εγω) μεταφραζουμε ετσι οπως βιωνουμε και βλεπουμε τον κοσμο,δηλαδη μεσα απο ενα πολυ συγκεκριμενο πρισμα μιας πολυ συγκεκριμενης κοινωνιας, της δυτικης (ανταγωνιστικοτατης) φιλελευθερης κοινωνιας στην οποια γεννηθηκαμε.Το οτι ο ανθρωπος ειναι ικανος για βια ειναι σαφες αλλα δεν εχει καμια εφαρμογη εδω, το να δινουμε τοσο μεταφυσικες ιδιοτητες
    σε ενα κομματι της φυσης του ανθρωπου για να εξηγησουμε τον κοσμο ειναι τσαρλατανισμος.

Δηλαδη συμφωνα με αυτη την αφηγηση,και στο θεμα που μας αφορα, το εμφυτο ενστικτο της βιας ηταν σε λανθανουσα μορφη και ξαφνικα εκδηλωθηκε;
    Και γιατι οχι πριν;

Εκτος φυσικα και αν βαθια μεσα μας καυλωνουμε με τον νομο του ισχυρου και το εχουμε αναγαγει ολο αυτο σε κοσμοθεωρια.
    Καλα κανει οποιος το κανει,και ακομα καλυτερα οποιος το κανει καλα, αλλα ας μας αφησει εμας τους φλωρους που πιστευουμε οτι οι ανθρωποι θελουν κατα βαση να ειναι ηθικοι(και αυτη η ηθικη παιρνει διαστασεις αναλογα με την κοινωνια στην οποια ζει καποιος) απ'εξω.

Τι να σου πω ρε συ....δεν ξερω. Εγω παντως ετσι ελαφρα τη καρδια μεσα σε ενα μοτοσυκλετιστικο φορουμ και μη εχοντας καν βασικες γνωσεις ψυχολογιας, δεν θα τολμουσα με επαρση ουτε να αμφισβητησω και πολυ περισσοτερο να κριτικαρω σε 10 γραμμες τον πατερα της ψυχολογιας.

βλεπεις το κειμενο που εγραψα ειναι κομματι απο το civilisation and its contents του S. Freud

Τελευταία τροποποίηση από gcrook; 24/07/2014 στις 11:49.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Πολύ σε χτυπάει ρε παιδί μου αυτός ο δαίμων...

Σωστό είναι το "έλλογα".

ΥΓ. By the way, σε πολλές λέξεις κι έννοιες (ειδικά στα ελληνικά αλλά ακόμα και στα αγγλικά που όσο να πεις υπάρχει φουλ βιβλιογραφία) που έχουν να κάνουν με ψυχολογία, φιλοσοφία, ακόμα και με ψυχιατρική (και πιθανότα και άλλους κλάδους) ο γούγλης σηκώνει τα χέρια ψηλά.
    Υπάρχουν σε βιβλία και λεξικά hard copy (εκείνα τα παλιά τα χάρτινα), κι ο ιντερνέτης δεν τα βρίσκει.
    Δεν αποκλείεται κάποια λέξη από το κείμενο του Freud να είχε μεταφραστεί "εκλογέα". (προφανώς όχι, αφού είπε ο τρούπης ότι έφταιγε ο δαίμων εν προκειμένω, αλλά παράδειγμα φέρνω.)

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος

Σωστό είναι το "έλλογα".

ΥΓ. By the way, σε πολλές λέξεις κι έννοιες (ειδικά στα ελληνικά αλλά ακόμα και στα αγγλικά που όσο να πεις υπάρχει φουλ βιβλιογραφία) που έχουν να κάνουν με ψυχολογία, φιλοσοφία, ακόμα και με ψυχιατρική (και πιθανότα και άλλους κλάδους) ο γούγλης σηκώνει τα χέρια ψηλά.
    Υπάρχουν σε βιβλία και λεξικά hard copy (εκείνα τα παλιά τα χάρτινα), κι ο ιντερνέτης δεν τα βρίσκει.
    Δεν αποκλείεται κάποια λέξη από το κείμενο του Freud να είχε μεταφραστεί "εκλογέα". (προφανώς όχι, αφού είπε ο τρούπης ότι έφταιγε ο δαίμων εν προκειμένω, αλλά παράδειγμα φέρνω.)

Πάω πάσο, όντως υπάρχει η λέξη, το γνωρίζω αλλά νόμιζα ότι ήθελε να πει "εύλογα" που είναι πιο κατανοητό
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Οκ ευχαριστω.

Δεν ειπες καμια αποψη.Διατυπωσες μια παπατζα που την ειχε διατυπωσει αλλος, και οταν ερχομαι εγω να την αμφισβητησω,μονο που δεν εφερες τον Φρουντ να με δειρει.
    Ουτε με μετριοπαθεια ουτε με κριτικη σκεψη την ποσταρες και φυσικα ουτε την αιτιολογησες,απλα οταν εγραψα εγω την αποψη μου για την παπατζα του φρουντ μου ειπες οτι εχασα γιατι αμφισβητω μια αυθεντια λολ.
    Ολα τα υπολοιπα για νανι και μιλουπες και δονκιχωτισμους ειναι αστεια επιχειρηματα δημοτικου.
    Το προηγουμενο ποστ μου υπαρχει,και δεν σε λεει ουτε νεοφιλελε,ουτε τον φρουντ κραζει,ουτε εσενα.Οτι αμφισβητει την μηχανιστικη του αντιληψη για τα πραγματα ναι το κανει με θρασος κιολας.
    Οτι με τσιγκλησε η παπατζα ναι με τσιγκλησε.Αλλα οχι εσυ, μην κολακευεσαι.

