Και στην Triumph Που το έψαχνα παρόμοια ισχύουν αλλά όλοι ανα 5-6 χιλιάδες κάνουν. Σκέψου τι σταμάτα-ξεκίνα και βράσιμο τρώει το μηχανάκι σε αστικό περιβάλλον τύπου Αθηνα Πειραιά. Τώρα αν έκανες καθημερινό commuting 80-100 Km σε εθνική κάθε μέρα ίσως να σε κάλυπταν τα παραπάνω service intervals
![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Με το φιλτρο παιρνει παραπανω ml...(δεν θυμαμαι ακριβως!)
Καθε 12.000χλμ. για μπουζι ειναι λογικο νουμερο πιστευω(εκτος και αν βαζεις τα ακριβωτερα ''ιριδιου'')
Τωρα για τα λαδια τι να πω...ειναι στην κριση του καθενος... Αλλος αλλαζει ανα 3.000 ,αλλος ανα 4.000 ,αλλος ανα 6.000 και αλλος ποτε!
Αν εισαι συνεχεια εθνικη, αλλαζε καθε 6.000!
προσέχουμε για να έχουμε!...
σημερα εκανα την πρωτη αλλαγη λαδιων ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!
συνοπτικα το μηχανακι (400αρι απλο), ειχε λαδια που ουτε εγω ξερω τι ηταν, μου τα ειχε βαλει ενα παλικαρακι (συνεργειάς),
οταν το πρωτοπηρα, τα οποια μετα απο 2.500 χιλιομετρα δεν ειχε μεινει ΣΤΑΓΟΝΑ!!!
οταν το πηρα πρεφα πηγα κ πηρα απο βενζιναδικο shell τα hellix 15w-50 τα οποια αφησα για λιγο μεχρι να μαυρισουν
κ να αλλαξω ξανα! (κινηση πανικου ηταν ολο αυτο δλδ! πληροφοριακα, 7.5 ευρω το λιτρο κ πηρε σχεδον 2 λιτρα!!!
με λιγα λογια η μηχανη δουλευε με 300ml λαδια!)
Σημερα λοιπον, εκανα αλλαγη λαδιων (mobil 10w-40) κ φιλτρο λαδιου.
μου εβγαλε την παναγια μεχρι να βγαλω τη μια απο τις 3 βιδες του καπακιου του φιλτρου...
τι διαολο εργαλεια χρησιμοποιουν αυτη η Ιαπωνες??? καρφιτσα δεν χωραγε!!!
ολα κομπλε, πηρε ΑΚΡΙΒΩΣ οσα ελεγε! 2.800ml.
τωρα..βλεπουμε...το αν θα ειναι πιο ησυχες οι αλλαγες ταχυτητων, αν θα δουλευει καλυτερα,
αν θα τα καψει (λογω ζεστου καιρου) κλπ κλπ!
Το θεμα με τα λαδια γενικα ειναι μυστηριο θεμα κ θελει ψαξιμο..τις προηγουμενες κινησεις δεν την λαμβανω υποψιν, απο εδω κ μετα θα αρχισω να μαζευω πληροφοριες για το καθε λαδι κ την αντιστοιχη συμπεριφορα της μοτο!
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
Καλα,ναι, δεν ειναι φυσιολογικο,το ξερω... οπως βεναια δεν ειναι φυσιολογικος κ ο παλικαρος που μου τα εβαλε!
Γι'αυτο εγραψα οτι απο εδω κ στο εξις θα αρχισω να μαζευω πληροφοριες! Χωρις βεβαια να αποκλειω κ εκει που το πας!!!! Κ οχι.. καπνο δεν βγαζει....