Αν πιστευεις οτι η βια ειναι η πρωταρχικη κινητηρια δυναμη πισω απο τις συμπεριφορες των ανθρωπων,μπορεις απλα να μας πεις το γιατι,
    ουσιαστικα απορριπτοντας εσυ εμενα και τα δικα μου επιχειρηματα,οχι αυτα που νομιζεις οτι κρυβονται απο πισω απο την συμπεριφορα μου.
    Εσυ λοιπον οχι ο φρουντ.

Κυνηγαμε ανεμομυλους λεει...
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν ειπα καμια αποψη!

ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΕΡΑ αν διαβαζες πιο πισω τι εχω γραψει ΙΣΩΣ να διαπιστωνες οτι κραταω μια μετριοπαθη σταση και αναρωτιεμαι χωρις φανφαρες τι μπορει να ειναι το σωστο (για μενα).

ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ δεν αναφερθηκα πουθενα σε εσενα μεχρι που ξεκινησες να σχολιαζεις την...πως το ειπες? α, ναι! ΠΑΠΑΤΖΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΝΤ :rotflmao::rotflmao: (φυσικα μη γνωριζοντας τινος ειναι καταφερθηκες εναντιον της λογικης που εβλεπες μπροστα σου και νομιζες οτι ειναι δικια μου).

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι μπορεις εσυ και οποιοσδηποτε αλλος να κραζει τον οποιονδηποτε και την λογικη του με θρασος η ακομα και με επαρση (αλλωστε σου το ξαναειπα δεν δικαζει κανεις κανεναν) αλλα δεν καταλαβαινω την επιθετικοτητα σου (η οποια ειναι αποτυπωμενη σε ολα τα ποστακια σου στο παρον).

εγω λοιπον περαν των οσων ηδη εχω γραψει (πηγαινε και πιο πισω να διαβασεις) δεν εχω να πω κατι αλλο. ισως ο φρουντ να ειχε να πει αλλα δεν μου βρισκεται ευκολο το τηλεφωνο του να τον παρω και να ρωτησω.

έχω την αίσθηση ότι το θρεντ εχει ξεφύγει λιιιιγο από το αρχικό του θέμα ,αν και αυτό δεν συμβαίνει συχνά..

EDOmeTAXI σε μια παλιότερη υπόθεση κακοποίησης ζώου που δικάστηκε

Η πρώτη καταδίκη για κακοποίηση σκύλου επιβλήθηκε σε κάτοικο της Κάτω καμήλας Σερρών, ο οποίος και καταδικάστηκε από το τριμελές κακουργιοδικείο σε έναν χρόνο φυλάκιση και 5.000 € πρόστιμο, χωρίς αναστολή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Παντα μπορειτε να το πατε σε νεο θρεντ με τιτλο "Φρουντ και λοιπες αυθεντιες."
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

και παντα μπορειτε να μην σχολιαζετε η να σχολιαζετε οποια ποστακια γουσταρετε, οπως γουσταρετε. scripta manent.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Ντάξει αφεντικό, αλλά και εμείς οι αγράμματοι κάπως πρέπει να καταλαβαίνουμε τι λέτε βρε παιδάκι μου. Ούτε χάρτινα λεξικά έχουμε ούτε τίποτε, με το ζόρι μερικά ηλεκτρόνια μας περισσεύουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    έχω την αίσθηση ότι το θρεντ εχει ξεφύγει λιιιιγο από το αρχικό του θέμα ,αν και αυτό δεν συμβαίνει συχνά..

Η πρώτη καταδίκη για κακοποίηση σκύλου επιβλήθηκε σε κάτοικο της Κάτω καμήλας Σερρών, ο οποίος και καταδικάστηκε από το τριμελές κακουργιοδικείο σε έναν χρόνο φυλάκιση και 5.000 € πρόστιμο, χωρίς αναστολή.
    αυτο το χωρις αναστολη μΕ αρεσε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    endoμεtaxi και μοτοσικετιστής ο Σερραίος. Οι γριές θα ουρλιάζουν "μηχανόβιε τσαντάκια αλήτη σκυλοβασανιστή"

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Ντάξει αφεντικό, αλλά και εμείς οι αγράμματοι κάπως πρέπει να καταλαβαίνουμε τι λέτε βρε παιδάκι μου. Ούτε χάρτινα λεξικά έχουμε ούτε τίποτε, με το ζόρι μερικά ηλεκτρόνια μας περισσεύουν.
    Γιάννο μου έτσι απλά το ανέφερα. Δεν την είπα σε κανέναν επειδή δεν έχει λεξικά.
    Κι εσύ ο ίδιος έχεις δηλώσει (και συμφωνώ) ότι καλή η γκουγκλογνώση αλλά δυστυχώς δε φτάνει.
    Δε νομίζω ότι ήταν μομφή αυτό.

Σελίδα 13 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μια Βολτα με τον Giorgos19....
    από Giorgos19 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 21/07/2014, 15:45
  2. Κυριακή 19/11 - Βόλτα με το KTM Club
    από Nik0s στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 16/11/2006, 18:03
  3. Σήμερα το βράδυ μπύρα και βόλτα με τους Θεσσαλονικείς...
    από Tropeas στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2006, 17:12
  4. Η πιο extreme βολτα με μηχανη.
    από 620 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2005, 17:27
  5. Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 01/08/2005, 20:23

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε